E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κάθειρξη 27 ετών στον μεγαλύτερο διακινητή παιδικής ποpνογραφίας

8,5 εκατ. εικόνες και βίντεο στον σέρβερ του

Δημοσίευση 16/9/2021 | 14:42

Κάθειρξη 27 ετών στον μεγαλύτερο διακινητή παιδικής ποpνογραφίας

Σε κάθειρξη 27 ετών σε φυλακή των ΗΠΑ καταδικάστηκε ο πλέον διαβόητος διακινητής σκληρού ποpνογραφικού υλικού παιδιών.

Ο Eric Eoin Marques δημιούργησε και λειτουργούσε σέρβερ στο dark web που επέτραπε στους χρήστες να έχουν ανωνύμως πρόσβαση σε εκατομμύρια παράνομες εικόνες και βίντεο, εκ των οποίων πολλά εμφάνιζαν ακόμη και βιασμούς και βασανισμούς νηπίων και παιδιών.

Οι αστυνομικές αρχές παραδέχονται πως δεν είχαν δει τέτοιο όγκο φωτογραφικού υλικού πριν τη σύλληψη του Μάρκες.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι ερευνητές της αστυνομίας εντόπισαν πάνω απο 8,5 εκατομμύρια φωτογραφίες και βίντεο παιδικής ποpνογραφίας στον σέρβερ Freedom Hosting, τον οποίο ο Μάρκες ομολόγησε, τον Φεβρουάριο του 2020, πως είχε δημιουργήσει και «έτρεχε».

«Πρόκειται για πραγματικά άθλιο έγκλημα» ανέφερε ο ομοσπονδιακός δικαστής που είπε στον Μάρκες πως τα αδικήματά του είναι αντίστοιχα εκείνων που αποδίδονται στους αρχηγούς των καρτέλ ναρκωτικών.

Πριν την ανακοίνωση της ποινής, ο Μάρκες ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα και ζήτησε το έλεος των δικαστών. «Κατέστρεψα τη φήμη μου και την οικογένειά μου. Σας παρακαλώ να μου δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία» ζήτησε ο ίδιος.

Ο δικαστής συμφώνησε να συστήσει στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών να αναγνωρίσει τα οκτώ χρόνια που έχει κρατηθεί σε Ιρλανδία (όπου συνελήφθη) και ΗΠΑ (όπου εκδικάστηκε η υπόθεσή του) από τη στιγμή της σύλληψής του το 2013.

Επιπλέον, έδωσε εντολή να αποδώσει αποζημίωση ύψους 87.000 δολαρίων στα θύματα κακοποίησης, τις φωτογραφίες των οποίων ο ίδιος βοήθησε να διακινηθούν παρανόμως.

Ο εισαγγελέας τόνισε πως ο Μάρκες ήταν υπεύθυνος για την ονλάιν κοινότητα σeξουαλικών θηρευτών που ανώνυμα εκμεταλλεύονταν και κακοποιούσαν παιδιά, μοιράζοντας το φρικώδες περιοχόμενο στο dark web.

O Μάρκες έχει διπλή υπηκοότητα, αμερικανική και ιρλανδική, και όταν εκτίσει την ποινή του, θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην Ιρλανδία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καταργείται το ΣΔΟΕ – Η νέα υπηρεσία που έρχεται να «ταράξει τα νερά»

Ελλάδα 14.01.2026
Νέα εποχή στους ελέγχους: Τι αλλάζει με την κατάργηση του ΣΔΟΕ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 22χρονος έτρεχε με 167 χιλιόμετρα στη Μουδανιών

Ελλάδα 14.01.2026
Ρίσκαρε ζωές για την αδρεναλίνη – Το ανώτατο όριο στον συγκεκριμένο δρόμο είναι τα 90 χιλιόμετρα

Σαρωτικές αλλαγές στις κληρονομιές ‑ Ποιοι ευνοούνται και ποιοι χάνουν

Ελλάδα 14.01.2026
Κληρονομιές χωρίς χρέη, συγκρούσεις και κατακερματισμό

Μεσολόγγι: Νεκρός 70χρονος οδηγός τρακτέρ ‑ Το όχημά του ανετράπη σε ρέμα

Ελλάδα 14.01.2026
Το αγροτικό μηχάνημα ανετράπη σε δύσβατο σημείο και τα διασωστικά συνεργεία επιχείρησαν για την ανάσυρση του οδηγού, ο οποίος εντοπίστηκε δίχως τις αισθήσεις του

Νέα κυβερνητική σύσκεψη με αγρότες σήμερα – Κάθοδο με τρακτέρ στην Αθήνα βάζει στο τραπέζι το μπλόκο της Νίκαιας

Ελλάδα 14.01.2026
Στο επίκεντρο της συνάντησης προβλήματα που έχουν ανακύψει από την υποχρεωτική εφαρμογή ρυθμίσεων, όπως τα ΑΤΑΚ και τα ΚΑΕΚ

Λόρα: Πριν από 2 χρόνια προσπάθησε να εξαφανιστεί από σχολική εκδρομή στην Ισπανία

Ελλάδα 14.01.2026
Νέες αποκαλύψεις αναφορικά με τη Λόρα, που αγνοείται για έκτη μέρα

ΕΝΦΙΑ: Πού προβλέπεται «κούρεμα» και μειώσεις ως και 50%

Οικονομία 14.01.2026
Τον Μάρτιο η ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών -

Η εισαγγελία του Ιράν απειλεί τους διαδηλωτές με θανατική ποινή

Κόσμος 14.01.2026
«Επιδιώκει να οργανώσει ταχείες δίκες χωρίς να σέβεται τις εγγυήσεις μιας δίκαιης διαδικασίας»

Καιρός: Νέα ψυχρή εισβολή προ των πυλών – Πότε πέφτει ξανά η θερμοκρασία

Καιρός 14.01.2026
Το Σαββατοκύριακο το σκηνικό του καιρού αλλάζει ξανά