E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρκία: Εικόνες αποκάλυψης στον Πόντο

Βιβλικές καταστροφές από την κακοκαιρία

Δημοσίευση 23/7/2021 | 16:44

Τουρκία: Εικόνες αποκάλυψης στον Πόντο

Εικόνες αποκάλυψης στη Ριζούντα του Πόντου, με τον Ερντογάν να μοιράζει… τσάι στους πληγέντες από την έντονη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, προκάλεσε κατολισθήσεις με τόνους λάσπης και νερού να καλύπτουν τα πάντα στο διάβα τους.

Εκτός από την Ριζούντα η κακοκαιρία έπληξε και την πόλη Αρτβίν, το βυζαντινό Aρδάον, κοντά στα σύνορα με τη Γεωργία. Οι δρόμοι στις δυο πόλεις έκλεισαν λόγω των καταρρακτωδών βροχών που έπληξαν την Β.Α. Τουρκία από το απόγευμα της Πέμπτης. Υπολογίζεται επίσης πως ζημιές υπέστησαν περισσότερα από 110 μικρά χωριά και οικισμοί γύρω από την Ριζούντα και το Αρτβiν.

Ένα άτομο αγνοείται στο Αρτβίν, σοβαρές ζημιές υπέστησαν δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες, ενώ δεκάδες οχήματα θάφτηκαν στη λάσπη. Παράλληλα υπήρξαν διακοπές στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές όπου ενημερώθηκε για τις καταστροφές, μίλησε στους πληγέντες και τους μοίρασε συσκευασίες με τσάι από διαμορφωμένο λεωφορείο, προκαλώντας ποικίλα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Ερντογάν υποσχέθηκε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει άμεσα τους πληγέντες με διάθεση 18 εκ. Τουρκικών Λιρών και πως μέσα σ’ ένα χρόνο θα κτιστούν περισσότερα από 550 σπίτια προς αποκατάσταση όσων έχασαν τις περιουσίες τους από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Ο Τούρκος πρόεδρος ταξίδεψε στη Β.Α. Τουρκία μ’ ένα από τα πολυτελή προεδρικά Jet, μαζί με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Αντίλ Καραϊσμάογλου όπου τον ενημέρωσε καθοδόν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις πληγείσες περιοχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

25η Μαρτίου: Η Αθήνα έτοιμη για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση – Σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ελλάδα 25.03.2026
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11:00 - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Η έπαρση της γαλανόλευκης στην Ακρόπολη – Βίντεο από τον Ιερό Βράχο

Ελλάδα 25.03.2026
Στις 08:00 το πρωί η ελληνική σημαία υψώθηκε στον Ιερό Βράχο, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορτασμών για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Κατώτατος μισθός: Αύξηση ~40 ευρώ και νέος βασικός στα 920 ευρώ από 1η Απριλίου

Οικονομία 25.03.2026
Το υπουργικό συμβούλιο αποφασίζει αύριο, με την υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως να εισηγείται «συνετή» αύξηση λόγω αυξημένης οικονομικής αβεβαιότητας.

Channel 12: Η πρόταση Τραμπ για τερματισμό του πολέμου ‑ Οι όροι για τον εμπλουτισμό ουρανίου και τα Στενά του Ορμούζ

Πολιτισμός 25.03.2026
Σύμφωνα με το ισραηλινό ρεπορτάζ, θα προηγηθεί εκεχειρία ενός μήνα

Anthropic: Το Claude μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή σας

Tech + Science Χτες
Σύμφωνα με την εταιρεία, οι χρήστες μπορούν να αναθέτουν εντολές στο Claude ακόμη και από το κινητό τους, με το σύστημα να αναλαμβάνει στη συνέχεια να ολοκληρώσει την εργασία στον υπολογιστή

Τα τροχαία στην Ελλάδα μειώθηκαν σύμφωνα με την Κομισιόν: Ο χαμηλότερος αριθμός από το 1963

Ελλάδα Χτες
Η Ελλάδα σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση θανάτων από τροχαία στην ιστορία της

Ροζ «θάλασσα» στη Βέροια: Χιλιάδες επισκέπτες στην Ημαθία για τις ανθισμένες ροδακινιές

Ελλάδα Χτες
Οι ανθισμένες ροδακινιές μεταμορφώνουν μια έκταση περίπου 170 τετραγωνικών χιλιομέτρων - Η ανθοφορία διαρκεί από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου

Ο Σαλάχ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη Λίβερπουλ το καλοκαίρι

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Αιγύπτιος επιθετικός με βίντεο που «ανέβασε» στους λογαριασμούς του στα social media ανακοίνωσε το οριστικό του τέλος από τους «κόκκινους»

Σίριαλ η κόντρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τους Μιλγουόκι Μπακς: Παρέμβαση υπέρ του από την Ένωση Παικτών του NBA

Αθλητικά Νέα Χτες
Δεν συμφωνεί να μείνει εκτός δράσης μέχρι το τέλος της σεζόν

Η Τουρκία στο χείλος νομισματικής κρίσης: Ο Ερντογάν «βάζει χέρι» στα αποθέματα χρυσού

Κόσμος Χτες
Η Τουρκία καίει δισ. για να σώσει τη λίρα, ενώ εξετάζει swaps και πιθανές πωλήσεις χρυσού εν μέσω πολέμου στο Ιράν και έκρηξης στις τιμές ενέργειας