E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πόθεν έσχες ‑ Kυριάκος Μητσοτάκης: Αυτή είναι η δήλωση του

Η δήλωση πόθεν έσχες του πρωθυπουργού

Δημοσίευση 29/7/2021 | 11:54

Πόθεν έσχες ‑ Kυριάκος Μητσοτάκης: Αυτή είναι η δήλωση του

Η δήλωση πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη του 2020 για τη χρήση του 2019 δόθηκε στη δημοσιότητα από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει εισοδήματα ύψους 82.021,81 ευρώ, εκ των οποίων τα 11.800 ευρώ από ακίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΠόθεν έσχες – Αλέξης Τσίπρας: Τα εισοδήματά του στη δήλωση του 29/7/2021

Η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι δήλωσε το 2020, για τη χρήση του 2019, συνολικά εισοδήματα ύψους 64.671,95 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, οι δηλώσεις πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες αιτία πολέμου μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με καθημερινές ανταλλαγές πυρών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ανακριβείς δηλώσεις επί τέσσερα χρόνια, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου απαντά ότι πρόκειται για αθλιότητες.

Υπενθυμίζεται ότι, για την ακριβώς προηγούμενη οικονομική χρήση, δηλαδή του 2018, ο πρωθυπουργός δήλωσε συνολικά εισοδήματα 41.067 ευρώ, ενώ η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι εισοδήματα 89.334 ευρώ εκ των οποίων τα 48.300 ευρώ προέρχονται από ακίνητα. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων στη BNP συνολικής αξίας περίπου 23.000 ευρώ. Η κ. Γκραμπόφσκι δηλώνει, επίσης, δύο θυρίδες που έχει μισθώσει, ενώ είναι πληρεξούσιος σε ακόμη μία θυρίδα στην ίδια τράπεζα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΠόθεν έσχες: Δημοσιεύτηκαν οι δηλώσεις των πολιτικών 29/7/2021

Όσον αφορά τις καταθέσεις, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει περίπου 8.000 ευρώ και 500 δολάρια, ενώ η κ. Γκραμπόφσκι περίπου 530.000 ευρώ.

Σε ακίνητη περιουσία, ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γκραμπόφσκι δηλώνουν κατοχή ή μερίδιο σε συνολικά 33 ακίνητα, μεταξύ των οποίων μονοκατοικίες σε Χανιά, Γλυφάδα και Βρετανία.

Σε οχήματα, Μητσοτάκης και Γκραμπόφσκι δηλώνουν πλήρη ή μερική ιδιοκτησία σε συνολικά 6 αυτοκίνητα κι ένα φορτηγό.

Σε εταιρείες, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει συμμετοχή στον “Κήρυκα Χανίων”, ενώ η κ. Γκραμπόφσκι δηλώνει τις εταιρείες Zeus + Dione AE και την “Μ. Γκραμπόφσκι και ΣΙΑ ΟΕ”.

Όσον αφορά τα δάνεια, ο κ Μητσοτάκης δηλώνει συνοφειλέτης κατά το 1/5 σε δάνειο 600.000 ευρώ στην Πειραιώς με το υπολειπόμενο ποσό στα 281.892 ευρώ καθώς και συνοφειλέτης κατά το 1/2 σε δάνειο 150.000 με το υπολειπόμενο ποσό στα 43.756 ευρώ.

Η σύζυγός του δηλώνει συνοφειλέτης σε σειρά δανείων, μεταξύ των οποίων και σε δάνειο ύψους 900.000 ευρώ από την Πειραιώς με το υπόλοιπο οφειλής στα 858.457 ευρώ.

Δείτε εδώ αναλυτικά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τεράστιο σμήνος από μέλισσες εισέβαλε σε πόλη στο νότιο Ισραήλ ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Οι Αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τα έντομα

Burj Al Arab: Κλείνει το «αστέρι» του Ντουμπάι

Κόσμος Χτες
Για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, το εμβληματικό οικοδόμημα της Jumeirah Hotels & Resorts αποσύρεται προσωρινά από τον χάρτη της φιλοξενίας

Κεφαλονιά: Τα ρίχνει όλα στη Μυρτώ ο 23χρονος: «Εκείνη ήθελε ναρκωτικά, εκείνη έκλεισε δωμάτιο»

Ελλάδα Χτες
Όπως είπε στην κατάθεσή του ο 23χρονος κατηγορούμενος φίλος της, η 19χρονη ήθελε ναρκωτικά, εκείνη τα κανόνισε όλα, καθώς κι ότι η ίδια έκλεισε το δωμάτιο.

Χειρουργός Μυλωνάκη: «Δύσκολες οι πρώτες μέρες, μετά από δέκα μέρες αγωνίας θα έχουμε εικόνα»

Ελλάδα Χτες
«Δράσαμε γρήγορα, πολύ γρήγορα. Το ανεύρυσμα αποκλείστηκε πλήρως. Μένει να περιμένουμε», τόνισε

Συναγερμός στην Booking.com: Διέρρευσαν ονόματα, email, αριθμοί τηλεφώνου

Κόσμος Χτες
Πελάτες της πλατφόρμας επικοινώνησαν με το BBC και αναφέρουν ότι έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν ύποπτα μηνύματα, αφού οι hackers έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε ονόματα, διευθύνσεις email, αριθμούς τηλεφώνου και πληροφορίες παλαιότερων ή και νέων κρατήσεων

Επίδομα ανεργίας: Τι αλλάζει και ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός κάλυψης

Ελλάδα Χτες
Πώς διαμορφώνεται το ποσό του επιδόματος ανεργίας μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού

Κοζάνη: Μυστήριο με 17χρονη που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ‑ Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον τραυματισμό της

Ελλάδα Χτες
Οι Αρχές αναζητούν στοιχεία για το πώς τραυματίστηκε η κοπέλα, ενώ και οι οικείοι της δεν γνωρίζουν πολλά για το συμβάν

Καθαρίστρια καταγγέλλει για απάτη γιο πασίγνωστης τραγουδίστριας – Πώς βρέθηκε με χρέη εκατομμυρίων

Ελλάδα Χτες
Γιος γνωστής τραγουδίστριας φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα απάτης

Προβλήματα σε Facebook και Messenger αναφέρουν οι χρήστες

Tech + Science Χτες
Την τελευταία ώρα έχουν αναφερθεί προβλήματα στις δύο πλατφόρμες

Πέθανε ο Εμίλιο Σανταμαρία, θρυλικός αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης

Κόσμος Χτες
12 Μαΐου του 1965 είχε “πατήσει” το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, στο ιστορικό -φιλικό- ματς των “μερένγκες” στην Ελλάδα με την ΑΕΚ

Θεσσαλονίκη: Απάτη χιλιάδων ευρώ εις βάρος της Ε.Ε. με εικονικά τιμολόγια

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με την έρευνα, ο κατηγορούμενος διαχειριζόταν δύο εταιρείες που λειτουργούσαν μόνο «στα χαρτιά»

Τουρκία: Με 5 όπλα έσπειρε τον θάvατo στο σχολείο ο 15χρονος δράστης

Κόσμος Χτες
Από την ένοπλη επίθεση έχουν τραυματιστεί ακόμη 20 άτομα, 4 από αυτούς χρειάστηκαν εγχείρηση