E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέσσερις σεισμοί στη Νίσυρο ‑ 5,1 R ο μεγαλύτερος

Λέκκας: Ευτυχώς είναι στο θαλάσσιο χώρο

Δημοσίευση 1/8/2021 | 10:30

Τέσσερις σεισμοί στη Νίσυρο ‑ 5,1 R ο μεγαλύτερος

Ακόμη ένας, σεισμός, μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 08:12 στον θαλάσσιο χώρο 29 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Νισύρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τέσσερις σεισμοί από χθες το βράδυ στη Νίσυρο
Πρόκειται για τον τέταρτο σεισμό κατά σειρά που ανακοινώνεται από το Ινστιτούτο από το βράδυ χθες Σάββατο, με τον τρίτο της ακολουθίας αυτής, που καταγράφηκε στις 07:31 σήμερα το πρωί να είναι ο ισχυρότερος, ήταν μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 22 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά της πόλης της Νισύρου.

Προηγήθηκαν ακόμη δύο σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 4,7 και 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 22:57 του Σαββάτου και στις 02:25 σήμερα Κυριακή, αντίστοιχα 26 και 27 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του νησιού.

Ο κ. Λέκκας μιλώντας για τους τέσσερις σεισμούς, στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι πρόκειται για ένα υποθαλάσσιο ρήγμα που εδώ και δύο μήνες δίνει σημαντικούς σεισμούς και πάρα πολλούς μετασεισμούς στην περιοχή μεταξύ Νισύρου και Τήλου.

«Ευτυχώς» πρόσθεσε, «είναι στο θαλάσσιο χώρο και αρκετά μακριά θα έλεγε κανένας, 10 – 15 χλμ από την Τήλο και δεν έχουμε επιπτώσεις στο νησί».

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ διαβεβαίωσε ότι αυτό που προέχει είναι να είναι καλά οργανωμένοι τόσο οι τοπικοί όσο και οι κεντρικοί φορείς προκειμένου αν συμβεί κάτι σε ακραία περίπτωση να παρέμβουν αποτελεσματικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μεγάλη ανακαίνιση των συρμών: Πώς αλλάζουν όψη τα τρένα σε μετρό και ηλεκτρικό

Ελλάδα 04.02.2026
Κλιματισμός και «δεύτερη ζωή» με νέες αναβαθμίσεις άνω των 200 εκατ. ευρώ για το παλαιότερο τροχαίο υλικό της Αθήνας

Αποζημίωση‑έκπληξη: Πότε και πώς παίρνετε έως 100 ευρώ για γυαλιά

Ελλάδα 04.02.2026
Δείτε τι δικαιούστε, κάθε πότε και πώς θα κάνετε την αίτηση

Λιμενικό για την τραγωδία στη Χίο με τους 15 νεκρούς: Το δουλεμπορικό χτύπησε το σκάφος μας στο πλάι, ανετράπη και βυθίστηκε

Ελλάδα 04.02.2026
Ο χειριστής του «δεν συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα, αντιθέτως ανέστρεψε πορεία και ακολούθησε πρόσκρουση»

Έπεσε η υπογραφή Τραμπ: Τέλος το shutdown στις ΗΠΑ

Κόσμος 04.02.2026
Και επίσημα «τελεία» μπήκε για το shutdown

Ρεκόρ ελάχιστης θερμοκρασίας στην Κούβα

Κόσμος 04.02.2026
Nέο ρεκόρ σε εθνικό επίπεδο

Δασκάλα γιόγκα ανατίναζε αυτοκίνητα εκβιάζοντας για χρήματα

Ελλάδα 04.02.2026
Στο παρελθόν η 56χρονη είχε κάψει και το αμάξι του πατέρα της

Νέα Πέραμος: «Το πού ήταν μπλεγμένος ο γιος μου το ξέρει η μάνα του και η σύντροφός του»

Ελλάδα 04.02.2026
Είχε δολοφονηθεί και ο θείος του 27χρονου το 1999

Συνήγορος του Πολίτη για την υπόθεση Λόρα – «Ρεπορτάζ καναλιών θίγουν την αξιοπρέπεια παιδιών»

Ελλάδα 04.02.2026
Προειδοποιεί για τις σοβαρές συνέπειες αυτών των πρακτικών

Μαραθώνια η κατάθεση της συντρόφου του 27χρονου που δολοφονήθηκε στη Νέα Πέραμο

Ελλάδα 04.02.2026
Τα βίντεο από την απαγωγή, η κληρονομιά και οι κακές παρέες

Στίβος: Έμεινε 2ος στο μίτινγκ της Οστράβα ο Τεντόγλου, βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους είχε καλύτερο άλμα στα 8.23μ στην Τσεχία αλλά έμεινε πίσω από τον Ματία Φουρλάνι (8.30μ)