E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εισαγγελική παρέμβαση για τους αντιεμβολιαστές που μηνύουν εκπαιδευτικούς

Τι ζητάει ο Άρειος Πάγος

Δημοσίευση 21/9/2021 | 19:01

Εισαγγελική παρέμβαση για τους αντιεμβολιαστές που μηνύουν εκπαιδευτικούς

Την άμεση παρέμβαση των εισαγγελέων πρωτοδικών και εφετών όλης της επικράτειας ζητάει με παραγγελία του ο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, με αφορμή τις πρόσφατες ενέργειες αντιεμβολιαστών-αρνητών του κορονοϊού.

Πρόκειται για αρνητές – γονείς, οι οποίοι με μηνύσεις στρέφονται σε βάρος εκπαιδευτικών που καλούνται να εφαρμόσουν το νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Τι ζητάει ο Άρειος Πάγος

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζαχαρής ζητά από τους συναδέλφους του να διερευνήσουν και μάλιστα τάχιστα αν οι εν λόγω ενέργειες αντιεμβολιαστών – αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει.

Ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητάει η παρέμβαση των εισαγγελικών λειτουργών να είναι συνεχής με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.


Το έναυσμα για την αποστολή της παραγγελίας του κ. Ζαχαρή έδωσε ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ, Νάντιας Γιαννακοπούλου με τίτλο:

«Ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;».

Η βουλευτής «καυτηρίασε» το γεγονός ότι υποβάλλονται μηνύσεις εις βάρος των εκπαιδευτικών, επειδή απλά προσπαθούν να εφαρμόσουν το νόμο για τη δημόσια υγεία και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε ανεμβολιαστους μαθητές που δεν έχουν κάνει self test και δεν φορούν προστατευτική μάσκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αίγιο: Το κίνητρο πίσω από τη διπλή δολοφονία

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη

Ιράν: Ανακοίνωσε ότι κλείνει τα Στενά του Ορμούζ

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Βομβαρδισμοί και συγκρούσεις στο όνομα της... διπλωματίας

«Μαϊμού γιατρός» στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Τι κατάφερε να κάνει πριν τον αντιληφθούν

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Αγνωστος Ρομά φορώντας ιατρική ενδυμασία εισέβαλε σε θαλάμους της Παθολογικής Κλινικής και αφαίρεσε χρήματα, κινητά και τραπεζικές κάρτες από ασθενείς και συνοδούς.

Αίγιο: «Τους αγαπούσα πολύ, είμαι αθώος» – Τα νέα στοιχεία που «δένουν» τον 65χρονο για το διπλό φονικό

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Οι αστυνομικές αρχές διερευνούν όλα τα πιθανά κίνητρα του δράστη

Μουντιάλ 2026: Προσοχή στους νέους κανονισμούς

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Νέοι καιροί νέα ήθη από τη FIFA

Η ΣΤΑΣΥ απέρριψε το αίτημα του Athens Pride για αφίσες στο Μετρό

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Για πρώτη φορά σε δέκα χρόνια, η ΣΤΑΣΥ αρνήθηκε την ανάρτηση αφισών του Athens Pride στους σταθμούς του Μετρό Αθήνας.

Στις φλόγες ξανά η Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν «πλήγματα αυτοάμυνας» κατά του Ιράν ‑«Θα τους χτυπήσουμε σκληρά», λέει ο Τραμπ

Ελλάδα 11.06.2026
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις που περιγράφονται ως «πλήγματα αυτοάμυνας» εναντίον του Ιράν, σύμφωνα με την αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (CENTCOM).

Σκηνές χάους στο Μπέλφαστ: Φλεγόμενα οχήματα και αιματηρές ταραχές παρέλυσαν την πόλη

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα η Βόρεια Ιρλανδία φλέγεται, με επιθέσεις εναντίον μεταναστών, εμπρησμούς και συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, μετά από μαχαίρωμα Σουδανού υπηκόου.

Σαρδηνία: Έντονες αντιδράσεις για παραλία που απαγορεύει ομπρέλες σε ηλικίες 10‑65 ετών

Κόσμος Χτες
«Πρέπει να φέρουμε μαζί τον παππού;» - Οργισμένοι Ιταλοί αντιδρούν στο μέτρο γνωστού τουριστικού θερέτρου της Σαρδηνίας

Μπελφαστ: Σε ετοιμότητα για δεύτερη νύχτα επεισοδίων – Οι διαμαρτυρίες έφτασαν στη Γλασκώβη

Ελλάδα Χτες
Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο νέας νύχτας βίαιων συγκρούσεων

Βούλα: Νεκρός 74χρονος που ανασύρθηκε αναίσθητος από την παραλία

Ελλάδα Χτες
Συναγερμός στη Βούλα το απόγευμα της Τετάρτης μετά τον εντοπισμό άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του στην παραλία