E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Περιοχή της Αυστραλίας σκεπάστηκε από ιστούς αράχνης

Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και στην Ελλάδα

Δημοσίευση 17/6/2021 | 13:13

Περιοχή της Αυστραλίας σκεπάστηκε από ιστούς αράχνης
@bbc.com

Είναι χειρότερος φόβος των αραχνοφοβικών: ολόκληρες πόλεις καλυμμένες με ιστούς αράχνης. Κι όμως η εικόνα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, αποκαλύπτοντας για ακόμη μια φορά τη μαγεία της φύσης.

Οι κάτοικοι του Γίπσλαντ στην αυστραλιανή περιοχή της Βικτόρια βρέθηκαν να αντικρίζουν ολόκληρα στρώματα ιστών αράχνης όταν η περιοχή χτυπήθηκε από σοβαρές πλημμύρες.

Στις αρχές Ιουνίου η Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών της Βικτόρια εξέδωσαν προειδοποίηση για επικείμενες πλημμύρες στην περιοχή, συστήνοντας την εκκένωση κάποιων οικισμών.

Τη δική τους προειδοποίηση, όμως, «εξέδωσαν» και οι αράχνες της περιοχής, οι οποίες έφυγαν αναζητώντας ασφαλές περιβάλλον.

Ο καθηγητής οικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ Dieter Hochuli, δηλώνει ότι η μεταξωτή θάλασσα των αραχνών δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, δεδομένων των συνθηκών.

«Είναι ένα φανταστικά σύνηθες φαινόμενο μετά τις πλημμύρες», λέει χαρακτηριστικά.

«Όταν έχουμε αυτούς τους τύπους πολύ ισχυρών βροχών και πλημμυρών, αυτά τα όντα που περνούν τη ζωή τους εν κρυπτώ στο έδαφος δεν μπορούν να ζήσουν πλέον εκεί και κάνουν ακριβώς αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε όλοι - μετακινούνται στο υψηλότερο έδαφος», πρόσθεσε.

Μάλιστα αυτό το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και στην Ελλάδα:

To φαινόμενο είναι γνωστό ως «αερόστατο» («ballooning»). Ο ιστότοπος του Αυστραλιανού Μουσείου αναφέρει ότι η διαδικασία περιλαμβάνει αράχνες «που ανεβαίνουν σε υψηλό σημείο φυλλωμάτων αφήνοντας λεπτές μεταξωτές γραμμές που πιάνουν το αεράκι και τελικά κερδίζουν αρκετή ανύψωση με αποτέλεσμα οι αράχνες να ταλαντεύεται απαλά πάνω και μακριά»

Η ιστοσελίδα προσθέτει: «Το ταυτόχρονο φύσημα χιλιάδων αραχνών μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ένα εντυπωσιακό χαλί από μετάξι το οποίο ονομάζεται «αραχνιά» και καλύπτει θάμνους ή χωράφια».

Στο μεταξύ, η δουλειά της πολιτικής προστασίας στην περιοχή συνεχίζεται: Βλέπουμε ότι μπορεί η μητέρα φύση να είναι όμορφη, μπορεί όμως να είναι και καταστροφική, έγραψε στο Facebook η τοπική σύμβουλος Carolyn Crossley υπογραμμίζοντας ότι εκατοντάδες σπίτια στην περιοχή παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Οι ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στη Βικτώρια. Μια μητέρα και ο γιος της διασώθηκαν τραυματισμένοι από αστυνομικούς στις 9 Ιουνίου, όταν ένα δέντρο έπεσε στο σπίτι τους, ενώ τουλάχιστον δύο άνθρωποι στην πολιτεία έχουν πεθάνει εν μέσω της κρίσης.

Στις 10 Ιουνίου, η αστυνομία ανακάλυψε το πτώμα ενός άνδρα στα νερά των πλημμυρών, καθώς το αυτοκίνητό του σχεδόν βυθίστηκε. Την επόμενη μέρα, το άψυχο σώμα μιας γυναίκας βρέθηκε σε ένα όχημα επίσης καλυμμένο από νερό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα δύο ελληνικά F‑16 αναχαίτισαν drone από τον Λίβανο πριν μπουν στην Κύπρο

Ελλάδα 04.03.2026
Ταυτόχρονα η πρωινή πτήση από Αθήνα για Λάρνακα, επέστρεψε στο Ελευθέριος Βενιζέλος λόγω του συναγερμού

Έκλεισε προληπτικά ο εναέριος χώρος της Κύπρου ‑ Απογειώθηκαν τα ελληνικά F‑16

Ελλάδα 04.03.2026
Ο συναγερμός σήμανε γύρω στις 9.30 μετά από πληροφορία για ύποπτο αντικείμενο με κατεύθυνση την Κύπρο

Χρυσή Αυγή: Ένοχοι όπως και πρωτοδίκως από το Εφετείο οι 42 κατηγορούμενοι

Ελλάδα 04.03.2026
Εγκληματική οργάνωση και στο Εφετείο η Χρυσή Αυγή - Παρόντες στη σημερινή δίκη ήταν μόνο ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Ιωάννης Λαγός

Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βασίλης Δανιήλ

Αθλητικά Νέα 04.03.2026
Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας αποτέλεσε μια εμβληματική προσωπικότητα

Κύπρος: Οι ΗΠΑ ζητούν από το προσωπικό τους να φύγει από το νησί

Κόσμος 04.03.2026
Η πρώτη φορά που τίθεται σε ισχύ μία τέτοια οδηγία για αυτούς στην Κύπρο

Έφτασαν στην Κύπρο οι φρεγάτες «Κίμων» και «Ψαρά»

Ελλάδα 04.03.2026
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν και οι δυνάμεις από Γαλλία και Βρετανία

Μέση Ανατολή: Διευρύνεται το χάος – Νεκρή 11χρονη στο Κουβέιτ

Κόσμος 04.03.2026
Bομβαρδίστηκε ξενοδοχείο στη Βηρυττό

Fake SMS για «φύλλα πορείας»: Ξεκίνησε έρευνα για τους δράστες ‑ Αυτό είναι το μήνυμα

Ελλάδα 04.03.2026
Πηγές του ΓΕΣ προειδοποιούν τους πολίτες να μην πέφτουν θύματα της απάτης με τα SMS περί επιστράτευσης και χορήγησης φύλλων πορείας

Δωρεάν φάρμακα κατά της παχυσαρκίας για πάνω από 8 μήνες ‑ Οι δηλώσεις Γεωργιάδη

Ελλάδα 04.03.2026
Το κόστος χορήγησης για όσους τα χρειαστούν για μεγαλύτερο διάστημα αναμένεται να καλυφθεί από εθνικούς πόρους

Εκτελέστηκε θανατοποινίτης στη Φλόριντα με ενέσιμο διάλυμα ‑ Η δολοφονία αστυνομικού με 14 σφαίρες το 1991

Κόσμος 04.03.2026
Σε ηλικία 18 ετών, ο Μπίλι Κιρς είχε σκοτώσει τον Ντάνι Πάρις κατά τη διάρκεια ενός απλού τροχονομικού ελέγχου

Βίντεο: Δημοσιογράφος του CNN στο Τελ Αβίβ τρέχει σε καταφύγιο με τρεμάμενη φωνή

Κόσμος 04.03.2026
Kαθώς ηχούν σειρήνες αεροπορικής επιδρομής