E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

NBA: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην κορυφή του κόσμου

Υποκλιθείτε στο νέο βασιλιά του NBA

Δημοσίευση 21/7/2021 | 07:47

NBA: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην κορυφή του κόσμου

Για 47 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα ήταν ίσως ο πιο σοβαρός Γιάννης που έχουμε δει ποτέ. Έχοντας κουβαλήσει στις πλάτες του σχεδόν σε όλο το ματς τους Μπακς ο Greek Freak έκανε μία ακόμη κατάθεση ψυχής θέλοντας να φτάσει στη μοναδική κορυφή που δεν είχε κατακτήσει από τη στιγμή που πέρασε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού...

Όταν όμως μετά το ριμπάουντ που πήρε ο Κρις Μίντλετον ευστόχησε στις βολές διαμορφώνοντας το 104-96 και απέμεναν 20 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί ο 6ος αγώνας της σειράς των τελικών του NBA, τότε κι ο Γιάννης ξέσπασε.

Σήκωσε τις γροθιές του, φώναξε προς τον κόσμο και το μόνο που απέμενε ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Το έβαλε λίγο πριν το φινάλε όταν πέτυχε μία βολή (17/19 είχε σήμερα) φτάνοντας στους 50 πόντους.


Στον αγώνα της ζωής του ο Γιάννης πέτυχε 50 πόντους κι όλη η υπόλοιπη ομάδα των Μπακς 55... Όποιος θέλει ας ξαναμιλήσει για το αν είναι ηγέτης ή αν βγαίνει μπροστά στα δύσκολα.

Το ματς

Όπως αναμενόταν η εκκίνηση του αγώνα είχε πολύ... άγχος με τις δύο ομάδες να επιδείδονται σε ένα φεστιβάλ άστοχων σουτ με τον Γιάννη να προσφέρει το πρώτο highlight της βραδιάς, όταν έκανε την τάπα και έφυγε στον αιφνιδιασμό πετυχαίνοντας το καλάθι.

Οι Μπακς πάντως πήραν από νωρίς το προβάδισμα (6-2, 10-5) κι έφτασαν στο 15-7 με 5 σερί πόντους του Μίντλετον, έχοντας καταφέρει να κρατήσουν εκτός αγώνα Πολ, Μπούκερ.

Με καλάθι του Κράουντερ οι Σανς μείωσαν σε 15-11, ωστόσο με δύο σερί τρίποντα του Πόρτις και δύο προσωπικά καλάθια του Γιάννη η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο (25-14) και η πρώτη περίοδος έκλεισε με τους Μπακς στο +13 και το Fiser Forum είχε πάρει φωτιά...

Απίστευτο μπλακ άουτ στη 2η περίοδο

Μόνο που η φωτιά έσβησε γρήγορα καθώς οι Μπακς έχασαν το μυαλό τους σε άμυνα και επίθεση στο δεύτερο δωδεκάλεπτο και οι Σανς επέστρεψαν.

Το πρόβλημα βασικά ξεκινούσε από την επίθεση όπου οι παίκτες του Μπουντενχολζερ με το που έπιαναν τη μπάλα στα χέρια σούταραν χωρίς λογική και το ματς γύρισε.

Το Φοίνιξ παρόλο που οι Μπούκερ, Πολ παρέμεναν άστοχοι, βρήκαν τον ήρωα τους στο πρόσωπο του Πέιν που έβαλε μεγάλα σουτ και η διαφορά άρχισε να ροκανίζεται με απίστευτη ευκολία.

Μέσα σε 4.5 λεπτά το +13 εξανεμίστηκε και με βολές του Έιτον το Φοίνιξ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (33-35) και έφτασε στο +7 (40-47) στο 23'40'' για να κλείσει το ημίχρονο στο 42-47 με τον Αντετοκούνμπο να είναι αυτός που κουβαλούσε επιθετικά το Μιλγουόκι.

Κι αυτό συνεχίστηκε και στα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου όπου ο Greek Freak ήταν συγκλονιστικός, προσπαθώντας να ξυπνήσει και την υπόλοιπη ομάδα... Συνεχόμενα προσωπικά καλάθια, τρίποντο, εύστοχες βολές, ριμπάουντ σε μια πληθωρική εμφάνιση έφεραν το Μιλγουόκι μπροστά με 58-55.

Ο Λόπεζ κάποια στιγμή μπήκε στην εξίσωση και βοήθησε να φτάσουν οι Μπακς στο +6, όμως κάποια λάθη στο φινάλε έφεραν το σκορ στο 77-77 με τον Αντετοκούνμπο να έχει 37 πόντους και όλοι οι υπόλοιποι 40!!!

