E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λευτέρης Πετρούνιας: Γιατί δεν μεταδόθηκε ζωντανά η προσπάθειά του στους κρίκους

Η επίσημη ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης

Δημοσίευση 25/7/2021 | 11:36

Λευτέρης Πετρούνιας: Γιατί δεν μεταδόθηκε ζωντανά η προσπάθειά του στους κρίκους

Οι Έλληνες τηλεθεατές στήθηκαν νωρίς το πρωί στις 10.00 στους τηλεοπτικούς δέκτες τους για να παρακολουθήσουν την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικό αγώνα των κρίκων.

Και ενώ το κρατικό κανάλι έδειχνε εικόνες από τις προσπάθειες σε όλα τα άλλα όργανα, ο τηλεοπτικός φακός ποτέ δεν πήγε στους κρίκους όταν είχε ανέβει ο Πετρούνιας, ενώ ακόμα και μετά την προσπάθεια δεν εμφανίστηκε ούτε καν σε μαγνητοσκόπηση η προσπάθεια του χρυσού μας ολυμπιονίκη και οι αντιδράσεις στα social media ήταν αρκετά έντονες καθώς ακόμη και η σύζυγος του Βασιλική Μιλλούση εξέφρασε το παράπονο της.

Η ΕΡΤ αρχικά σχολίασε το γεγονός ως Unfair των Ιαπώνων σκηνοθετών της τηλεοπτικής μετάδοσης του προκριματικού, λέγοντας πως θεώρησαν ως ιδιαίτερα σημαντικές τις προσπάθειες άλλων αθλητών και όχι την προσπάθεια του Χρυσού Ολυμπιονίκη στους κρίκους το 2016 και παγκόσμιου πρωταθλητή.

Το απόγευμα πάντως στο πλαίσιο της εκπομπής Τόκιο 2020, ο Διευθυντής Αθλητικής Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Γιώργος Λυκουρόπουλος, υποστήριξε ότι κανείς δεν περίμενε το ατόπημα της ιαπωνικής παραγωγής να μη δείξει την προσπάθεια του χρυσού Ολυμπιονίκη και φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των κρίκων και για αυτό το λόγο δεν είχε ζητηθεί ειδική κάλυψη για τον Λευτέρη Πετρούνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ

Γιατί δεν μεταδόθηκε ζωντανά η πρόκριση Πετρούνια

«H ΕΡΤ σήμερα δέχθηκε μια άδικη κριτική, καθώς στις 10.30 και ενώ μετέδιδε ήδη ζωντανά από το στάδιο της Γυμναστικής τις προσπάθειες των αθλητών, δεν μετέδωσε ζωντανά την εξαιρετική πρόκριση του Λευτέρη Πετρούνια στους τελικούς των κρίκων. Όπως ήδη ανακοινώθηκε από τη Δημόσια Τηλεόραση, τα εθνικά κανάλια που μεταδίδουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν μπορούν να έχουν καμία ανάμιξη στη σκηνοθεσία των λεγόμενων integrated feeds. Δηλαδή της εικόνας που έρχεται απευθείας από τα στάδια του Τόκιο μεταδίδοντας -κατ’ επιλογήν των εκεί σκηνοθετών- τις σημαντικότερες ατομικές προσπάθειες των πλέον διακεκριμένων αθλητών.

Αυτό που συνέβη εν προκειμένω είναι ότι λίγα δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει την προσπάθεια του ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, ο σκηνοθέτης στο Τόκιο που ήταν επιφορτισμένος με την κάλυψη της Γυμναστικής, επέλεξε εντελώς απροσδόκητα να μεταδώσει την προσπάθεια άλλου αθλητή, γεγονός για το οποίο ζητήθηκε εκ των υστέρων συγγνώμη στην ΕΡΤ από την OBS που είναι η εταιρεία παραγωγής από την οποία παίρνει όλα τα feeds που μεταδίδει η Δημόσια Τηλεόραση.

Με διάβημα που έκανε αμέσως η ΕΡΤ ζήτησε και έλαβε μαγνητοσκοπημένη την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια, την οποία μετέδωσε εκ των υστέρων τόσο στα κανάλια της, όσο και στις διαδικτυακές πλατφόρμες της.

Σε ότι αφορά την μετάδοση της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια από διαδικτυακό κανάλι του Eurosport -κάτι για το οποίο επίσης ασκήθηκε κριτική στην ΕΡΤ- η απάντηση είναι εξίσου απλή: Το Eurosport ανήκει στην εταιρεία DISCOVERY που είναι ο κάτοχος των δικαιωμάτων προβολής των Ολυμπιακών Αγώνων σε όλες τις χώρες. Το Eurosport επομένως έχει πρωτογενή παραγωγή των μεταδόσεων και παίρνει την εικόνα από όλα τα γήπεδα, και όλα τα αθλήματα τα οποία και μεταδίδει τόσο on air όσο κυρίως διαδικτυακά.
Στην κριτική τέλος “γιατί η ΕΡΤ δεν είχε ζητήσει ένα επιπλέον feed μόνο με το αγώνισμα των κρίκων” η απάντηση δεν είναι βέβαια όσα ευφάνταστα και εξωπραγματικά γράφηκαν, αλλά γιατί ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι στην κεντρική μετάδοση της Γυμναστικής, ο σκηνοθέτης στο Τόκιο θα επέλεγε να μην μεταδώσει την προσπάθεια ενός χρυσού Ολυμπιονίκη, που διεκδικεί μάλιστα να επαναλάβει φέτος την πρωτιά του σε όλο τον κόσμο.

