E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κρήτη: Μετά τη θεαματική διάσωση ο 45χρονος καλείται να πληρώσει αδρά το Λιμενικό

Σώθηκαν αλλά πρέπει να πληρώσουν...

Δημοσίευση 28/7/2021 | 09:24

Κρήτη: Μετά τη θεαματική διάσωση ο 45χρονος καλείται να πληρώσει αδρά το Λιμενικό

Κατάφεραν να σωθούν από τα μανιασμένα κύματα με τα οποία πάλευαν για ώρες όμως τώρα θα κληθούν να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη καθώς το Λιμενικό σώμα έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία διοικητικού προστίμου στον 45χρονο χειριστή του σκάφους που αναποδογύρισε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο 45χρονος κατάφερε όχι μόνο να σωθεί ο ίδιος αλλά να σώσει και τη 39χρονη φίλη του. Το ζευγάρι υπενθυμίζεται ότι είχε ενοικιάσει ένα σκάφος και παρά την απαγόρευση απόπλου λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, μπήκαν στη βάρκα και ανοίχτηκαν στην θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων.

Λόγω της έντονης θαλασσοταραχής το σκάφος τους αναποδογύρισε και βρέθηκαν να παλεύουν με τα μανιασμένα κύματα.

Ο 45χρονος που ζει χρόνια στη Γερμανία κατάφερε να κολυμπήσει κρατώντας με το ένα του χέρι την 39χρονη που είχε χάσει τις αισθήσεις για αρκετή ώρα. Αν και πολλές φορές του γλίστρησε από τα χέρια δεν την εγκατέλειψε. Κατάφερε κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες να κολυμπήσει για περισσότερο από μία ώρα και να φτάσει σε μία σπηλιά.

Λογαριασμό στον 45χρονο για άσκοπη κινητοποίηση επιχειρησιακών μέσων

Ο 45χρονος τώρα θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και με εντολή του Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας καλείται να πληρώσει τα έξοδα της επιχείρησης που στήθηκε για την έρευνα και τη διάσωσή τους.

Όπως άλλωστε προβλέπει η απόφαση του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, πρόστιμα θα επιβάλλονται σε όσους, αψηφούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και προκαλούν ασκόπως κινητοποιήσεις μέσων – προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε επιχειρήσεις Έρευνας – Διάσωσης, λόγω υπαιτιότητας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, η απόφαση για την επιβολή διοικητικών προστίμων έχει ήδη αποφασιστεί ωστόσο μένει το ακριβές ποσό που θα βγάλει το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να είναι μεγάλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλωτό μέσο που χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση διάσωσης στους Καλούς λιμένες ήταν ένα περιπολικό πλοίο ανοικτής θαλάσσης η χρήση του οποίου κοστολογείται προς 1.894 ευρώ την ώρα ενώ άγνωστο παραμένει εάν θα συμπεριληφθεί στο «λογαριασμό» και το ελικόπτερο super puma που συμμετείχε στις αναζητήσεις.

  • Η κάθε ώρα για τη χρήση του ελικοπτέρου κοστίζει 1230 ευρώ.
  • Η απασχόληση προσωπικού Λιμενικού Σώματος 6,00 ευρώ / ώρα
  • Τα επιπλέον ποσά προσαυξάνονται 50% για κάθε επιπλέον ώρα με τις επτάμισι ώρες εργασίας.

Σήμερα εξιτήριο για το ζευγάρι

Εξιτήριο από το βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου αναμένεται να πάρουν οι δύο αγνοούμενοι που εντοπίστηκαν, στους Καλούς Λιμένες.

Ο άνδρας νοσηλεύτηκε στην πνευμονολογική κλινική καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα στην αναπνοή του λόγω της κατάποσης θαλασσινού νερού ενώ η γυναίκα νοσηλεύτηκε στην παθολογική κλινική.

Το γεγονός ότι είναι καλά στην υγεία τους μετά από τόσες ώρες στη φουρτουνιασμένη θάλασσα είναι «θαύμα».

Όσοι βοήθησαν στις έρευνες και συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης τους, έχουν εντυπωσιαστεί από αυτή τη θετική έκβαση που είχαν τα πράγματα, δεδομένης της θαλασσοταραχής και των δύσκολων καιρικών συνθηκών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ περιμένει 30 έως 50 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από την Βενεζουέλα

Κόσμος Χτες
«Ο Τραμπ εγκαθιστά χωρίς κόμπλεξ ένα αμερικανικό προτεκτοράτο σε μία κυρίαρχη χώρα και διεκδικεί δικαιώματα στους πόρους της»

Λαϊκές αγορές: Αναστέλλεται η απεργία ‑ Κανονικά από την Παρασκευή η λειτουργία τους

Ελλάδα Χτες
Δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη δράση στη λαχαναγορά - Η ανακοίνωση για τις λαϊκές αγορές

Κλείνουν τα Τέμπη οι αγρότες – Απαντούν με κλιμάκωση στα μέτρα της κυβέρνησης

Ελλάδα Χτες
Σε εισήγηση για ανάλογο αποκλεισμό δείχνει πως βαδίζει και το μπλόκο της Θήβας

Αγρότες: Εμπαιγμός τα μέτρα, ειδικά η ρύθμιση για το ρεύμα – «Θέλουν να μας εξαφανίσουν» – Συσκέψεις στα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αρνητικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις των αγροτοκτηνοτρόφων στην εξειδίκευση των μέτρων της κυβέρνησης

Προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις Βαρουφάκη – Εξετάζεται «διαφήμιση χρήσης ουσιών»

Ελλάδα Χτες
Οι αναφορές του προέδρου του ΜέΡΑ25 αφορούν περιστατικό που, όπως ο ίδιος σημείωσε, έλαβε χώρα 37 χρόνια πριν, το 1989, στο εξωτερικό

Σφοδρός καύσωνας στην Αυστραλία

Κόσμος Χτες
Προειδοποίηση για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς

Νεκρός Ρώσος μεγιστάνας, το ελικόπτερό του έμπλεξε σε καλώδια και συνετρίβη

Κόσμος Χτες
Νεκρός είναι ο Ιλίας Γκιμαντουτντίνοφ

Είχε σκύλο με λουρί να τρέχει έξω από το ΙΧ στη Θεσσαλονίκη – «Το ζώο το αγαπώ»

Ελλάδα Χτες
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για «κακοποίηση ζώου»

Η ΕΛ.ΑΣ έστειλε στον εισαγγελέα το βίντεο του Βαρουφάκη που παραδέχεται πως έχει πάρει ecstacy

Ελλάδα Χτες
Η Δίωξη Ναρκωτικών έστειλε το βίντεο στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ζητήματα διερεύνησης

«Βόμβα» Αταμάν για το μέλλον στον Παναθηναϊκό

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Εργκίν Αταμαν ανέλαβε την ευθύνη για την εικόνα του Παναθηναϊκού ενώ προχώρησε και σε μία βαρύγδουπη δήλωση αναφορικά με το μέλλον του

Σοκαριστικό: Ο Τραμπ εξευτελίζει δημόσια τον Μακρόν

Κόσμος Χτες
«Σε ικετεύω, θα κάνω ό,τι θέλεις, κύριε, μου έλεγε και κλαψούριζε»

Ζητώ συγγνώμη, το παιδί μου θα πληρώσει, λέει η μάνα του 16χρονου

Ελλάδα Χτες
Βαριές κακώσεις σε όλο το σώμα του 17χρονου στις Σέρρες έδειξε η ιατροδικαστική