E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξέσπασμα Χαρδαλιά: «Με λυπούν οι εικόνες που βλέπω»

Ένα βήμα πριν το lockdown Μύκονος και Ίος

Δημοσίευση 29/7/2021 | 18:41

Ξέσπασμα Χαρδαλιά: «Με λυπούν οι εικόνες που βλέπω»

Ξέσπασμα Χαρδαλιά: «Με λυπούν οι εικόνες που βλέπω.  Οι ανεμβολίαστοι παίζουν με τις ζωές τους και δυστυχώς με τις ζωές και των άλλων» - Στο 3,26% ο δείκτης θετικότητας στην επικράτεια - Κάτω από 1% τα κρούσματα από τουρίστες του εξωτερικού - Ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και για την κατάσταση σε Ζάκυνθο, Τήνο, Λευκάδα, Σαντορίνη, Πάρο και Ρόδο

Στην επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα αναφέρθηκαν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στο επιδημιολογικό φορτίο, το οποίο εμφανίζεται αυξημένο στα νησιά που συγκεντρώνουν τους περισσότερους επισκέπτες.

«Το φορτίο στην επικράτεια παρουσιάζει σταθεροποίηση, αλλά σε υψηλά επίπεδα. Στο 3,26% στην επικράτεια ο δείκτης θετικότητας.

Σε ορισμένες περιοχές, ωστόσο, ο δείκτης θετικότητας είναι πολύ υψηλότερος. Πιο συγκεκριμένα, στο 5,5% στην Πάρο, στο 4,27% στη Μύκονο, στο 4,2% στην Τήνο και στο 3,76% στο Ρέθυμνο. Το ποσοστό των κρουσμάτων από τουρίστες είναι πολύ μικρό και συγκεκριμένα κάτω από το 1%», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε επίσης το όφελος του εμβολιασμού, λέγοντας πως με τα ίδια σχεδόν ημερήσια κρούσματα και παρόμοι επιδημιολογικό φορτίο, έχουμε πολύ λιγότερες εισαγωγές, πολύ λιγότερους νοσηλευόμενους, πολύ λιγότερους στις ΜΕΘ και πολύ λιγότερους θανάτους.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζεται μεγάλη αύξηση των νέων λοιμώξεων, η οποία είναι ανησυχητική.

Η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε επίσης ότι με τόσο μεγάλη διασπορά, είναι φυσιολογικό να νοσήσουν και άτομα που έχουν εμβολιαστεί. Ωστόσο, δεν κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά. «τΟ 99% όσων νοσηλεύτηκαν ήταν άτομα είτε ανεμβολίαστα, είτε μερικώς εμβολιασμένα με μία δόση», δήλωσε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην επιδημιολογική κατάσταση σε τοπικό επίπεδο, σημειώνοντας ότι η Μύκονος και η Ίος βρίσκονται ένα βήμα από το -δεύτερο για το νησί των ανέμων- lockdown, καθώς η Επιτροπή έχει θέσει τα δύο νησιά σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης.

Τόνισε επίσης ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία μετά την έξαρση των κρουσμάτων σε Ζάκυνθο, Τήνο, Λευκάδα, Σαντορίνη, Πάρο και Ρόδο.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε επίσης ότι ανεβαίνουν στο «πορτοκαλί» οι Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ξάνθη, Φλώρινα, Εύβοια και Τήνο, καθώς και οι Δήμοι Σπετσών, Σφακίων και Χίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την εισήγηση του αμερικανού CDC για τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και από εμβολιασμένους, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε: «Οι εικόνες που βλέπω εκεί έξω με λυπούν. Φυσικά και το μέτρο της μάσκας θα αφορά όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Οι ανεμβολίαστοι, ωστόσο, παίζουν με τη ζωή τους και δυστυχώς, παίζουν και με τις ζωές των άλλων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε 7 κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του “Δότη 7069” με το καρκινογόνο γονίδιο

Κόσμος Χτες
Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές

Τι καιρό θα κάνει μέχρι τα Χριστούγεννα

Αθλητικά Νέα Χτες
«Οι προγνώσεις είναι επισφαλείς»

«AI situationship»: Ποια είναι η τάση στο dating που θα καθορίσει το 2026;

Tech + Science Χτες
Η εφαρμογή γνωριμιών «happn» προβλέπει την άνοδο μιας αμφιλεγόμενης νέας τάσης στο dating, η οποία θολώνει ακόμη περισσότερο τα όρια ανάμεσα στην ανθρώπινη και την τεχνητή συντροφικότητα

«Θα γαμ… την ΑΕΚ»: Τούρκος κωμικός προκαλεί σε βίντεο της Σάμσουνσπορ

Αθλητικά Νέα Χτες
Φτιάχνουν κλίμα στη Σαμψούντα ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (11/12)

Επιστροφή ενοικίου: Η κυβέρνηση φέρνει ρύθμιση για να διορθώσει τα λάθη της

Οικονομία Χτες
Ανοίγει ο δρόμος για συμπλήρωση στοιχείων αναφορικά με την επιστροφή ενοικίου

Η ιταλική κουζίνα ανακηρύχθηκε άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO

Πολιτισμός Χτες
Η πρώτη εθνική κουζίνα στη λίστα

ΗΠΑ: Πακέτο στήριξης 12 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε ο Τραμπ για τους αγρότες

Κόσμος Χτες
Οι ζημιές για τους αγρότες φέτος κυμαίνονται από 35 έως 44 δισ. δολάρια για τις εννέα κύριες καλλιέργειες εμπορευμάτων - Χαμηλές τιμές στις καλλιέργειες και οι συνέπειες στις εξαγωγές από τους δασμούς Τραμπ, τα βασικά προβλήματα

Η Ουγγαρία αρνείται να εφαρμόσει το σύμφωνο της ΕΕ για τη μετανάστευση: Δεν θα δεχτούμε ούτε έναν μετανάστη

Κόσμος Χτες
Η κυβέρνηση Όρμπαν συνεχίζει να τηρεί σκληρή στάση στις πολιτικές της ΕΕ για το μεταναστευτικό

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τέλος η προσωπική διαφορά από την 1η Ιανουαρίου

Οικονομία Χτες
Το βίντεο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς

Σε ομάδα‑έκπληξη ο Τάκης Λεμονής: Επέστρεψε στους πάγκους μετά από 8 χρόνια!

Αθλητικά Νέα Χτες
Μετά από περίπου οκτώ χρόνια αποχής, ο Τάκης Λεμονής επιστρέφει στους πάγκους στα 65 του χρόνια