E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χαρδαλιάς για φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Κάηκαν 12.500 στρέμματα, σοβαρές ζημιές σε 94 σπίτια

«Zήσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/8/2021 | 13:06

Χαρδαλιάς για φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Κάηκαν 12.500 στρέμματα, σοβαρές ζημιές σε 94 σπίτια

Έκτακτη ενημέρωση για την πορεία των πυρκαγιών στη βόρεια Αττική κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Δείτε την ενημέρωση:

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκίνησε λέγοντας πως χτες «ζήσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα», καθώς ενώ από το βράδυ σημειώθηκαν 41 νέες ενάρξεις πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, συνέχισε, έχουν καεί 12.500 στρέμματα από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

Ως προς τις ζημιές, 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 18 σπίτια μερικές ζημιές, 27 επιχειρήσεις έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 82 οχήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερών και 64 οχήματα μερικές ζημιές.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, από τα τέσσερα μέτωπα που έκαιγαν χτες στη Βαρυμπόμπη, σήμερα υπάρχει ένα ενεργό και τα υπόλοιπα είναι σε ύφεση.

Όπως είπε αναμένεται η κατάσταση στη συγκεκριμένη περιοχή να είναι οριοθετημένη εντός της ημέρας, υπάρχουν διάσπαρτες αναζωπυρώσεις αλλά χωρίς σοβαρά προβλήματα.

«Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η ανθρώπινη ζωή, η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω και πέρα από ο,τιδήποτε άλλο»

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, κατά τη διάρκεια της νύχτας απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους 182 πολίτες, σε 71 περιστατικά.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 442 διασώσεις/απομακρύνσεις.

Για την Εύβοια

Την ίδια ώρα, δύσκολη φαίνεται πως είναι η κατάσταση στην Εύβοια, καθώς υπάρχει νέα αναζωπύρωση.

«Αυτή την ώρα έχουμε ενίσχυση δυνάμεων, καθώς έχουμε νέα δεδομένα με την αλλαγή των ανέμων σε βορειοδυτικούς», είπε ο κ. Χαρδαλιάς για την Εύβοια.

Όπως σημείωσε, στις 12:20 εστάλη SMS από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Κούλουρος και Μαρούλι.

Νωρίτερα ο κ. Χαρδαλιάς βρέθηκε μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο κινητό συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα και εξήρε τον έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η δήλωσή του:

«Ήταν άλλη μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα. Η δουλειά που έγινε από τα πεζοπόρα και στα τέσσερα μέτωπα έφερε καρπούς. Από τα τέσσερα μέτωπα, το ξημέρωμα μας βρήκε με ένα ενεργό, τα υπόλοιπα σε ύφεση. Υπάρχει πάρα πολλή ακόμα δουλειά να κάνουμε μέσα στο πεδίο, μέσα στις ρεματιές και νομίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προχωρήσαμε σε επιπλέον απομακρύνσεις και εκκενώσεις. Καταλαβαίνετε ότι το θερμικό φορτίο ήταν μεγάλο, μας βοήθησε το γεγονός ότι οι άνεμοι είχαν πέσει, υπήρχε μία σχετική άπνοια, είχε ανέβει σχετικά η υγρασία και με τη δουλειά που έγινε από τα πεζοπόρα, νομίζω ότι καταφέραμε και μειώσαμε τα μέτωπα. Για αυτό και πλέον τα εναέρια έχουν μία συγκεκριμένη αποστολή, να κλείσουν λιγάκι τα μέτωπα αυτά, ώστε να πάμε σε μία τουλάχιστον οριοθέτηση της κατάστασης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Ντουμπάι δέχεται επίθεση: «Βροχή» πυραύλων και drones ‑ Εκρήξεις στο διάσημο νησί Palm

Κόσμος 28.02.2026
Σκηνές από ταινίες καταστροφής στο Ντουμπάι που «πληρώνει» τα αντίποινα του Ιράν για την αμερικανο-ισραηλινή επίθεση

Πανικός στο Ντουμπάι: Εκκενώνεται το Μπουρτζ Χαλίφα

Κόσμος 28.02.2026
Συνεχίζονται οι ιρανικές επιθέσεις στο Ντουμπάι

Κλείνει η βάση στη Σούδα

Ελλάδα 28.02.2026
Έκτακτα μέτρα συναγερμού και αεράμυνας

Σε κατάσταση συναγερμού η Euroleague

Αθλητικά Νέα 28.02.2026
Ο αγώνας της Τρίτης Χάποελ Τελ Αβίβ – Παρί θα γίνει στη Σόφια εφόσον ανοίξουν τα αεροδρόμια στο Ισραήλ – Τι συμβαίνει με τις ελληνικές ομάδες

Φωτιά σε πολυτελές ξενοδοχείο του Ντουμπάι μετά από ιρανική πυραυλική επίθεση

Κόσμος 28.02.2026
Οι φλόγες καίνε στο εσωτερικού του ξενοδοχείου και εξαπλώνονται

«Κάθε πιλότος είχε ένα όνομα»: Το παρασκήνιο της επίθεσης ΗΠΑ‑Ισραήλ στο Ιράν

Κόσμος 28.02.2026
Η κοινή επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «Roaring Lion», είχε ως βασικό αντικείμενο την προσβολή κρίσιμων στρατιωτικών και διοικητικών υποδομών του Ιράν

Καρυστιανού: Είχα έτοιμη την ομιλία μου, αλλά δεν ήθελαν να μιλήσω και αποχώρησα από τη συγκέντρωση

Ελλάδα 28.02.2026
Περίπου δύο ώρες μετά την άφιξή της, διαπίστωσε ότι η οργανωτική επιτροπή είχε ήδη πρόγραμμα ομιλιών

Εγκαταλείπουν μαζικά στην Τεχεράνη οι Ιρανοί: Ουρές σε σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα, δείτε φωτογραφίες

Κόσμος 28.02.2026
Ο ανώτατος φορέας εθνικής ασφάλειας του Ιράν είχε προηγουμένως συμβουλεύσει τους κατοίκους να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν την πόλη για λόγους ασφαλείας

Κατάρ: Καρέ καρέ η πτώση βαλλιστικού πυραύλου του Ιράν σε κατοικημένη περιοχή

Κόσμος 28.02.2026
Προκλήθηκαν απανωτές εκρήξεις και τεράστια φωτιά από τα αμάξια που χτυπήθηκαν από τα συντρίμμια του