E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Moderna: «Η πανδημία του κορωνοϊού θα τελειώσει σε έναν χρόνο»

Δείτε τι δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna

Δημοσίευση 23/9/2021 | 09:53

Moderna: «Η πανδημία του κορωνοϊού θα τελειώσει σε έναν χρόνο»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna Inc Στεφάν Μπανσέλ πιστεύει ότι η πανδημία του νέου κορονοϊού θα μπορεί να τελειώσει σε έναν χρόνο, καθώς η αυξημένη παραγωγή εμβολίων διασφαλίζει τις παγκόσμιες προμήθειες, σύμφωνα με δηλώσεις του στην ελβετική εφημερίδα Neue Zuercher Zeitung.

“Αν δείτε την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας σε επίπεδο βιομηχανίας τους τελευταίους έξι μήνες, αρκετές δόσεις θα πρέπει να είναι διαθέσιμες ως τα μέσα του επόμενου έτους ώστε όλοι σε αυτήν την Γη να μπορούν να εμβολιαστούν. Οι ενισχυτικές δόσεις θα μπορούν επίσης να γίνουν στην έκταση που απαιτείται”, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα.

Ο εμβολιασμός σύντομα θα είναι δυνατός ακόμη και για τα νήπια, σημείωσε.

“Αυτοί που δεν εμβολιάζονται, θα ανοσοποιηθούν μόνοι τους φυσικά, διότι η παραλλαγή Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική. Με αυτόν τον τρόπο θα καταλήξουμε σε μια κατάσταση παρόμοια με αυτήν της γρίπης. Θα μπορεί κάποιος είτε να εμβολιαστεί και να έχει έναν καλό χειμώνα. Είτε να μην το κάνει και να κινδυνεύσει να αρρωστήσει και πιθανώς ακόμη και να καταλήξει στο νοσοκομείο”, πρόσθεσε.

Στην ερώτηση αν αυτό σημαίνει μια επιστροφή στην ομαλότητα το δεύτερο εξάμηνο του ερχόμενου έτους, ο Μπανσέλ απάντησε: “Από σήμερα σε έναν χρόνο υποθέτω”.

Χρειάζονται όλοι αναμνηστική δόση

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna σημείωσε ότι αναμένει πως οι κυβερνήσεις θα εγκρίνουν τις ενισχυτικές δόσεις για ανθρώπους που έχουν ήδη εμβολιαστεί διότι ασθενείς που κινδυνεύουν και εμβολιάστηκαν το περσινό φθινόπωρο χρειάζονται “αναμφίβολα” αναμνηστική δόση.

Η ενισχυτική έχει τη μισή δόση της αρχικής, κάτι το οποίο σημαίνει ότι περισσότερες από αυτές θα είναι διαθέσιμες.

“Ο όγκος των εμβολίων είναι ο μεγαλύτερος περιοριστικός παράγοντας. Με μισή δόση, θα έχουμε 3 δισεκατομμύρια δόσεις διαθέσιμες παγκοσμίως για το ερχόμενο έτος αντί για μόλις 2 δισεκατομμύρια”, σημείωσε.

Η σύνθεση των αναμνηστικών δόσεων παραμένει η ίδια με αυτήν της αρχικής για φέτος επειδή η Moderna δεν είχε αρκετό χρόνο για να την αλλάξει.

“Αυτήν την περίοδο εξετάζουμε βελτιστοποιημένες παραλλαγές της Δέλτα σε κλινικές δοκιμές. Αυτές θα αποτελέσουν τη βάση για την ενισχυτική δόση για το 2022. Επίσης δοκιμάζουμε την Δέλτα συν την Βήτα, την επόμενη μετάλλαξη που πιστεύουν οι επιστήμονες ότι είναι πιθανή”, διευκρίνισε.

Η Moderna μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υπάρχουσες γραμμές παραγωγής για τις επόμενες παραλλαγές όπως έγινε για το αρχικό εμβόλιο κατά της COVID-19, ενώ η τιμή του εμβολίου θα παραμείνει η ίδια, κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γρίπη των πτηνών εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο πιο απρόσμενο μέρος της Ευρώπης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η παγκόσμια εξάπλωση της γρίπης των πτηνών έχει ήδη προκαλέσει ευρεία ανησυχία μεταξύ κυβερνήσεων και παραγωγών πουλερικών

Le Monde: «Παράθυρο» επιστροφής θραυσμάτων του Παρθενώνα από το Λούβρο ανοίγει νέα γαλλική νομοθεσία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με τη νέα γαλλική νομοθεσία επιτρέπεται η επιστροφή θραυσμάτων του Παρθενώνα από το Λούβρο, υποστηρίζει σε άρθρο της στη Monde η δικηγόρος Κατερίνα Τιτή

Πάτρα: «Φώναζα `πάρτε τα λεφτά και αφήστε μου τα χαρτιά`» λέει η αθλήτρια Ανδριάνα Φωτακοπούλου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Και ενώ πήγαινα προς τον καταυλισμό, σταματώ. Μπροστά μου βλέπω 50 – 60 Ρομά και λέω ‘ώπα, δεν θα σε βρούνε ποτέ εδώ’» περιγράφει η πρώην πρωταθλήτρια στίβου

«Δεν είχαμε ιδέα»: Το κανόνι από τον «Καλό, τον Κακό και τον Ασχημο» βρέθηκε σε μουσείο της Ισπανίας

E-Daily 3.Left Χτες
Πρόκειται για το κανόνι που χρησιμοποιείται σε μία από τις πιο γνωστές σκηνές της ταινίας, όταν ο χαρακτήρας του Κλιντ Ίστγουντ ανάβει ατάραχος το φυτίλι με το πούρο του για να σταματήσει τον Τούκο (Ίλαϊ Γουάλακ)

Παραλήρημα της Αγκυρας για την γενοκτονία των Ποντίων: Η Ελλάδα διαστρεβλώνει τα γεγονότα, εσείς σφάξατε Τούρκους στην Τριπολιτσά

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται την ιστορία για πολιτικό όφελος και να αναγνωρίσουν τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον Τούρκων και άλλων εθνοτικών ομάδων» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση

X: Περιορίζει τους χρήστες χωρίς μπλε τικ σε 50 δημοσιεύσεις την ημέρα

Κόσμος Χτες
Οι οι επικριτές αυτού του περιορισμού προειδοποιούν ότι μια τέτοια αλλαγή ενδέχεται να οδηγήσει σε μαζικότερη αποχώρηση χρηστών

Καρκίνος: Κοινό φάρμακο για το άσθμα ίσως βοηθά στην αντιμετώπιση επιθετικών μορφών του

Tech + Science Χτες
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Cancer

Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων ‑ Τι ανέφερε για συντάξεις χηρείας

Ελλάδα Χτες
Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μια σημαντική ρύθμιση για τους υγειονομικούς αλλά και νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών με την ίδια εργασιακή θέση

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έκανε μήνυση σε Κουσουλό και Γεωργιάδη – Για ποιο λόγο

E-Daily 3.Left Χτες
Πληρεξούσιος δικηγόρος κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων κατά της Αννας Καρακίτσου, του Πέτρου Κουσουλού, του Χαράλαμπου Κούτρα και του Αδωνι Γεωργιάδη

Μήνυση Καρυστιανού και Αυγερινού σε Καραχάλιο, μετά τις αναφορές περί «εντολής ίδρυσης κόμματος»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Καταγγέλλουν το Νίκο Καραχάλιο για «ψευδείς και δυσφημιστικούς ισχυρισμούς»