E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Περιοχή της Αυστραλίας σκεπάστηκε από ιστούς αράχνης

Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και στην Ελλάδα

Δημοσίευση 17/6/2021 | 13:13

Περιοχή της Αυστραλίας σκεπάστηκε από ιστούς αράχνης
@bbc.com

Είναι χειρότερος φόβος των αραχνοφοβικών: ολόκληρες πόλεις καλυμμένες με ιστούς αράχνης. Κι όμως η εικόνα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, αποκαλύπτοντας για ακόμη μια φορά τη μαγεία της φύσης.

Οι κάτοικοι του Γίπσλαντ στην αυστραλιανή περιοχή της Βικτόρια βρέθηκαν να αντικρίζουν ολόκληρα στρώματα ιστών αράχνης όταν η περιοχή χτυπήθηκε από σοβαρές πλημμύρες.

Στις αρχές Ιουνίου η Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών της Βικτόρια εξέδωσαν προειδοποίηση για επικείμενες πλημμύρες στην περιοχή, συστήνοντας την εκκένωση κάποιων οικισμών.

Τη δική τους προειδοποίηση, όμως, «εξέδωσαν» και οι αράχνες της περιοχής, οι οποίες έφυγαν αναζητώντας ασφαλές περιβάλλον.

Ο καθηγητής οικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ Dieter Hochuli, δηλώνει ότι η μεταξωτή θάλασσα των αραχνών δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, δεδομένων των συνθηκών.

«Είναι ένα φανταστικά σύνηθες φαινόμενο μετά τις πλημμύρες», λέει χαρακτηριστικά.

«Όταν έχουμε αυτούς τους τύπους πολύ ισχυρών βροχών και πλημμυρών, αυτά τα όντα που περνούν τη ζωή τους εν κρυπτώ στο έδαφος δεν μπορούν να ζήσουν πλέον εκεί και κάνουν ακριβώς αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε όλοι - μετακινούνται στο υψηλότερο έδαφος», πρόσθεσε.

Μάλιστα αυτό το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και στην Ελλάδα:

To φαινόμενο είναι γνωστό ως «αερόστατο» («ballooning»). Ο ιστότοπος του Αυστραλιανού Μουσείου αναφέρει ότι η διαδικασία περιλαμβάνει αράχνες «που ανεβαίνουν σε υψηλό σημείο φυλλωμάτων αφήνοντας λεπτές μεταξωτές γραμμές που πιάνουν το αεράκι και τελικά κερδίζουν αρκετή ανύψωση με αποτέλεσμα οι αράχνες να ταλαντεύεται απαλά πάνω και μακριά»

Η ιστοσελίδα προσθέτει: «Το ταυτόχρονο φύσημα χιλιάδων αραχνών μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ένα εντυπωσιακό χαλί από μετάξι το οποίο ονομάζεται «αραχνιά» και καλύπτει θάμνους ή χωράφια».

Στο μεταξύ, η δουλειά της πολιτικής προστασίας στην περιοχή συνεχίζεται: Βλέπουμε ότι μπορεί η μητέρα φύση να είναι όμορφη, μπορεί όμως να είναι και καταστροφική, έγραψε στο Facebook η τοπική σύμβουλος Carolyn Crossley υπογραμμίζοντας ότι εκατοντάδες σπίτια στην περιοχή παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Οι ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στη Βικτώρια. Μια μητέρα και ο γιος της διασώθηκαν τραυματισμένοι από αστυνομικούς στις 9 Ιουνίου, όταν ένα δέντρο έπεσε στο σπίτι τους, ενώ τουλάχιστον δύο άνθρωποι στην πολιτεία έχουν πεθάνει εν μέσω της κρίσης.

