E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ολυμπιακοί Αγώνες: Γι’ αυτό δεν αγωνίστηκαν με το εθνόσημο Τσιτσιπάς και Σάκκαρη

Αγώνας… δρόμου για να δημιουργηθούν νέα ρούχα

Δημοσίευση 26/7/2021 | 14:33

Ολυμπιακοί Αγώνες: Γι’ αυτό δεν αγωνίστηκαν με το εθνόσημο Τσιτσιπάς και Σάκκαρη

Μεγάλος ντόρος έχει προκληθεί από το γεγονός πως οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη δεν φορούν φανέλες που να φέρουν το ελληνικό εθνόσημο ή να έχουν τα διακριτικά σήματα της Ελλάδας, παρά μόνο προτίμησαν μπλουζάκια που να ταιριάζουν με τα χρώματα της χώρα μας.

Η αλήθεια είναι πως στο Ολυμπιακό τουρνουά του τένις, η ΔΟΕ έχει παραχωρήσει τη δυνατότητα στην παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος, οι αθλητές που αγωνίζονται να φορούν τα ρούχα που θέλουν, εν προκειμένω των χορηγών τους, ούτως ώστε να τους προσελκύσουν στη διοργάνωση.

Έτσι, οι επαγγελματίες παίκτες μπορούν να φορούν είτε τις φανέλες των χωρών τους, χωρίς διακριτικά, είτε φανέλες των χορηγών τους, με ή χωρίς εθνικά διακριτικά. Για παράδειγμα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς αγωνίζεται με τη φανέλα και το εθνόσημο της Σερβίας, ενώ ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ με μπλουζάκι των χορηγών του.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι υπεύθυνη για τον ιματισμό των αθλητών, σ’ αυτή την περίπτωση των τενιστών, με την επίσημη ενδυμασία στο Ολυμπιακό Χωριό, τις προπονήσεις και τις μετακινήσεις, αλλά όχι στους αγώνες. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, εκεί είναι υπεύθυνη η αθλητική Ομοσπονδία κάθε αθλήματος που είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όσον αφορά στους Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη, η Ομοσπονδία τένις της Ελλάδας δεν ζήτησε ποτέ από τους δύο Έλληνες πρωταθλητές να έρθουν σε επικοινωνία με τους χορηγούς τους, ούτως ώστε να ετοιμάσουν μπλουζάκια με το εθνόσημο ή την αναγραφή Hellas στο πίσω μέρος. Έτσι, οι δύο τενίστες αγωνίστηκαν με απλά μπλουζάκια των χορηγών με χρώματα που να ταιριάζουν στα χρώματα της Ελλάδας.

Ωστόσο, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά τον πρώτο αγώνα του Τσιτσιπά, η ΕΟΕ ενημέρωσε τους δύο αθλητές να τοποθετήσουν το εθνόσημο και την αναφορά Hellas στο πίσω μέρος της εμφάνισή τους. Άμεσα, το αίτημα έγινε αποδεκτό από τους δύο πρωταθλητές και έχει ξεκινήσει αγώνας… δρόμου για να δημιουργηθούν νέα ρούχα που θα φέρουν το εθνόσημο και το όνομα της Ελλάδας για τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρό από επίθεση drone 13χρονο αγόρι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ένας 13χρονος σκοτώθηκε και αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ισραηλινό drone έριξε χειροβομβίδα στην Μπέιτ Λάχια

Χανιά: Η σορός που εντοπίστηκε ανήκει στον 33χρονο γιατρό που είχε εξαφανιστεί τον Δεκέμβριο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το σημείο εύρεσης δεν είναι δύσβατο - η σορός βρέθηκε σε προσβάσιμη τοποθεσία, σε μικρή απόσταση από τοπικό εστιατόριο

Πέθανε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Αγλαΐα Κρεμέζη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Υπήρξε μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ελληνικής γαστρονομικής γραφής

Η Κατερίνα Μουτσάτσου στο κόμμα της Καρυστιανού: «Προετοιμαζόμουν 12 χρόνια» ‑ Υποψήφια με το ΕΠΑΜ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ηθοποιός Κατερίνα Μουτσάτσου στην παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από την Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο Ολύμπιον στην Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 21 Μαΐου 2026.

Αποφυλακίστηκε ο αρχηγός της «17 Νοέμβρη» Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Υπενθυμίζεται ότι το Εφετείο τον καταδίκασε σε 17 φορές ισόβια κάθειρξη και 25 χρόνια κάθειρξης

Ισπανία: Μαρμάρινη κεφαλή 2.000 ετών που πιθανώς απεικονίζει την Αφροδίτη βρέθηκε σε παραλία του Αλικάντε

Κόσμος Χτες
Μαρμάρινη προτομή ηλικίας περίπου 2.000 ετών ανακαλύφθηκε στην παραλία Αλμαδράμπα του Αλικάντε - πιθανώς παριστάνει τη θεά Αφροδίτη ή τη ρωμαϊκή Venus

Σκελετός σε δύσβατη περιοχή στα Χανιά: Θρίλερ με ανθρώπινα οστά στον Τζιτζιφέ

Ελλάδα Χτες
Οι έρευνες για την ταυτοποίηση της σορού βρίσκονται σε εξέλιξη

Τουρκία: Δικαστήριο καθαίρεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης – Ραγδαίες εξελίξεις

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα μέλη της ηγεσίας του CHP παραμένουν στα κεντρικά γραφεία της Αγκυρας και δηλώνουν αποφασιστικά ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν

Όλυμπος: Τραυματίστηκε πυροσβέστης κατά την επιχείρηση εντοπισμού ορειβάτη

Ελλάδα Χτες
Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες στον Όλυμπο για τον εντοπισμό του 25χρονου Ισπανού ορειβάτη, με μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε από χθες το απόγευμα

Μαρία Καρυστιανού: Ανακοινώνει το νέο κόμμα ‑ Δείτε live την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Κόσμος Χτες
Πλήθος κόσμου στον κινηματογράφο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη

Δραματικές εικόνες στη Νέα Υόρκη από τις σφοδρές καταιγίδες ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συγκλονιστικά βίντεο έδειχναν όσους επιχειρούσαν να μετακινηθούν να παρασύρονται