E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τόκιο 2020: Ο απολογισμός της 1ης ημέρας για την Ελληνική αποστολή

Θετικά για την Ελλάδα τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/7/2021 | 19:30

Τόκιο 2020: Ο απολογισμός της 1ης ημέρας για την Ελληνική αποστολή

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις άρχισε ο Λευτέρης Πετρούνιας την... επιχείρηση υπεράσπισης του Ολυμπιακού τίτλου του στο Τόκιο, αφού η εντυπωσιακή εμφάνισή του στον προκριματικό των κρίκων τον έστειλε πανηγυρικά στον τελικό του αγωνίσματος.

Ο 30χρονος πρωταθλητής συγκέντρωσε 15,333 βαθμούς, επίδοση που του χάρισε την πρώτη θέση στον προκριματικό και του έδωσε ένα «εισιτήριο» για τον τελικό των κρίκων, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τη Δευτέρα 2 Αυγούστου.

Στο μεταξύ, η Μαρία Σάκκαρη άρχισε ιδανικά στην πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς νίκησε στον 1ο γύρο την Εσθονή Ανέτ Κονταβέιτ με 2-0 σετ (7-5, 6-2), και θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τη Νίνα Στογιάνοβιτς από τη Σερβία.

Στους ημιτελικούς των 100μ. πεταλούδα προκρίθηκε η Άννα Ντουντουνάκη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης τερμάτισε τέταρτη στην πέμπτη και τελευταία προκριματική σειρά του αγωνίσματος με 57.75 και κατετάγη 13η στο σύνολο, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τους ημιτελικούς, που θα γίνουν τα ξημερώματα της Κυριακής (25/7, 04:50 ώρα Ελλάδας).

Νωρίτερα, ο Απόστολος Παπαστάμος άνοιξε την αυλαία των ελληνικών συμμετοχών στα αγωνίσματα κολύμβησης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Ο 20χρονος Χανιώτης πρωταθλητής αγωνίστηκε στην 3η προκριματική σειρά των 400μ. μικτή ατομική και τερμάτισε έβδομος με 4:12.50, παίρνοντας την 14η θέση στο σύνολο.

Στον δεύτερο γύρο του μονού ανδρών στο πινγκ πονγκ προκρίθηκε ο Παναγιώτης Γκιώνης, επικρατώντας με 4-0 (11-6, 11-8, 11-9, 11-8) του Σέρβου -ουγγρικής καταγωγής- Ζολτ Πέτο (No 53 στο ταμπλό). Στην επόμενη φάση ο Έλληνας πρωταθλητής (Νο 35 του ταμπλό) θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (25/7) τον Αιγύπτιο Αχμέντ Σαλέχ (No 31 του ταμπλό).

Στην κωπηλασία, οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου κατέλαβαν την πέμπτη και τελευταία θέση στην προκριματική σειρά τους με επίδοση 7:33.94 και θα διεκδικήσουν τα ξημερώματα της Κυριακής (25/7) στα ρεπεσάζ την πρόκρισή τους στα ημιτελικά της δικώπου.

Αν και βρέθηκε για μεγάλο διάστημα της διαδρομής των 234 χιλιομέτρων μέσα στην πρώτη πεντάδα του αγώνα των ανδρών στην ποδηλασία δρόμου, τελικά ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης δεν άντεξε την πίεση και κατετάγη 63ος με 6:21:46.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίσημο: Ερχονται 1.000 κάμερες στους δρόμους – Τέλος στο «σβήσιμο» των κλήσεων

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο διεθνής διαγωνισμός προκηρύχθηκε, τα χρονοδιαγράμματα είναι δεσμευτικά και ο πρωθυπουργός μίλησε ανοιχτά για το τέλος των ανεπίσημων ακυρώσεων κλήσεων ΚΟΚ

Ζελένσκι: Απέρριψε την πρόταση για κατάπαυση πυρός την 9η Μαΐου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Διήμερη κατάπαυση του πυρός με την Ουκρανία για τις 8-9 Μαΐου κήρυξε η Μόσχα

Κρήτη: Σκηνές τρόμου έξω από μπαρ στο Ηράκλειο ‑ Αγρια επίθεση σε 57χρονο πορτιέρη

E-Daily 2.TopNews Χτες
3 νεαροί επιτέθηκαν με μαχαίρι σε 57χρονο πορτιέρη έξω από νυχτερινό μαγαζί στο Ηράκλειο μετά από άρνηση εισόδου

Αστυπάλαια: Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, λόγω λειψυδρίας

Ελλάδα Χτες
Παράταση του μέτρου για την Πάτμο

Πειραιάς: Εμπλοκή άγκυρας στο Blue Star Naxos ‑ Tαλαιπωρία για 514 επιβάτες

Ελλάδα Χτες
Γίνονται προσπάθειες απεμπλοκής της άγκυρας με τη συνδρομή ρυμουλκού για την επανέναρξη του ταξιδιού

Ιράν: Δεν είχαμε κανένα σχέδιο να επιτεθούμε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Κόσμος Χτες
Τι μεταδίδει η κρατική τηλεόραση του Ιράν για την πυραυλική επίθεση κατά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για τη Ryanair: Φόβοι για περικοπές πτήσεων στο «Μακεδονία»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έκτακτη κινητοποίηση φορέων και αυτοδιοίκησης μετά τα σενάρια μείωσης δρομολογίων που προκαλούν ανησυχία για τον τουρισμό και τη συνδεσιμότητα της πόλης

Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στη Λειψία, τουλάχιστον δύο νεκροί και 8 τραυματίες

Κόσμος Χτες
Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη