E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βατόπουλος: Χρειάζεται προσοχή, κίνδυνος έξαρσης της πανδημίας τις επόμενες δύο εβδομάδες

Η πανδημία πλέον εντοπίζεται σε μικρότερες ηλικίες

Δημοσίευση 17/9/2021 | 10:59

Βατόπουλος: Χρειάζεται προσοχή, κίνδυνος έξαρσης της πανδημίας τις επόμενες δύο εβδομάδες

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται τις τελευταίες μέρες σε ύφεση, αφού υπάρχει πολύ μικρότερη αναλογία θανάτων και βαριών νοσηλειών σε σχέση με τα κρούσματα.

Όπως εξήγησε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ, η ύφεση της πανδημίας του κορονοϊού οφείλεται στο γεγονός ότι πλέον μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, ενώ ο κόσμος συνεχίζει να προσέχει με μάσκες και τις απαραίτητες αποστάσεις.

Παράλληλα, σημείωσε πως η πανδημία πλέον εντοπίζεται σε μικρότερες ηλικίες «οπότε έχουμε και ελαφρύτερα περιστατικά». Ο ίδιος ανέφερε στη συνέχεια πως τα μέτρα που έχουμε λάβει αποσκοπούν στο να έχουμε λιγότερα κρούσματα και εξέφρασε την ελπίδα ότι στο τέλος θα υπάρξει επιτυχία.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας τις επόμενες δύο εβδομάδες σημείωσε πως υπάρχει ο κίνδυνος νέας έξαρσης, ωστόσο με τα πολλά τεστ και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας οποιαδήποτε νέα έξαρση μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Ο κ. Βατόπουλος έσπευσε να σημειώσει πως χρειάζεται να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στην ανάλυση των δεδομένων και στην κατανόηση της πορείας της πανδημίας ώστε να μπορούμε έγκαιρα να προτείνουμε λύσεις και μέτρα και όπως είπε είναι θέμα έντασης προσοχής και όχι φόβου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έκλεισαν και την Πατρών ‑ Πύργου οι αγρότες: Μπλόκο στην Εθνική Οδό από την Κάτω Αχαΐα

Ελλάδα 05.12.2025
H αστυνομία έχει εφαρμόσει εκτροπή της κυκλοφορίας

Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα

Καιρός 05.12.2025
Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Ο Youtuber Teosty για τον ξυλοδαρμό του στα Γιάννενα: Δείχνω τα σημάδια για να καταλάβουμε ότι η βία είναι πραγματική

Ελλάδα 05.12.2025
Σε ένα βίντεο εννιά λεπτών, ο YouTuber αναφέρει ότι θα απέχει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα κάνει κοινωνικές δράσεις

Κακοκαιρία Byron: Σε ποια περιοχή έριξε το απόγευμα την περισσότερη βροχή στην Αθήνα

Καιρός Χτες
Το Meteo δημοσίευσε χάρτη με τις περιοχές που δέχθηκαν την περισσότερη βροχή λόγω κακοκαιρίας Byron

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα για τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα Χτες
Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών

Μαγειρίας για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τη Ferrari την πήραμε από αναγκαστική απαλλοτρίωση οικοπέδου»

Ελλάδα Χτες
Ο Χρήστος Μαγειρίας στάθηκε και στα τυχερά δελτία που κέρδισε - Έκανε λόγο πως πήρε το «πολύ 25 χιλιάρικα»

Eurovision 2026: Το Ισραήλ παραμένει στον διαγωνισμό τραγουδιού

Eurovision Χτες
Αρκετές χώρες θα μποϊκοτάρουν

«Έσκασαν» φρεάτια από τη βροχή στην Καλλιθέα ‑ Βίντεο

Ελλάδα Χτες
Σημαντικά προβλήματα από την κακοκαιρία Byron στην Αττική