E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κάθειρξη 27 ετών στον μεγαλύτερο διακινητή παιδικής ποpνογραφίας

8,5 εκατ. εικόνες και βίντεο στον σέρβερ του

Δημοσίευση 16/9/2021 | 14:42

Κάθειρξη 27 ετών στον μεγαλύτερο διακινητή παιδικής ποpνογραφίας

Σε κάθειρξη 27 ετών σε φυλακή των ΗΠΑ καταδικάστηκε ο πλέον διαβόητος διακινητής σκληρού ποpνογραφικού υλικού παιδιών.

Ο Eric Eoin Marques δημιούργησε και λειτουργούσε σέρβερ στο dark web που επέτραπε στους χρήστες να έχουν ανωνύμως πρόσβαση σε εκατομμύρια παράνομες εικόνες και βίντεο, εκ των οποίων πολλά εμφάνιζαν ακόμη και βιασμούς και βασανισμούς νηπίων και παιδιών.

Οι αστυνομικές αρχές παραδέχονται πως δεν είχαν δει τέτοιο όγκο φωτογραφικού υλικού πριν τη σύλληψη του Μάρκες.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι ερευνητές της αστυνομίας εντόπισαν πάνω απο 8,5 εκατομμύρια φωτογραφίες και βίντεο παιδικής ποpνογραφίας στον σέρβερ Freedom Hosting, τον οποίο ο Μάρκες ομολόγησε, τον Φεβρουάριο του 2020, πως είχε δημιουργήσει και «έτρεχε».

«Πρόκειται για πραγματικά άθλιο έγκλημα» ανέφερε ο ομοσπονδιακός δικαστής που είπε στον Μάρκες πως τα αδικήματά του είναι αντίστοιχα εκείνων που αποδίδονται στους αρχηγούς των καρτέλ ναρκωτικών.

Πριν την ανακοίνωση της ποινής, ο Μάρκες ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα και ζήτησε το έλεος των δικαστών. «Κατέστρεψα τη φήμη μου και την οικογένειά μου. Σας παρακαλώ να μου δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία» ζήτησε ο ίδιος.

Ο δικαστής συμφώνησε να συστήσει στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών να αναγνωρίσει τα οκτώ χρόνια που έχει κρατηθεί σε Ιρλανδία (όπου συνελήφθη) και ΗΠΑ (όπου εκδικάστηκε η υπόθεσή του) από τη στιγμή της σύλληψής του το 2013.

Επιπλέον, έδωσε εντολή να αποδώσει αποζημίωση ύψους 87.000 δολαρίων στα θύματα κακοποίησης, τις φωτογραφίες των οποίων ο ίδιος βοήθησε να διακινηθούν παρανόμως.

Ο εισαγγελέας τόνισε πως ο Μάρκες ήταν υπεύθυνος για την ονλάιν κοινότητα σeξουαλικών θηρευτών που ανώνυμα εκμεταλλεύονταν και κακοποιούσαν παιδιά, μοιράζοντας το φρικώδες περιοχόμενο στο dark web.

O Μάρκες έχει διπλή υπηκοότητα, αμερικανική και ιρλανδική, και όταν εκτίσει την ποινή του, θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην Ιρλανδία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνωμοσιολόγος έβγαλε στη φόρα sms του Τσάρλι Κερκ για τις πρώην του ‑ Έκρηξη της χήρας του

Κόσμος Χτες
Η Κάντας Οουενς προκαλεί αντιδράσεις με αποκαλύψεις για τον Τσάρλι Κερκ, ενώ η Έρικα ζητά να σταματήσουν οι θεωρίες.

Το Reddit μήνυσε την Αυστραλία για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 16

Κόσμος Χτες
Το Reddit κατέθεσε αγωγή εναντίον της Αυστραλίας χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση των social media παρέμβαση στην ελεύθερη πολιτική έκφραση.

Ευβοια: Μεθυσμένη οδηγός μετά από τρελή πορεία συγκρούστηκε με σταθμευμένα οχήματα

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο του Μαρμαρίου

Αυτή είναι η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών για τον πρωθυπουργό: Ενισχύουν τα μπλόκα τους

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες έχουν μία σειρά αιτημάτων προς τον πρωθυπουργό και μόνο εάν υπάρξουν απαντήσεις σε αυτά, θα πάνε σε διάλογο μαζί του.

Μερτς: «Αν ο Πούτιν κατακτούσε την Ουκρανία, θα έβαζε στο στόχαστρο την ΕΕ»

Κόσμος Χτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έκανε λόγο για «πραγματική τεκτονική μετατόπιση των πολιτικών και οικονομικών κέντρων εξουσίας».

Θεσσαλονίκη: Δίχρονο παιδί περιπλανιόταν μόνο στους δρόμους – Συνελήφθη ο θείος που το άφησε μόνο

Ελλάδα Χτες
Στη Θεσσαλονίκη, περαστικοί βρήκαν ένα ανήλικο παιδί να περιπλανιέται μόνο του στους δρόμους, προκαλώντας σοκ με το αδιανόητο περιστατικό

Η τεταμένη στιγμή ανάμεσα στον Τζέικομπ Ελόρντι και φωτογράφο: Μου το κάνετε πραγματικά πολύ δύσκολο να ζήσω

Αθλητικά Νέα Χτες
«Τζέικομπ, σε αγαπάμε», είπε παπαράτσι στον ηθοποιό με εκείνον να απαντά «Εγώ δεν σας αγαπώ»

Αποκάλυψη BBC για τα «μωρά των Βίκινγκ»: Βιομηχανία 2 δισ. δολαρίων πίσω από τον Δανό δότη σπέρματος

Κόσμος Χτες
Πώς εξηγείται η δημοφιλία του δανέζικου ή λεγόμενου «σπέρματος των Βίκινγκ» και χρειάζεται τελικά αυστηρότερος έλεγχος του κλάδου, αναρωτιέται το BBC

Αγρια επεισόδια στην Ινδία: Οπαδοί τα έκαναν γης μαδιάμ επειδή ο Μέσι εμφανίστηκε μόνο για λίγα λεπτά

Κόσμος Χτες
Καταγγέλλουν ότι είχαν πληρώσει έναν μισθό για να δουν τον Αργεντίνο σταρ που έμεινε μόνο για 20 λεπτά στο γήπεδο

Καιρός ‑ Τσατραφύλλιας: «Σκληρό καρύδι ο αντικυκλώνας»

Καιρός Χτες
Τι προβλέπει για τα Χριστούγεννα