E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πόθεν έσχες ‑ Kυριάκος Μητσοτάκης: Αυτή είναι η δήλωση του

Η δήλωση πόθεν έσχες του πρωθυπουργού

Δημοσίευση 29/7/2021 | 11:54

Πόθεν έσχες ‑ Kυριάκος Μητσοτάκης: Αυτή είναι η δήλωση του

Η δήλωση πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη του 2020 για τη χρήση του 2019 δόθηκε στη δημοσιότητα από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει εισοδήματα ύψους 82.021,81 ευρώ, εκ των οποίων τα 11.800 ευρώ από ακίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΠόθεν έσχες – Αλέξης Τσίπρας: Τα εισοδήματά του στη δήλωση του 29/7/2021

Η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι δήλωσε το 2020, για τη χρήση του 2019, συνολικά εισοδήματα ύψους 64.671,95 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, οι δηλώσεις πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες αιτία πολέμου μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με καθημερινές ανταλλαγές πυρών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ανακριβείς δηλώσεις επί τέσσερα χρόνια, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου απαντά ότι πρόκειται για αθλιότητες.

Υπενθυμίζεται ότι, για την ακριβώς προηγούμενη οικονομική χρήση, δηλαδή του 2018, ο πρωθυπουργός δήλωσε συνολικά εισοδήματα 41.067 ευρώ, ενώ η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι εισοδήματα 89.334 ευρώ εκ των οποίων τα 48.300 ευρώ προέρχονται από ακίνητα. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων στη BNP συνολικής αξίας περίπου 23.000 ευρώ. Η κ. Γκραμπόφσκι δηλώνει, επίσης, δύο θυρίδες που έχει μισθώσει, ενώ είναι πληρεξούσιος σε ακόμη μία θυρίδα στην ίδια τράπεζα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΠόθεν έσχες: Δημοσιεύτηκαν οι δηλώσεις των πολιτικών 29/7/2021

Όσον αφορά τις καταθέσεις, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει περίπου 8.000 ευρώ και 500 δολάρια, ενώ η κ. Γκραμπόφσκι περίπου 530.000 ευρώ.

Σε ακίνητη περιουσία, ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γκραμπόφσκι δηλώνουν κατοχή ή μερίδιο σε συνολικά 33 ακίνητα, μεταξύ των οποίων μονοκατοικίες σε Χανιά, Γλυφάδα και Βρετανία.

Σε οχήματα, Μητσοτάκης και Γκραμπόφσκι δηλώνουν πλήρη ή μερική ιδιοκτησία σε συνολικά 6 αυτοκίνητα κι ένα φορτηγό.

Σε εταιρείες, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει συμμετοχή στον “Κήρυκα Χανίων”, ενώ η κ. Γκραμπόφσκι δηλώνει τις εταιρείες Zeus + Dione AE και την “Μ. Γκραμπόφσκι και ΣΙΑ ΟΕ”.

Όσον αφορά τα δάνεια, ο κ Μητσοτάκης δηλώνει συνοφειλέτης κατά το 1/5 σε δάνειο 600.000 ευρώ στην Πειραιώς με το υπολειπόμενο ποσό στα 281.892 ευρώ καθώς και συνοφειλέτης κατά το 1/2 σε δάνειο 150.000 με το υπολειπόμενο ποσό στα 43.756 ευρώ.

Η σύζυγός του δηλώνει συνοφειλέτης σε σειρά δανείων, μεταξύ των οποίων και σε δάνειο ύψους 900.000 ευρώ από την Πειραιώς με το υπόλοιπο οφειλής στα 858.457 ευρώ.

Δείτε εδώ αναλυτικά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο θρυλικός κιθαρίστας Steve Cropper

Κόσμος 04.12.2025
«Έφυγε» σε ηλικία 84 ετών

Kακοκαιρία Byron: Κατέρρευσε μαντρότοιχος ανάμεσα σε σχολείο και παιδική χαρά στη Μάνη

Ελλάδα 04.12.2025
Στο σημείο έχουν προκληθεί εκτεταμένες φθορές, ενώ οι κάτοικοι εκφράζουν την ανησυχία τους για την ασφάλεια μαθητών και διερχομένων

Κλειστό επ`αόριστον από τους αγρότες το τελωνείο του Προμαχώνα

Ελλάδα 04.12.2025
Οι αγρότες έχουν αποκλείσει και το τελωνείο των Ευζώνων

Η μεγαλύτερη απευθείας πτήση στον κόσμο ‑ Ενώνει τρεις ηπείρους και καλύπτει 20.000 χλμ

Κόσμος 04.12.2025
Η νέα πτήση της China Eastern Airlines θα διανύσει τη μισή περιφέρεια της Γης, από τη Σαγκάη μέχρι το Μπουένος Αιρες

Αγρότες: Να μπλοκάρουν το αεροδρόμιο «Μακεδονία» εξετάζουν οι αγρότες στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 04.12.2025
«Θέλουμε να κλείσουμε το αεροδρόμιο, αυτή είναι η απόφαση του κόσμου», επισημαίνουν αγροτοσυνδικαλιστές από τη Θεσσαλονίκη

Google Search 2025: Αυτή είναι η δημοφιλέστερη αναζήτηση στην Ελλάδα για το 2025

Ελλάδα 04.12.2025
Τι κέντρισε το ενδιαφέρον των χρηστών στην αναζήτηση της Google;

Αδιανόητο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Ιρακινός έδειχνε τα γεννητικά του όργανα μέσα σε λεωφορείο

Ελλάδα 04.12.2025
Ο 48χρονος άνδρας επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα σε τρεις επιβάτες

Ίλιον: 89χρονος θώπευσε ανήλικη σε παιδική χαρά και της πρότεινε να συνευρεθούν έναντι αμοιβής

Ελλάδα 04.12.2025
Συνελήφθη ο υπερήλικας που φέρεται να προσέγγισε την ανήλικη που καθόταν σε παγκάκι

Ιταλίδα ερευνήτρια έλαβε 4.000.000 ευρώ από την ΕΕ για να απαντήσει στο ερώτημα «τι σκέφτονται τα κοτόπουλα»

Κόσμος 04.12.2025
Ο λόγος για το Synergy Grant 2025 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC)

Κοζάνη: Εκτροπή λεωφορείου με 58 εργαζόμενους ‑ Νεκρός ο οδηγός από ανακοπή

Ελλάδα 04.12.2025
Ένας από τους επιβαίνοντες όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά φέρεται να έπιασε το τιμόνι πατώντας φρένο και ακινητοποιώντας το λεωφορείο

Σφίγγει ο κλοιός για τις ρευματοκλοπές: Στη μάχη μπαίνει και η ΑΑΔΕ

Οικονομία 04.12.2025
Θα δίνει φορολογικά στοιχεία των καταναλωτών στον ΔΕΔΔΗΕ για διασταυρώσεις και ελέγχους. Στόχος ο εντοπισμός παραβατών.