E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χαρδαλιάς για φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Κάηκαν 12.500 στρέμματα, σοβαρές ζημιές σε 94 σπίτια

«Zήσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/8/2021 | 13:06

Χαρδαλιάς για φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Κάηκαν 12.500 στρέμματα, σοβαρές ζημιές σε 94 σπίτια

Έκτακτη ενημέρωση για την πορεία των πυρκαγιών στη βόρεια Αττική κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Δείτε την ενημέρωση:

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκίνησε λέγοντας πως χτες «ζήσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα», καθώς ενώ από το βράδυ σημειώθηκαν 41 νέες ενάρξεις πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, συνέχισε, έχουν καεί 12.500 στρέμματα από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

Ως προς τις ζημιές, 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 18 σπίτια μερικές ζημιές, 27 επιχειρήσεις έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 82 οχήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερών και 64 οχήματα μερικές ζημιές.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, από τα τέσσερα μέτωπα που έκαιγαν χτες στη Βαρυμπόμπη, σήμερα υπάρχει ένα ενεργό και τα υπόλοιπα είναι σε ύφεση.

Όπως είπε αναμένεται η κατάσταση στη συγκεκριμένη περιοχή να είναι οριοθετημένη εντός της ημέρας, υπάρχουν διάσπαρτες αναζωπυρώσεις αλλά χωρίς σοβαρά προβλήματα.

«Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η ανθρώπινη ζωή, η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω και πέρα από ο,τιδήποτε άλλο»

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, κατά τη διάρκεια της νύχτας απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους 182 πολίτες, σε 71 περιστατικά.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 442 διασώσεις/απομακρύνσεις.

Για την Εύβοια

Την ίδια ώρα, δύσκολη φαίνεται πως είναι η κατάσταση στην Εύβοια, καθώς υπάρχει νέα αναζωπύρωση.

«Αυτή την ώρα έχουμε ενίσχυση δυνάμεων, καθώς έχουμε νέα δεδομένα με την αλλαγή των ανέμων σε βορειοδυτικούς», είπε ο κ. Χαρδαλιάς για την Εύβοια.

Όπως σημείωσε, στις 12:20 εστάλη SMS από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Κούλουρος και Μαρούλι.

Νωρίτερα ο κ. Χαρδαλιάς βρέθηκε μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο κινητό συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα και εξήρε τον έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η δήλωσή του:

«Ήταν άλλη μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα. Η δουλειά που έγινε από τα πεζοπόρα και στα τέσσερα μέτωπα έφερε καρπούς. Από τα τέσσερα μέτωπα, το ξημέρωμα μας βρήκε με ένα ενεργό, τα υπόλοιπα σε ύφεση. Υπάρχει πάρα πολλή ακόμα δουλειά να κάνουμε μέσα στο πεδίο, μέσα στις ρεματιές και νομίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προχωρήσαμε σε επιπλέον απομακρύνσεις και εκκενώσεις. Καταλαβαίνετε ότι το θερμικό φορτίο ήταν μεγάλο, μας βοήθησε το γεγονός ότι οι άνεμοι είχαν πέσει, υπήρχε μία σχετική άπνοια, είχε ανέβει σχετικά η υγρασία και με τη δουλειά που έγινε από τα πεζοπόρα, νομίζω ότι καταφέραμε και μειώσαμε τα μέτωπα. Για αυτό και πλέον τα εναέρια έχουν μία συγκεκριμένη αποστολή, να κλείσουν λιγάκι τα μέτωπα αυτά, ώστε να πάμε σε μία τουλάχιστον οριοθέτηση της κατάστασης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελεύθερο το ζευγάρι που ανέβηκε στο Empire State Building: Νέα στοιχεία για το πως ανέβηκαν στο κτίριο

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Ο πατέρας της Nikolau ισχυρίστηκε ότι το ζευγάρι ήταν ήδη παντρεμένο και «το θέμα ήταν το performance»

Σάλος με τον Ρονάλντο: Το ψιθύρισμα πριν από το πέναλτι που άναψε φωτιές στα social media (vid)

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων με τον Κριστιάνο Ρονάλντο πριν από την εκτέλεση πέναλτι απέναντι στην Κροατία έχει γίνει viral

Από τους χούλιγκαν στους υποδειγματικούς φιλάθλους: Η Αγγλία επιστρέφει στο Μεξικό 40 χρόνια μετά

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Το καλοκαίρι του 1986, εκατοντάδες οπαδοί της Αγγλίας ταξίδεψαν στο Μεξικό κουβαλώντας τη φήμη της πιο βίαιης ποδοσφαιρικής εξέδρας

Νεκρός 25χρονος που παρασύρθηκε από αγροτικό ενώ έκανε τζόκινγκ στη Ρόδο

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Το δυστύχημα έγινε στην περιοχή Αφάντου

Χαλάνδρι: Εγκεφαλικά νεκρός ο 17χρονος που έπεσε από μπαλκόνι μετά από κατανάλωση αλκοόλ

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Συνελήφθη ο υπάλληλος περιπτέρου που τους πούλησε το αλκοόλ, αφού εκείνοι έδειξαν πλαστό δίπλωμα οδήγησης - Ο 17χρονος βρισκόταν με την οικογένειά του στη χώρα μας για διακοπές

Χαλάνδρι: Συνελήφθη υπάλληλος περιπτέρου που πούλησε αλκοόλ στον 17χρονο που έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Προκειμένου μάλιστα να τους επιτραπεί η αγορά επέδειξαν πλαστό δίπλωμα οδήγησης - Το ατύχημα που οδήγησε στον σοβαρότατο τραυματισμό του 17χρονου συνέβη σήμερα τα ξημερώματα

Κρήτη: Επικίνδυνος οδηγός βυτιοφόρου «έπαιζε τα φώτα» και έκανε παράνομη προσπέραση κοντά στο αεροδρόμιο Χανίων, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Το βίντεο αποτυπώνει όσα γίνονται τόσο από την πίσω, όσο και από την μπροστινή πλευρά του αυτοκινήτου, πριν και μετά την προσπέραση

Πώς σκαρφάλωσε το ζευγάρι στην κορυφή του Εmpire State Building χωρίς να τους καταλάβει κανείς;

Κόσμος 03.07.2026
Το ζευγάρι αφέθηκε ελεύθερο μετά την ακρόαση στο Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν, αντιμέτωπο με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που προβλέπουν ποινή έως επτά ετών.

Γάμοι, βαπτίσεις και δεξιώσεις στο ψηφιακό «ραντάρ» της ΑΑΔΕ

Οικονομία 03.07.2026
Ηλεκτρονική καταγραφή συναλλαγών και διασταυρώσεις με το myDATA για τον εντοπισμό αποκρυμμένων εσόδων

Χαλάνδρι: 17χρονος έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου

Ελλάδα 03.07.2026
Τα αίτια της πτώσης του εξετάζονται

Μεσσηνία: Πώς έγινε η τραγωδία με τον πνιγμό του 6χρονου στην πισίνα

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Δραματικές στιγμές ζει η μητέρα του 6χρονου παιδιού που πνίγηκε σε πισίνα στη Μεσσηνία με την 32χρονη να μην μπορεί να πιστέψει ότι το μικρό της αγγελούδι δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.