E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοφία Μπεκατώρου: Γνωστός Ολυμπιονίκης μου επιτέθηκε σeξουαλικά στα 16 μου

Σε νέα βαθιά ανθρώπινη, συγκλονιστική, συνέντευξή της, η Σοφία Μπεκατώρου

Δημοσίευση 22/7/2021 | 09:23

Σοφία Μπεκατώρου: Γνωστός Ολυμπιονίκης μου επιτέθηκε σeξουαλικά στα 16 μου

Σε νέα βαθιά ανθρώπινη, συγκλονιστική, συνέντευξή της, η Σοφία Μπεκατώρου, η γυναίκα που έκανε πρώτη το βήμα για να σπάσει το απόστημα της σeξουαλικής παρενόχλησης στον αθλητισμό, κάνει μια σοκαριστική ανακάλυψη: Ολυμπιονίκης την είχε παρενοχλήσει όταν εκείνη ήταν 16 ετών!

Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από την ημέρα που η Σοφία Μπεκατώρου, χρυσή Ολυμπιονίκης στην Αθήνα η ίδια, αποκάλυπτε πως είχε πέσει θύμα βιασμού από γνωστό παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας. Από έναν άνθρωπο που εμπιστευόταν και αυτό εκμεταλλεύτηκε για τη βιάσει κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ισπανία.

Από εκείνη την ημέρα η Σοφία Μπεκατώρου έγινε το πρόσωπο του κινήματος MeToo στην Ελλάδα. Και δικαίως.

Σήμερα (22.07.2021), σε μια συγκλονιστική συνέντευξη στην εφημερίδα Τα Νέα, όπου μιλά για τη βουλιμία της, τις κρίσεις και τις επικρίσεις για το βάρος της από τους γονείς της, για τη διέξοδο που έβρισκε στην ιστιοπλοΐα, δεδομένου πως εκεί μπορούσε να παίξει με τους φίλους της, αποκαλύπτει και κάτι ακόμα: πως στα 16 της χρόνια είχε δεχτεί σeξουαλική παρενόχληση από γνωστό Ολυμπιονίκη. Από έναν άνθρωπο που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί.

«Ευτυχώς, άκουσε το όχι»

«Όταν ήμουν 16 ετών, ο οποίος ευτυχώς άκουσε το όχι που του είπα. Το έχω καταθέσει στον εισαγγελέα, αλλά είναι δευτερευούσης σημασίας σε σχέση με αυτό που συνέβη από παράγοντα. Ήταν Σεπτέμβρης, κάναμε προπόνηση στον Πειραιά και επειδή φυσούσε πάρα πολύ δεν μπορούσαμε να βγούμε με σκάφος. Εκείνος είχε ένα τζετ σκι και μου πρότεινε να πάμε να δούμε τον καιρό. Δέχτηκα. Κάποια στιγμή βγάζει το τζετ σκι από την πίσω πλευρά της Μαρίνας Ζέας, προσποιούμενος ότι θέλει να φτιάξει κάτι, με ρίχνει πάνω στο τζετ σκι -υπ’ όψιν ήταν 100 κιλά- και με κοιτάζει. Του λέω “τι κάνεις;”. Μου απάντησε “έλα τώρα, δεν θέλεις;”. Του απάντησα “όχι” και εκείνος με άφησε και επιστρέψαμε πίσω».

«Έλα ρε Σοφία»

Η Σοφία Μπεκατώρου εξομολογείται ότι αποκάλυψε το περιστατικό στον πατέρα της. Και περιγράφει την αντίδρασή του: «Έλα ρε Σοφία, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο αυτός ο άνθρωπος ήθελε κάτι ερωtικό από σένα. Από αυτόν έχεις να μάθεις πολλά, συνέχισε».

«Φυσικά, ο πατέρας μου δεν ήθελε να με θέσει σε κίνδυνο. Απλώς δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι το παιδί του, που ήταν 16 ετών, κάποιος άλλος το έβλεπε ως γυναίκα. Κρίνοντας από τον ίδιο, αδυνατούσε να φανταστεί ότι ένας άνθρωπος πολύ μεγαλύτερος από μένα θα μπορούσε να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο», δικαιολόγησε η Σοφία Μπεκατώρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Τεχεράνη θα απαντήσει αμέσως αν δεχτεί επίθεση, δηλώνει ο εκπρόσωπος του στρατού

Κόσμος 29.01.2026
Υποστήριξε ότι «πολλές» αμερικανικές βάσεις στην περιοχή βρίσκονται εντός του βεληνεκούς των ιρανικών πυραύλων

Τροχαίο στη Ρουμανία: Σε κλίμα οδύνης η άφιξη των σορών των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Ελλάδα 29.01.2026
Η αυτοκινητοπομπή έφτασε λίγο μετά τις 19:30 στο γήπεδο

Η Γαλλία καταργεί τα «συζυγικά καθήκοντα» στο σeξ

Κόσμος 29.01.2026
Οι υποστηρικτές της νέας ρήτρας ελπίζουν ότι ο νόμος θα συμβάλει στην αποτροπή του συζυγικού βιασμού

Τραμπ: Ο Πούτιν συμφώνησε σε κατάπαυση πυρός μίας εβδομάδας λόγω κρύου

Κόσμος 29.01.2026
«Ζήτησα προσωπικά από τον Πρόεδρο Πούτιν να μην επιτεθεί στο Κίεβο και σε διάφορες πόλεις για μια εβδομάδα»

Απίστευτο περιστατικό σε αγώνα μπάσκετ στο Ντουμπάι: Παίκτης κλωτσούσε τον αντίπαλό του που ήταν πεσμένος στο παρκέ

Αθλητικά Νέα 29.01.2026
Μετά από μία αψιμαχία, ανάμεσα στον Ισμαήλ Ρομέρο και τον Νικ Ντεμούσις, ο δεύτερος έπεσε στο παρκέ, με τον πρώτο να πηγαίνει από πάνω του και να χτυπάει με μίσος

Προσγειώθηκε το C130 με τις σορούς των οπαδών του ΠΑΟΚ

Ελλάδα 29.01.2026
Στο γήπεδο, τόσο φίλαθλοι όσο και οι συγγενείς τους έχουν οργανώσει εκδηλώσεις για να τιμήσουν την μνήμη τους.

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 στη Ροδόπη – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα λόγω πιθανής υπερχείλισης»

Ελλάδα 29.01.2026
Σοβαρά προβλήματα προκαλεί η ισχυρή κακοκαιρία που πλήττει τη Θράκη, με επίκεντρο την Αλεξανδρούπολη

Πόλο: Νέος περίπατος για την Εθνική ομάδα των γυναικών

Αθλητικά Νέα 29.01.2026
Η Ελλάδα «βούλιαξε» τη Γερμανία με 26-5 κάνοντας επίδειξη δύναμης σε ακόμη μία αναμέτρηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

«Η φωτιά δεν μπόρεσε να κάψει αυτό που ήσουν»: Θρήνος στις κηδείες των τριών θυμάτων της τραγωδίας στην Βιολάντα

Ελλάδα 29.01.2026
Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισαν την Σταυρούλα Μπουκοβάλα, την Αναστασία Νάσιου και την Αγάπη Μπουνόβα

Στο φως βυθισμένο αυτοκίνητο στο ρέμα Κόρμπι στη Βάρη μετά την κακοκαιρία, δείτε βίντεο

Ελλάδα 29.01.2026
Αναμένεται να αποκαλυφθούν και άλλα αντικείμενα που κατάπιε το ρέμα

Πλημμύρες στον Έβρο από τις έντονες βροχοπτώσεις, εγκλωβίστηκαν μαθητές σε σχολείο

Ελλάδα 29.01.2026
Διακοπές κυκλοφορίας σε Αλεξανδρούπολη και Νίψα – Προειδοποίηση για έντονα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες