E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λευτέρης Πετρούνιας: Γιατί δεν μεταδόθηκε ζωντανά η προσπάθειά του στους κρίκους

Η επίσημη ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης

Δημοσίευση 25/7/2021 | 11:36

Λευτέρης Πετρούνιας: Γιατί δεν μεταδόθηκε ζωντανά η προσπάθειά του στους κρίκους

Οι Έλληνες τηλεθεατές στήθηκαν νωρίς το πρωί στις 10.00 στους τηλεοπτικούς δέκτες τους για να παρακολουθήσουν την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικό αγώνα των κρίκων.

Και ενώ το κρατικό κανάλι έδειχνε εικόνες από τις προσπάθειες σε όλα τα άλλα όργανα, ο τηλεοπτικός φακός ποτέ δεν πήγε στους κρίκους όταν είχε ανέβει ο Πετρούνιας, ενώ ακόμα και μετά την προσπάθεια δεν εμφανίστηκε ούτε καν σε μαγνητοσκόπηση η προσπάθεια του χρυσού μας ολυμπιονίκη και οι αντιδράσεις στα social media ήταν αρκετά έντονες καθώς ακόμη και η σύζυγος του Βασιλική Μιλλούση εξέφρασε το παράπονο της.

Η ΕΡΤ αρχικά σχολίασε το γεγονός ως Unfair των Ιαπώνων σκηνοθετών της τηλεοπτικής μετάδοσης του προκριματικού, λέγοντας πως θεώρησαν ως ιδιαίτερα σημαντικές τις προσπάθειες άλλων αθλητών και όχι την προσπάθεια του Χρυσού Ολυμπιονίκη στους κρίκους το 2016 και παγκόσμιου πρωταθλητή.

Το απόγευμα πάντως στο πλαίσιο της εκπομπής Τόκιο 2020, ο Διευθυντής Αθλητικής Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Γιώργος Λυκουρόπουλος, υποστήριξε ότι κανείς δεν περίμενε το ατόπημα της ιαπωνικής παραγωγής να μη δείξει την προσπάθεια του χρυσού Ολυμπιονίκη και φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των κρίκων και για αυτό το λόγο δεν είχε ζητηθεί ειδική κάλυψη για τον Λευτέρη Πετρούνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ

Γιατί δεν μεταδόθηκε ζωντανά η πρόκριση Πετρούνια

«H ΕΡΤ σήμερα δέχθηκε μια άδικη κριτική, καθώς στις 10.30 και ενώ μετέδιδε ήδη ζωντανά από το στάδιο της Γυμναστικής τις προσπάθειες των αθλητών, δεν μετέδωσε ζωντανά την εξαιρετική πρόκριση του Λευτέρη Πετρούνια στους τελικούς των κρίκων. Όπως ήδη ανακοινώθηκε από τη Δημόσια Τηλεόραση, τα εθνικά κανάλια που μεταδίδουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν μπορούν να έχουν καμία ανάμιξη στη σκηνοθεσία των λεγόμενων integrated feeds. Δηλαδή της εικόνας που έρχεται απευθείας από τα στάδια του Τόκιο μεταδίδοντας -κατ’ επιλογήν των εκεί σκηνοθετών- τις σημαντικότερες ατομικές προσπάθειες των πλέον διακεκριμένων αθλητών.

Αυτό που συνέβη εν προκειμένω είναι ότι λίγα δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει την προσπάθεια του ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, ο σκηνοθέτης στο Τόκιο που ήταν επιφορτισμένος με την κάλυψη της Γυμναστικής, επέλεξε εντελώς απροσδόκητα να μεταδώσει την προσπάθεια άλλου αθλητή, γεγονός για το οποίο ζητήθηκε εκ των υστέρων συγγνώμη στην ΕΡΤ από την OBS που είναι η εταιρεία παραγωγής από την οποία παίρνει όλα τα feeds που μεταδίδει η Δημόσια Τηλεόραση.

Με διάβημα που έκανε αμέσως η ΕΡΤ ζήτησε και έλαβε μαγνητοσκοπημένη την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια, την οποία μετέδωσε εκ των υστέρων τόσο στα κανάλια της, όσο και στις διαδικτυακές πλατφόρμες της.

Σε ότι αφορά την μετάδοση της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια από διαδικτυακό κανάλι του Eurosport -κάτι για το οποίο επίσης ασκήθηκε κριτική στην ΕΡΤ- η απάντηση είναι εξίσου απλή: Το Eurosport ανήκει στην εταιρεία DISCOVERY που είναι ο κάτοχος των δικαιωμάτων προβολής των Ολυμπιακών Αγώνων σε όλες τις χώρες. Το Eurosport επομένως έχει πρωτογενή παραγωγή των μεταδόσεων και παίρνει την εικόνα από όλα τα γήπεδα, και όλα τα αθλήματα τα οποία και μεταδίδει τόσο on air όσο κυρίως διαδικτυακά.
Στην κριτική τέλος “γιατί η ΕΡΤ δεν είχε ζητήσει ένα επιπλέον feed μόνο με το αγώνισμα των κρίκων” η απάντηση δεν είναι βέβαια όσα ευφάνταστα και εξωπραγματικά γράφηκαν, αλλά γιατί ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι στην κεντρική μετάδοση της Γυμναστικής, ο σκηνοθέτης στο Τόκιο θα επέλεγε να μην μεταδώσει την προσπάθεια ενός χρυσού Ολυμπιονίκη, που διεκδικεί μάλιστα να επαναλάβει φέτος την πρωτιά του σε όλο τον κόσμο.

Ας σημειωθεί τέλος ότι η ΕΡΤ για πρώτη φορά έχει εξασφαλίσει 16 διαφορετικές πηγές μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Καταβάλει δε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταδώσει τις προκριματικές προσπάθειες όλων των Ελλήνων Αθλητών, ακόμη και σε αυτές στις οποίες δεν υπάρχει διεθνής τηλεοπτική κάλυψη, όπως πχ στον αυριανό προκριματικό αγώνα της Άννας Κορακάκη, για την οποία η ΕΡΤ έχει ήδη ζητήσει εγγράφως από την OBS να της επιτραπεί να είναι εκεί με δική της κάμερα, καθώς δεν θα υπάρχει αντίστοιχη τηλεοπτική παραγωγή.

ΥΓ Εξυπακούεται ότι μολονότι η ΕΡΤ δεν είχε ευθύνη για την μη ζωντανή μετάδοση της προσπάθειας του Έλληνα πρωταθλητή μας, τηλεφώνησα ο ίδιος προσωπικά στον μάνατζερ του Λευτέρη Πετρούνια για να του ζητήσω συγγνώμη, να του εκφράσω τη λύπη μου και να του εξηγήσω τι ακριβώς συνέβη».

Γιώργος Λυκουρόπουλος Διευθυντής Αθλητικού Τμήματος της ΕΡΤ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συγκινήθηκε η Φουρέιρα στα Mad VMA: Δώσατε την ευκαιρία στη μικρή Ελένη από μία ξένη χώρα να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τον Αλμπέρτο που είναι πάντα εκεί, είπε η τραγουδίστρια

Έλενα Τσαγκρινού: Πρέπει να σταματήσει αυτό το αστείο με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, δεν περιμέναμε ότι θα πάρει τέτοια έκταση

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Δεν χρειάζεται να το επαναφέρουμε συνέχεια και να γίνεται όλοι αυτό γιατί και οι δυο έχουμε σοβαρές δουλειές, ανέφερε η τραγουδίστρια για τη σχέση τους

Παϊτέρης: Έχει γύφτικη ομορφιά – Λατινοπούλου: Από γύφτο δεν περίμενα και κάτι καλύτερο

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Αγρια κόντρα του τραγουδιστή με την πρόεδρο της «Φωνής Λογικής»

Βίκυ Παγιατάκη: Η εξομολόγηση για τον δεύτερο γάμο της Αλίκης Βουγιουκλάκη

E-Daily 3.Left 18.06.2026
«Μου είπε, ""θα πάμε εκεί γιατί παντρεύεται η Βουγιουκλάκη»

Ειρήνη Κολιδά για Σταύρο Φλώρο: «H Acun Media έχει σταθεί δίπλα του, σε μένα δεν στάθηκε όταν είχα χτυπήσει»

E-Daily 3.Left 18.06.2026
«Είχα σκεφτεί να κινηθώ νομικά και θα μπορούσα να το έχω κάνει»

Ο Τζόκοβιτς συνάντησε την Dara και χόρεψαν το «Bangaranga»!

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Η νικήτρια της Eurovision 2026 και ο Σέρβος υπερπρωταθλητής του τένις σε μία μοναδική «χορευτική συνάντηση»

Gio Kay: «Θα γίνω ευρωβουλευτής, να το θυμάστε αυτό»

E-Daily 3.Left 18.06.2026
«Έχω μαζέψει τον κόσμο και πρέπει να γίνουν τα πράγματα» είπε ο Gio Kay αναφορικά με το όνειρό του να γίνει ευρωβουλευτής

Μίνα Καραμήτρου: Επέστρεψε on air με νάρθηκα μετά την έκρηξη στο OPEN

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Η παρουσιάστρια εμφανίστηκε με νάρθηκα στο πλατό του «10 παντού» μετά το κάταγμα από την έκρηξη κλιματιστικού, διαλύοντας κάθε ανησυχία με χιούμορ.

Έφυγε στα 35 της η Ντέιβι Τσέις ‑ Η «Σαμάρα» του The Ring δεν είναι πια κοντά μας

Tabloid 18.06.2026
Θλίψη στο Χόλιγουντ για τον χαμό της νεαρής ηθοποιού

Ο Αρκάς σχολιάζει την εισβολή των... λαγοκέφαλων με τον δικό του τρόπο

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Ο Αρκάς ξεκίνησε τη μέρα με ένα αιχμηρό σχόλιο

H επική πισίνα καρδιά: Το σπίτι της Jayne Mansfield έμοιαζε με σκηνικό από ροζ παραμύθι

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Το πιο ροζ σπίτι του Χόλιγουντ είχε πισίνα και μπανιέρα σε σχήμα καρδιάς

Πέμη Ζούνη: Τι αποκάλυψε για τις ερωτικές σκηνές με τον Παπακαλιάτη στο «Κλείσε τα Μάτια»

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τις δύσκολες συνθήκες γυρισμάτων της αγαπημένης σειράς και τις διαφορές με τη σημερινή τηλεοπτική παραγωγή.