E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Περιοχή της Αυστραλίας σκεπάστηκε από ιστούς αράχνης

Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και στην Ελλάδα

Δημοσίευση 17/6/2021 | 13:13

Περιοχή της Αυστραλίας σκεπάστηκε από ιστούς αράχνης
@bbc.com

Είναι χειρότερος φόβος των αραχνοφοβικών: ολόκληρες πόλεις καλυμμένες με ιστούς αράχνης. Κι όμως η εικόνα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, αποκαλύπτοντας για ακόμη μια φορά τη μαγεία της φύσης.

Οι κάτοικοι του Γίπσλαντ στην αυστραλιανή περιοχή της Βικτόρια βρέθηκαν να αντικρίζουν ολόκληρα στρώματα ιστών αράχνης όταν η περιοχή χτυπήθηκε από σοβαρές πλημμύρες.

Στις αρχές Ιουνίου η Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών της Βικτόρια εξέδωσαν προειδοποίηση για επικείμενες πλημμύρες στην περιοχή, συστήνοντας την εκκένωση κάποιων οικισμών.

Τη δική τους προειδοποίηση, όμως, «εξέδωσαν» και οι αράχνες της περιοχής, οι οποίες έφυγαν αναζητώντας ασφαλές περιβάλλον.

Ο καθηγητής οικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ Dieter Hochuli, δηλώνει ότι η μεταξωτή θάλασσα των αραχνών δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, δεδομένων των συνθηκών.

«Είναι ένα φανταστικά σύνηθες φαινόμενο μετά τις πλημμύρες», λέει χαρακτηριστικά.

«Όταν έχουμε αυτούς τους τύπους πολύ ισχυρών βροχών και πλημμυρών, αυτά τα όντα που περνούν τη ζωή τους εν κρυπτώ στο έδαφος δεν μπορούν να ζήσουν πλέον εκεί και κάνουν ακριβώς αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε όλοι - μετακινούνται στο υψηλότερο έδαφος», πρόσθεσε.

Μάλιστα αυτό το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και στην Ελλάδα:

To φαινόμενο είναι γνωστό ως «αερόστατο» («ballooning»). Ο ιστότοπος του Αυστραλιανού Μουσείου αναφέρει ότι η διαδικασία περιλαμβάνει αράχνες «που ανεβαίνουν σε υψηλό σημείο φυλλωμάτων αφήνοντας λεπτές μεταξωτές γραμμές που πιάνουν το αεράκι και τελικά κερδίζουν αρκετή ανύψωση με αποτέλεσμα οι αράχνες να ταλαντεύεται απαλά πάνω και μακριά»

Η ιστοσελίδα προσθέτει: «Το ταυτόχρονο φύσημα χιλιάδων αραχνών μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ένα εντυπωσιακό χαλί από μετάξι το οποίο ονομάζεται «αραχνιά» και καλύπτει θάμνους ή χωράφια».

Στο μεταξύ, η δουλειά της πολιτικής προστασίας στην περιοχή συνεχίζεται: Βλέπουμε ότι μπορεί η μητέρα φύση να είναι όμορφη, μπορεί όμως να είναι και καταστροφική, έγραψε στο Facebook η τοπική σύμβουλος Carolyn Crossley υπογραμμίζοντας ότι εκατοντάδες σπίτια στην περιοχή παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Οι ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στη Βικτώρια. Μια μητέρα και ο γιος της διασώθηκαν τραυματισμένοι από αστυνομικούς στις 9 Ιουνίου, όταν ένα δέντρο έπεσε στο σπίτι τους, ενώ τουλάχιστον δύο άνθρωποι στην πολιτεία έχουν πεθάνει εν μέσω της κρίσης.

Στις 10 Ιουνίου, η αστυνομία ανακάλυψε το πτώμα ενός άνδρα στα νερά των πλημμυρών, καθώς το αυτοκίνητό του σχεδόν βυθίστηκε. Την επόμενη μέρα, το άψυχο σώμα μιας γυναίκας βρέθηκε σε ένα όχημα επίσης καλυμμένο από νερό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η στιγμή της έκρηξης στην επιχείρηση που τυλίχθηκε στις φλόγες στον Ασπρόπυργο

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Έντεκα τραυματίες από την πυρκαγιά σε επιχείρηση ανταλλακτικών στον Ασπρόπυργο, με τρεις εξ αυτών να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση.

Καρέ‑καρέ η επίθεση ουκρανικού drone σε ρωσικό δεξαμενόπλοιο – Η στιγμή που πλήττει τον στόχο του

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
«Κρίθηκε αναγκαία η εκκένωση του πληρώματος ενός από τα πλοία»

Αναγκαστική προσγείωση F‑16 στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου ‑Καλά στην υγεία του ο πιλότος

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Το μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας είχε απογειωθεί από την 116 Πτέρυγα Μάχης

Ο αδερφός της Βάγιας Νέστορα συγκλόνισε στον επικήδειο που εκφώνησε: «Ανθρωποι σκοτεινοί μάς έριξαν σε ποτάμι πόνου και οδύνης»

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
«Η Νικολέτα έφυγε στα 37 της, κακώς έβγαλες εισιτήριο. Και ο Χάρος είναι μπαμπέσης και δεν κάνει ακυρώσεις εισιτηρίων»

Ασπρόπυργος: Από βυτίο με προπάνιο η μεγάλη έκρηξη – Πώς ξεκίνησε η φωτιά

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Η πυρκαγιά εκτιμάται ότι ξεκίνησε από εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης και ακολούθησε η μεγάλη έκρηξη στον χώρο του συνεργείου - Τρεις οι διασωληνωμένοι.

Γερμανία: Ποινή φυλάκισης 10 ετών στον Έλληνα που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου

Κόσμος 09.07.2026
O 26χρονος καταδικασθείς ομολόγησε τον ξυλοδαρμό του ελεγκτή, ωστόσο τόνισε πως δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει

Σισμανόγλειο: «Κάπνιζα και πήρε φωτιά», είπε ο συλληφθείς

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Τι έχει φέρει στο φως έως τώρα η έρευνα του ανακριτικού της Πυροσβεστικής.

Παιδί που είχε κηρυχθεί νεκρό βρέθηκε ζωντανό στο νεκροτομείο του νοσοκομείου

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Τι υποστηρίζει η αστυνομία για το συμβάν

Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια, Μπόνι Τάιλερ

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Έφυγε στα 75 της χρόνια

Σοβαρές καταγγελίες στον Ασπρόπυργο: «Ξέφραγο αμπέλι, κανένα μέτρο ασφαλείας»

Ελλάδα 09.07.2026
«Μπορεί να γίνει ένα μεγάλης έκτασης βιομηχανικό ατύχημα στην περιοχή και να θρηνήσουμε θύματα»

Σαντορίνη: Τελεσίγραφο ξενοδόχων στην Trivago ‑ «Πληρώστε καμπάνια προβολής ή πάμε δικαστικά»

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, Αντώνη Παγώνη, η Trivago θα πρέπει να προχωρήσει με δικά της έξοδα σε μία ακριβή διαφημιστική καμπάνια για το νησί