E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

NBA: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην κορυφή του κόσμου

Υποκλιθείτε στο νέο βασιλιά του NBA

Δημοσίευση 21/7/2021 | 07:47

NBA: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην κορυφή του κόσμου

Για 47 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα ήταν ίσως ο πιο σοβαρός Γιάννης που έχουμε δει ποτέ. Έχοντας κουβαλήσει στις πλάτες του σχεδόν σε όλο το ματς τους Μπακς ο Greek Freak έκανε μία ακόμη κατάθεση ψυχής θέλοντας να φτάσει στη μοναδική κορυφή που δεν είχε κατακτήσει από τη στιγμή που πέρασε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού...

Όταν όμως μετά το ριμπάουντ που πήρε ο Κρις Μίντλετον ευστόχησε στις βολές διαμορφώνοντας το 104-96 και απέμεναν 20 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί ο 6ος αγώνας της σειράς των τελικών του NBA, τότε κι ο Γιάννης ξέσπασε.

Σήκωσε τις γροθιές του, φώναξε προς τον κόσμο και το μόνο που απέμενε ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Το έβαλε λίγο πριν το φινάλε όταν πέτυχε μία βολή (17/19 είχε σήμερα) φτάνοντας στους 50 πόντους.


Στον αγώνα της ζωής του ο Γιάννης πέτυχε 50 πόντους κι όλη η υπόλοιπη ομάδα των Μπακς 55... Όποιος θέλει ας ξαναμιλήσει για το αν είναι ηγέτης ή αν βγαίνει μπροστά στα δύσκολα.

Το ματς

Όπως αναμενόταν η εκκίνηση του αγώνα είχε πολύ... άγχος με τις δύο ομάδες να επιδείδονται σε ένα φεστιβάλ άστοχων σουτ με τον Γιάννη να προσφέρει το πρώτο highlight της βραδιάς, όταν έκανε την τάπα και έφυγε στον αιφνιδιασμό πετυχαίνοντας το καλάθι.

Οι Μπακς πάντως πήραν από νωρίς το προβάδισμα (6-2, 10-5) κι έφτασαν στο 15-7 με 5 σερί πόντους του Μίντλετον, έχοντας καταφέρει να κρατήσουν εκτός αγώνα Πολ, Μπούκερ.

Με καλάθι του Κράουντερ οι Σανς μείωσαν σε 15-11, ωστόσο με δύο σερί τρίποντα του Πόρτις και δύο προσωπικά καλάθια του Γιάννη η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο (25-14) και η πρώτη περίοδος έκλεισε με τους Μπακς στο +13 και το Fiser Forum είχε πάρει φωτιά...

Απίστευτο μπλακ άουτ στη 2η περίοδο

Μόνο που η φωτιά έσβησε γρήγορα καθώς οι Μπακς έχασαν το μυαλό τους σε άμυνα και επίθεση στο δεύτερο δωδεκάλεπτο και οι Σανς επέστρεψαν.

Το πρόβλημα βασικά ξεκινούσε από την επίθεση όπου οι παίκτες του Μπουντενχολζερ με το που έπιαναν τη μπάλα στα χέρια σούταραν χωρίς λογική και το ματς γύρισε.

Το Φοίνιξ παρόλο που οι Μπούκερ, Πολ παρέμεναν άστοχοι, βρήκαν τον ήρωα τους στο πρόσωπο του Πέιν που έβαλε μεγάλα σουτ και η διαφορά άρχισε να ροκανίζεται με απίστευτη ευκολία.

Μέσα σε 4.5 λεπτά το +13 εξανεμίστηκε και με βολές του Έιτον το Φοίνιξ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (33-35) και έφτασε στο +7 (40-47) στο 23'40'' για να κλείσει το ημίχρονο στο 42-47 με τον Αντετοκούνμπο να είναι αυτός που κουβαλούσε επιθετικά το Μιλγουόκι.

Κι αυτό συνεχίστηκε και στα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου όπου ο Greek Freak ήταν συγκλονιστικός, προσπαθώντας να ξυπνήσει και την υπόλοιπη ομάδα... Συνεχόμενα προσωπικά καλάθια, τρίποντο, εύστοχες βολές, ριμπάουντ σε μια πληθωρική εμφάνιση έφεραν το Μιλγουόκι μπροστά με 58-55.

