E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέλος το αυτόφωρο για εκπαιδευτικούς και γιατρούς που μηνύονται από αρνητές

Τι θα προβλέπεται στον νέο Ποινικό Κώδικα που δίνεται για διαβούλευση την Παρασκευή

Δημοσίευση 22/9/2021 | 12:18

Τέλος το αυτόφωρο για εκπαιδευτικούς και γιατρούς που μηνύονται από αρνητές

Με στόχο να προστατεύονται οι εκπαιδευτικοί και οι γιατροί που τηρούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο σχετικά με την προστασία από τον κορωνοϊό απέναντι στους αρνητές που τραμπουκίζουν και σέρνουν σε αστυνομικά τμήματα καθηγητές, δασκάλους και υγειονομικούς, η κυβέρνηση εισηγείται αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον νέο Ποινικό Κώδικα που κατατίθεται για διαβούλευση την Παρασκευή θα προβλέπεται ότι δεν θα προβλέπεται αυτόφωρο για συγκεκριμένα «αδικήματα», όπως αυτά τα οποία προσάπτουν στους εκπαιδευτικούς και τους γιατρούς οι αρνητές της νόσου Covid και οι αντιεμβολιαστές.

Ως αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα, προφανέστατα και διατηρείται το δικαίωμα υποβολής μήνυσης, αλλά δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα να στέλνει κάποιος έναν λειτουργό που εφαρμόζει το νόμο στο αυτόφωρο.

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Την Τρίτη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής παρήγγειλε στους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας να διερευνήσουν τάχιστα εάν οι ενέργειες των αντιεμβολιαστών-αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και, σε καταφατική περίπτωση, να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει. Ο κ. Ζαχαρής ζήτησε από τους συναδέλφούς του, λόγω της σοβαρότητας των εν λόγω υποθέσεων, η παρέμβασή τους να είναι άμεση και συνεχής, με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Από δικαστικές πηγές αναφέρεται ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται και νέα παρέμβαση των λειτουργών του ανωτάτου δικαστηρίου, πιθανώς με εγκύκλιο, προκειμένου να δίνονται εντολές ώστε να μην εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος εκπαιδευτικών και γιατρών που δέχονται μηνύσεις από αντιεμβολιαστές ή αρνητές της νόσου Covid.

Παραλλήλως, σε μια προσπάθεια να προστατευθούν οι κρατικοί λειτουργοί, κυρίως στα σχολεία, αλλά και το υγειονομικό προσωπικό σε δομές υγείας και σε νοσοκομεία, η Αστυνομία έχει εντολές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να παρεμβαίνει άμεσα όπου επιχειρείται ο προπηλακισμός των υπαλλήλων που τηρούν τα προβλεπόμενα από το νόμο και τις κείμενες διατάξεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παιδοκτόνος δολοφονήθηκε μέσα στο κελί του από 3 συγκρατούμενούς του

Κόσμος 07.11.2025
Για τον θάνατο του παιδιού καταδικάστηκε και η μητέρα του σε εξαετή ποινή κάθειρξης

Στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος ιστός αράχνης στον κόσμο

Ελλάδα 07.11.2025
Περισσότερες από 111.000 αράχνες ανακαλύφθηκαν μέσα σε ένα σκοτεινό σπήλαιο στα σύνορα Αλβανίας-Ελλάδας

Η 24χρονη που ισχυριζόταν ότι είναι η Μαντλίν ΜακΚαν κρίθηκε ένοχη

Κόσμος 07.11.2025
Αρνήθηκε ότι ενήργησε με σκοπό το χρήμα ή τη φήμη, δηλώνοντας ότι δεν είναι ψεύτρα και ότι «ποτέ δεν ήθελε να προκαλέσει κακό»

Καθηγητής Πανεπιστημίου χρηματιζόταν από φοιτητές για να τους περνάει στα μαθήματα

Ελλάδα 07.11.2025
Ένοχοι και οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίου που έστελναν τα παιδιά σε αυτόν

Η στιγμή που ένα σπίρτο προκαλεί πυρκαγιά σε βενζινάδικο

Κόσμος 07.11.2025
Η παρέα που έτρεξε για να σωθεί

Η πρώτη ενεργειακή γεώτρηση στην Ελλάδα μετά από 40 χρόνια

Οικονομία 07.11.2025
Από τον Πρίνο στο Ιόνιο και την ιστορική συμφωνία των ExxonMobil, Energean και Helleniq Energy

Κριστιάνο Ρονάλντο: «Είμαι πιο όμορφος από τον Μπέκαμ, εγώ δεν είμαι φυσιολογικός, είμαι τέλειος»

Αθλητικά Νέα 07.11.2025
Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ δεν έχει όρια στην αυτοπεποίθησή του

«Fake news» ακροδεξιών Αμερικανών influencers ότι ο Μαμντάνι συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος

Κόσμος 07.11.2025
Αναδημοσίευσαν μια κατασκευασμένη ανακοίνωση που συγκεντρώνει προβολές και αναδημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

«Η βεντέτα θα τελειώσει μόνο με παντρειά», λέει παππούς της οικογένειας Φραγκιαδάκη

Ελλάδα 07.11.2025
Είναι παντρεμένος με γυναίκα των Καργάκηδων

Χρυσοχοΐδης: Δεν θα κάνουν κουμάντο στο νησί οι τοπικές μαφίες και οι νταήδες

Ελλάδα 07.11.2025
Live οι ανακοινώσεις Χρυσοχοΐδη από την Κρήτη για την οπλοκατοχή