E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Μπλόκο» στην είσοδο ανεμβολίαστων σε κλειστούς χώρους από το φθινόπωρο

Τι θα ισχύσει για μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης

Δημοσίευση 14/8/2021 | 12:38

«Μπλόκο» στην είσοδο ανεμβολίαστων σε κλειστούς χώρους από το φθινόπωρο

Δεν θα εφαρμοστούν οριζόντια μέτρα από τον Σεπτέμβριο 


Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να χαλαρώσει τα μέτρα για τους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας το φθινόπωρο, όταν η σταδιακή επιδείνωση του καιρού ουσιαστικά θα καταστήσει αδύνατη τη χρήση των ανοιχτών χώρων, οι οποίοι σήμερα λειτουργούν ως μεικτοί.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι από τον Σεπτέμβριο όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι δεν θα έχουν δυνατότητα εισόδου στους κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους εστιατορίων, μπαρ και κέντρων διασκέδασης, οι οποίοι θα παραμείνουν αμιγείς.

Αντίθετα, οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να εισέλθουν απρόσκοπτα, απλώς παρουσιάζοντας στην είσοδο το ψηφιακό πιστοποιητικό και την ταυτότητά τους. Οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να κατεβάσουν το πιστοποιητικό στο κινητό τους εύκολα και σε λίγα λεπτά, μέσω του emvolio.gov.gr (https://eudcc.gov.gr/start/).

Την κυβερνητική στρατηγική σκιαγράφησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε την Πέμπτη. «Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους», είπε χαρακτηριστικά.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται προς τα τέλη Αυγούστου, όταν και είναι προγραμματισμένο να εκπνεύσουν οι υφιστάμενοι κανόνες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ωστόσο δεν άφησε μεγάλα περιθώρια παρερμηνειών. «Κάποια δείγματα γραφής τα έχουμε ήδη δώσει. Μην περιμένετε, λοιπόν, ότι θα υπάρξει ουσιαστική διαφοροποίηση ως προς την προσέγγισή μας για το ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να μπαίνει σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας όταν με το καλό επιστρέψουμε στις πόλεις και αρχίσει ο καιρός να κρυώνει», ανέφερε.

Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε παράλληλα ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστούν ξανά οριζόντια μέτρα αναστολής της οικονομικής δραστηριότητας επειδή κάποιοι πολίτες αρνούνται να εμβολιαστούν. «Η οικονομία θα λειτουργήσει, η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή. Και η απάντηση στο πρόβλημα της μετάλλαξης Δέλτα δεν είναι το lockdown, είναι ο εμβολιασμός και η στοιχειώδης προστασία και η κοινή λογική», είπε.

Όλες οι επιστημονικές μελέτες καταδεικνύουν ότι τα εμβόλια περιορίζουν τον κίνδυνο προσβολής από τη μετάλλαξη Δέλτα, αλλά πρωτίστως προστατεύουν από την εμφάνιση σοβαρών και επικίνδυνων συμπτωμάτων σε περίπτωση που ο εμβολιασμένος νοσήσει. Αυτή η προστασία έχει ευεργετική επίδραση και στο σύστημα υγείας, καθώς ο αριθμός των εμβολιασμένων που θα χρειαστεί βοήθεια είναι πολύ μικρός και δεν θα υπερφορτώσει τις μονάδες.

«Αν εμβολιαστείς δεν είσαι απόλυτα προστατευμένος από τον ιό, αλλά η πιθανότητα να αρρωστήσεις βαριά και να πεθάνεις είναι πάρα-πάρα πολύ μικρή, απειροελάχιστη. Το ίδιο δεν ισχύει για αυτούς οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι», δήλωσε την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διάσημο κτίριο του Μανχάταν κινδυνεύει να καταρρεύσει – Εκκενώσεις αυτή την ώρα


ΕΚΤΑΚΤΟ E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Εκκενώθηκαν εργαζόμενοι και γειτονικά κτίρια στο Μανχάταν μετά από διαπίστωση σοβαρών δομικών βλαβών σε πολυώροφο συγκρότημα κοντά στον σταθμό Grand Central.

Η μεγάλη επιστροφή: Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ξανά στον Παναθηναϊκό

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Στο πλευρό του Ομπράντοβιτς ξανά ο θρύλος των «πράσινων»

Πετράλωνα: Δεν προχωρά η πραγματογνωμοσύνη λόγω διαφωνίας για το ποιος θα απομακρύνει τα μπάζα

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και σήμερα δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιος φορέας αναλαμβάνει την απομάκρυνση των συντριμμιών, με αποτέλεσμα να έχει «παγώσει» η πραγματογνωμοσύνη

Τέλος τα μπλοκάκια: Οι κλήσεις της Τροχαίας περνούν στην ψηφιακή εποχή

Ελλάδα 07.07.2026
Το νέο σύστημα αναμένεται να μειώσει σημαντικά τη γραφειοκρατία βάζοντας τέλος στις επισκέψεις σε Α.Τ και περιττή ταλαιπωρία

Καιρός: Ανοδος της θερμοκρασίας από τις 10 Ιουλίου ‑ Ποια η πρόγνωση για την Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου, σύμφωνα με πρόγνωση του Θεόδωρου Κολυδά

Πέθανε στα 37 της η τραγουδίστρια του «Party Rock Anthem» Λόρεν Μπένετ

E-Daily 3.Left 07.07.2026
Τα αίτια θανάτου της τραγουδίστριας δεν έχουν ανακοινωθεί δημόσια - Αφησε πίσω της μία 6χρονη κόρη

Στα όρια διπλωματικής κρίσης έφτασαν Γαλλία και Παραγουάη με αφορμή τη μεταξύ τους συνάντηση στο Μουντιάλ

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Ο πρόεδρος της Παραγουάης έγραψε στον Γάλλο πρόεδρο καταδικάζοντας τα σχόλια που έγιναν

Ο γάτος του Βέλγου πρωθυπουργού «τρολάρει» τον Τραμπ μετά την ήττα των ΗΠΑ στο Μουντιάλ

E-Daily 3.Left 07.07.2026
Ο Μάξιμος, ο διάσημος γάτος του Βέλγου πρωθυπουργού «τρολάρει» τον Τραμπ μετά τη νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ

Θρίλερ με την Κινέζα που αγνοείται στην Αρτέμιδα: «Είμαι πεπεισμένος ότι δεν έφυγε με τη θέλησή της» λέει ο σύζυγός της

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Το τι συνέβη μέσα στο μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας δεν το ξέρω, δεν υπήρχε περίπτωση να κουβαλούσε πολλά χρήματα, είπε ο Βασίλης Καραβασίλης

Αγόρι 11 ετών, που είχε εξαφανιστεί πριν από τρία χρόνια, εμφανίστηκε ξαφνικά ζωντανό

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Ο ανήλικος που τον είχε αρπάξει η μητέρα του εντοπίστηκε στις ΗΠΑ έπειτα από έλεγχο στα σύνορα βάζοντας τέλος στην αγωνία