E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κρήτη: Μετά τη θεαματική διάσωση ο 45χρονος καλείται να πληρώσει αδρά το Λιμενικό

Σώθηκαν αλλά πρέπει να πληρώσουν...

Δημοσίευση 28/7/2021 | 09:24

Κρήτη: Μετά τη θεαματική διάσωση ο 45χρονος καλείται να πληρώσει αδρά το Λιμενικό

Κατάφεραν να σωθούν από τα μανιασμένα κύματα με τα οποία πάλευαν για ώρες όμως τώρα θα κληθούν να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη καθώς το Λιμενικό σώμα έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία διοικητικού προστίμου στον 45χρονο χειριστή του σκάφους που αναποδογύρισε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο 45χρονος κατάφερε όχι μόνο να σωθεί ο ίδιος αλλά να σώσει και τη 39χρονη φίλη του. Το ζευγάρι υπενθυμίζεται ότι είχε ενοικιάσει ένα σκάφος και παρά την απαγόρευση απόπλου λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, μπήκαν στη βάρκα και ανοίχτηκαν στην θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων.

Λόγω της έντονης θαλασσοταραχής το σκάφος τους αναποδογύρισε και βρέθηκαν να παλεύουν με τα μανιασμένα κύματα.

Ο 45χρονος που ζει χρόνια στη Γερμανία κατάφερε να κολυμπήσει κρατώντας με το ένα του χέρι την 39χρονη που είχε χάσει τις αισθήσεις για αρκετή ώρα. Αν και πολλές φορές του γλίστρησε από τα χέρια δεν την εγκατέλειψε. Κατάφερε κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες να κολυμπήσει για περισσότερο από μία ώρα και να φτάσει σε μία σπηλιά.

Λογαριασμό στον 45χρονο για άσκοπη κινητοποίηση επιχειρησιακών μέσων

Ο 45χρονος τώρα θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και με εντολή του Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας καλείται να πληρώσει τα έξοδα της επιχείρησης που στήθηκε για την έρευνα και τη διάσωσή τους.

Όπως άλλωστε προβλέπει η απόφαση του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, πρόστιμα θα επιβάλλονται σε όσους, αψηφούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και προκαλούν ασκόπως κινητοποιήσεις μέσων – προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε επιχειρήσεις Έρευνας – Διάσωσης, λόγω υπαιτιότητας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, η απόφαση για την επιβολή διοικητικών προστίμων έχει ήδη αποφασιστεί ωστόσο μένει το ακριβές ποσό που θα βγάλει το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να είναι μεγάλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλωτό μέσο που χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση διάσωσης στους Καλούς λιμένες ήταν ένα περιπολικό πλοίο ανοικτής θαλάσσης η χρήση του οποίου κοστολογείται προς 1.894 ευρώ την ώρα ενώ άγνωστο παραμένει εάν θα συμπεριληφθεί στο «λογαριασμό» και το ελικόπτερο super puma που συμμετείχε στις αναζητήσεις.

  • Η κάθε ώρα για τη χρήση του ελικοπτέρου κοστίζει 1230 ευρώ.
  • Η απασχόληση προσωπικού Λιμενικού Σώματος 6,00 ευρώ / ώρα
  • Τα επιπλέον ποσά προσαυξάνονται 50% για κάθε επιπλέον ώρα με τις επτάμισι ώρες εργασίας.

Σήμερα εξιτήριο για το ζευγάρι

Εξιτήριο από το βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου αναμένεται να πάρουν οι δύο αγνοούμενοι που εντοπίστηκαν, στους Καλούς Λιμένες.

Ο άνδρας νοσηλεύτηκε στην πνευμονολογική κλινική καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα στην αναπνοή του λόγω της κατάποσης θαλασσινού νερού ενώ η γυναίκα νοσηλεύτηκε στην παθολογική κλινική.

Το γεγονός ότι είναι καλά στην υγεία τους μετά από τόσες ώρες στη φουρτουνιασμένη θάλασσα είναι «θαύμα».

Όσοι βοήθησαν στις έρευνες και συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης τους, έχουν εντυπωσιαστεί από αυτή τη θετική έκβαση που είχαν τα πράγματα, δεδομένης της θαλασσοταραχής και των δύσκολων καιρικών συνθηκών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σουηδία: Λιβανέζος προσπάθησε να βγάλει τα μάτια γιατρού γιατί συνεργαζόταν με την γυναίκα του

Κόσμος 10.02.2026
Η γυναίκα είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βιας και στο παρελθόν από τον σύζυγό της εξαιτίας της ζήλειας του

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη στην Τουρκία ‑ Τι ώρα θα γίνει η συνάντηση με Ερντογάν

Ελλάδα 10.02.2026
Η επίσκεψη θα ξεκινήσει με την κατ` ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας και θα ακολουθήσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας των δύο χωρών

Πώς σχηματίστηκαν οι τρεις εντυπωσιακές «φάλαινες» της Ταϊλάνδης που μοιάζουν να... κολυμπούν μέσα στο δάσος

Κόσμος 10.02.2026
Ο σχηματισμός δημιουργήθηκε πριν από περίπου 75 εκατομμύρια χρόνια - Ένα δίκτυο μονοπατιών πεζοπορίας οδηγεί στους τρεις βράχους, ωστόσο μόνο οι δύο μεγαλύτεροι είναι προσβάσιμοι στο κοινό

Αγριο ξύλο μέσα σε αστικό λεωφορείο ‑ Επιβάτες «πιάστηκαν» στα χέρια

Ελλάδα 10.02.2026
Πληθαίνουν τα περιστατικά βίας μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Αποκάλυψη ισραηλινών ΜΜΕ: Ο Νετανιάχου είχε ενημερωθεί για το σχέδιο εισβολής της Χαμάς από το 2018

Κόσμος 10.02.2026
Παρά τις επανειλημμένες δημόσιες αρνήσεις του Νετανιάχου ότι είχε δει ή ακούσει για το έγγραφο «Τείχη της Ιεριχούς» πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, το Ynet υποστηρίζει ότι η ενημέρωση είχε γίνει αρκετές φορές

Σοκαριστικό τροχαίο στο Μεξικό: Γυναίκα βγαίνει ξαφνικά στον δρόμο και αυτοκίνητο την εκτοξεύει μέτρα μακριά

Κόσμος 10.02.2026
Η γυναίκα κατέβηκε αιφνιδιαστικά από το αυτοκίνητο των γονιών της και άρχισε να τρέχει προς τις λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας - Οι γονείς της είχαν καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης λίγο πριν το ατύχημα

Πέθανε σε ηλικία 102 ετών ο τελευταίος εγγονός του Ελευθέριου Βενιζέλου

Ελλάδα 10.02.2026
Η ανακοίνωση του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»

Προσοχή! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί γνωστά ζελεδάκια με ουσία από παραισθησιογόνα μανιτάρια

Ελλάδα 10.02.2026
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση όλων των συγκεκριμένων προϊόντων, ενώ οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη

Ρουμανία: Νέο τρoχαίo δυστύχημα στον δρόμο που σκoτώθηκαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ

Κόσμος 10.02.2026
Ένας πατέρας με τα δύο παιδιά του, έχασαν τη ζωή τους όταν ένα φορτηγό βγήκε στο αντίθετο ρεύμα και διέλυσε το ΙΧ τους

Το Ιράν προετοιμάζεται για πιθανή επίθεση από τις ΗΠΑ

Κόσμος 10.02.2026
Δορυφορικές εικόνες δείχνουν τις εισόδους στον πυρηνικό σταθμό του Ισφαχάν να έχουν καλυφτεί με χώμα

Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Προλαμβάνω» κατά της παχυσαρκίας – Όλα όσα περιλαμβάνει

Ελλάδα 10.02.2026
Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στηρίζοντας από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας, συμμετέχει ενεργά μέσα από Ειδικά Κέντρα Πανεπιστημιακών Κλινικών