E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέσσερις σεισμοί στη Νίσυρο ‑ 5,1 R ο μεγαλύτερος

Λέκκας: Ευτυχώς είναι στο θαλάσσιο χώρο

Δημοσίευση 1/8/2021 | 10:30

Τέσσερις σεισμοί στη Νίσυρο ‑ 5,1 R ο μεγαλύτερος

Ακόμη ένας, σεισμός, μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 08:12 στον θαλάσσιο χώρο 29 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Νισύρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τέσσερις σεισμοί από χθες το βράδυ στη Νίσυρο
Πρόκειται για τον τέταρτο σεισμό κατά σειρά που ανακοινώνεται από το Ινστιτούτο από το βράδυ χθες Σάββατο, με τον τρίτο της ακολουθίας αυτής, που καταγράφηκε στις 07:31 σήμερα το πρωί να είναι ο ισχυρότερος, ήταν μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 22 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά της πόλης της Νισύρου.

Προηγήθηκαν ακόμη δύο σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 4,7 και 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 22:57 του Σαββάτου και στις 02:25 σήμερα Κυριακή, αντίστοιχα 26 και 27 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του νησιού.

Ο κ. Λέκκας μιλώντας για τους τέσσερις σεισμούς, στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι πρόκειται για ένα υποθαλάσσιο ρήγμα που εδώ και δύο μήνες δίνει σημαντικούς σεισμούς και πάρα πολλούς μετασεισμούς στην περιοχή μεταξύ Νισύρου και Τήλου.

«Ευτυχώς» πρόσθεσε, «είναι στο θαλάσσιο χώρο και αρκετά μακριά θα έλεγε κανένας, 10 – 15 χλμ από την Τήλο και δεν έχουμε επιπτώσεις στο νησί».

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ διαβεβαίωσε ότι αυτό που προέχει είναι να είναι καλά οργανωμένοι τόσο οι τοπικοί όσο και οι κεντρικοί φορείς προκειμένου αν συμβεί κάτι σε ακραία περίπτωση να παρέμβουν αποτελεσματικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα 07.02.2026
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος 07.02.2026
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα 07.02.2026
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα 07.02.2026
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα 07.02.2026
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα 07.02.2026
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα 07.02.2026
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα 07.02.2026
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.