E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Moderna: «Η πανδημία του κορωνοϊού θα τελειώσει σε έναν χρόνο»

Δείτε τι δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna

Δημοσίευση 23/9/2021 | 09:53

Moderna: «Η πανδημία του κορωνοϊού θα τελειώσει σε έναν χρόνο»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna Inc Στεφάν Μπανσέλ πιστεύει ότι η πανδημία του νέου κορονοϊού θα μπορεί να τελειώσει σε έναν χρόνο, καθώς η αυξημένη παραγωγή εμβολίων διασφαλίζει τις παγκόσμιες προμήθειες, σύμφωνα με δηλώσεις του στην ελβετική εφημερίδα Neue Zuercher Zeitung.

“Αν δείτε την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας σε επίπεδο βιομηχανίας τους τελευταίους έξι μήνες, αρκετές δόσεις θα πρέπει να είναι διαθέσιμες ως τα μέσα του επόμενου έτους ώστε όλοι σε αυτήν την Γη να μπορούν να εμβολιαστούν. Οι ενισχυτικές δόσεις θα μπορούν επίσης να γίνουν στην έκταση που απαιτείται”, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα.

Ο εμβολιασμός σύντομα θα είναι δυνατός ακόμη και για τα νήπια, σημείωσε.

“Αυτοί που δεν εμβολιάζονται, θα ανοσοποιηθούν μόνοι τους φυσικά, διότι η παραλλαγή Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική. Με αυτόν τον τρόπο θα καταλήξουμε σε μια κατάσταση παρόμοια με αυτήν της γρίπης. Θα μπορεί κάποιος είτε να εμβολιαστεί και να έχει έναν καλό χειμώνα. Είτε να μην το κάνει και να κινδυνεύσει να αρρωστήσει και πιθανώς ακόμη και να καταλήξει στο νοσοκομείο”, πρόσθεσε.

Στην ερώτηση αν αυτό σημαίνει μια επιστροφή στην ομαλότητα το δεύτερο εξάμηνο του ερχόμενου έτους, ο Μπανσέλ απάντησε: “Από σήμερα σε έναν χρόνο υποθέτω”.

Χρειάζονται όλοι αναμνηστική δόση

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna σημείωσε ότι αναμένει πως οι κυβερνήσεις θα εγκρίνουν τις ενισχυτικές δόσεις για ανθρώπους που έχουν ήδη εμβολιαστεί διότι ασθενείς που κινδυνεύουν και εμβολιάστηκαν το περσινό φθινόπωρο χρειάζονται “αναμφίβολα” αναμνηστική δόση.

Η ενισχυτική έχει τη μισή δόση της αρχικής, κάτι το οποίο σημαίνει ότι περισσότερες από αυτές θα είναι διαθέσιμες.

“Ο όγκος των εμβολίων είναι ο μεγαλύτερος περιοριστικός παράγοντας. Με μισή δόση, θα έχουμε 3 δισεκατομμύρια δόσεις διαθέσιμες παγκοσμίως για το ερχόμενο έτος αντί για μόλις 2 δισεκατομμύρια”, σημείωσε.

Η σύνθεση των αναμνηστικών δόσεων παραμένει η ίδια με αυτήν της αρχικής για φέτος επειδή η Moderna δεν είχε αρκετό χρόνο για να την αλλάξει.

“Αυτήν την περίοδο εξετάζουμε βελτιστοποιημένες παραλλαγές της Δέλτα σε κλινικές δοκιμές. Αυτές θα αποτελέσουν τη βάση για την ενισχυτική δόση για το 2022. Επίσης δοκιμάζουμε την Δέλτα συν την Βήτα, την επόμενη μετάλλαξη που πιστεύουν οι επιστήμονες ότι είναι πιθανή”, διευκρίνισε.

Η Moderna μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υπάρχουσες γραμμές παραγωγής για τις επόμενες παραλλαγές όπως έγινε για το αρχικό εμβόλιο κατά της COVID-19, ενώ η τιμή του εμβολίου θα παραμείνει η ίδια, κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γυναίκες σκέφτονται να αποκτήσουν παιδί με το DNA νεκρών συντρόφων τους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Νέο ντοκιμαντέρ διερευνά την αμφιλεγόμενη πρακτική της «μεταθανάτιας τεκνοποίησης» - «Είναι η ανθρώπινη ανάγκη να αισθανόμαστε συνδεδεμένοι»

Πάτρα: Αγνοείται 16χρονη μαθήτρια που επέστρεφε από εξετάσεις

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εξαφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης 4 Ιουνίου, μετά τη λήξη των ενδοσχολικών προαγωγικών εξετάσεων

Βρετανία: Επίθεση με βαλλίστρα σε πανεπιστήμιο – Ένας σοβαρά τραυματίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το θύμα, υπάλληλος ασφαλείας του Πανεπιστημίου του Σάρεϊ, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Ανω Λιόσια: Πυροβολισμοί και συμπλοκή – 13 συλλήψεις

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι εμπλεκόμενοι έκαναν χρήση καραμπινών, αφήνοντας πίσω τους εκτεταμένες ζημιές στον οικισμό

Γαλλία: Σορός παιδιού με ρούχα παρόμοια με της 11χρονης Λιάνας εντοπίστηκε σε σιλό σιτηρών

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τις επόμενες ώρες η σορός θα εξεταστεί από ιατροδικαστή για την επίσημη ταυτοποίησή της

Υπάτιος Πατμάνογλου: Συγκλονιστική ανάρτηση 9 χρόνια μετά το τροχαίο που του στέρησε σύζυγο και γιο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πατέρας που έχασε σύζυγο και παιδί σε θανατηφόρο τροχαίο στην Αθηνών - Λαμία το 2017 μοιράστηκε συγκινητική φωτογραφία του γιου του

Καλαμάτα: Η θεία των κοριτσιών δεν μπορεί να αναλάβει την επιμέλειά τους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Σάββατο απολογείται ο 41χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του, της 39χρονης Βασιλικής

Γυναίκα κλέβει θαμώνες σε καταστήματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης – Αναστάτωση στην περιοχή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Επιχειρηματίες και πολίτες που ήρθαν σε επαφή μαζί της εκτιμούν ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα

Γαλλία: Σορός εντοπίστηκε κοντά στο σημείο εξαφάνισης της 11χρονης Λιχάνα – Ειδοποιήθηκε η οικογένεια

Κόσμος Χτες
Η σορός ανακαλύφθηκε μέσα σε σιλό σιτηρών εγκαταλελειμμένου εργοστασίου που παρέμενε κλειστό για πάνω από 15 χρόνια.

Ο χάρτης με τους καρχαρίες στην Ελλάδα ‑ Σε ποιες θάλασσες κόβουν βόλτες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ποια είδη και σε ποιες περιοχές της Ελλάδας κάνουν την εμφάνισή τους