E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Marina Tower» στο Ελληνικό: Τεράστια ζήτηση για τα διαμερίσματα του ουρανοξύστη

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/7/2021 | 11:04

«Marina Tower» στο Ελληνικό: Τεράστια ζήτηση για τα διαμερίσματα του ουρανοξύστη

Tεράστια είναι η ζήτηση για τα διαμερίσματα στον πρώτο πράσινο ουρανοξύστη «Marina Tower», στην Ελλάδα που θα ανεγερθεί στην περιοχή της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Lamda Development Οδυσσέα Αθανασίου στο Bloomberg.

Τα διαμερίσματα, καθώς και οι 27 βίλες μπροστά στην παραλία, θα πωληθούν έως τις αρχές του επόμενου έτους, αν όχι νωρίτερα, όπως είπε ο κ. Αθανασίου.

Σύμφωνα με τον Οδυσσέα Αθανασίου, η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει περισσότερα από 700 εκατομμύρια ευρώ σε προκαταβολές με τιμές που ξεκινούν από τα 9.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Οι τιμές αναμένεται να φτάσουν τα 14.000 ευρώ έως το 2025, οι οποίες θα είναι οι υψηλότερες στην Ελλάδα και συγκρίσιμες με αυτές της Νέας Υόρκης, της Σαγκάης και της Γενεύης.

«Είναι ένα τεράστιο έργο, αφού μιλάμε για αξία κοντά στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ» μόλις παραδοθεί το ακίνητο, είπε ο κ. Αθανασίου σε συνέντευξή του. Οι προπωλήσεις αποτελούν καλό σημάδι για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Ελλάδας. Εκτεινόμενη σε μια περιοχή τριπλάσια του μεγέθους του Μονακό, η ανάπλαση του παροπλισμένου αεροδρομίου του Ελληνικού θα μπορούσε να προσθέσει έως και 2,2% στην οικονομία της χώρας και 80.000 θέσεις εργασίας έως το 2025.

Στη περιοχή της ανάπλασης του Ελληνικού θα κατασκευαστεί επιχειρηματικό πάρκο αξιάς 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, ενώ και η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα μεταφέρει τις κεντρικές της εγκαταστάσεις στο Ελληνικό.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Αθανασίου και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Lamda σχεδιάζει μια αρχική δημόσια προσφορά για τα ήδη εμπορικά της κέντρα το 2022. Η συναλλαγή αναμένεται να αποφέρει ρευστότητα άνω των 400 εκατ. ευρώ, προσθέτοντας ότι η εταιρεία σκοπεύει να μειώσει σταδιακά τη συμμετοχή της στα εμπορικά κέντρα σε λιγότερο από 45% από το 88 % που είναι τώρα.

Ενισχυμένη από το έργο, η Lamda στοχεύει να τριπλασιάσει την αξία της έως το 2025, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο. Οι μετοχές έχουν αυξηθεί κατά 12% φέτος, με την αξία της εταιρείας να εκτιμάται στο 1,4 δισ. ευρώ. «Η Ελλάδα θα γίνει προορισμός παγκόσμιας κλάσης», δήλωσε ο κ. Αθανασίου. «Θα μετασχηματιστεί από έναν προορισμό συνυφασμένο με τη θάλασσα και τον ήλιο, σε έναν προορισμό ταυτισμένο με έναν διαφορετικό τρόπο ζωής».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά το Κατάρ κλείνει κάνουλες και το Κουβέιτ: Το ντόμινο από τους μεγάλους παραγωγούς θα εκτοξεύσει το πετρέλαιο

Οικονομία 06.03.2026
Τα πρώτα σημάδια περικοπών και ο κορεσμός των αποθηκών δίνουν ώθηση στις τιμές του πετρελαίου

Οι χρήστες του ChatGPT το «ξεφορτώνονται» μαζικά: Οι απεγκαταστάσεις της εφαρμογής αυξήθηκαν κατά 295% σε μία μόνο ημέρα

Tech + Science 06.03.2026
Χάνει χρήστες το ChatGPT ή είναι η έξαρση στις απεγκαταστάσεις μια βραχυπρόθεσμη αντίδραση; Τα σενάρια της «μαζικής φυγής»

Εντυπωσιακό βίντεο από τον απόπλου της φρεγάτας Κίμων από Λιμένα Λεμεσού

Ελλάδα 06.03.2026
Οι δυνατότητες της φρεγάτας «Κίμων»

Ανησυχητική εξέλιξη στο Ισραήλ: Κατηγορούν το Ιραν πως ρίχνει βόμβες διασποράς

Κόσμος 06.03.2026
Πως λειτουργεί το απαγορευμένο αμφιλεγόμενο όπλο

Η στιγμή που βόμβα πέφτει κοντά στο συνεργείο του Mega στον Λίβανο: Η αντίδραση της δημοσιογράφου

Κόσμος 06.03.2026
Συγκλονιστικά πλάνα από τα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου

Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε ότι έχει εκρηκτικά έξω από τη ΓΑΔΑ

Ελλάδα 06.03.2026
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπό

Ένας Έλληνας μετέφερε το πρώτο φορτίο πετρελαίου από τη μετά Μαδούρο Βενεζουέλα

Κόσμος 06.03.2026
Ο εφοπλιστής Τσάκος και το πρώτο φορτίο πετρελαίου που έφυγε από τη Βενεζουέλα μετά τη σύλληψη Μαδούρο από την κυβέρνηση Τραμπ.

Ιρανοί παρακρατικοί ντύνονται γυναίκες για να κρυφτούν από τα ισραηλινά drone

Κόσμος 06.03.2026
Ιρανοί αξιωματούχοι ντύνονται με τσαντόρ και γυναικεία ρούχα για να γλιτώσουν από τα ισραηλινά drone, με τον αρχηγό της Μπασίτζ στην Τεχεράνη να κρύβεται πίσω από το ίδιο σύμβολο καταπίεσης των Ιρανών γυναικών

Τραμπ: Καμία συμφωνία με το Ιράν, μόνο παράδοση άνευ όρων και μετά θα επιλέξουμε τον νέο ηγέτη

Κόσμος 06.03.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους συμμάχους των ΗΠΑ να εργαστούν για να «κάνουν το Ιράν μεγάλο ξανά»