E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κάθειρξη 27 ετών στον μεγαλύτερο διακινητή παιδικής ποpνογραφίας

8,5 εκατ. εικόνες και βίντεο στον σέρβερ του

Δημοσίευση 16/9/2021 | 14:42

Κάθειρξη 27 ετών στον μεγαλύτερο διακινητή παιδικής ποpνογραφίας

Σε κάθειρξη 27 ετών σε φυλακή των ΗΠΑ καταδικάστηκε ο πλέον διαβόητος διακινητής σκληρού ποpνογραφικού υλικού παιδιών.

Ο Eric Eoin Marques δημιούργησε και λειτουργούσε σέρβερ στο dark web που επέτραπε στους χρήστες να έχουν ανωνύμως πρόσβαση σε εκατομμύρια παράνομες εικόνες και βίντεο, εκ των οποίων πολλά εμφάνιζαν ακόμη και βιασμούς και βασανισμούς νηπίων και παιδιών.

Οι αστυνομικές αρχές παραδέχονται πως δεν είχαν δει τέτοιο όγκο φωτογραφικού υλικού πριν τη σύλληψη του Μάρκες.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι ερευνητές της αστυνομίας εντόπισαν πάνω απο 8,5 εκατομμύρια φωτογραφίες και βίντεο παιδικής ποpνογραφίας στον σέρβερ Freedom Hosting, τον οποίο ο Μάρκες ομολόγησε, τον Φεβρουάριο του 2020, πως είχε δημιουργήσει και «έτρεχε».

«Πρόκειται για πραγματικά άθλιο έγκλημα» ανέφερε ο ομοσπονδιακός δικαστής που είπε στον Μάρκες πως τα αδικήματά του είναι αντίστοιχα εκείνων που αποδίδονται στους αρχηγούς των καρτέλ ναρκωτικών.

Πριν την ανακοίνωση της ποινής, ο Μάρκες ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα και ζήτησε το έλεος των δικαστών. «Κατέστρεψα τη φήμη μου και την οικογένειά μου. Σας παρακαλώ να μου δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία» ζήτησε ο ίδιος.

Ο δικαστής συμφώνησε να συστήσει στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών να αναγνωρίσει τα οκτώ χρόνια που έχει κρατηθεί σε Ιρλανδία (όπου συνελήφθη) και ΗΠΑ (όπου εκδικάστηκε η υπόθεσή του) από τη στιγμή της σύλληψής του το 2013.

Επιπλέον, έδωσε εντολή να αποδώσει αποζημίωση ύψους 87.000 δολαρίων στα θύματα κακοποίησης, τις φωτογραφίες των οποίων ο ίδιος βοήθησε να διακινηθούν παρανόμως.

Ο εισαγγελέας τόνισε πως ο Μάρκες ήταν υπεύθυνος για την ονλάιν κοινότητα σeξουαλικών θηρευτών που ανώνυμα εκμεταλλεύονταν και κακοποιούσαν παιδιά, μοιράζοντας το φρικώδες περιοχόμενο στο dark web.

O Μάρκες έχει διπλή υπηκοότητα, αμερικανική και ιρλανδική, και όταν εκτίσει την ποινή του, θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην Ιρλανδία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κινηματογραφική καταδίωξη ανηλίκων στο κέντρο του Ηρακλείου – Δεν σταμάτησαν σε έλεγχο της Τροχαίας

Ελλάδα 16.04.2026
Οι δύο ανήλικοι συνελήφθησαν, όταν εγκατέλειψαν το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν σε ένα στενό και επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή

NASA: Ο αστεροειδής «Απόφις», ο «θεός του χάους», αναμένεται να περάσει κοντά από τη Γη

Tech + Science 16.04.2026
Ονομάστηκε έτσι από τον αιγυπτιακό θεό του χάους και του αιώνιου σκότους, και ο μεγάλος αστεροειδής θα περάσει κοντά από τη Γη το 2029, αλλά οι επιστήμονες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης

«Χτύπα μια πόρτα και πες πεθαίνει»: Λυγίζει και ξεσπά η αδελφή της Μυρτούς που έχασε τη ζωή της στο Αργοστόλι

Ελλάδα 16.04.2026
«Οι φταίχτες να πληρώσουν», λέει η αδελφή της 19χρονης - Δείτε το βίντεο

Ο Πάπας επιτίθεται στους «τυράννους» που ξοδεύουν δισεκατομμύρια για πολέμους

Κόσμος 16.04.2026
Η απάντηση του Πάπα μετά τη νέα επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ

Κυψέλη: Ούτε τσιμέντο, ούτε αθηναϊκός σχιστόλιθος – Τι ήταν τελικά το υλικό που πλημμύρισε τους δρόμους

Ελλάδα 16.04.2026
Λόγω της διαρροής του υλικού στο οδόστρωμα, η κυκλοφορία διεκόπη

Κρήτη: Νεκρός άνδρας σε σπηλιά στα Φαλάσαρνα ‑ Εντοπίστηκε χωρίς ρούχα

Ελλάδα 16.04.2026
Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές καθώς η σορός ενός άνδρα εντοπίστηκε στην παραλία Φαλάσαρνα το μεσημέρι της Πέμπτης.

Τραγωδία στον Ισημερινό: Πάνω από 10 νεκροί μετά την πτώση λεωφορείου σε χαράδρα

Κόσμος 16.04.2026
Το δυστύχημα στον Ισημερινό έγινε κοντά στη Μογιετούρο, στην επαρχία Ασουάι των Ανδεων. Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 20.

«Βόμβα» για τα καύσιμα των αεροσκαφών: «Η Ευρώπη ίσως έχει αποθέματα για μόλις 6 εβδομάδες»

Κόσμος 16.04.2026
«Δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα πτήσεις να ακυρώνονται» δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Φατίχ Μπιρόλ

Νέο ραντεβού ΗΠΑ ‑ Ιράν: «Αυξάνονται οι ελπίδες για το τέλος του πολέμου» λέει το Reuters

Κόσμος 16.04.2026
Οι εξελίξεις από τη Μέση Ανατολή και οι συζητήσεις για ειρήνη στον Λίβανο - «Είμαστε αισιόδοξοι» αναφέρουν οι ΗΠΑ

Γεωργιάδης: «Έγιναν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες, η Μυρτώ είχε φτάσει στο νοσοκομείο με τις τελευταίες της ανάσες»

Ελλάδα 16.04.2026
«Για την υπόθεση της ατυχούς Μυρτούς από την Κεφαλλονιά και τις καταγγελίες περί ελλείψεως ιατρών από τα ΤΕΠ, μίλησε προς ολίγου με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ»