E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
Καρέ-Καρέ: Το νέο podcast για τον Ελληνικό Κινηματογράφο

Τόλης Βοσκόπουλος: Το τελευταίο «αντίο» στον «Πρίγκιπα» του ελληνικού τραγουδιού

Η κηδεία πραγματοποιείται τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη

Δημοσίευση 21/7/2021 | 14:58

Τόλης Βοσκόπουλος: Το τελευταίο «αντίο» στον «Πρίγκιπα» του ελληνικού τραγουδιού

Το τελευταίο αντίο σε μια από τις προσωπικότητες που σφράγισαν όσο λίγοι την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, τον Τόλη Βοσκόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 81 ετών λένε αυτή την ώρα συγγενείς και φίλοι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, η κηδεία πραγματοποιείται τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη.

Την Τρίτη η σύζυγος του Τόλη Βοσκόπουλου, Άντζελα Γκερέκου, με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook απηύθυνε παράκληση να τηρηθούν οι κανόνες δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα, η Άντζελα Γκερέκου έγραψε: «Αύριο στις 15:00 το τελευταίο αντίο στον Τόλη μας ,στο πρώτο νεκροταφείο!!! Θέρμη παράκληση να τηρηθούν οι κανόνες δημόσιας υγείας για την προστασία όλων! Σας ευχαριστούμε θερμά για όλα!!».

Η είδηση του θανάτου του «πρίγκιπα» του ελληνικού τραγουδιού, που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών, σκόρπισε θλίψη.

Από το πρωί, άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και απλός κόσμος, καταφθάνουν στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών προκειμένου να αφήσουν έναν λουλούδι στον άνθρωπο που θαύμασαν στις έξι δεκαετίες καλλιτεχνικής του προσφοράς.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1940 στην Κοκκινιά του Πειραιά και ήταν το εικοστό παιδί μιας πολυμελούς οικογένειας Μικρασιατών προσφύγων.

Τη δεκαετία του 1980 ο Τόλης Βοσκόπουλος θα καθιερωθεί ως «ο Πρίγκιπας του ελληνικού τραγουδιού» με φανατικούς θαυμαστές που έκαναν κάθε δίσκο του χρυσό και πλατινένιο ενώ παράλληλα έκαναν κράτηση με το μήνα στα κέντρα που εμφανιζόταν προκειμένου να εξασφαλίσουν προνομιακή θέση, κοντά στο είδωλο τους.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος βρισκόταν στην κορυφή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού για δεκαετίες, γεγονός που οδήγησε τον εξίσου μεγάλο καλλιτέχνη και στιχουργό σε πολλές επιτυχίες του Γιάννη Πάριο να δηλώσει: «ο μόνος σταρ που έχει η Ελλάδα είναι ο Τόλης».

Μάλιστα όπως έχει δηλώσει ο Γιώργος Γερολυμάτος τη δεκαετία του 1970 οι νέοι τραγουδιστές έσπαγαν το δόντι τους προκειμένου να μοιάσουν στον Βοσκόπουλο (λόγω της χαρακτηριστικής οδοντοστοιχίας του καλλιτέχνη).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εγκεφαλικά νεκρό το 3χρονο κοριτσάκι που βρέθηκε στον πάτο πισίνας ξενοδοχείου στη Ρόδο

Ελλάδα 15.10.2025
Νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Νοσοκομείο Ρόδου

Airbnb: Πώς θα γίνεται ο έλεγχος στα ακίνητα

Ελλάδα 15.10.2025
Σε ισχύ έχουν τεθεί οι προδιαγραφές για τα Airbnb – Δείτε το σχέδιο που θα συμπληρώνουν οι ελεγκτές

Στον Ευαγγελισμό ο Ρούτσι με υπέρταση και τάση λιποθυμίας

Ελλάδα 15.10.2025
Το βράδυ της Τρίτης ενώ ήταν στο Σύνταγμα

Φοινικούντα: Στην Καλαμάτα οι δυο κατηγορούμενοι της διπλής δολοφονίας

Ελλάδα 15.10.2025
Η διαμονή σε Airbnb, η διαφυγή και η ύπαρξη τρίτου προσώπου

Αθήνα: Έκρηξη ενοικίων και πίεση στις οικογένειες ‑ Οι τιμές αυξήθηκαν κατά 31,73% από το 2022

Οικονομία 15.10.2025
Οι οικογένειες και οι νέοι δυσκολεύονται να βρουν κατοικία προσιτού κόστους, ενώ οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν στις δημοφιλέστερες περιοχές

Φοινικούντα: Ο ανιψιός αναγνώρισε έναν από τους 22χρονους ως δράστη του διπλού φονικού

Ελλάδα 15.10.2025
Τηλεφώνημα πριν τη δολοφονία δείχνει εμπλοκή τρίτου προσώπου

Ελεύθερος 22χρονος Έλληνας στρατιώτης στην Ουκρανία μετά από 11 μήνες αιχμαλωσίας

Κόσμος Χτες
Πολέμησε για το ρωσικό στρατό - «Φρίκη χωρίς νόημα», χαρακτήρισε τον πόλεμο

Φοινικούντα: Η εμπλοκή τρίτου προσώπου και το τηλεφώνημα λίγο πριν τη δολοφονία του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ

Ελλάδα Χτες
Ένα επίμαχο τηλεφώνημα που έγινε λίγα λεπτά πριν τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα έχει μπει στο κάδρο των αρχών