E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Μητσοτάκης απαντά στους αντιεμβολιαστές με άρθρο του Συντάγματος

Επιβεβλημένη η διάταξη για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Δημοσίευση 23/7/2021 | 11:57

Ο Μητσοτάκης απαντά στους αντιεμβολιαστές με άρθρο του Συντάγματος

Mε το άρθρο 25, παράγραφο 4 του Συντάγματος απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 

Συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε ο πρωθυπουργός.

«Καταρχάς να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας. Όπως ξέρετε χθες ξεπεράσαμε το φράγμα των 10 εκ εμβολιασμών, η επιχείρηση «Ελευθερία» προχωράει όπως την είχαμε σχεδιάσει, όμως είναι απολύτως βέβαιο πια ότι η μετάλλαξη Δέλτα μας υποχρεώνει να εντείνουμε κι άλλο τις προσπάθειές μας για να πείσουμε συμπολίτες μας οι οποίοι ακόμα μπορεί να είναι καχύποπτοι ότι πρέπει να εμβολιαστούν», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες του κουβέντες κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Tο Kράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνάντηση που είχε πρωθυπουργός με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, είπε ότι χθες ξεπεράσαμε το φράγμα των 10 εκατομμυρίων εμβολιασμών και τόνισε ότι «είναι απολύτως βέβαιο ότι η μετάλλαξη Δέλτα μας αναγκάζει να εντείνουμε και άλλο τις προσπάθειές μας να εμβολιαστούν οι συμπολίτες μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε ακόμα ότι «δεν μπορεί να περιορίζεται η προσπάθεια μόνο στο κεντρικό μήνυμα που εκπέμπεται από κυβέρνηση και ειδικούς» και κάλεσε την τοπική αυτοδιοίκηση να συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή έτσι ώστε να πειστούν να εμβολιαστούν και οι πιο καχύποπτοι.

Άρθρο 25: (Αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου, προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων)

**1. Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους. Όλα τα κρατικά όργανα υποχρεούνται να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη και αποτελεσματική άσκησή τους. Τα δικαιώματα αυτά ισχύουν και στις σχέσεις μεταξύ ιδιωτών στις οποίες προσιδιάζουν. Oι κάθε είδους περιορισμοί που μπορούν κατά το Σύνταγμα να επιβληθούν στα δικαιώματα αυτά πρέπει να προβλέπονται είτε απευθείας από το Σύνταγμα είτε από το νόμο, εφόσον υπάρχει επιφύλαξη υπέρ αυτού και να σέβονται την αρχή της αναλογικότητας.
2. H αναγνώριση και η προστασία των θεμελιωδών και απαράγραπτων δικαιωμάτων του ανθρώπου από την Πολιτεία αποβλέπει στην πραγμάτωση της κοινωνικής προόδου μέσα σε ελευθερία και δικαιοσύνη.
3. H καταχρηστική άσκηση δικαιώματος δεν επιτρέπεται.
4. Tο Kράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης.

Επιβεβλημένη η διάταξη για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού
Όσον αφορά το θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης και χαρακτήρισε την διάταξη επιβεβλημένη και μάλιστα είπε ότι είναι το τελευταίο στάδιο και η τελευταία δυνατότητα που έχουμε στην διάθεσή μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα κάλεσε όλους τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν έτσι ώστε να μην χρειαστεί να εφαρμοστούν αυτές οι διατάξεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγοράκι έκανε τρύπα σε ένα από τα πιο γνωστά έργα του Ρενέ Μαγκρίτ

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Ένα απρόσμενο περιστατικό σε μουσείο της Ιερουσαλήμ

Κλειστές οι πόρτες των ΑΕΙ για 9 στα 10 παιδιά από χαμηλά στρώματα

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Η έκθεση του ΙΟΒΕ αποκαλύπτει πώς η παραπαιδεία, οι «καλές» σχολές και οι χαμηλοί μισθοί συντηρούν τις κοινωνικοοικονομικές ανισότητες στην Ελλάδα

Ανω Λιόσια: Λεωφορείο έπεσε σε κολώνα ρεύματος – Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Τα αίτια του ατυχήματος δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά και διερευνώνται

Νέα κτηνωδία στην Κοζάνη: Νεκρή αρκούδα από πυροβολισμούς στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα 13.06.2026
Το άτυχο ζώο βρέθηκε νεκρό έχοντας δεχθεί πυροβολισμούς στον λαιμό και την πλάτη

Ιράν και ΗΠΑ κοντά σε συμφωνία: Τι προβλέπει το μνημόνιο και πότε θα υπογραφεί

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αραγτσί εμφανίζεται αισιόδοξος για ψηφιακή υπογραφή μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ παράλληλα αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν ιρανικά drones κοντά στα Στενά του Ορμούζ.

Μουντιάλ 2026: Με νίκη 4‑1 επί της Παραγουάης οι ΗΠΑ άνοιξαν με το δεξί τον 4ο όμιλο

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Από τα πρώτα λεπτά, οι Αμερικανοί φανέρωσαν τις προθέσεις τους στο τουρνουά

Μουντιάλ 2026: Καναδάς και Βοσνία/Ερζεγοβίνη χώρισαν με 1‑1

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Ο Λάριν μπήκε ως αλλαγή στο 77` και έναν μόλις λεπτό αργότερα ισοφάρισε για τον Καναδά, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1

Ανταρκτική: Θερμοκρασίες 20 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο ‑ Χάνονται πάγοι «μεγέθους Γαλλίας»

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Η δυτική ακτή της Ανταρκτικής έχει χάσει έκταση θαλάσσιου πάγου ίση με τη Γαλλία, ενώ οι θερμοκρασίες σπάνε ρεκόρ

Λήξη συναγερμού στο πλοίο με τους 1050 επιβαίνοντες – Δεν βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Το «Blue Star 2» είχε καταπλεύσει εσπευσμένα στο λιμάνι του Λαυρίου για τον απαραίτητο έλεγχο

Τραμπ: Νεκρός ο αρχηγός της διαβόητης συμμορίας Tren de Aragua μετά από αμερικανικό πλήγμα

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την εξόντωση του Νίνιο Γκερέρο, επικεφαλής της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης της Βενεζουέλας