E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πρόστιμο σε αθλήτριες γιατί «τόλμησαν» να φορέσουν σορτσάκια αντί για μπικίνι

Πολλές αθλήτριες θεωρούν το μπικίνι μη πρακτικό αλλά και αναίτια αποκαλυπτικό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/7/2021 | 20:56

Πρόστιμο σε αθλήτριες γιατί «τόλμησαν» να φορέσουν σορτσάκια αντί για μπικίνι

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Χάντμπολ (EHF) ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου σε γυναικεία ομάδα από τη Νορβηγία «λόγω ακατάλληλης αθλητικής ένδυσης».

Οι ομάδα των αθλητριών από τη Νορβηγία φορούσαν σορτς αντί για μπικίνι, κατά τη διάρκεια αγώνα χάντμπολ στην άμμο κατά της Ισπανίας, στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Η EHF ανακοίνωσε πως η πειθαρχική της επιτροπή επέβαλε πρόστιμο 150 ευρώ σε κάθε παίκτρια, καθώς η εμφάνισή τους «δεν συμμορφωνόταν με τους κανόνες περί αθλητικής περιβολής που ορίζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Χάντμπολ».

Τα συνολικά 1.500 ευρώ θα καλύψει, όπως είχε προαναγγείλει στην περίπτωση επιβολής της ποινής, η Ομοσπονδία της Νορβηγίας (NHF).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΗ Εθνική Νορβηγίας δεν είναι η πρώτη ομάδα που δε θέλει να φοράει μπικίνι 21/7/2021

Όπως ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της NHF, Kare Geir Lio στο AFP, το όποιο πρόστιμο θα πληρωθεί, ωστόσο «το σημαντικότερο είναι οι αθλήτριες να έχουν εξοπλισμό με τον οποίο θα νιώθουν άνετα».

Πριν το πρωτάθλημα, η Νορβηγία είχε ζητήσει την άδεια της Ομοσπονδίας να παίξει με σορτσάκια, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό καθώς «συνιστά παραβίαση των κανόνων και τιμωρείται με πρόστιμο».

Το δίλημμα σορτσάκι ή μπικίνι συζητείται εδώ και χρόνια στους κύκλους των αθλημάτων παραλίας, καθώς πολλές αθλήτριες θεωρούν το μπικίνι μη πρακτικό, ιδίως στις ημέρες της περιόδου τους, αλλά άβολα αποκαλυπτικό, αν όχι σεξιστικό - τη στιγμή, μάλιστα, που οι άνδρες συνάδελφοί τους φορούν μακριά, λίγο πάνω από το γόνατο, κολάν.

Το νορβηγικό αίτημα για αναθεώρηση της αθλητικής περιβολής θα συζητηθεί στα αρμόδια σώματα τους προσεχείς μήνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε λειτουργία μέσα στις επόμενες ημέρες 388 νέες κάμερες για κόκκινα φανάρια στην Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα τεθούν σε λειτουργία οι νέες κάμερες, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου

Δραματική επιχείρηση διάσωσης σε φλεγόμενο διαμέρισμα στην Αττάλεια: Βγήκαν στο περβάζι για να σωθούν, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Οι δύο διασωθέντες είχαν εισπνεύσει καπνό και αφού δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκαν προληπτικά σε νοσοκομείο για εξετάσεις

Κίνδυνος και μεγάλη ανησυχία για την Αρκτική: Οι πάγοι συτνεχίζουν να λιώνουν με μεγάλη ταχύτητα και τον χειμώνα

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον καταγράφει τη μεγαλύτερη χειμερινή μείωση των αρκτικών πάγων από την έναρξη των δορυφορικών παρατηρήσεων το 1978.

Ψάχνει το «μπαμ» με Γκουαρδιόλα η Ιταλία – Εναλλακτική λύση ο Πίρλο

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ποιος θα πάρει τον τίτλο της Σκουάντρα Ατζούρα;

Πώς εξηγεί ο Σάκης Αρναούτογλου τα μπουρίνια που «χτύπησαν» τη Βόρεια Ελλάδα

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ο μετεωρολόγος ανέλυσε τα αίτια των ξαφνικών καταιγίδων της Δευτέρας στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.

Μάνα στραγγάλισε τα τρία της παιδιά στο υπόγειο του σπιτιού – Μεγάλο αίνιγμα η ψυχική της κατάσταση

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ξεκίνησε η επιλογή ενόρκων στη δίκη της Λίντσεϊ Κλάνσι, που κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της στη Μασαχουσέτη, με επίκεντρο τον ισχυρισμό περί επιλόχειας ψύχωσης.

Ρωσικό πολεμικό πλοίο εκτέλεσε άσκηση με πραγματικά πυρά ανοικτά των βρετανικών ακτών ‑ πώς αντέδρασε το Λονδίνο

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ρωσικό πολεμικό πλοίο πραγματοποίησε άσκηση με πραγματικά πυρά 40 ναυτικά μίλια νότια του Πλίμουθ, υπό την παρακολούθηση του Βασιλικού Ναυτικού.

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η Ελλάδα ελπίζει ότι ο νέος πρωθυπουργός θα τα επιστρέψει σύμφωνα με τους New York Times

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Οι New York Times εξηγούν γιατί η άνοδος του Αντι Μπέρναμ στην πρωθυπουργία δίνει νέα ώθηση στο αίτημα της Ελλάδας για επανένωση των Γλυπτών.

Επίθεση με μαχαίρι στην Ακρόπολη: Ποιος είναι ο 60χρονος δράστης και τι αποκαλύπτεται για το παρελθόν του

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Δύο Αμερικανοί τουρίστες τραυματίστηκαν - ο άνδρας σοβαρά στο χέρι - όταν άνδρας πετάχθηκε από θάμνους και τους επιτέθηκε με μαχαίρι έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Κρήτη: Το «ΕΛΥΡΟΣ» ενεπλάκη σε σύγκρουση στο λιμάνι της Σούδας ‑ δείτε βίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Το επιβατηγό οχηματαγωγό «ΕΛΥΡΟΣ» συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο εντός του λιμένα, χωρίς τραυματισμούς ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι λιμενικές αρχές διερευνούν τις συνθήκες του ατυχήματος.

Επίθεση στην Ακρόπολη: Με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ο δράστης που φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι σε ένα ζευγάρι τουριστών στην περιοχή της Ακρόπολης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ είναι γνωστός στις Αρχές.