E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πυρκαγιές: Στη μάχη και ο στρατός με drones, επίγειες και εναέριες περιπολίες

Αναλυτικά ο σχεδιασμός 

Δημοσίευση 5/8/2021 | 10:31

Πυρκαγιές: Στη μάχη και ο στρατός με drones, επίγειες και εναέριες περιπολίες

Τις αποφάσεις για την συμβολή του Στρατού στην προσπάθεια αντιμετώπισης των πυρκαγιών ανακοίνωσαν προ ολίγου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο στρατηγός, αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, με δεδομένη την κατάσταση και μετά από την πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίστηκε η ενεργός συμμετοχή του στρατού στην προσπάθεια αντιμετώπισης και πρόληψης των πυρκαγιών. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συμμετάσχουν με όλα τα μέσα, με συνεχείς περιπολίες δυνάμεων και σε συνεννόηση με την Αστυνομία και την Πολιτική Προστασία.

Όπως είπε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, εξειδικεύοντας τα μέτρα, «ήδη προληπτικά έχουμε αναπτύξει το μηχανισμό επιτήρησης», σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «τις τρεις τελευταίες ημέρες έχουν διατεθεί 500 άτομα, 63 οχήματα πάσης φύσεως και 39 αεροσκάφη και ελικόπτερα για πυρόσβεση και επιτήρηση».

Συνέχισε δε λέγοντας πως «από εδώ και στο εξής, θα γίνεται επιτήρηση με drone και αεροσκάφη, ενώ διπλασιάζονται οι περίπολοι πυρασφάλειας σε πληγείσες περιοχές και περιοχές υψηλού κινδύνου. Σε όλη την επικράτεια θα πετούν drone και ελικόπτερα, για την πρόληψη πυρκαγιών».

Ο κ. Φλώρος επίσης είπε πως συντήνεται ακόμη, τμήμα επιφυλακής 50 ατόμων, προκειμένου να μεταβεί όπου καταστεί ανάγκη ενώ σημείωσε πως διατίθενται μηχανήματα όπου και όταν χρειαστεί και πλωτά μέσα στο λιμενικό για εκκενώσεις.

Δείτε βίντεο:

Νωρίτερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, έγινε σύσκεψη για το θέμα υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Θόδωρου Λιβάνιου, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπόθεση Ιωάννα Τούνη: Έσπασαν το ΙΧ της δικηγόρου των κατηγορουμένων

Ελλάδα 06.04.2026
«Δέχομαι υβριστικά μηνύματα καθημερινά, όλη αυτή η ρητορική μίσους πρέπει να σταματήσει» κατήγγειλε μιλώντας στον ΑΝΤ1

Πόσο επηρεάζει τις κρατήσεις στα Airbnb η κρίση στη Μέση Ανατολή: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι προορισμοί στην Ελλάδα

Οικονομία 06.04.2026
Μεγάλες κερδισμένες οι Κυκλάδες, πτώση στην Αθήνα ειδικά στο β’ δεκαήμερο του Μαρτίου. Τι δείχνουν τα στοιχεία από την Host

Frida Kahlo: Νέα ένταση στο Μεξικό για τα έργα που στέλνονται στην Ισπανία

Κόσμος 06.04.2026
Η κυβέρνηση και η Banco Santander, ο ισπανικός τραπεζικός όμιλος που έχει αναλάβει τη διαχείριση της συλλογής, επιμένουν ότι η μεταφορά είναι προσωρινή.

Netflix: Υποχρεώνεται σε επιστροφές έως 500€ μετά από δικαστική απόφαση

Κόσμος 06.04.2026
Ιταλικό δικαστήριο έκρινε παράνομες τις αυξήσεις τιμών του Netflix και διατάσσει αποζημιώσεις σε συνδρομητές έως 500 ευρώ.

Axios: Προσπάθειες για συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για 45 ημέρες: Τι προβλέπεται

Κόσμος 06.04.2026
Σύμφωνα με το Axios, σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες για να επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.

Σεισμός στα Ιωάννινα ‑ Τι λέει ο Λέκκας

Ελλάδα 06.04.2026
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

Μαρούσι: Στο νοσοκομείο 27χρονη μετά από διπλή πτώση από μπαλκόνι 4ου

Ελλάδα 06.04.2026
Η γυναίκα έπεσε από τον 4ο στον 30 όροφο και στη συνέχεια ανέβηκε πάλι στο διαμέρισμά της και έπεσε πάλι, αυτή τη φορά στο ισόγειο.

Η καρδιά της Έμμας συνεχίζει χτυπά στο σώμα μιας νεαρής μητέρας: «Η σκέψη μου είναι κάθε μέρα σε εκείνη»

Ελλάδα 06.04.2026
Μετά από ενάμιση χρόνο η Σάντι Λέντι συνάντησε τη μητέρα της Έμμας και όπως είπε «αγκαλιαστήκαμε σφιχτά, κλαίγαμε και της έλεγα ευχαριστώ»

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 58χρονος που έπεσε σε χαράδρα στο Αγγελοχώρι

Ελλάδα 06.04.2026
Κατέληξε ο 58χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, έπειτα από πτώση από μεγάλο ύψος σε απόκρημνη περιοχή, στο Αγγελοχώρι.