Στις 10 Ιουνίου, η αστυνομία ανακάλυψε το πτώμα ενός άνδρα στα νερά των πλημμυρών, καθώς το αυτοκίνητό του σχεδόν βυθίστηκε. Την επόμενη μέρα, το άψυχο σώμα μιας γυναίκας βρέθηκε σε ένα όχημα επίσης καλυμμένο από νερό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Super League: Ποιος αναλαμβάνει πρόεδρος και τι είπε ο Μαρινάκης για όσα συνέβησαν

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Αλαφούζος και Μαρινάκης θα εναλλάσσονται στην προεδρία της Super League μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στην τρίτη συνεδρίαση του ΔΣ.

Νέο τραγικό δυστύχημα στη Λέσβο: Ανατράπηκε ΙΧ, ανασύρθηκαν νεκρές δύο γυναίκες ‑ Στο ίδιο σημείο είχαν σκοτωθεί πρόσφατα δύο νέοι

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν εξετράπη και ανετράπη στο δρόμο Παναγιούδας – Μόριας, σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου πριν από λίγες εβδομάδες είχαν σκοτωθεί ένας 16χρονος και ένας 18χρονος

Πού ξέσπασε φωτιά σε επιχείρηση τροφίμων τα ξημερώματα – Δείτε την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο ισόγειο επιχείρησης τροφίμων και κρεάτων στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι, με άμεση διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο.

Αγγλία – Αργεντινή 1‑2: Ανατροπή‑έπος στο 90’+2’ και τελικός για το back‑to‑back!

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Η Αλμπισελέστε ανέτρεψε το 0-1 με δύο γκολ στο 85` και στο 90`+2` και κλείνει ραντεβού στον τελικό με την Ισπανία για το back-to-back.

Ποια δημοσιογράφος έδινε ζωντανό ρεπορτάζ με μια κατσαρίδα πάνω της ‑ και πώς αντέδρασε

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Η Ρέιτσελ Μένιτοφ του KTLA διατήρησε την ψυχραιμία της ενώ ένα έντομο περπατούσε στο στέρνο και τον λαιμό της κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης.

Γλυφάδα: Τι συμβαίνει με τους ψεκασμούς που ξεκίνησαν από τις 6 το πρωί – Δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Επιβεβαιωμένο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στη Γλυφάδα ενεργοποίησε άμεσα τις αρχές, με προληπτικούς ψεκασμούς σε κεντρικές οδούς της περιοχής.

Πέθανε ο Λορέντζο Καριέρε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Λορέντζο Καριέρε αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό σοβαρό πρόβλημα υγείας

Κως: Ανήλικη νεκρή έπειτα από ανατροπή τζετ σκι κοντά στο Μποντρούμ

Ελλάδα Χτες
Το τζετ σκι στο οποίο επέβαινε η ανήλικη ανετράπη κοντά στο Μποντρούμ της Τουρκίας - το κορίτσι ανασύρθηκε νεκρό

Τρεις νεκροί από το σοβαρό τροχαίο στη Χαλκιδική: Έφυγε και ο πατέρας της οικογένειας, λίγο μετά τη σύζυγο και το βρέφος τους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το όχημα με πινακίδες Μολδαβίας συγκρούστηκε με βυτιοφόρο στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Αγίου Νικολάου

Μάρω Κοντού: Την Παρασκευή στο Α` Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία της, η τελευταία της επιθυμία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών, έχοντας αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στον κινηματογράφο και το θέατρο

Διχάζει τη Βρετανία νέα κούκλα εγκυμοσύνης με αφαιρούμενη κοιλιά: «Το σχεδίασε άνδρας;», δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Φορώντας ένα ροζ με λευκό ριγέ φόρεμα και ένα τζιν μπουφάν, η κούκλα συναγωνίζεται την Μπάρμπι με τα μακριά ξανθά μαλλιά και το ροζ κραγιόν της - Μέσα στην κοιλιά της έχει αμνιακό σάκο με μωρό

Κύπρος: Πατέρας κουνούσε τον 3χρονο γιο του κι εκείνος γλίστρησε από τον 4ο όροφο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 37χρονος Βρετανός που κουνούσε το παιδί του δεξιά κι αριστερά ενώ περίμεναν το ασανσέρ συνελήφθη και κρατείται υπό κράτηση