E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παραδέχτηκε ότι η Βόρεια Κορέα είναι αντιμέτωπη με διατροφική κρίση

Λόγω των έντονων πλημμυρών

Δημοσίευση 16/6/2021 | 21:50

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παραδέχτηκε ότι η Βόρεια Κορέα είναι αντιμέτωπη με διατροφική κρίση

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν παραδέχτηκε ότι η χώρα θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπη με μία «τεταμένη» συνθήκη (έλλειψης) τροφίμων λόγω των πλημμυρών, που προκάλεσαν οι τυφώνες.

Όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, κατά τη σύνοδο της ολομέλειας του Εργατικού Κόμματος της Κορέας την Τετάρτη ανέφερε πως «Η κατάσταση των τροφίμων γίνεται πλέον τεταμένη καθώς ο γεωργικός τομέας απέτυχε να εκπληρώσει το σχέδιο παραγωγής σιτηρών λόγω της ζημιάς που προκλήθηκε από τον τυφώνα πέρυσι».

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας κάλεσε ανώτερους αξιωματούχους να βρουν τρόπους για την ενίσχυση της γεωργικής παραγωγής.

Κατά τη δεκαετία του 1990, ο λιμός αποτέλεσε αιτία για τους θανάτους χιλιάδων Βορειοκορεατών.

Την ίδια ώρα η πανδημία του κορωνοϊού έχει επίσης επιδεινώσει την επισιτιστική κρίση της Βόρειας Κορέας, καθώς τα σύνορα της χώρας με την Κίνα είναι κλειστά προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της μόλυνσης.

Η Κίνα είναι ο κορυφαίος εμπορικός εταίρος της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κιμ είπε στα μέλη του κόμματος ότι θα επεκτείνει τους περιορισμούς του lockdown λόγω της «παρατεταμένης φύσης» της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται δε, ότι στο παρελθόν η ηγεσία της Βόρειας Κορέας έχει ισχυριστεί ότι η χώρα είχε μηδενικά κρούσματα κορωνοϊού αν και οι ειδικοί επιμένουν ότι αυτό πιθανόν είναι ψευδές.

Η Βόρεια Κορέα έχει κακή ιατρική υποδομή και έλλειψη φαρμάκων και οι αναλυτές λένε ότι ένα ξέσπασμα λιμού θα προκαλούσε καταστροφή στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια μιας τεράστιας στρατιωτικής παρέλασης στην Πιονγιάνγκ πέρυσι, ο Κιμ ζήτησε συγγνώμη από τον λαό της Βόρειας Κορέας για το ότι δεν αντιμετώπισε επαρκώς τις εθνικές προκλήσεις όπως η πανδημία.

Όσον αφορά την οικονομία της Βόρειας Κορέας, η συνολική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 25% την ίδια περίοδο πέρυσι, ανέφερε το KCNA.

Ωστόσο, η χώρα συνεχίζει να αγωνίζεται υπό τις κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα Ηνωμένα Έθνη για τα αμφιλεγόμενα προγράμματα πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κάλεσε τους αξιωματούχους του κόμματος να συζητήσουν πώς πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα την «τρέχουσα διεθνή κατάσταση» κατά τη διάρκεια της συνόδου ολομέλειας.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, από την πλευρά του έχει δηλώσει ότι η κυβέρνησή του επιθυμεί η Βόρεια Κορέα να ακολουθήσει ένα μονοπάτι προς την αποπυρηνικοποίηση, αλλά πρόσθεσε ότι δεν θα συναντηθεί με τον Κιμ χωρίς προϋποθέσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ένας άνδρας βγήκε ζωντανός από το σπήλαιο στο Λάος, συνεχίζονται οι προσπάθειες για τους υπόλοιπους

E-Daily 2.TopNews 29.05.2026
Οι επτά άνδρες μπήκαν στο σπήλαιο στην επαρχία Σαϊσομπούν την περασμένη εβδομάδα για να ψάξουν για χρυσό, αλλά κατολίσθηση που προκλήθηκε από καταρρακτώδεις βροχές απέκλεισε το σημείο εξόδου

Ελεύθεροι τρεις έφηβοι που βίαζαν κορίτσια – Θα πληρώσουν 30 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 29.05.2026
Θα παρακολουθούνται από υπηρεσίες, παρά τις σκληρές πράξεις τους

Κακοκαιρία: Υπερχείλισε ο Πηνειός ποταμός στην Ηλεία από τις ισχυρές καταιγίδες ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews 29.05.2026
Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Ηράκλειο: 20 χρόνια κάθειρξη στον Γάλλο που σκότωσε με το αμάξι γυναίκα που παρακολουθούσε

E-Daily 2.TopNews 29.05.2026
Κατά την απολογία του, ανέφερε ότι φοβάται την φυλακή

Φωτιστικό έπεσε πάνω σε δικηγόρο κατά τη διάρκεια της δίκης στη Νάουσα

E-Daily 3.Left 29.05.2026
«Ήμουν τόσο τυχερή, που κι εγώ δεν μπορώ να πιστέψω. Έπεσε ακριβώς από πάνω μου, διαλύθηκε το φωτιστικό και δεν έπαθα τίποτα» λέει η δικηγόρος

Αλωση Κωνσταντινούπολης: Το βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη του τουρκικού TRT για την πτώση της Πόλης

E-Daily 3.Left 29.05.2026
Με σύγχρονα μέσα αναπαρίστανται οι οθωμανικές πολιορκητικές επιχειρήσεις - από τα γιγαντιαία κανόνια και τις υπόγειες σήραγγες έως τη μεταφορά πλοίων διά ξηράς προς τον Κεράτιο Κόλπο.

Μπορεί ο Αρειος Πάγος να μην εγκρίνει το όνομα ΕΛΑΣ για το νέο κόμμα Τσίπρα;

E-Daily 2.TopNews 29.05.2026
Τι προβλέπει η σχετική νομοθεσία και τί δηλώνει η εκπρόσωπος του νέου φορέα Θεώνη Κουφονικολάκου

Βρετανία: Ελληνας συνελήφθη για υπόθεση κατασκοπείας υπέρ του Ιράν

Κόσμος 29.05.2026
Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος τελεί υπό κράτηση από τη σύλληψή του στις 16 Μαΐου

Μήνυμα Μεντβέντεφ προς Ευρωπαίους: «Βρίσκεστε σε πόλεμο με τη Ρωσία, ο γαλήνιος ύπνος τελείωσε»

E-Daily 2.TopNews 29.05.2026
Ξεκάθαρο μήνυμα στους Ευρωπαίους έστειλε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας

Για προσευχή στην Αγία Σοφία ο Ερντογάν ανήμερα της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης

E-Daily 3.Left 29.05.2026
Σε δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε τόσο στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου όσο και στις εκδηλώσεις που ακολουθούν στην Κωνσταντινούπολη

Εξελίξεις μετά τη συντριβή ρωσικού drone στη Ρουμανία

E-Daily 2.TopNews 29.05.2026
Persona non grata για τη Ρουμανία ο Ρώσος πρόξενος στην Κωνστάντζα, κλείνει το προξενείο