E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξέσπασμα Χαρδαλιά: «Με λυπούν οι εικόνες που βλέπω»

Ένα βήμα πριν το lockdown Μύκονος και Ίος

Δημοσίευση 29/7/2021 | 18:41

Ξέσπασμα Χαρδαλιά: «Με λυπούν οι εικόνες που βλέπω»

Ξέσπασμα Χαρδαλιά: «Με λυπούν οι εικόνες που βλέπω.  Οι ανεμβολίαστοι παίζουν με τις ζωές τους και δυστυχώς με τις ζωές και των άλλων» - Στο 3,26% ο δείκτης θετικότητας στην επικράτεια - Κάτω από 1% τα κρούσματα από τουρίστες του εξωτερικού - Ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και για την κατάσταση σε Ζάκυνθο, Τήνο, Λευκάδα, Σαντορίνη, Πάρο και Ρόδο

Στην επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα αναφέρθηκαν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στο επιδημιολογικό φορτίο, το οποίο εμφανίζεται αυξημένο στα νησιά που συγκεντρώνουν τους περισσότερους επισκέπτες.

«Το φορτίο στην επικράτεια παρουσιάζει σταθεροποίηση, αλλά σε υψηλά επίπεδα. Στο 3,26% στην επικράτεια ο δείκτης θετικότητας.

Σε ορισμένες περιοχές, ωστόσο, ο δείκτης θετικότητας είναι πολύ υψηλότερος. Πιο συγκεκριμένα, στο 5,5% στην Πάρο, στο 4,27% στη Μύκονο, στο 4,2% στην Τήνο και στο 3,76% στο Ρέθυμνο. Το ποσοστό των κρουσμάτων από τουρίστες είναι πολύ μικρό και συγκεκριμένα κάτω από το 1%», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε επίσης το όφελος του εμβολιασμού, λέγοντας πως με τα ίδια σχεδόν ημερήσια κρούσματα και παρόμοι επιδημιολογικό φορτίο, έχουμε πολύ λιγότερες εισαγωγές, πολύ λιγότερους νοσηλευόμενους, πολύ λιγότερους στις ΜΕΘ και πολύ λιγότερους θανάτους.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζεται μεγάλη αύξηση των νέων λοιμώξεων, η οποία είναι ανησυχητική.

Η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε επίσης ότι με τόσο μεγάλη διασπορά, είναι φυσιολογικό να νοσήσουν και άτομα που έχουν εμβολιαστεί. Ωστόσο, δεν κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά. «τΟ 99% όσων νοσηλεύτηκαν ήταν άτομα είτε ανεμβολίαστα, είτε μερικώς εμβολιασμένα με μία δόση», δήλωσε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην επιδημιολογική κατάσταση σε τοπικό επίπεδο, σημειώνοντας ότι η Μύκονος και η Ίος βρίσκονται ένα βήμα από το -δεύτερο για το νησί των ανέμων- lockdown, καθώς η Επιτροπή έχει θέσει τα δύο νησιά σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης.

Τόνισε επίσης ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία μετά την έξαρση των κρουσμάτων σε Ζάκυνθο, Τήνο, Λευκάδα, Σαντορίνη, Πάρο και Ρόδο.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε επίσης ότι ανεβαίνουν στο «πορτοκαλί» οι Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ξάνθη, Φλώρινα, Εύβοια και Τήνο, καθώς και οι Δήμοι Σπετσών, Σφακίων και Χίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την εισήγηση του αμερικανού CDC για τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και από εμβολιασμένους, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε: «Οι εικόνες που βλέπω εκεί έξω με λυπούν. Φυσικά και το μέτρο της μάσκας θα αφορά όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Οι ανεμβολίαστοι, ωστόσο, παίζουν με τη ζωή τους και δυστυχώς, παίζουν και με τις ζωές των άλλων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απίστευτες στιγμές σε πτήση: Γέννησε 30 λεπτά πριν την προσγείωση – «Η μαμά ήταν ροκ σταρ»

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Μαρτυρίες επιβατών κάνουν λόγο για μια «σουρεαλιστική» εμπειρία

«Χείμαρρος» η Ειρήνη Μουρτζούκου: Είχα σχέση με τη μαμά του Παναγιωτάκη, ήθελε να τον πουλήσει

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
«Ζητούσε να εργαστώ ακόμα και να εκπορνευτώ για να της πηγαίνω χρήματα»

38χρονη επιβάτης έπεσε από ύψος 15 μέτρων σε αεροδρόμιο και πέθανε

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Η γυναίκα έπεσε από ύψος περίπου 15 μέτρων

Ηράκλειο: Έπινε τσάμπα σε ξενοδοχείο και στο τέλος τους κατηγόρησε για κλοπή

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Μία υπόθεση που απασχόλησε τους αστυνομικούς του Ηρακλείου για γέλια και για κλάματα

Κυψέλη: Εντοπίστηκε χειροβομβίδα σε σπίτι ‑ Χειροπέδες σε 3 άτομα

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 20 ετών

Κέρκυρα: Αυτοκίνητο παρέσυρε μητέρα και γιο ‑ Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Ελλάδα 27.04.2026
Οι αρχές διερευνούν τα αίτια του ατυχήματος και διασφαλίζουν την ομαλή κυκλοφορία στην περιοχή

Αίγυπτος: Τουρίστας πέθανε από δάγκωμα φιδιού ‑ Μπήκε μέσα στο παντελόνι του

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Ο άνδρας παρουσίασε έντονα συμπτώματα δηλητηρίασης και του έγινε ανάνηψη

Γυναίκα γέννησε δίδυμα με διαφορετικούς πατέρες ‑ Η σπάνια περίπτωση που κατέγραψαν επιστήμονες

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
H γυναίκα ήθελε να επιβεβαιώσει την πατρότητα των δίδυμων παιδιών της, ωστόσο ανακάλυψε πως τα παιδιά είχαν δύο διαφορετικούς πατέρες

Κρήτη: Μυστήριο με τα μηνύματα του αγνώστου «Γιώργου» στον πρώην σύντροφο της Ελευθερίας Γιακουμάκη

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Στο επίκεντρο της έρευνας έχουν μπει μηνύματα που φέρεται να εστάλησαν στον 40χρονο από άγνωστο άνδρα με το όνομα «Γιώργος»

Καιρός Πρωτομαγιάς: «Θα κοιμηθούμε με άνοιξη, θα ξυπνήσουμε με χειμώνα» ‑ Η πρόγνωση Καλλιάνου

Καιρός 27.04.2026
Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο «θα παραμείνει ο άστατος καιρός και το Σαββατοκύριακο»

Φρίκη στη Χίο: Οικιακή βοηθός χτυπούσε στο κεφάλι και τράβαγε από τα μαλλιά 98χρονο

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Ο 98χρονος κύριος Παναγιώτης έφυγε πριν μερικές μέρες από τη ζωή, αλλά οι τελευταίες του ημέρες ήταν μαρτυρικές στα χέρια της 70χρονης οικιακής βοηθού με καταγωγή από τη Ρουμανία