E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βατόπουλος: Χρειάζεται προσοχή, κίνδυνος έξαρσης της πανδημίας τις επόμενες δύο εβδομάδες

Η πανδημία πλέον εντοπίζεται σε μικρότερες ηλικίες

Δημοσίευση 17/9/2021 | 10:59

Βατόπουλος: Χρειάζεται προσοχή, κίνδυνος έξαρσης της πανδημίας τις επόμενες δύο εβδομάδες

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται τις τελευταίες μέρες σε ύφεση, αφού υπάρχει πολύ μικρότερη αναλογία θανάτων και βαριών νοσηλειών σε σχέση με τα κρούσματα.

Όπως εξήγησε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ, η ύφεση της πανδημίας του κορονοϊού οφείλεται στο γεγονός ότι πλέον μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, ενώ ο κόσμος συνεχίζει να προσέχει με μάσκες και τις απαραίτητες αποστάσεις.

Παράλληλα, σημείωσε πως η πανδημία πλέον εντοπίζεται σε μικρότερες ηλικίες «οπότε έχουμε και ελαφρύτερα περιστατικά». Ο ίδιος ανέφερε στη συνέχεια πως τα μέτρα που έχουμε λάβει αποσκοπούν στο να έχουμε λιγότερα κρούσματα και εξέφρασε την ελπίδα ότι στο τέλος θα υπάρξει επιτυχία.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας τις επόμενες δύο εβδομάδες σημείωσε πως υπάρχει ο κίνδυνος νέας έξαρσης, ωστόσο με τα πολλά τεστ και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας οποιαδήποτε νέα έξαρση μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Ο κ. Βατόπουλος έσπευσε να σημειώσει πως χρειάζεται να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στην ανάλυση των δεδομένων και στην κατανόηση της πορείας της πανδημίας ώστε να μπορούμε έγκαιρα να προτείνουμε λύσεις και μέτρα και όπως είπε είναι θέμα έντασης προσοχής και όχι φόβου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανακαλύφθηκε η χαμένη Αλεξάνδρεια του Τίγρη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος στο Ιράκ

Tech + Science 14.03.2026
Το τεράστιο μέγεθός της εξέπληξε τους αρχαιολόγους

Ο «Νοστράδαμος της Κίνας» προβλέπει πώς θα τελειώσει ο πόλεμος ΗΠΑ–Ιράν

Κόσμος 14.03.2026
Ο Κινέζος-Καναδός καθηγητής και παρουσιαστής του δημοφιλούς καναλιού YouTube Predictive History, ο καθηγητής Xueqin Jiang, έχει γίνει viral για τις τρεις προβλέψεις που έκανε το 2024 – δύο εκ των οποίων έχουν ήδη επαληθευτεί με αξιοσημείωτη ακρίβεια

Έκρηξη σε εβραϊκό σχολείο στο Αμστερνταμ

Κόσμος 14.03.2026
Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας

Δημογλίδου για δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Τι αποκάλυψε ο κατηγορούμενος στην αστυνομία

Ελλάδα 14.03.2026
«Προφανώς υπάρχει κάτι μεταξύ τους που δεν έχει αναφερθεί ακόμη στην αστυνομία», σημείωσε η κ. Δημογλίδου

Ντόναλντ Τραμπ: Το Ιράν έχει ηττηθεί, εκλιπαρεί για συμφωνία αλλά εγώ δεν τη θέλω

Κόσμος 14.03.2026
«Τα μέσα ενημέρωσης των ψευδών ειδήσεων απεχθάνονται να μεταδώσουν πόσο καλά τα έχει πάει ο αμερικανικός στρατός εναντίον του Ιράν, που είναι εντελώς ηττημένο και θέλει συμφωνία, αλλά όχι συμφωνία που θα αποδεχόμουν»

Axios: Το Ισραήλ σχεδιάζει μαζική χερσαία εισβολή στο Λίβανο ‑ Η κατάσταση θα θυμίσει Γάζα

Κόσμος 14.03.2026
Την ίδια ώρα, ο IDF στέλνει ενισχύσεις και κινητοποιεί επιπλέον εφεδρείες, προειδοποιώντας για σκηνικά που θα θυμίζουν τη Γάζα όσον αφορά την ισοπέδωση κτιρίων που χρησιμοποιούνται ως αποθήκες όπλων.

Τραμπ: «Εξαφανίσαμε κάθε στρατιωτικό στόχο στο νησί Χαργκ στο Ιράν»

Κόσμος 14.03.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε βίντεο από τους βομβαρδισμούς

Οι influencers γύρισαν την πλάτη στο Ντουμπάι: Αδειες οι παραλίες υπό το φόβο επιθέσεων από το Ιράν

Κόσμος Χτες
Ο άλλοτε δημοφιλής και πολυτελής προορισμός μοιάει με πόλη – φάντασμα, σύμφωνα με τη Daily Mail

ΑΕΚ: Τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του Conference League

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ΑΕΚ έχει 12% πιθανότητες να φτάσει στη Λειψία και να κερδίσει την κούπα - Η Κρίσταλ Πάλας το φαβορί