E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Εμβολιασμένη μόνο μία στις πέντε ιερόδουλες στην Ελλάδα

Τι αποκάλυψε η πρόεδρος του σωματείου

Δημοσίευση 20/9/2021 | 19:11

Κορωνοϊός: Εμβολιασμένη μόνο μία στις πέντε ιερόδουλες στην Ελλάδα

Σοβαρή υστέρηση στους εμβολιασμούς στον κλάδο των «εργαζομένων του σeξ» αποκαλύπτει η πρόεδρος του σωματείου.

Συγκεκριμένα, μόλις το 20% των ιερόδουλων έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, παρότι επιτράπηκε από τον Ιουνίου η επαναλειτουργία των οίκων ανοχής. Όπως δήλωσε στο thesstoday.gr η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδας (Σ.Ε.Π.Ε.), Έλλη Κανελλοπούλου, «είναι χαμηλό το ποσοστό εμβολιασμένων εργαζομένων στον κλάδο μας. Περίπου ένα 20% έχει εμβολιαστεί», ενώ χαρακτήρισε ως «ανέφικτη» την εφαρμογή των νέων μέτρων της κυβέρνησης σε κλειστούς χώρους για τους ανεμβολίαστους.

«Στην πράξη δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα και ειδικά τώρα που ζητείται και rapid test. Τι άλλο θα κάνουμε στην επιχείρηση; Ανοίγουμε παράθυρα, ζητήθηκε η παροχή υπηρεσιών να μην ξεπερνά τα 15 λεπτά ανά πελάτη, κατά τη σeξουαλική επαφή να πράττονται σeξουαλικές στάσεις που εξασφαλίζουν απόσταση και όχι πρόσωπο με πρόσωπο επαφή. Είναι δύσκολο στην εφαρμογή και πόσο δε, όταν πρέπει οι πελάτες να επιδεικνύουν κάποιο χαρτί», τόνισε η πρόεδρος του Σωματείου.

Μάλιστα, η ίδια εξηγεί ότι πιστεύει στη σωστή προσωπική υγιεινή και διατροφή του καθενός, καθώς όπως σημειώνει «ακόμη και αυτοί που έχουν κάνει το εμβόλιο έχουν κολλήσει». Ταυτόχρονα, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στους οίκους ανοχής καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι τα rapid test, γεγονός που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη «τσέπη» τους, η οποία, όπως σημειώνει η κ. Κανελλοπούλου, έχει πληγεί αρκετά κατά τη διάρκεια των lockdown.

«Οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρώσουν τα rapid test, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα εκείνες που δούλευαν με άδεια είχαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Από την άλλη, μου φαίνεται απίθανη η τήρηση των μέτρων, ειδικά στις πιάτσες πεζοδρομίων, όπου και εκεί οι κοπέλες αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα κατά τη διάρκεια των lockdown», τονίζει η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδος, υπενθυμίζοντας ότι η αποχή από τους οίκους ανοχής οδήγησε στην κατακόρυφη αύξηση της παράνομης εpωτικής συνεύρεσης κατ’ οίκον, όπου τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα τηρούνται σπάνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεξικό: Λήστεψαν υπό την απειλή όπλου δημοσιογράφο ενώ μιλούσε live σε εκπομπή – Αφωνος ο παρουσιαστής

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Ο δράστης τον πλησίασε στο αυτοκίνητο και του ζήτησε λεφτά, κινητό και το κλειδί του αμαξιού - Το βίντεο

Οσμή στην Αττική: Παράνομη εκπομπή υγραερίου το πιθανότερο σενάριο – Τι λέει ο Διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Η ακριβής ταυτοποίηση τέτοιων περιστατικών είναι ιδιαίτερα δύσκολη και στην Ελλάδα δεν υπάρχει ο απαραίτητος εξειδικευμένος εξοπλισμός

Νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης: Πώς θα εκλέγονται δήμαρχοι και περιφερειάρχες από το 2028

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Σε μία Κυριακή θα αναδεικνύεται ο νικητής, εισάγεται η «εναλλακτική ψήφος» και ανοίγει ο δρόμος για ηλεκτρονική συμμετοχή

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μπιφτέκι κοτόπουλου

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Οι καταναλωτές παρακαλούνται να μην καταναλώσουν το προϊόν

Το ακριβότερο ελληνικό έργο του 20ού αιώνα: Η «Ποίηση» του Παρθένη πουλήθηκε 1.258.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Η χθεσινή δημοπρασία του οίκου Bonhams στο Παρίσι κατέγραψε την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 15 ετών

Ξέσπασμα Τσιτσιπά προς τον πατέρα του για ακόμη μία φορά με βαριές εκφράσεις

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Ο Τσιτσιπάς έβρισε τον πατέρα του επειδή δεν έβρισκε ένα αντικείμενο

Ρατσιστική επίθεση σε Κινέζα φοιτήτρια στον Πειραιά: «Μου έριξαν ποτά και με χτύπησαν σε κολώνα»

Ελλάδα 21.05.2026
Σοβαρή καταγγελία έκανε μία Κινέζα φοιτήτρια, για ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε από ομάδα νεαρών στο τραμ, κοντά στον Πειραιά.

Σύμη: Εξελίξεις στην υπόθεση της 13χρονης που κατηγορείται για σχέδιο δολοφονίας της μητέρας της

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Η 13χρονη, υπό την καθοδήγηση του 15χρονου φίλου της, φέρεται να αποπειράθηκε να σκοτώσει τη μητέρα της στη Σύμη.

Σοβαρό οικογενειακό επεισόδιο στα Χανιά: Ξυλοκόπησε τον 87χρονο θείο του, βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του

Ελλάδα 21.05.2026
Τον ενοχλούσε ο ήχος που έκανε στην αυλή του σπιτιού του χρησιμοποιώντας σφυρί

Δαφνί: Είχε δοθεί εντολή να δέσουν τον 48χρονο μία ημέρα πριν στραγγαλίσει τον 59χρονο

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τα ξημερώματα της Τετάρτης 20/5, 48χρονος τρόφιμος στραγγάλισε τον 59χρονο, με τον οποίο έμεναν μαζί στο ίδιο δωμάτιο.