Ας σημειωθεί τέλος ότι η ΕΡΤ για πρώτη φορά έχει εξασφαλίσει 16 διαφορετικές πηγές μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Καταβάλει δε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταδώσει τις προκριματικές προσπάθειες όλων των Ελλήνων Αθλητών, ακόμη και σε αυτές στις οποίες δεν υπάρχει διεθνής τηλεοπτική κάλυψη, όπως πχ στον αυριανό προκριματικό αγώνα της Άννας Κορακάκη, για την οποία η ΕΡΤ έχει ήδη ζητήσει εγγράφως από την OBS να της επιτραπεί να είναι εκεί με δική της κάμερα, καθώς δεν θα υπάρχει αντίστοιχη τηλεοπτική παραγωγή.

ΥΓ Εξυπακούεται ότι μολονότι η ΕΡΤ δεν είχε ευθύνη για την μη ζωντανή μετάδοση της προσπάθειας του Έλληνα πρωταθλητή μας, τηλεφώνησα ο ίδιος προσωπικά στον μάνατζερ του Λευτέρη Πετρούνια για να του ζητήσω συγγνώμη, να του εκφράσω τη λύπη μου και να του εξηγήσω τι ακριβώς συνέβη».

Γιώργος Λυκουρόπουλος Διευθυντής Αθλητικού Τμήματος της ΕΡΤ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δύσκολες ώρες για τη Λίνα Σακκά

Tabloid Χτες
Μια βαθιά συγκινητική ανάρτηση δημοσίευσε η Λίνα Σακκά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, με αφορμή την απώλεια ενός πολύ αγαπημένου της ανθρώπου

Τα Φιλαράκια: Η αποκάλυψη της Λίζα Κούντροου για τον ρόλο της Φίμπι

Tabloid Χτες
«Δεν ήταν χαζούλα, όπως πίστευαν όλοι», τόνισε σε νέα συνέντευξή της

Κατερίνα Καινούργιου: Η πρώτη ανάρτηση της από το μαιευτήριο μετά τη γέννηση της κόρης της

Tabloid Χτες
H γνωστή παρουσιάστρια πραγματοποίησε την πρώτη της ανάρτηση από το μαιευτήριο, επιλέγοντας να μοιραστεί τη χαρά της με τους διαδικτυακούς της φίλους μέσα από ένα Instagram story

Σοφία Αλιμπέρτη: Η on air έκπληξη στον Good Job Nicky ‑ «Είμαι έτοιμη να βάλω τα κλάματα»

Tabloid Χτες
«Είμαι περήφανη για τον άνθρωπο που είναι ο γιος μου» είπε, μεταξύ άλλων, η παρουσιάστρια

Χάρης Ρώμας: «Υπάρχει μια ιδέα να γίνει το “Κωνσταντίνου και Ελένης»

Tabloid Χτες
Σε μια αποκάλυψη που δεν περιμέναμε και σίγουρα θα χαροποιήσει πολλούς τηλεθεατές προχώρησε ο Χάρης Ρώμας

Σίσσυ Χρηστίδου για Ιωάννα Τούνη: « Ο καταδικασμένος προκαλεί αντί να σκύψει το κεφάλι»

Tabloid Χτες
«Αντιλαμβανόμαστε όλοι το νομικό ζήτημα, αλλά υπάρχει κι ένα ηθικό πλαίσιο», τόνισε η παρουσιάστρια

Χαμός σε εκπομπή της ΕΡΤ: Το σχόλιο της Βάσιας Αναστασίου έκανε μπαρούτι τη Σοφία Βούλτεψη

Media Χτες
«Δεν θέλω να ξανακούσω πότε γεννήθηκες» είπε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου στο μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ

Το ξέσπασμα του Χάρη Λεμπιδάκη κατά της κριτικής επιτροπής στο J2US

Tabloid Χτες
Με ένταση ξεκίνησε το αποψινό live επεισόδιο του Just the 2 of Us, με τον Χάρη Λεμπιδάκη να έρχεται σε σύγκρουση με τους κριτές

Αννα Βίσση: Αυλαία στο Hotel Ερμού μετά από 10 χρόνια – Το φιλί στον Νίκο Καρβέλα και η ανακοίνωση

Tabloid Χτες
Ύστερα από μια δεκαετία απόλυτης επιτυχίας, sold out εμφανίσεων και αξέχαστων στιγμών, η Αννα Βίσση αποχαιρέτησε το Hotel Ερμού με ένα φινάλε αντάξιο της πορείας της