E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κρήτη: Μετά τη θεαματική διάσωση ο 45χρονος καλείται να πληρώσει αδρά το Λιμενικό

Σώθηκαν αλλά πρέπει να πληρώσουν...

Δημοσίευση 28/7/2021 | 09:24

Κρήτη: Μετά τη θεαματική διάσωση ο 45χρονος καλείται να πληρώσει αδρά το Λιμενικό

Κατάφεραν να σωθούν από τα μανιασμένα κύματα με τα οποία πάλευαν για ώρες όμως τώρα θα κληθούν να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη καθώς το Λιμενικό σώμα έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία διοικητικού προστίμου στον 45χρονο χειριστή του σκάφους που αναποδογύρισε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο 45χρονος κατάφερε όχι μόνο να σωθεί ο ίδιος αλλά να σώσει και τη 39χρονη φίλη του. Το ζευγάρι υπενθυμίζεται ότι είχε ενοικιάσει ένα σκάφος και παρά την απαγόρευση απόπλου λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, μπήκαν στη βάρκα και ανοίχτηκαν στην θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων.

Λόγω της έντονης θαλασσοταραχής το σκάφος τους αναποδογύρισε και βρέθηκαν να παλεύουν με τα μανιασμένα κύματα.

Ο 45χρονος που ζει χρόνια στη Γερμανία κατάφερε να κολυμπήσει κρατώντας με το ένα του χέρι την 39χρονη που είχε χάσει τις αισθήσεις για αρκετή ώρα. Αν και πολλές φορές του γλίστρησε από τα χέρια δεν την εγκατέλειψε. Κατάφερε κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες να κολυμπήσει για περισσότερο από μία ώρα και να φτάσει σε μία σπηλιά.

Λογαριασμό στον 45χρονο για άσκοπη κινητοποίηση επιχειρησιακών μέσων

Ο 45χρονος τώρα θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και με εντολή του Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας καλείται να πληρώσει τα έξοδα της επιχείρησης που στήθηκε για την έρευνα και τη διάσωσή τους.

Όπως άλλωστε προβλέπει η απόφαση του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, πρόστιμα θα επιβάλλονται σε όσους, αψηφούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και προκαλούν ασκόπως κινητοποιήσεις μέσων – προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε επιχειρήσεις Έρευνας – Διάσωσης, λόγω υπαιτιότητας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, η απόφαση για την επιβολή διοικητικών προστίμων έχει ήδη αποφασιστεί ωστόσο μένει το ακριβές ποσό που θα βγάλει το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να είναι μεγάλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλωτό μέσο που χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση διάσωσης στους Καλούς λιμένες ήταν ένα περιπολικό πλοίο ανοικτής θαλάσσης η χρήση του οποίου κοστολογείται προς 1.894 ευρώ την ώρα ενώ άγνωστο παραμένει εάν θα συμπεριληφθεί στο «λογαριασμό» και το ελικόπτερο super puma που συμμετείχε στις αναζητήσεις.

  • Η κάθε ώρα για τη χρήση του ελικοπτέρου κοστίζει 1230 ευρώ.
  • Η απασχόληση προσωπικού Λιμενικού Σώματος 6,00 ευρώ / ώρα
  • Τα επιπλέον ποσά προσαυξάνονται 50% για κάθε επιπλέον ώρα με τις επτάμισι ώρες εργασίας.

Σήμερα εξιτήριο για το ζευγάρι

Εξιτήριο από το βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου αναμένεται να πάρουν οι δύο αγνοούμενοι που εντοπίστηκαν, στους Καλούς Λιμένες.

Ο άνδρας νοσηλεύτηκε στην πνευμονολογική κλινική καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα στην αναπνοή του λόγω της κατάποσης θαλασσινού νερού ενώ η γυναίκα νοσηλεύτηκε στην παθολογική κλινική.

Το γεγονός ότι είναι καλά στην υγεία τους μετά από τόσες ώρες στη φουρτουνιασμένη θάλασσα είναι «θαύμα».

Όσοι βοήθησαν στις έρευνες και συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης τους, έχουν εντυπωσιαστεί από αυτή τη θετική έκβαση που είχαν τα πράγματα, δεδομένης της θαλασσοταραχής και των δύσκολων καιρικών συνθηκών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Μαχαίρωσέ τον»: Αιματηρή συμπλοκή νεαρών με ματσέτες μέρα μεσημέρι σε πάρκο στο Λονδίνο

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Εικόνες ωμής βίας καταγράφηκαν μέρα μεσημέρι σε πάρκο του Λονδίνου χθες, σε μια δολοφονική επίθεση που έγινε μπροστά σε δεκάδες οικογένειες με παιδιά που εκείνη την ώρα απολάμβαναν τη βόλτα τους

Πώς δρούσε το κύκλωμα εκβιασμών και παράνομων επιδοτήσεων στην Κρήτη – Θείος και ανιψιοί έδερναν και εκβίαζαν αγρότες

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Η σπείρα από τα Βορίζια είχε εισπράξει από παράνομες επιδοτήσεις 586.000 ευρώ ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες και περιουσίες αγροτών ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ

Η Αβάνα προειδοποιεί ότι μια στρατιωτική δράση των ΗΠΑ κατά της χώρας θα προκαλέσει «αιματοχυσία»

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη νήσο υπό κομμουνιστική κυβέρνηση «εξαιρετική απειλή» για την «εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ»

Θεσσαλονίκη: Νεαροί έβρεξαν με νεροπίστολα, έδειραν και βιντεοσκόπησαν 22χρονο

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Οι νεαροί κατέγραψαν το περιστατικό με κινητά τηλέφωνα και κατηγορείται για παραβίαση νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, εξύβριση και πρόκληση απλής σωματικής βλάβης

Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από τη Γη: Θα πλησιάσει πιο κοντά από το ένα τέταρτο της απόστασης μέχρι τη Σελήνη

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα σύγκρουσης με τη Γη τουλάχιστον για τα επόμενα 100 χρόνια

Θείος και ανιψιοί ξυλοκοπούσαν και εκβίαζαν αγρότες στην Κρήτη

Ελλάδα 18.05.2026
Κατέστρεφαν καλλιέργειες, έκλεβαν χωράφια και εισέπρατταν παράνομες επιδοτήσεις από ΟΠΕΚΕΠΕ

Μαλδίβες: Εντοπίστηκαν οι σοροί των τεσσάρων δυτών από την Ιταλία

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες για τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος

Η νέα Siri της Apple θα λειτουργεί σαν το ChatGPT και θα διαγράφει αυτόματα τις συνομιλίες

Tech + Science 18.05.2026
Το νέο πρότζεκτ της Apple με τη Sir αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχικά ως beta έκδοση μέσα στο iOS 27

Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν σε πλοία του Global Sumud Flotilla με προορισμό τη Γάζα

Κόσμος 18.05.2026
Τέσσερα ισραηλινά πολεμικά πλοία έδωσαν εντολή στους ακτιβιστές να σβήσουν τις μηχανές - 100 συλλήψεις σύμφωνα με το Al Jazeera

Βενζίνη: Πάνω από τα 2,10 ‑ Πού οδεύουν οι τιμές και τι ζητά τώρα η αγορά

Οικονομία 18.05.2026
Η αμόλυβδη έχει ήδη ξεπεράσει τα 2,10 ευρώ και παράγοντες της αγοράς προειδοποιούν για περαιτέρω ανατιμήσεις έως και τα 2,5 ευρώ, ζητώντας παράταση των κυβερνητικών μέτρων στήριξης.