E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γλυκά Νερά: Η ιατροδικαστής «είδε» τις ανακρίβειες στην υπόθεση

Απόκλεισε το σενάριο του 33χρονου πιλότου περί δίωρης λιποθυμίας η ιατροδικαστής της υπόθεσης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/6/2021 | 13:34

Γλυκά Νερά: Η ιατροδικαστής «είδε» τις ανακρίβειες στην υπόθεση

Τις αντιρρήσεις της για τα όσα επικαλέστηκε ο σύζυγος του θύματος στους αστυνομικούς σχετικά με την υποτιθέμενη ληστεία στο σπίτι του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά, έκανε γνωστές από την αρχή η ιατροδικαστής που ανέλαβε την υπόθεση Χ. Σπηλιοπούλου.

Η επιστήμονας που κατέθεσε στις αρχές απέκλεισε το ενδεχόμενο ο 33χρονος πιλότος να είχε παραμείνει λιπόθυμος για δύο ώρες, όπως αρχικά είχε υποστηρίξει.

Η ιατροδικαστής κατέληξε ότι «ο θάνατος της Καρολαιν επήλθε συνέπεια ασφυξίας λόγω απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών. Σε κάθε περίπτωση από τα ευρήματα της νεκροψίας νεκροτομής συμπεραίνεται ότι ο θάνατος ήταν αγωνιώδης και δεν επήλθε ακαριαίως».

Αναφορικά με τον πιλότο και την κατάσταση της υγείας του ύστερα από την «επαφή» του με τους τρεις ληστές, η ιατροδικαστής είπε πως η επικοινωνία ήταν άριστη και δεν έφερε στο κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις ούτε εμφάνιζε ασφυκτικά σημεία.

«Αποκλείω την πιθανότητα ο άντρας που εξέτασα, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανίοεγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας. Η απώλεια των αισθήσεων σε ένα άτομο για οποιοδήποτε λόγο όπως φόβο, υπογλυκαιμία ή προσωρινή πρόκληση ασφυξίας, αναμένεται να διαρκέσει 10 λεπτά της ώρας και σε καμία περίπτωση 2 ώρες» επεσήμανε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Σε κάθε περίπτωση ένας νεαρός υγιής άνθρωπος δε θα μπορούσε να παραμείνει λιπόθυμος επί 2 ώρες. Οι σωματικές του βλάβες ήταν όλως ελαφρές».

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του κατηγορούμενου γυναικοκτόνου, περιλαμβάνεται και η κατάθεση της ιατροδικαστού, η οποία αναφέρθηκε αναλυτικά στις ενέργειές της για την υπόθεση, και ειδικότερα στην πεποίθηση της ότι το ρολόι της Κάρολαϊν δεν έδινε απαντήσεις.

«Αμέσως μόλις είδα το ρολόι που φορούσε το θύμα και γνωρίζοντας ότι αυτού του είδους τα ρολόγια καταγράφουν πολλαπλές παραμέτρους της δραστηριότητας και καρδιακής λειτουργίας. Θεώρησα ότι έπρεπε να το βγάλω αμέσως ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγησης στα εγκληματολογία εργαστήρια. Μόλις το αφαίρεσα ακολούθησα τη διαδικασία διαπίστωσης του θανάτου η οποία έγινε στις 10 η ώρα στις 11 Μαΐου 2021».

Τον "πρόδωσαν" οι καρδιακοί παλμοί

Έτσι, τα δεδομένα που έχουν καταγραφεί στο smartwatch την οδήγησαν στα εξής συμπεράσματα που αναφέρει και στην κατάθεσή της η ιατροδικαστής:

  • «Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες. Από τις τιμές που μου αναφέρεται θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνο. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3:58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες».
  • «Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος».
  • «Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος».
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γεωργιάδης: Θα ξαναπάω στο νοσοκομείο Νίκαιας και ο πρώτος που θα με εμποδίσει θα υποστεί τις συνέπειες

Ελλάδα 21.02.2026
«Και να με κτυπούν και να μην τους κάνω μήνυση και να τους ζητήσω και συγγνώμη….κάπου ώπα! Αλλά με έχουν μετρήσει λάθος» αναφέρει ο υπουργός Υγείας

Λύκος επιτέθηκε σε παρέα περιπατητών στα Βασιλικά Κτήματα στο Τατόι!

Ελλάδα 21.02.2026
Οδηγίες για τους επισκέπτες της Πάρνηθας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Τι πρέπει να ξέρουν όσοι κάνουν βόλτες στην περιοχή με τα σκυλιά τους

Συγκλονίζει ο Πολονάρα: «Όταν μου είπαν ότι έχω λευχαιμία, σκέφτηκα να αυτοκτονήσω»

Αθλητικά Νέα 21.02.2026
Σε μια βαθιά προσωπική εξομολόγηση, ο Ακίλε Πολονάρα άνοιξε την καρδιά του για τη δυσκολότερη δοκιμασία της ζωής του

Ολυμπιακός: Το story της γυναίκας του Πίτερς μετά τον αποκλεισμό του από τη δωδεκάδα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας

Αθλητικά Νέα 21.02.2026
Η Μάντισον Γκρου ανέβασε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του Αμερικανού με τη φανέλα του Ολυμπιακού

Προσωρινή διακοπή στο εργοστάσιο της Βιολάντα στην Αγία Κυριακή, με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Ελλάδα 21.02.2026
Το εργοστάσιο βρίσκεται στο 6ο χιλιόμετρο της Ε.Ε. Τρικάλων-Καρδίτσας, στην τοπική κοινότητα Αγίας Κυριακής του δήμου Τρικκαίων, στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων

Σπάνιο φαινόμενο: Υδροστρόβιλος σχηματίστηκε πάνω από τη Ραφήνα ‑ Βίντεο

Ελλάδα 21.02.2026
Το ασυνήθιστο θέαμα έκανε την εμφάνισή του λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι, σε μικρή απόσταση από την είσοδο του λιμανιού

Πέθανε το δύο ετών αγοράκι στο οποίο είχε μεταμοσχευθεί κατεστραμμένη καρδιά στη Νάπολη

Κόσμος 21.02.2026
Το ιατρικό λάθος αποκαλύφθηκε χάρη σε δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, μετά την δημοσίευση των οποίων το νοσοκομείο αναγκάστηκε να παραδεχθεί τις ευθύνες του

Κυψέλη: Καταγγελία για βιασμό 25χρονης γυναίκας ΑμεΑ από άνδρα που βοηθούσε τη μητέρα με τα ψώνια

Ελλάδα 21.02.2026
Σοκαριστικό περιστατικό βιασμού μίας 25χρονης γυναίκας με αναπηρία σημειώθηκε στην Κυψέλη

Στιγμές τρόμου για άνδρα στη Μαγούλα ‑ Η στιγμή που του επιτίθεται τσοπανόσκυλο

Ελλάδα 21.02.2026
«Αν με είχε δαγκώσει στον λαιμό, θα ήμουν νεκρός»