Το πρωτάθλημα όμως παιζόταν στο τελευταίο 12λεπτο που εξελίχθηκε σε μια απίστευτη μάχη με τον Γιάννη στο 43' να έχει φτάσει στους 45 πόντους (με 15/16 βολές σε εκείνο το σημείο) και το Μιλγουόκι να διατηρεί ένα προβάδισμα 4-6 πόντων χάνοντας μάλιστα και σημαντικές ευκαιρίες για να μεγαλώσει τη διαφορά.

Ο Αντετοκούνμπο με νέο καλάθι έκανε το 100-92 στα 2'30'' πριν το τέλος με τον Πόρτις μάλιστα αμέσως μετά να αστοχεί σε ελεύθερο τρίποντο (από πάσα του Γιάννη πάνω στον οποίο έπεσαν τρεις) και τους Σανς να μειώνουν σε 100-96 κι ενώ απέμεναν 75 δευτερόλεπτα για το φινάλε!

Στην επόμενη επίθεση ο, γενικά εξαφανισμένος, Μίντλετον πέτυχε ένα τεράστιο καλάθι χωρίς ισορροπία για το 102-96. Ο ίδιος με βολές μετά το άστοχο τρίποντο του Μπούκερ έκανε το 104-96 στα 45'' πριν το τέλος.

Το γήπεδο είχε πάρει φωτιά (εντός και εκτός) και η αναμονή 50 χρόνων έφτασε στο τέλος της με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να οδηγεί ξανά τους Μπακς στην κορυφή, όπως είχε κάνει το 1971 ο τεράστιος Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και να αποθεώνεται στην εύστοχη βολή του που διαμόρφωσε το τελικό 105-98, ενώ ο ίδιος έφτασε στους 50 και φυσικά αναδείχθηκε MVP των τελικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για συμπλοκές έξω από δύο νυχτερινά κέντρα στο λιμάνι

Ελλάδα 15.02.2026
Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων ατόμων που ενεπλάκησαν στα επεισόδια

Αφρικανική σκόνη «έκρυψε» ακόμη και την Ακρόπολη – Πότε θα υποχωρήσει

Ελλάδα 15.02.2026
Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα

Ηράκλειο: Πήρε τηλέφωνο την αστυνομία και μετά σκότωσε τον αδερφό του

Ελλάδα 15.02.2026
Περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 67χρονου από τον 63χρονο αδερφό του στο Ηράκλειο, έρχονται στη δημοσιότητα

«Φρένο» στο δωρεάν πάρκινγκ των σούπερ μάρκετ – Μπάρες και χρονικό όριο παντού

Ελλάδα 15.02.2026
Οι μεγάλες αλυσίδες λιανικής προχωρούν πλέον στη λήψη δραστικών μέτρων θωρακίζοντας τους ιδιόκτητους χώρους τους

Βρετανία: Νέο βίντεο από το άγριο ξύλο σε πτήση από την Τουρκία

Κόσμος 15.02.2026
Ένας μεγάλος καυγάς μεταξύ επιβατών οδήγησε το αεροσκάφος να προσγειωθεί εκτάκτως στις Βρυξέλλες

Επίδομα θέρμανσης: Πότε πληρώνεται η δεύτερη δόση

Κόσμος 15.02.2026
Οι ημερομηνίες και τα ποσά της δεύτερης δόσης του επιδόματος θέρμανσης

Φθηνά δέματα από Κίνα: «Καπέλο» 3 ευρώ ανά κατηγορία προϊόντος

Ελλάδα 15.02.2026
Η νέα ρύθμιση ενδέχεται να επηρεάσει σημαντικά τις καταναλωτικές συνήθειες

Αλεξανδρούπολη: Τρεις νεαροί, ο ένας ανήλικος, συνελήφθησαν για την δολοφονία του ηλικιωμένου

Ελλάδα 15.02.2026
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηλικιωμένος αρνήθηκε να τους δώσει χρήματα και τον δολοφόνησαν με 15 μαχαιριές

Θρίλερ στην Αλεξανδρούπολη: Αγρια δολοφονία ηλικιωμένου με πολλαπλές μαχαιριές στο σπίτι του

Ελλάδα 15.02.2026
Η ΕΛΑΣ συλλέγει στοιχεία από τον χώρο του εγκλήματος και τη γύρω περιοχή

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική Οδό λόγω εργασιών, κλειστό το ρεύμα προς Αεροδρόμιο από την Ελευσίνα έως το Αιγάλεω

Ελλάδα Χτες
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν έως το πρωί της Δευτέρας – Η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω Λεωφόρου Αθηνών και Κηφισού

«Θύελλα» στις ΗΠΑ από πληροφορίες ότι χρησιμοποιήθηκε τεχνητή νοημοσύνη στην επιχείρηση για τη σύλληψη Μαδούρο

Tech + Science Χτες
Η ενδεχόμενη χρήση του μοντέλου Claude της Anthropic από τον αμερικανικό στρατό προκαλεί πολιτικές και θεσμικές τριβές, με το Πεντάγωνο να επανεξετάζει τη συνεργασία του με την εταιρεία