Ο Λόπεζ κάποια στιγμή μπήκε στην εξίσωση και βοήθησε να φτάσουν οι Μπακς στο +6, όμως κάποια λάθη στο φινάλε έφεραν το σκορ στο 77-77 με τον Αντετοκούνμπο να έχει 37 πόντους και όλοι οι υπόλοιποι 40!!!

Το πρωτάθλημα όμως παιζόταν στο τελευταίο 12λεπτο που εξελίχθηκε σε μια απίστευτη μάχη με τον Γιάννη στο 43' να έχει φτάσει στους 45 πόντους (με 15/16 βολές σε εκείνο το σημείο) και το Μιλγουόκι να διατηρεί ένα προβάδισμα 4-6 πόντων χάνοντας μάλιστα και σημαντικές ευκαιρίες για να μεγαλώσει τη διαφορά.

Ο Αντετοκούνμπο με νέο καλάθι έκανε το 100-92 στα 2'30'' πριν το τέλος με τον Πόρτις μάλιστα αμέσως μετά να αστοχεί σε ελεύθερο τρίποντο (από πάσα του Γιάννη πάνω στον οποίο έπεσαν τρεις) και τους Σανς να μειώνουν σε 100-96 κι ενώ απέμεναν 75 δευτερόλεπτα για το φινάλε!

Στην επόμενη επίθεση ο, γενικά εξαφανισμένος, Μίντλετον πέτυχε ένα τεράστιο καλάθι χωρίς ισορροπία για το 102-96. Ο ίδιος με βολές μετά το άστοχο τρίποντο του Μπούκερ έκανε το 104-96 στα 45'' πριν το τέλος.

Το γήπεδο είχε πάρει φωτιά (εντός και εκτός) και η αναμονή 50 χρόνων έφτασε στο τέλος της με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να οδηγεί ξανά τους Μπακς στην κορυφή, όπως είχε κάνει το 1971 ο τεράστιος Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και να αποθεώνεται στην εύστοχη βολή του που διαμόρφωσε το τελικό 105-98, ενώ ο ίδιος έφτασε στους 50 και φυσικά αναδείχθηκε MVP των τελικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιράν: Πέντε τρόποι με τους οποίους μπορεί να εξελιχθεί ο πόλεμος

Κόσμος 11.03.2026
Αναλυτές αναφέρουν πως εάν συνεχιστεί η σύγκρουση, θα μετατραπεί σε «πόλεμο φθοράς»

Χρυσή Αυγή: Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά σε πέντε από τους καταδικασθέντες

Ελλάδα 11.03.2026
Ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι δεν έπρεπε να χορηγηθεί κανένα ελαφρυντικό

Θάνατος καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Της πέταγαν μπουκάλια με νερό και βιβλία όταν γύρναγε, την έβριζαν»

Ελλάδα 11.03.2026
Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας - «Βρήκαν την εύκολη λύση να τη βγάλουν τρελή για να τη διώξουν»

Ο Τραμπ διαβεβαίωσε τον Ινφαντίνο: «Η εθνική Ιράν είναι ευπρόσδεκτη στο Μουντιάλ 2026»

Αθλητικά Νέα 11.03.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ξεκάθαρος προς τον πρόεδρο της FIFA

Η κυβέρνηση επιβάλλει πλαφόν σε καύσιμα και προϊόντα super market για ένα τρίμηνο

Ελλάδα 11.03.2026
«Δεν πρέπει αυτή η αναταραχή να οδηγήσει σε φαινόμενα κερδοσκοπίας» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ τραυματίστηκε στα πόδια την πρώτη μέρα του πολέμου

Κόσμος 11.03.2026
«Είναι σώος και ασφαλής» λέει το Ιράν

Drones έπεσαν κοντά στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, 4 τραυματίες

Κόσμος 11.03.2026
Επιβάτης είπε ότι ζητήθηκε από τους ταξιδιώτες να απομακρυνθούν από τα γυάλινα παράθυρα

Προβλήματα με το Instagram – Χρήστες δεν μπορούν να στείλουν μήνυμα

Tech + Science 11.03.2026
Χιλιάδες αναφορές για τεχνικά προβλήματα με το Instagram παγκοσμίως

Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος

Ελλάδα 11.03.2026
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας