E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Περιοχή της Αυστραλίας σκεπάστηκε από ιστούς αράχνης

Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και στην Ελλάδα

Δημοσίευση 17/6/2021 | 13:13

Περιοχή της Αυστραλίας σκεπάστηκε από ιστούς αράχνης
@bbc.com

Είναι χειρότερος φόβος των αραχνοφοβικών: ολόκληρες πόλεις καλυμμένες με ιστούς αράχνης. Κι όμως η εικόνα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, αποκαλύπτοντας για ακόμη μια φορά τη μαγεία της φύσης.

Οι κάτοικοι του Γίπσλαντ στην αυστραλιανή περιοχή της Βικτόρια βρέθηκαν να αντικρίζουν ολόκληρα στρώματα ιστών αράχνης όταν η περιοχή χτυπήθηκε από σοβαρές πλημμύρες.

Στις αρχές Ιουνίου η Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών της Βικτόρια εξέδωσαν προειδοποίηση για επικείμενες πλημμύρες στην περιοχή, συστήνοντας την εκκένωση κάποιων οικισμών.

Τη δική τους προειδοποίηση, όμως, «εξέδωσαν» και οι αράχνες της περιοχής, οι οποίες έφυγαν αναζητώντας ασφαλές περιβάλλον.

Ο καθηγητής οικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ Dieter Hochuli, δηλώνει ότι η μεταξωτή θάλασσα των αραχνών δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, δεδομένων των συνθηκών.

«Είναι ένα φανταστικά σύνηθες φαινόμενο μετά τις πλημμύρες», λέει χαρακτηριστικά.

«Όταν έχουμε αυτούς τους τύπους πολύ ισχυρών βροχών και πλημμυρών, αυτά τα όντα που περνούν τη ζωή τους εν κρυπτώ στο έδαφος δεν μπορούν να ζήσουν πλέον εκεί και κάνουν ακριβώς αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε όλοι - μετακινούνται στο υψηλότερο έδαφος», πρόσθεσε.

Μάλιστα αυτό το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και στην Ελλάδα:

To φαινόμενο είναι γνωστό ως «αερόστατο» («ballooning»). Ο ιστότοπος του Αυστραλιανού Μουσείου αναφέρει ότι η διαδικασία περιλαμβάνει αράχνες «που ανεβαίνουν σε υψηλό σημείο φυλλωμάτων αφήνοντας λεπτές μεταξωτές γραμμές που πιάνουν το αεράκι και τελικά κερδίζουν αρκετή ανύψωση με αποτέλεσμα οι αράχνες να ταλαντεύεται απαλά πάνω και μακριά»

Η ιστοσελίδα προσθέτει: «Το ταυτόχρονο φύσημα χιλιάδων αραχνών μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ένα εντυπωσιακό χαλί από μετάξι το οποίο ονομάζεται «αραχνιά» και καλύπτει θάμνους ή χωράφια».

Στο μεταξύ, η δουλειά της πολιτικής προστασίας στην περιοχή συνεχίζεται: Βλέπουμε ότι μπορεί η μητέρα φύση να είναι όμορφη, μπορεί όμως να είναι και καταστροφική, έγραψε στο Facebook η τοπική σύμβουλος Carolyn Crossley υπογραμμίζοντας ότι εκατοντάδες σπίτια στην περιοχή παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Οι ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στη Βικτώρια. Μια μητέρα και ο γιος της διασώθηκαν τραυματισμένοι από αστυνομικούς στις 9 Ιουνίου, όταν ένα δέντρο έπεσε στο σπίτι τους, ενώ τουλάχιστον δύο άνθρωποι στην πολιτεία έχουν πεθάνει εν μέσω της κρίσης.

Στις 10 Ιουνίου, η αστυνομία ανακάλυψε το πτώμα ενός άνδρα στα νερά των πλημμυρών, καθώς το αυτοκίνητό του σχεδόν βυθίστηκε. Την επόμενη μέρα, το άψυχο σώμα μιας γυναίκας βρέθηκε σε ένα όχημα επίσης καλυμμένο από νερό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ: Εχουμε πλαίσιο συμφωνίας για τη Γροιλανδία – «Παγώνουν» οι δασμοί της 1ης Φεβρουαρίου

Κόσμος Χτες
Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι, βάσει της παρούσας συνθήκης, δεν θα επιβληθούν οι δασμοί που επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου

Βίντεο – σοκ από την Ανω Γλυφάδα: Χείμαρροι οι δρόμοι παρασύρουν αυτοκίνητα

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με οδηγούς που βρέθηκαν στην περιοχή, η κατάσταση είναι κρίσιμη

Νεκρή γυναίκα στη Γλυφάδα από την κακοκαιρία

Ελλάδα Χτες
Νεκρή εντοπίστηκε μια γυναίκα 56 ετών στην Ανω Γλυφάδα

Κακοκαιρία στην Αττική: Μπήκαν νερά στον Ηλεκτρικό, προβλήματα και στο ΤΡΑΜ ‑ Ποιοι σταθμοί είναι εκτός λειτουργίας

Ελλάδα Χτες
Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί προσωρινά οι σταθμοί Μοσχάτο και Καλλιθέα του Ηλεκτρικού.

Ένταση στο Νταβός: Η Λαγκάρντ αποχώρησε από δείπνο μετά από υποτιμητικά σχόλια υπουργού του Τραμπ

Κόσμος Χτες
Η Λαγκάρντ αποχώρησε όταν ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Χάουαρντ Λούτνικ, άρχισε να μιλάει για την Ευρώπη

Ευρωκοινοβούλιο: Αναστέλλονται οι εμπορικές συμφωνίες ΕΕ‑ΗΠΑ μέχρι να σταματήσουν οι απειλές Τραμπ

Κόσμος Χτες
Η Ουάσινγκτον υπονομεύει τη σταθερότητα και την προβλεψιμότητα των εμπορικών σχέσεων ΕΕ-ΗΠΑ

Αστρος: Λιμενικός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα

Ελλάδα Χτες
Χωρίς τις αισθήσεις του λιμενικός στο Παράλιο Αστρος

Σενεγάλη: Λεφτά και από ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο το πριμ για τους θριαμβευτές του Κόπα Αφρικα

Αθλητικά Νέα Χτες
Η αποστολή της Εθνικής Σνεγάλης γνώρισε αποθεωτική υποδοχή μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής με τον πρόεδρο της χώρας να μοιράζει λεφτά και οικόπεδα

Ο Μάριο Μπανούσι βραβεύτηκε με Αργυρό Λέοντα στην Μπιενάλε Θεάτρου Βενετίας 2026

Πολιτισμός Χτες
Ο νεαρός σκηνοθέτης και performer διακρίθηκε χάρη στο ιδιαίτερο έργο του

Από το «Star Wars» στον Χρυσό Θόλο: Το νέο αμυντικό δόγμα του Τραμπ και γιατί η Γροιλανδία βρίσκεται στον πυρήνα του

Κόσμος Χτες
Η ιδέα δεν είναι καινούργια, ξεκίνησε από το περίφημο «Star Wars» του Ρόναλντ Ρίγκαν - Κομβική στο σχέδιο του Τραμπ η Γροιλανδία, πώς θέλει να κάνει άτρωτες τις Ηνωμένες Πολιτείες

«Όχι» από τους Ευρωπαίους στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ ‑ Ενδεχομένως αύριο στο Νταβός ο Μητσοτάκης λόγω καιρού

Κόσμος Χτες
Oι Γερμανοί είπαν και επισήμως «όχι», μοναδική εξαίρεση θα είναι η Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν