E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

MyHealth: Η νέα εφαρμογή ‑ ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας

Ο πολίτης μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλες της συνταγογραφήσεις και τα παραπεμπτικά του

Δημοσίευση 3/8/2021 | 13:33

MyHealth: Η νέα εφαρμογή ‑ ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας

Διαθέσιμη είναι από σήμερα για τα κινητά η εφαρμογή «ΜyΗealth», η οποία είναι το ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας που μπορεί να έχει κάθε πολίτης.

Η νέα εφαρμογή παρουσιάστηκε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης, το MyHealth είναι μια εφαρμογή μέσω της οποίας οι χρήστες αποκτούν γρήγορη, εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στα δεδομένα τους σχετικά με την ηλεκτρονική και την άυλη συνταγογράφηση.

Συγκεκριμένα:

-Μπορούν να βλέπουν όλες τις συνταγές και τα παραπεμπτικά που έχουν εκδοθεί για τον ΑΜΚΑ τους (αριθμό και ημερομηνία έκδοσης, γιατρός που συνέταξε το έγγραφο, καθώς και όλο το περιεχόμενό τους)

-Μπορούν να λαμβάνουν στο κινητό τους ειδοποιήσεις (push notifications) για κάθε συνταγή ή παραπεμπτικό που εκδίδεται για τον ΑΜΚΑ τους μέσω της άυλης συνταγογράφησης .

Οι παραπάνω λειτουργίες είναι διαθέσιμες και για τα προστατευόμενα μέλη κάθε προσώπου. Αυτή τη στιγμή η εφαρμογή περιλαμβάνει συνταγές και παραπεμπτικά που έχουν εκδοθεί από τον Ιανουάριο του 2020 και μετά.

Μέσα στο φθινόπωρο θα προστεθούν όλα τα σχετικά δεδομένα από το 2012. Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα απλή και διατίθεται ήδη για κινητά με λογισμικό iOS και Android.

Η πρόσβαση στις υπηρεσίες

Μοναδική προϋπόθεση για τη χρήση της είναι η εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση (ehealth.gov.gr). Για την ασφαλή πρόσβαση στην εφαρμογή, η ταυτοποίηση του πολίτη γίνεται σε πρώτο επίπεδο με τους κωδικούς στο Taxisnet και κατόπιν με την καταχώρηση κωδικού μιας χρήσης (OTP – One Time Password), ο οποίος αποστέλλεται σε αριθμό κινητού τηλεφώνου που ανήκει επιβεβαιωμένα στον πολίτη.

Το MyHealth αποτελεί το πρόπλασμα του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας και υλοποιήθηκε από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ), η οποία είναι εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αυτό σημαίνει ότι θα προστίθενται διαρκώς νέες δυνατότητες, αρχής γενομένης από τις ιατρικές βεβαιώσεις, οι οποίες σύντομα θα είναι διαθέσιμες τόσο μέσω της άυλης συνταγογράφησης, όσο και μέσω της εφαρμογής.

Σταδιακά θα προστίθενται λειτουργίες όπως οι διαγνωστικές εξετάσεις ή οι ακτινολογικοί έλεγχοι κάθε πολίτη. Επιπλέον, οι ειδοποιήσεις (push notifications) για κάθε έκδοση νέας συνταγής, νέου παραπεμπτικού κοκ αποτελεί μια αναβάθμιση της υφιστάμενης λειτουργίας της άυλης συνταγογράφησης, καθώς ως τώρα η ενημέρωση του πολίτη γινόταν με SMS ή/και email.

Πλέον η ενημέρωση θα γίνεται και μέσω της εφαρμογής, με πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια και αξιοπιστία, όπως λέει το υπουργείο.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος επίσης ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) Νίκη Τσούμα.

Δείτε αναλυτικά εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιούνκερ: «Υπουργός άλλης χώρας στο Eurogroup πρότεινε να πουληθεί η Ακρόπολη – Της είπα `σκάσε`»

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Η αποστομωτική απάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε Ευρωπαία υπουργό που... μύρισε αίμα και ζήτησε μέχρι και την πώληση της Ακρόπολης

Iσπανία: Παιδιά σε «καραντίνα» επί 4 χρόνια μέσα σε άθλιες συνθήκες από τους γονείς τους

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Τα ανησυχητικά σκίτσα, οι λερωμένες πάνες και η σπαρακτική αντίδραση

Χωροταξικό Τουρισμού: «Κόφτης» για Airbnb, νέοι κανόνες για ξενοδοχεία και νησιά

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
«Παράθυρο» διορθώσεων έως τα τέλη Ιουνίου

Survivor: Ο Σταύρος Φλώρος τραυματίστηκε από προπέλα σκάφους – Υπέστη μερικό ακρωτηριασμό

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Σοκαρισμένη η παραγωγή του Survivor την ώρα που οι γιατροί δίνουν μάχη για να σώσουν και το αριστερό πόδι του νεαρού

Ιταλία: Συναγερμός για τον χανταϊό – Δύο ακόμα άτομα σε καραντίνα

E-Daily 2.TopNews 12.05.2026
Μετά από επαφή με θύμα του ιού

Καιρός: «Καλοκαιράκι» με 33 βαθμούς – Πού θα βρέξει

E-Daily 3.Left 12.05.2026
Νοτιοδυτικοί άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Χανιά: Αυτοπυροβολήθηκε 77χρονος ‑ Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στην κοιλιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τις συνθήκες τραυματισμού του 77χρονου διερευνά η Αστυνομία

Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω τεχνικού προβλήματος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αναστάτωση επικράτησε σε πτήση από Αθήνα με προορισμό το Μόναχο, όταν το αεροσκάφος επέστρεψε εκτάκτως στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έπειτα από ένδειξη τεχνικής βλάβης

Τάεκβοντο: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Στέλλα Μαρεντάκη

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Στέλλα Μαρεντάκη κατέκτησε την πρώτη θέση στα -67 κιλά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταεκβοντό στο Μόναχο, χαρίζοντας στην Ελλάδα μία σπουδαία διάκριση

Μετ` εμποδίων η εκκένωση του «MV Hondius» ‑ Αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Γκραναδίγια λόγω καιρού

Κόσμος Χτες
Τα 26 μέλη του πληρώματος θα παραμείνουν στο πλοίο για να το οδηγήσουν στην Ολλανδία

Ζαγόρι: Πεζοπόρος έπεσε σε μονοπάτι ‑ Είναι πολυτραυματίας

Ελλάδα Χτες
Ο άνδρας βρισκόταν σε μονοπάτι ανατολικά της Ελάτης Ζαγορίου

Εξαφανίστηκε 52χρονος στην Τρίπολη

Ελλάδα Χτες
Ο Γκοργκόλης Χρήστο εξαφανίστηκε στις 5 Μαΐου 2026.