E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Marina Tower» στο Ελληνικό: Τεράστια ζήτηση για τα διαμερίσματα του ουρανοξύστη

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/7/2021 | 11:04

«Marina Tower» στο Ελληνικό: Τεράστια ζήτηση για τα διαμερίσματα του ουρανοξύστη

Tεράστια είναι η ζήτηση για τα διαμερίσματα στον πρώτο πράσινο ουρανοξύστη «Marina Tower», στην Ελλάδα που θα ανεγερθεί στην περιοχή της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Lamda Development Οδυσσέα Αθανασίου στο Bloomberg.

Τα διαμερίσματα, καθώς και οι 27 βίλες μπροστά στην παραλία, θα πωληθούν έως τις αρχές του επόμενου έτους, αν όχι νωρίτερα, όπως είπε ο κ. Αθανασίου.

Σύμφωνα με τον Οδυσσέα Αθανασίου, η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει περισσότερα από 700 εκατομμύρια ευρώ σε προκαταβολές με τιμές που ξεκινούν από τα 9.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Οι τιμές αναμένεται να φτάσουν τα 14.000 ευρώ έως το 2025, οι οποίες θα είναι οι υψηλότερες στην Ελλάδα και συγκρίσιμες με αυτές της Νέας Υόρκης, της Σαγκάης και της Γενεύης.

«Είναι ένα τεράστιο έργο, αφού μιλάμε για αξία κοντά στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ» μόλις παραδοθεί το ακίνητο, είπε ο κ. Αθανασίου σε συνέντευξή του. Οι προπωλήσεις αποτελούν καλό σημάδι για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Ελλάδας. Εκτεινόμενη σε μια περιοχή τριπλάσια του μεγέθους του Μονακό, η ανάπλαση του παροπλισμένου αεροδρομίου του Ελληνικού θα μπορούσε να προσθέσει έως και 2,2% στην οικονομία της χώρας και 80.000 θέσεις εργασίας έως το 2025.

Στη περιοχή της ανάπλασης του Ελληνικού θα κατασκευαστεί επιχειρηματικό πάρκο αξιάς 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, ενώ και η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα μεταφέρει τις κεντρικές της εγκαταστάσεις στο Ελληνικό.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Αθανασίου και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Lamda σχεδιάζει μια αρχική δημόσια προσφορά για τα ήδη εμπορικά της κέντρα το 2022. Η συναλλαγή αναμένεται να αποφέρει ρευστότητα άνω των 400 εκατ. ευρώ, προσθέτοντας ότι η εταιρεία σκοπεύει να μειώσει σταδιακά τη συμμετοχή της στα εμπορικά κέντρα σε λιγότερο από 45% από το 88 % που είναι τώρα.

Ενισχυμένη από το έργο, η Lamda στοχεύει να τριπλασιάσει την αξία της έως το 2025, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο. Οι μετοχές έχουν αυξηθεί κατά 12% φέτος, με την αξία της εταιρείας να εκτιμάται στο 1,4 δισ. ευρώ. «Η Ελλάδα θα γίνει προορισμός παγκόσμιας κλάσης», δήλωσε ο κ. Αθανασίου. «Θα μετασχηματιστεί από έναν προορισμό συνυφασμένο με τη θάλασσα και τον ήλιο, σε έναν προορισμό ταυτισμένο με έναν διαφορετικό τρόπο ζωής».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια καλεί τον Τραμπ να αποζημιώσει τους Αμερικανούς μετά την ακύρωση των δασμών

Κόσμος Χτες
Κάθε δολάριο που αφαιρέθηκε παράνομα πρέπει να καταβληθεί αμέσως, με τους τόκους. Να επιστρέψεις τα χρήματα» τόνισε ο Γκάβιν Νιούσομ

Κακοκαιρία: Ξεκίνησε η μπόρα στην Αττική

Καιρός Χτες
Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Έκπτωτος πρίγκιπας Αντριου: Οι λόγοι που ο Ουίλιαμ μπορεί να αισθάνεται «απελευθερωμένος» με την σύλληψη του θείου του

Κόσμος Χτες
Το παρασκήνιο της ρήξης ανάμεσα στον πρίγκιπα της Ουαλίας και τον Αντριου, η «σιδηρά» στάση του βασιλιά Καρόλου και η επόμενη μέρα για τη βρετανική μοναρχία

Δασμοί Τραμπ: Ελπίδες για παγκόσμια οικονομική «ανάσα» μετά το «άκυρο» του Ανώτατου Δικαστηρίου στις ΗΠΑ

Οικονομία Χτες
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι γενικευμένοι δασμοί δεν είχαν νόμιμη βάση, ανοίγοντας δρόμο για ανατροπή στο εμπορικό κόστος και για επιστροφές δασμών εκατοντάδων δισ. δολαρίων

Βίντεο‑ντοκουμέντο από το φονικό στον Δομοκό δείχνει αρχιφύλακα και εκτελεστή πριν και μετά το έγκλημα

Ελλάδα Χτες
Το βιντεοληπτικό υλικό που εξετάζουν οι Αρχές για τη δολοφονία στις Φυλακές Δομοκού

Δημοσιογράφος της DW συνελήφθη στην Τουρκία για «προσβολή κατά του προέδρου»

Κόσμος Χτες
Ποιος είναι ο Alican Uludağ - Τον συνέλαβαν 30 αστυνομικοί, μεταδίδει η Deutsche Welle

Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας: Μποτιλιαρισμένος ο Κηφισός, 30λεπτες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

Ελλάδα Χτες
Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Υλίκης - Πληρότητες 100% στα δρομολόγια για Πάτρα από τα ΚΤΕΛ Κηφισού

Ισχυρό πλήγμα στον Τραμπ: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακυρώνει δασμούς του

Κόσμος Χτες
Το γεγονός προκαλεί εντύπωση, καθώς πέρυσι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ τάχθηκε επανειλημμένα υπέρ του Προέδρου σε μια σειρά έκτακτων αποφάσεων για τη μετανάστευση, την απόλυση των επικεφαλής ανεξάρτητων οργανισμών και τις βαθιές περικοπές στις κρατικές δαπάνες.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Απέσυρε την αγωγή εις βάρος του Μίνου Μάτσα για την επιμέλεια των παιδιών

Πολιτική Χτες
Η Υπουργός Τουρισμού παραιτήθηκε από τη δικαστική διεκδίκηση της επιμέλειας που είχε καταθέσει τον Ιανουάριο

Καισαριανή: Η πρώτη δήλωση του Βέλγου συλλέκτη για τις φωτογραφίες: «Ανακουφισμένος που τελείωσαν όλα»

Ελλάδα Χτες
Ανέφερε ότι υπάρχει λύση στο τραπέζι με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις φωτογραφίες

Πέθανε η δημοσιογράφος Ντέπυ Νικολοπούλου – Παπαβησσαρίωνος

Ελλάδα Χτες
Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 11:30 η κηδεία της Ντέπυς Νικολοπούλου – Παπαβησσαρίωνος

ΗΠΑ: Αεροδρόμιο θα πάρει το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ

Κόσμος Χτες
Μετονομάζεται σε «Ντόναλντ Τραμπ» το αεροδρόμιο του Παλμ Μπιτς μετά από έγκριση των αρχών της Φλόριντα