E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Περιοχή της Αυστραλίας σκεπάστηκε από ιστούς αράχνης

Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και στην Ελλάδα

Δημοσίευση 17/6/2021 | 13:13

Περιοχή της Αυστραλίας σκεπάστηκε από ιστούς αράχνης
@bbc.com

Είναι χειρότερος φόβος των αραχνοφοβικών: ολόκληρες πόλεις καλυμμένες με ιστούς αράχνης. Κι όμως η εικόνα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, αποκαλύπτοντας για ακόμη μια φορά τη μαγεία της φύσης.

Οι κάτοικοι του Γίπσλαντ στην αυστραλιανή περιοχή της Βικτόρια βρέθηκαν να αντικρίζουν ολόκληρα στρώματα ιστών αράχνης όταν η περιοχή χτυπήθηκε από σοβαρές πλημμύρες.

Στις αρχές Ιουνίου η Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών της Βικτόρια εξέδωσαν προειδοποίηση για επικείμενες πλημμύρες στην περιοχή, συστήνοντας την εκκένωση κάποιων οικισμών.

Τη δική τους προειδοποίηση, όμως, «εξέδωσαν» και οι αράχνες της περιοχής, οι οποίες έφυγαν αναζητώντας ασφαλές περιβάλλον.

Ο καθηγητής οικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ Dieter Hochuli, δηλώνει ότι η μεταξωτή θάλασσα των αραχνών δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, δεδομένων των συνθηκών.

«Είναι ένα φανταστικά σύνηθες φαινόμενο μετά τις πλημμύρες», λέει χαρακτηριστικά.

«Όταν έχουμε αυτούς τους τύπους πολύ ισχυρών βροχών και πλημμυρών, αυτά τα όντα που περνούν τη ζωή τους εν κρυπτώ στο έδαφος δεν μπορούν να ζήσουν πλέον εκεί και κάνουν ακριβώς αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε όλοι - μετακινούνται στο υψηλότερο έδαφος», πρόσθεσε.

Μάλιστα αυτό το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και στην Ελλάδα:

To φαινόμενο είναι γνωστό ως «αερόστατο» («ballooning»). Ο ιστότοπος του Αυστραλιανού Μουσείου αναφέρει ότι η διαδικασία περιλαμβάνει αράχνες «που ανεβαίνουν σε υψηλό σημείο φυλλωμάτων αφήνοντας λεπτές μεταξωτές γραμμές που πιάνουν το αεράκι και τελικά κερδίζουν αρκετή ανύψωση με αποτέλεσμα οι αράχνες να ταλαντεύεται απαλά πάνω και μακριά»

Η ιστοσελίδα προσθέτει: «Το ταυτόχρονο φύσημα χιλιάδων αραχνών μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ένα εντυπωσιακό χαλί από μετάξι το οποίο ονομάζεται «αραχνιά» και καλύπτει θάμνους ή χωράφια».

Στο μεταξύ, η δουλειά της πολιτικής προστασίας στην περιοχή συνεχίζεται: Βλέπουμε ότι μπορεί η μητέρα φύση να είναι όμορφη, μπορεί όμως να είναι και καταστροφική, έγραψε στο Facebook η τοπική σύμβουλος Carolyn Crossley υπογραμμίζοντας ότι εκατοντάδες σπίτια στην περιοχή παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Οι ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στη Βικτώρια. Μια μητέρα και ο γιος της διασώθηκαν τραυματισμένοι από αστυνομικούς στις 9 Ιουνίου, όταν ένα δέντρο έπεσε στο σπίτι τους, ενώ τουλάχιστον δύο άνθρωποι στην πολιτεία έχουν πεθάνει εν μέσω της κρίσης.

Στις 10 Ιουνίου, η αστυνομία ανακάλυψε το πτώμα ενός άνδρα στα νερά των πλημμυρών, καθώς το αυτοκίνητό του σχεδόν βυθίστηκε. Την επόμενη μέρα, το άψυχο σώμα μιας γυναίκας βρέθηκε σε ένα όχημα επίσης καλυμμένο από νερό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς έγινε το σοκαριστικό τροχαίο στη Ναύπακτο: Τα πήρε όλα σβάρνα ο οδηγός, του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
Συγκρούστηκε με 3 σταθμευμένα δίκυκλα, 2 σταθμευμένα αυτοκίνητα, 1 ακόμη όχημα το οποίο κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα και προσέκρουσε σε 2 καταστήματα

Γιαννακόπουλος: «Τρία χρόνια κρούω τον κώδωνα ‑ Τώρα θα μιλήσω στη μόνη γλώσσα που καταλαβαίνετε»

E-Daily 3.Left 04.06.2026
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ και έδωσε το στίγμα των κινήσεων του Παναθηναϊκού από εδώ και πέρα.

Αρειος Πάγος: Δικαιώθηκαν οι δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη ‑ Πώς θα υπολογίζονται οι τόκοι

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
Δημοσιεύθηκε η απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου που δικαίωσε τους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη για τον τρόπο υπολογισμού των τόκων

Συνταγματική Αναθεώρηση: Στις 10 Ιουνίου ξεκινάει η διαδικασία, μέχρι τέλος καλοκαιριού οι 2 ψηφοφορίες

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
Τι προτάθηκε από τη Νέα Δημοκρατία στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων - Αναμένονται οι προτάσεις των άλλων κομμάτων

Μαρζάν Σατραπί: Πέθανε η καλλιτέχνης που δημιούργησε το «Περσέπολις»

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
«Η Μαρζάν Σατραπί πέθανε από θλίψη λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μετά τον θάνατο του συζύγου της και έρωτα της ζωής της»

Έσβησε η φωτιά στη Φιλοθέη Αττικής

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
Η φωτιά έκαψε ξερά χόρτα

ECDC: Κουνούπι φορέας της ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας στην Ελλάδα ‑ Ποια τα συμπτώματα

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
Η τελευταία επιστημονική ενημέρωση αναδεικνύει δύο ιδιαίτερα σημαντικές εξελίξεις για την Ευρώπη

Τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά: Ταξί έπεσε στη θάλασσα – Νεκρός ο οδηγός

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 4 Ιουνίου στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύγκρουση Σλοβακίας – ΕΕ για τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Κόσμος 04.06.2026
Ο Ρόμπερτ Φίτσο ζητά να μην αναγνωρίζονται στη Σλοβακία γάμοι που έχουν τελεστεί νόμιμα σε άλλα κράτη-μέλη

Χαλκιδική: Kαθυστερήσεις στις κρατήσεις και αδύναμο ξεκίνημα

Ελλάδα 04.06.2026
Συγκρατημένη αισιοδοξία για τους μήνες αιχμής, αλλά έντονος προβληματισμός για τις καθυστερήσεις στα χερσαία σύνορα που έχουν ήδη οδηγήσει σε ακυρώσεις κρατήσεων.

Αργίες 2026: Ποιες απομένουν και ποιες είναι τριήμερο

E-Daily 3.Left 04.06.2026
Τα επόμενα τριήμερα και οι ευκαιρίες για αποδράσεις