E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πόθεν έσχες ‑ Kυριάκος Μητσοτάκης: Αυτή είναι η δήλωση του

Η δήλωση πόθεν έσχες του πρωθυπουργού

Δημοσίευση 29/7/2021 | 11:54

Πόθεν έσχες ‑ Kυριάκος Μητσοτάκης: Αυτή είναι η δήλωση του

Η δήλωση πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη του 2020 για τη χρήση του 2019 δόθηκε στη δημοσιότητα από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει εισοδήματα ύψους 82.021,81 ευρώ, εκ των οποίων τα 11.800 ευρώ από ακίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΠόθεν έσχες – Αλέξης Τσίπρας: Τα εισοδήματά του στη δήλωση του 29/7/2021

Η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι δήλωσε το 2020, για τη χρήση του 2019, συνολικά εισοδήματα ύψους 64.671,95 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, οι δηλώσεις πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες αιτία πολέμου μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με καθημερινές ανταλλαγές πυρών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ανακριβείς δηλώσεις επί τέσσερα χρόνια, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου απαντά ότι πρόκειται για αθλιότητες.

Υπενθυμίζεται ότι, για την ακριβώς προηγούμενη οικονομική χρήση, δηλαδή του 2018, ο πρωθυπουργός δήλωσε συνολικά εισοδήματα 41.067 ευρώ, ενώ η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι εισοδήματα 89.334 ευρώ εκ των οποίων τα 48.300 ευρώ προέρχονται από ακίνητα. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων στη BNP συνολικής αξίας περίπου 23.000 ευρώ. Η κ. Γκραμπόφσκι δηλώνει, επίσης, δύο θυρίδες που έχει μισθώσει, ενώ είναι πληρεξούσιος σε ακόμη μία θυρίδα στην ίδια τράπεζα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΠόθεν έσχες: Δημοσιεύτηκαν οι δηλώσεις των πολιτικών 29/7/2021

Όσον αφορά τις καταθέσεις, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει περίπου 8.000 ευρώ και 500 δολάρια, ενώ η κ. Γκραμπόφσκι περίπου 530.000 ευρώ.

Σε ακίνητη περιουσία, ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γκραμπόφσκι δηλώνουν κατοχή ή μερίδιο σε συνολικά 33 ακίνητα, μεταξύ των οποίων μονοκατοικίες σε Χανιά, Γλυφάδα και Βρετανία.

Σε οχήματα, Μητσοτάκης και Γκραμπόφσκι δηλώνουν πλήρη ή μερική ιδιοκτησία σε συνολικά 6 αυτοκίνητα κι ένα φορτηγό.

Σε εταιρείες, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει συμμετοχή στον “Κήρυκα Χανίων”, ενώ η κ. Γκραμπόφσκι δηλώνει τις εταιρείες Zeus + Dione AE και την “Μ. Γκραμπόφσκι και ΣΙΑ ΟΕ”.

Όσον αφορά τα δάνεια, ο κ Μητσοτάκης δηλώνει συνοφειλέτης κατά το 1/5 σε δάνειο 600.000 ευρώ στην Πειραιώς με το υπολειπόμενο ποσό στα 281.892 ευρώ καθώς και συνοφειλέτης κατά το 1/2 σε δάνειο 150.000 με το υπολειπόμενο ποσό στα 43.756 ευρώ.

Η σύζυγός του δηλώνει συνοφειλέτης σε σειρά δανείων, μεταξύ των οποίων και σε δάνειο ύψους 900.000 ευρώ από την Πειραιώς με το υπόλοιπο οφειλής στα 858.457 ευρώ.

Δείτε εδώ αναλυτικά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αίγιο: «Δεν ξέρω γιατί με φέρατε εδώ – μπήκα στο σπίτι και τους βρήκα σε λίμνη αίματος»

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Ο 65χρονος Ιταλός σύντροφος της 56χρονης θύματος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στο φαινομενικό διπλό φονικό

Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Το «ναρκωτικό‑φονιάς» εντοπίστηκε σε αιφνιδιαστική επιχείρηση

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Ανησυχητικά ευρήματα στις φυλακές Αγίου Στεφάνου αναδύονται μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι θάνατοι οκτώ κρατουμένων

Τηλεφωνικές απάτες: Νέα θύματα σε Χαλκιδική και Σέρρες ‑ η λεία ξεπερνά τα 100.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των Αρχών, οι δράστες συνεχίζουν να εντοπίζουν νέα θύματα

Σαγράδα Φαμίλια: Δείτε τι σηματοδοτεί η ιστορική στιγμή που όλος ο κόσμος περίμενε 144 χρόνια

E-Daily 3.Left 09.06.2026
Ο τελευταίος σταυρός στον Πύργο του Ιησού Χριστού ολοκλήρωσε την ψηλότερη εκκλησία στον κόσμο, με τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄ να αναλαμβάνει να εγκαινιάσει τον ναό στη Βαρκελώνη.

Ίος: 28χρονος δάγκωσε τον διοικητή του ΑΤ στο πόδι για να ξεφύγει μετά την προσαγωγή του

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Δύο άτομα αλβανικής καταγωγής, 17 και 28 ετών, είχαν προκαλέσει αναστάτωση στο Κέντρο Υγείας του νησιού, οδηγώντας σε καταγγελία για διατάραξη υπηρεσίας

Τροχαίο με εγκλωβισμό οδηγού στη Θήβα

Ελλάδα 09.06.2026
Τα αίτια του ατυχήματος παραμένουν άγνωστα - προανάκριση διενεργεί η τροχαία

Σοκ στην Αιγιάλεια: Δίπλα δίπλα νεκροί μάνα και γιος ‑ Το στοιχείο που εξετάζουν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Νεκρό ζευγάρι μάνας και γιου εντοπίστηκε στο σπίτι τους στον Λόγγο

Γιατί μύριζε αέριο σε όλη την Αττική; Η απάντηση δόθηκε

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Η επιστημονική ομάδα AtmoHUB εντόπισε την πιθανότερη πηγή της έντονης δυσοσμίας που αναστάτωσε την Αθήνα στις 19 Μαΐου

Θεσσαλονίκη: Φίδι φώλιασε σε μηχανή αυτοκινήτου σε νέο περιστατικό

Ελλάδα 09.06.2026
Ο οδηγός άνοιξε το καπό και βρέθηκε μπροστά στο ερπετό

Λαμία: Αγριογούρουνο ανακάλυψε μπάλα σε χωράφι και έκανε… ντρίπλες! – Δείτε βίντεο

Ελλάδα 09.06.2026
Το ζώο σπρώχνει τη μπάλα με τη μουσούδα του και την ακολουθεί καθώς εκείνη κυλάει

Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Νάντια Χριστολουκά

Ελλάδα 09.06.2026
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά την εκλεκτή συνάδελφο

Σοκ: Ποια είναι η 37χρονη γυναίκα που έπεισε μια οικογένεια ότι ήταν 12χρονη για να την υιοθετήσουν

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Η 37χρονη Αμάντα Μαρία Σόουζα ντε Ολιβέιρα έζησε 14 μήνες ως «θετή κόρη» σε οικογένεια στο Ζοϊνβίλ της Βραζιλίας πριν αποκαλυφθεί η απάτη.