E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Moderna: «Η πανδημία του κορωνοϊού θα τελειώσει σε έναν χρόνο»

Δείτε τι δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna

Δημοσίευση 23/9/2021 | 09:53

Moderna: «Η πανδημία του κορωνοϊού θα τελειώσει σε έναν χρόνο»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna Inc Στεφάν Μπανσέλ πιστεύει ότι η πανδημία του νέου κορονοϊού θα μπορεί να τελειώσει σε έναν χρόνο, καθώς η αυξημένη παραγωγή εμβολίων διασφαλίζει τις παγκόσμιες προμήθειες, σύμφωνα με δηλώσεις του στην ελβετική εφημερίδα Neue Zuercher Zeitung.

“Αν δείτε την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας σε επίπεδο βιομηχανίας τους τελευταίους έξι μήνες, αρκετές δόσεις θα πρέπει να είναι διαθέσιμες ως τα μέσα του επόμενου έτους ώστε όλοι σε αυτήν την Γη να μπορούν να εμβολιαστούν. Οι ενισχυτικές δόσεις θα μπορούν επίσης να γίνουν στην έκταση που απαιτείται”, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα.

Ο εμβολιασμός σύντομα θα είναι δυνατός ακόμη και για τα νήπια, σημείωσε.

“Αυτοί που δεν εμβολιάζονται, θα ανοσοποιηθούν μόνοι τους φυσικά, διότι η παραλλαγή Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική. Με αυτόν τον τρόπο θα καταλήξουμε σε μια κατάσταση παρόμοια με αυτήν της γρίπης. Θα μπορεί κάποιος είτε να εμβολιαστεί και να έχει έναν καλό χειμώνα. Είτε να μην το κάνει και να κινδυνεύσει να αρρωστήσει και πιθανώς ακόμη και να καταλήξει στο νοσοκομείο”, πρόσθεσε.

Στην ερώτηση αν αυτό σημαίνει μια επιστροφή στην ομαλότητα το δεύτερο εξάμηνο του ερχόμενου έτους, ο Μπανσέλ απάντησε: “Από σήμερα σε έναν χρόνο υποθέτω”.

Χρειάζονται όλοι αναμνηστική δόση

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna σημείωσε ότι αναμένει πως οι κυβερνήσεις θα εγκρίνουν τις ενισχυτικές δόσεις για ανθρώπους που έχουν ήδη εμβολιαστεί διότι ασθενείς που κινδυνεύουν και εμβολιάστηκαν το περσινό φθινόπωρο χρειάζονται “αναμφίβολα” αναμνηστική δόση.

Η ενισχυτική έχει τη μισή δόση της αρχικής, κάτι το οποίο σημαίνει ότι περισσότερες από αυτές θα είναι διαθέσιμες.

“Ο όγκος των εμβολίων είναι ο μεγαλύτερος περιοριστικός παράγοντας. Με μισή δόση, θα έχουμε 3 δισεκατομμύρια δόσεις διαθέσιμες παγκοσμίως για το ερχόμενο έτος αντί για μόλις 2 δισεκατομμύρια”, σημείωσε.

Η σύνθεση των αναμνηστικών δόσεων παραμένει η ίδια με αυτήν της αρχικής για φέτος επειδή η Moderna δεν είχε αρκετό χρόνο για να την αλλάξει.

“Αυτήν την περίοδο εξετάζουμε βελτιστοποιημένες παραλλαγές της Δέλτα σε κλινικές δοκιμές. Αυτές θα αποτελέσουν τη βάση για την ενισχυτική δόση για το 2022. Επίσης δοκιμάζουμε την Δέλτα συν την Βήτα, την επόμενη μετάλλαξη που πιστεύουν οι επιστήμονες ότι είναι πιθανή”, διευκρίνισε.

Η Moderna μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υπάρχουσες γραμμές παραγωγής για τις επόμενες παραλλαγές όπως έγινε για το αρχικό εμβόλιο κατά της COVID-19, ενώ η τιμή του εμβολίου θα παραμείνει η ίδια, κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Θρίλερ με τον θάνατο του Αγγελου ‑ Η ιατροδικαστική «έδειξε» χτυπήματα από πολλά άτομα

Ελλάδα 20.02.2026
Ο 17χρονος έπεσε νεκρός στο υπόγειο του σπιτιού του έπειτα από καβγά που είχε με έναν 16χρονο

Αυστρία: Ορειβάτης ένοχος για ανθρωποκτονία ‑ Η κοπέλα του πέθανε από το κρύο στην υψηλότερη κορυφή

Κόσμος 20.02.2026
Η κοπέλα του πέθανε από υποθερμία κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής στο βουνό Grossglockner, ύψος 3.798 μέτρων

Λιποθυμικό επεισόδιο σε δικαστήριο: Κατέρρευσε ο καθηγητής που κατηγορείται για σχέσεις με ανήλικες

Ελλάδα 20.02.2026
«Όταν υπάρχουν τέτοιου είδους συμπεριφορές, τέτοιου είδους κατηγορίες, ένας άνθρωπος μπορεί να λυγίσει», δήλωσε ο δικηγόρος του καθηγητή

Ελένη Γλύκατζη‑Αρβελέρ: Στη Μητρόπολη Αθηνών η σορός της για το τελευταίο αντίο

Ελλάδα 20.02.2026
Στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης έφτασε η σορός της Αρβελέρ, άρχισε το λαϊκό προσκύνημα πριν την εξόδιο ακολουθία.

Ντόναλντ Τραμπ: Διατάζει άνοιγμα των φακέλων για τα UFO

Κόσμος 20.02.2026
Αποκαλύψεις για εξωγήινους;

Σε σοκ η Βρετανία από την «άνευ προηγουμένου» σύλληψη του Αντριου – Η εικόνα του στο πίσω κάθισμα που περνά στην ιστορία

Κόσμος 20.02.2026
Ειδικός περιέγραψε τα γεγονότα της Πέμπτης ως τον «χειρότερο εφιάλτη»

Τουρκία: Χειροπέδες σε δημοσιογράφο της Deutsche Welle – Κατηγορείται για «προσβολή» του Ερντογάν

Κόσμος 20.02.2026
Στο στόχαστρο έρευνας για «διασπορά ψευδών ειδήσεων»

Επίδομα Πάσχα 2026: Ποιοι θα πάρουν 250 ευρώ – Όλα τα κριτήρια

Οικονομία 20.02.2026
Οι τελικές ανακοινώσεις αναμένονται μετά την επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος

Grey’s Anatomy: Πέθανε ο Έρικ Ντέιν στα 53 του χρόνια μετά από μάχη με τη νόσο ALS

Κόσμος 20.02.2026
«Πάλεψε με θάρρος», αναφέρει η οικογένειά του

Κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο και πρωτιά για Καραλή στη Γαλλία

Αθλητικά Νέα 20.02.2026
Πέρασε τα 6 μέτρα στο Λιεβέν, βίντεο