E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πρίγκιπας Φίλιππος: Σφραγισμένη για τουλάχιστον 90 χρόνια η διαθήκη του

H απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου

Δημοσίευση 17/9/2021 | 12:05

Πρίγκιπας Φίλιππος: Σφραγισμένη για τουλάχιστον 90 χρόνια η διαθήκη του

Η διαθήκη του πρίγκιπα Φιλίππου θα παραμείνει σφραγισμένη για τουλάχιστον 90 χρόνια, μετά από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου. Ο βαθμός της δημοσιότητας που θα προκαλούσε η δημοσιοποίηση της – σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ – θα ήταν τόσο μεγάλος και εντελώς αντίθετος προς το σκοπό της διατήρησης της τιμής του Δούκα του Εδιμβούργου.

Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Φίλιππος, έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο σε ηλικία 99 ετών, όμως ακόμα δεν έχει δημοσιοποιηθεί η διαθήκη του, εκτός από κάποια σημεία που έχουν διαρρεύσει στον βρετανικό Τύπο. Την Πέμπτη (16/9), όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου αποφάσισε ότι η διαθήκη του θα σφραγισθεί και δεν θα ανοιχτεί για τουλάχιστον 90 χρόνια, ώστε να διαφυλαχθεί η ιδιωτικότητα και η αξιοπρέπεια της βρετανικής μοναρχίας.

Στην Βρετανία μετά τον θάνατο ενός ανώτερου μέλους της Βασιλικής Οικογένειας – σύμφωνα με νομοθετική πρόβλεψη του 1910 – τα δικαστήρια καλούνται να σφραγίσουν τις διαθήκες τους. Ερμηνεύοντας αυτήν την πρόβλεψη, ο δικαστής Σερ Άντριου ΜακΦάρλειν – όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail – έκρινε ότι η διαθήκη του αείμνηστου Δούκα του Εδιμβούργου θα πρέπει να σφραγισθεί και ότι δεν θα πρέπει να δημιουργηθεί κανένα αντίγραφο για το αρχείο ή να διατηρηθεί ως δικαστικό έγγραφο.

Αυτό σημαίνει ότι, σε αντίθεση με τις περισσότερες διαθήκες, αυτή του Πρίγκιπα Φίλιππου δεν θα δημοσιοποιηθεί και, σύμφωνα με το BBC, θα υπάρξει μια ιδιωτική διαδικασία σε 90 χρόνια για να αποφασιστεί εάν μπορεί να αποσφραγισθεί.

Η ακρόαση της αίτησης για σφράγιση της διαθήκης πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο από τον ανώτατο δικαστή στα οικογενειακά δικαστήρια, σερ Άντριου ΜακΦάρλαν. Ο δικαστής ανέφερε ότι είναι ο θεματοφύλακας ενός χρηματοκιβωτίου που περιέχει περισσότερους από 30 φακέλους, οι οποίοι περιέχουν σφραγισμένες διαθήκες νεκρών μελών της βασιλικής οικογένειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προσγειώθηκε το C130 με τις σορούς των οπαδών του ΠΑΟΚ

Ελλάδα 29.01.2026
Στο γήπεδο, τόσο φίλαθλοι όσο και οι συγγενείς τους έχουν οργανώσει εκδηλώσεις για να τιμήσουν την μνήμη τους.

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 στη Ροδόπη – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα λόγω πιθανής υπερχείλισης»

Ελλάδα 29.01.2026
Σοβαρά προβλήματα προκαλεί η ισχυρή κακοκαιρία που πλήττει τη Θράκη, με επίκεντρο την Αλεξανδρούπολη

Πόλο: Νέος περίπατος για την Εθνική ομάδα των γυναικών

Αθλητικά Νέα 29.01.2026
Η Ελλάδα «βούλιαξε» τη Γερμανία με 26-5 κάνοντας επίδειξη δύναμης σε ακόμη μία αναμέτρηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

«Η φωτιά δεν μπόρεσε να κάψει αυτό που ήσουν»: Θρήνος στις κηδείες των τριών θυμάτων της τραγωδίας στην Βιολάντα

Ελλάδα 29.01.2026
Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισαν την Σταυρούλα Μπουκοβάλα, την Αναστασία Νάσιου και την Αγάπη Μπουνόβα

Στο φως βυθισμένο αυτοκίνητο στο ρέμα Κόρμπι στη Βάρη μετά την κακοκαιρία, δείτε βίντεο

Ελλάδα 29.01.2026
Αναμένεται να αποκαλυφθούν και άλλα αντικείμενα που κατάπιε το ρέμα

Πλημμύρες στον Έβρο από τις έντονες βροχοπτώσεις, εγκλωβίστηκαν μαθητές σε σχολείο

Ελλάδα 29.01.2026
Διακοπές κυκλοφορίας σε Αλεξανδρούπολη και Νίψα – Προειδοποίηση για έντονα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες

Συναγερμός στην Ισπανία: Χορήγησαν ληγμένα εμβόλια σε 253 άτομα ‑ Τα περισσότερα παιδιά

Κόσμος 29.01.2026
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία της κοινοβουλευτικής ομάδας EH Bildu

Στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα οι σοροί των επτά φίλων του ΠΑΟΚ ‑ Τρισάγιο στη μνήμη τους

Ελλάδα 29.01.2026
Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης το τρισάγιο πριν την αναχώρηση των επτά «αετόπουλων» με το C-130

Γλυφάδα: Στη φυλακή ο 46χρονος που δολοφόνησε τον πατέρα του

Ελλάδα 29.01.2026
Απολογήθηκε χωρίς δικηγόρο

Ποιος και με ποιον τρόπο «βαφτίζει» μια κακοκαιρία: Ο Θοδωρής Κολυδάς εξηγεί

Καιρός 29.01.2026
«Η ονοματοδοσία των κακοκαιριών δεν αποτελεί επικοινωνιακό τέχνασμα, αλλά ένα οργανωμένο εργαλείο έγκαιρης προειδοποίησης»

Τροχαίο με νεκρούς οπαδούς ΠΑΟΚ: Ο πατέρας θύματος σκοτώθηκε πριν χρόνια σε δυστύχημα στη Ρουμανία

Ελλάδα 29.01.2026
Ο πατέρας ήταν οδηγός φορτηγού - Με C-130 επιστρέφουν οι σοροί των οπαδών του ΠΑΟΚ

Θρήνος στην κηδεία της 47χρονης Σταυρούλας Μπουκουβάλα – Τραγικές φιγούρες τα παιδιά και οι γονείς της

Ελλάδα 29.01.2026
Η άτυχη γυναίκα ήταν μητέρα τριών παιδιών ηλικίας 23, 18 και 15 ετών και εργαζόταν στην εταιρεία τα τελευταία δέκα χρόνια