E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Marina Tower» στο Ελληνικό: Τεράστια ζήτηση για τα διαμερίσματα του ουρανοξύστη

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/7/2021 | 11:04

«Marina Tower» στο Ελληνικό: Τεράστια ζήτηση για τα διαμερίσματα του ουρανοξύστη

Tεράστια είναι η ζήτηση για τα διαμερίσματα στον πρώτο πράσινο ουρανοξύστη «Marina Tower», στην Ελλάδα που θα ανεγερθεί στην περιοχή της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Lamda Development Οδυσσέα Αθανασίου στο Bloomberg.

Τα διαμερίσματα, καθώς και οι 27 βίλες μπροστά στην παραλία, θα πωληθούν έως τις αρχές του επόμενου έτους, αν όχι νωρίτερα, όπως είπε ο κ. Αθανασίου.

Σύμφωνα με τον Οδυσσέα Αθανασίου, η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει περισσότερα από 700 εκατομμύρια ευρώ σε προκαταβολές με τιμές που ξεκινούν από τα 9.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Οι τιμές αναμένεται να φτάσουν τα 14.000 ευρώ έως το 2025, οι οποίες θα είναι οι υψηλότερες στην Ελλάδα και συγκρίσιμες με αυτές της Νέας Υόρκης, της Σαγκάης και της Γενεύης.

«Είναι ένα τεράστιο έργο, αφού μιλάμε για αξία κοντά στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ» μόλις παραδοθεί το ακίνητο, είπε ο κ. Αθανασίου σε συνέντευξή του. Οι προπωλήσεις αποτελούν καλό σημάδι για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Ελλάδας. Εκτεινόμενη σε μια περιοχή τριπλάσια του μεγέθους του Μονακό, η ανάπλαση του παροπλισμένου αεροδρομίου του Ελληνικού θα μπορούσε να προσθέσει έως και 2,2% στην οικονομία της χώρας και 80.000 θέσεις εργασίας έως το 2025.

Στη περιοχή της ανάπλασης του Ελληνικού θα κατασκευαστεί επιχειρηματικό πάρκο αξιάς 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, ενώ και η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα μεταφέρει τις κεντρικές της εγκαταστάσεις στο Ελληνικό.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Αθανασίου και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Lamda σχεδιάζει μια αρχική δημόσια προσφορά για τα ήδη εμπορικά της κέντρα το 2022. Η συναλλαγή αναμένεται να αποφέρει ρευστότητα άνω των 400 εκατ. ευρώ, προσθέτοντας ότι η εταιρεία σκοπεύει να μειώσει σταδιακά τη συμμετοχή της στα εμπορικά κέντρα σε λιγότερο από 45% από το 88 % που είναι τώρα.

Ενισχυμένη από το έργο, η Lamda στοχεύει να τριπλασιάσει την αξία της έως το 2025, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο. Οι μετοχές έχουν αυξηθεί κατά 12% φέτος, με την αξία της εταιρείας να εκτιμάται στο 1,4 δισ. ευρώ. «Η Ελλάδα θα γίνει προορισμός παγκόσμιας κλάσης», δήλωσε ο κ. Αθανασίου. «Θα μετασχηματιστεί από έναν προορισμό συνυφασμένο με τη θάλασσα και τον ήλιο, σε έναν προορισμό ταυτισμένο με έναν διαφορετικό τρόπο ζωής».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Κόσμος 20.11.2025
Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Σάλος στις ΗΠΑ: Έξι Δημοκρατικοί καλούν τον στρατό να μην υπακούει σε παράνομες διαταγές

Κόσμος 20.11.2025
«Η προδοσία τιμωρείται με θάνατο» λέει ο Τραμπ

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Κόσμος 20.11.2025
Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Ελλάδα 20.11.2025
Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Κόσμος 20.11.2025
Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Ελλάδα 20.11.2025
Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Ελλάδα 20.11.2025
Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας

Πότε δεν έκανε challenge, ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά, λέει ο παππούς του 22χρονου που πνίγηκε με μπέργκερ

Ελλάδα 20.11.2025
Ο 22χρονος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή - Νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στη ΜΕΘ

Φυλάκιση 22 μηνών με αναστολή στον οδηγό μηχανής για το τροχαίο με νεκρό βρέφος στον Βόλο

Ελλάδα 20.11.2025
Η δίκη έγινε έγινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

Η Γαλλία να είναι έτοιμη «να χάσει τα παιδιά της» σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία

Κόσμος 20.11.2025
Σάλος από τις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου