E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Εμβολιασμένη μόνο μία στις πέντε ιερόδουλες στην Ελλάδα

Τι αποκάλυψε η πρόεδρος του σωματείου

Δημοσίευση 20/9/2021 | 19:11

Κορωνοϊός: Εμβολιασμένη μόνο μία στις πέντε ιερόδουλες στην Ελλάδα

Σοβαρή υστέρηση στους εμβολιασμούς στον κλάδο των «εργαζομένων του σeξ» αποκαλύπτει η πρόεδρος του σωματείου.

Συγκεκριμένα, μόλις το 20% των ιερόδουλων έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, παρότι επιτράπηκε από τον Ιουνίου η επαναλειτουργία των οίκων ανοχής. Όπως δήλωσε στο thesstoday.gr η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδας (Σ.Ε.Π.Ε.), Έλλη Κανελλοπούλου, «είναι χαμηλό το ποσοστό εμβολιασμένων εργαζομένων στον κλάδο μας. Περίπου ένα 20% έχει εμβολιαστεί», ενώ χαρακτήρισε ως «ανέφικτη» την εφαρμογή των νέων μέτρων της κυβέρνησης σε κλειστούς χώρους για τους ανεμβολίαστους.

«Στην πράξη δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα και ειδικά τώρα που ζητείται και rapid test. Τι άλλο θα κάνουμε στην επιχείρηση; Ανοίγουμε παράθυρα, ζητήθηκε η παροχή υπηρεσιών να μην ξεπερνά τα 15 λεπτά ανά πελάτη, κατά τη σeξουαλική επαφή να πράττονται σeξουαλικές στάσεις που εξασφαλίζουν απόσταση και όχι πρόσωπο με πρόσωπο επαφή. Είναι δύσκολο στην εφαρμογή και πόσο δε, όταν πρέπει οι πελάτες να επιδεικνύουν κάποιο χαρτί», τόνισε η πρόεδρος του Σωματείου.

Μάλιστα, η ίδια εξηγεί ότι πιστεύει στη σωστή προσωπική υγιεινή και διατροφή του καθενός, καθώς όπως σημειώνει «ακόμη και αυτοί που έχουν κάνει το εμβόλιο έχουν κολλήσει». Ταυτόχρονα, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στους οίκους ανοχής καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι τα rapid test, γεγονός που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη «τσέπη» τους, η οποία, όπως σημειώνει η κ. Κανελλοπούλου, έχει πληγεί αρκετά κατά τη διάρκεια των lockdown.

«Οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρώσουν τα rapid test, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα εκείνες που δούλευαν με άδεια είχαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Από την άλλη, μου φαίνεται απίθανη η τήρηση των μέτρων, ειδικά στις πιάτσες πεζοδρομίων, όπου και εκεί οι κοπέλες αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα κατά τη διάρκεια των lockdown», τονίζει η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδος, υπενθυμίζοντας ότι η αποχή από τους οίκους ανοχής οδήγησε στην κατακόρυφη αύξηση της παράνομης εpωτικής συνεύρεσης κατ’ οίκον, όπου τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα τηρούνται σπάνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατασκοπεία: Με κωδικό όνομα «Στίβεν» ο Κινέζος σύνδεσμος του σμήναρχου

Ελλάδα 10.02.2026
Η συνεργασία των δύο φέρεται να ξεκίνησε το 2025

Χίος: Αγρότης πυροβόλησε κατά πέντε αλλοδαπών που μπήκαν στο χωράφι του

Ελλάδα 10.02.2026
Oλοι οι εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν

Καιρός: Η ομπρέλα απαραίτητη όλη την εβδομάδα, βροχές και στην Αττική

Καιρός 10.02.2026
Κατά διαστήματα αστάθεια με τοπικές καταιγίδες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ισχυρούς ανέμους στα πελάγη προειδοποιεί ο Καλλιάνος

Αγριος καβγάς στο Χόρνετς ‑ Πίστονς με μπουνιές, σπρωξίματα και τέσσερις αποβολές

Αθλητικά Νέα 10.02.2026
Πρωταγωνιστές οι Μούσα Ντιαμπατέ και Μάιλς Μπρίτζες από τους Χόρνετς που αντάλλαξαν χτυπήματα με τον Τζέιλεν Ντούρεν και τον Αϊζάια Στιούαρτ των Πίστονς

Πώς μπορεί η Ευρώπη να κρατήσει τα παιδιά μακριά από τα social media: Το παράδειγμα της Αυστραλίας

Tech + Science Χτες
Τα «παραθυράκια», οι προκλήσεις για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες

Ξυλοκόπησαν μέσα στο σπίτι του τον Γερμανό διαιτητή που έκανε πρόταση γάμου στον φίλο του σε αγώνα της Bundesliga

LGBTQI+ Χτες
Ο διαιτητής ειδοποίησε τις αρχές για τις απειλές που δεχόταν, αλλά τον διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε άμεσος κίνδυνος

Πύλος: Ποινή φυλάκισης σε 25χρονο που ξυλοκόπησε κουρέα γιατί δεν του άρεσε το κούρεμα

Ελλάδα Χτες
Ο δράστης της επίθεσης στην Πύλο κατηγορείται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες

Ο «εμμονικός με το σeξ» Ασαντ κοιμόταν με συζύγους αξιωματούχων, που του τις «σύστηνε» πρώην δημοσιογράφος ερωμένη του

Κόσμος Χτες
Σeξ, ίντριγκες, μυστηριώδεις θάνατοι και βιντεοπαιχνίδια, λίγο πριν την κατάρρευση του πρώην προέδρου

Τρομακτικές εικόνες στη Βραζιλία: Ποδοσφαιριστής κατέρρευσε την ώρα του αγώνα κι υπέστη σπασμούς

Αθλητικά Νέα Χτες
«Πάγωσαν» στο θρυλικό Μαρακανά, όπου κατά τη διάρκεια του αγώνα της Φλαμένγκο με την Σαμπάιο Κορέα, ο Αλεξάντρε της δεύτερης κατέρρευσε κι υπέστη σπασμούς