E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δημοσθένης Καρμοίρης: «Δεν ήταν ρατσιστικό το σχόλιο, έχω παιδί ΑΜΕΑ από το 1993»

«Εγώ βιώνω στο πετσί μου αυτό το πράγμα και δεν επιτρέπω τη σπίλωση του ονόματος μας»

Δημοσίευση 29/7/2021 | 16:04

Δημοσθένης Καρμοίρης: «Δεν ήταν ρατσιστικό το σχόλιο, έχω παιδί ΑΜΕΑ από το 1993»

Μετά τα σχόλια του Δημοσθένη Καρμοίρη για τους Κορεάτες αθλητές η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης της ΕΡΤ αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον δημοσιογράφο, κρίνοντάς τα ως ρατσιστικά.

Ο δημοσιογράφος μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» για πρώτη φορά για το θέμα αυτό και την ανακοίνωση της ΕΡΤ, ενώ αποκάλυψε μια προσωπική ιστορία προκειμένου να κάνει σαφές ότι το σχόλιο του ήταν τουλάχιστον ατυχές αλλά όχι ρατσιστικό.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν αισθάνομαι ενοχή. Το ψυχολογικό και επαγγελματικό σοκ από την ανακοίνωση της ΕΡΤ είναι το λιγότερο. Προφανώς δεν είχα την πρόθεση, τη διάθεση και την έκφραση. Δεν είναι δυνατόν τα «σχιστά μάτια» να παρεξηγηθούν.

Όσοι με γνωρίζουν, δεν ξέρουν το δικό μου δράμα. Από το 1993 έχω ένα παιδί ΑΜΕΑ, που τον άλλο μήνα γίνεται 28. Έχουμε βιώσει κοινωνικό ρατσισμό από το πρώτο του βήμα. Όταν πήγαμε να τον γράψουμε σε δημόσιο ή στο ιδιωτικό σχολείο. Ξέρεις τι μας έλεγαν; Δεν μπορούμε να έχουμε το παιδί σας ανάμεσα στα υπόλοιπα γιατί θα αντιδρούν οι γονείς των άλλων παιδιών.

Εγώ βιώνω στο πετσί μου αυτό το πράγμα και δεν επιτρέπω τη σπίλωση του ονόματος μας. Δεν απολογούμαι, λοιπόν. Όταν περιγράψω έναν άνθρωπο είναι ρατσιστικό, και δεν είναι το "Κορεάτης από την τρίτη φυλή"; Τον είπα σχιστομάτη; Αυτό θα ήταν ρατσιστικό. Βγάζω στην επιφάνεια το προσωπικό μου βίωμα γιατί προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομα μου και την οικογένεια μου. Επέλεξαν τον λάθος άνθρωπο για να το πουν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τσιμτσιλή σε Καινούργιου: «Όταν είσαι παρουσιάστρια με εμπειρία δεν το λες! Όταν είμαστε επαγγελματίες οφείλουμε να ξέρουμε»

TV Buzz 30.12.2025
«Όταν κάτι παίζεται στην εκπομπή σου ακόμα κι αν εκτεθείς μία φορά και δεν το ξέρεις, μετά απαιτείς!»

Ο Brooklyn Beckham μπλόκαρε τους γονείς του στο Instagram: Τι συνέβη (πάλι)

Tabloid 30.12.2025
Η ιστορία πίσω από την ένταση στην οικογένεια

Μια Gen Z πριγκίπισσα: Ποια είναι η Πριγκίπισσα Leonor της Ισπανίας

Celebrity Stories 30.12.2025
Ένα σύγχρονο βασιλικό πρότυπο

Μπριζίτ Μπαρντό: Τι θα γίνει με την περιουσία της ‑ Πού θα ταφεί

Tabloid Χτες
Παρά τη διαχρονική της φήμη, η οικονομική της κατάσταση δεν αποτυπώνει μια «κολοσσιαία» περιουσία, καθώς η ίδια απέρριψε πολλές προσοδοφόρες προτάσεις μετά την αποχώρησή της από τον κινηματογράφο

Κηδεία Σύλβας Ακρίτα: Βαθιά θλίψη στην κηδεία της ‑ Ο Κώστας και ο Παύλος Αρζόγλου στο πλευρό της Έλενας Ακρίτα

Tabloid Χτες
Ποιοι έδωσαν το «παρών» στην κηδεία της μητέρας της Έλενας Ακρίτα