E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θα αυξηθούν οι τιμές των εμβολίων Pfizer και Moderna

O υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Στεφάν Μπον το δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times

Δημοσίευση 2/8/2021 | 13:14

Θα αυξηθούν οι τιμές των εμβολίων Pfizer και Moderna
Photo by Ivan Diaz on Unsplash

Οι φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και Moderna θα αυξήσουν την τιμή των εμβολίων κατά της Covid που θα παραδώσουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση διότι θα τα έχουν προσαρμόσει στις παραλλαγές του ιού, δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Στεφάν Μπον επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

«Θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε όλα αυτά κατά ορθολογικό τρόπο, προφανώς να μην εξαπατηθούμε, αλλά να έχουμε πιο απαιτητικά συμβόλαια, με προϊόντα προσαρμοσμένα στις παραλλαγές. Πιθανώς ναι, θα είναι λίγο πιο ακριβά όχι μόνο για την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά για όλους τους αγοραστές», αποκάλυψε ο Κλεμάν Μπον στο δίκτυο RFI, χωρίς να διευκρινίζει το ποσόν της αύξησης.

Το εμβόλιο της Pfizer θα περάσει από τα 15,5 ευρώ και 19,5 ευρώ και το εμβόλιο της Moderna από τα 19 ευρώ στα 21,5 ευρώ, ανέφερε την Κυριακή δημοσίευμα των Financial Times που επικαλείται στο περιεχόμενο των συμβολαίων με την ΕΕ.

«Τα προσαρμόζουν, αυτό απαιτείται από τα υπό διαπραγμάτευσιν συμβόλαια, στις παραλλαγές. Ζητείται επίσης το κύριο μέρος της παραγωγής, περίπου 300 συστατικών των εμβολίων, να παράγεται στο ευρωπαϊκό έδαφος», διευκρίνισε ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Η αύξηση των τιμών συμπίπτει με την ανησυχία για τη διάδοση της μετάλλαξης Δέλτα, ενώ οι έρευνες έχουν δείξει ότι τα εμβόλια των Moderna και Pfizer/BioNTech παραμένουν αποτελεσματικά απέναντι στην παραλλαγή αυτή.

Από το πρόγραμμα της από κοινού προμήθειας εμβολίων, η ΕΕ έχει προμηθευθεί 330 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των BioNTech/Pfizer, 100 εκατομμύρια του εμβολίου της AstraZeneca, 50 εκατομμύρια εμβόλια της Moderna και 20 εκατομμύρια του εμβολίου της Johnson & Johnson.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρούσι: Κατέρρευσε μεσοτοιχία σε αυλή κατοικίας – Ένας τραυματίας

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις

Ταϊλάνδη: Συνελήφθη Βρετανίδα που φέρεται να μαχαίρωσε θανάσιμα τον σύντροφό της

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Η Βρετανίδα υποστήριξε ότι ο σύντροφός της είχε αυτοτραυματιστεί, κάτι που δεν μπορούσε να διασταυρωθεί

Θρίλερ στη Χαλκιδική: 13χρονος τουρίστας τραυματίστηκε σοβαρά σε θαλάσσιο πάρκο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
13χρονος υπήκοος Ρουμανίας τραυματίστηκε σε θαλάσσιο πάρκο του Αγίου Νικολάου και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια της Χαλκιδικής: Ήχησε το 112 για εκκένωση περιοχών – Kοντά σε σπίτια οι φλόγες

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Για την κατάσβεση από αέρος επιχειρούν περιοδικά 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα

Ζελένσκι ειρωνεύεται τη Μόσχα: Αν ελέγχουν την Κονταντίνοφκα, τότε ο Πούτιν δεν θα είχε πρόβλημα να με συναντήσει εκεί

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
«Αν η Κονταντίνοφκα βρισκόταν υπό ρωσικό έλεγχο, τότε ίσως ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν να μην είχε κανένα πρόβλημα να με συναντήσει εκεί», δήλωσε ο Ζελένσκι

Καιρός: Έρχεται και νέα επιδείνωση του καιρού για 48 ώρες ‑ Προειδοποίηση Αρναούτογλου

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Βροχές σήμερα σε όλη τη χώρα ωστόσο θα έρθει και νέα κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Το μοναδικό ηφαίστειο στη Γη που εκτοξεύει μικροσκοπικούς κρυστάλλους χρυσού ‑ 80 gr κάθε μέρα

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Περισσότερες από τρεις δεκαετίες αργότερα οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην γνωρίζουν ακριβώς πώς σχηματίζονται οι κρύσταλλοι χρυσού στο όρος Έρεβος

Η Μαρία Σάκκαρη έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό, έχασε 2‑0 από την Παολίνι και αποχαιρέτισε το Wimbledon

Αθλητικά Νέα 04.07.2026
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει την Ιταλίδα αντίπαλο της η οποία επικράτησε με 6-1, 6-2 και προκρίθηκε στους 16 του λονδρέζικου open

Τι ήταν η Συμφωνία Plaza και γιατί δημιουργεί «ρήγμα» στις σχέσεις Ευρώπης‑Κίνας

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Για το Πεκίνο, οι σημερινές εμπορικές αντιπαραθέσεις με τη Δύση θυμίζουν έντονα την αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ιαπωνίας πριν από τέσσερις δεκαετίες.