E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο ποδοσφαιριστής της Ολλανδίας που αγωνίζεται με βηματοδότη εδώ και 1,5 χρόνο

Υπήρξε συμπαίκτης με τον Έρικσεν για 3 χρόνια

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 17/6/2021 | 00:17

Ο ποδοσφαιριστής της Ολλανδίας που αγωνίζεται με βηματοδότη εδώ και 1,5 χρόνο
@twitter/OnsOranje

Η σοκαριστική εικόνα του Κρίστιαν Έρικσεν που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο του Πάρκεν της Κοπεγχάγης χάνοντας τις αισθήσεις του θα μας στοιχειώνει για χρόνια. Ευτυχώς, τα νέα για την υγεία του ήταν καλά και το χαμόγελο του μέσα από το νοσοκομείο, κάπως μετρίασε τις επιπτώσεις που είχε εκείνη η στιγμή στον ψυχισμό εκατομμυρίων τηλεθεατών.

Υπήρχαν πολλά περιστατικά παικτών που σταμάτησε ξαφνικά η καρδιά τους στο παρελθόν. Οι Μαρκ - Βιβιάν Φοέ και Αντόνιο Πουέρτα δεν στάθηκαν το ίδιο τυχεροί. Ο Φράνσις Μουάμπα έπαθε το ίδιο μετον Έρικσεν το 2017 αλλά έζησε. Υπάρχει κι ένας Ολλανδός πάικτης που αγωνίζεται με βηματοδότη από το 2019. Μάλιστα είναι και στην αποστολή της εθνικής του για το Euro.

Τον Δεκέμβριο του 2019, κι αφού ο Ντάλει Μπλιντ είχε επιστρέψει στον Άγιαξ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανακοινώθηκε ότι ο γιος του επίσης σπουδαίου παίκτη του Άγιαξ Ντάνι Μπλιντ, πάσχει από μυοκαρδίτιδα και υποβλήθηκε σε επέμβαση κατά την οποία του τοποθετήθηκε βηματοδότης. Μπλιντ και Έρικσεν συνυπήρξαν στον Άγιαξ για τρία χρόνια από το 2010 μέχρι και το 2013.

Ο Μπλιντ έμεινε για καιρό εκτός δράσης αλλά επέστρεψε. Η κατάσταση του επανεκτιμάται διαρκώς από τότε. Σε ένα φιλικό τον Αύγουστο του 2020 απέναντι στη Χέρτα Βερολίνου, ο Ντάλει Μπλιντ κατέρρευσε στο γήπεδο. Αιτία ήταν το γεγονός πως ο βηματοδότης του σταμάτησε να λειτουργεί. Ωστόσο, οι άνθρωποι του Άγιαξ έδρασαν γρήγορα και ξέφυγε από τον κίνδυνο.

Προχθές έπαθε σοκ με το περιστατικό του πρώην συμπαίκτη του. Την επόμενη ημέρα έπρεπε να αγωνιστεί εναντίον της Ουκρανίας. «Βγήκαν όλα τα έντονα συναισθήματα στην επιφάνεια. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να παίξω σ’ αυτό το ματς. Δύσκολο πνευματικά. Δυσκολεύτηκα πολύ να προετοιμάσω τον εαυτό μου και είμαι περήφανος που κατάφερα εν τέλει να παίξω».

Αυτό που τον έκανε να αγωνιστεί ήταν ο ίδιος ο Έρικσεν. «Ο Κρίστιαν έδωσε κουράγιο στους συμπαίκτες του να τελειώσουν τον αγώνα με τη Φινλανδία, έτσι κι εγώ αποφάσισα να κρατήσω τον έλεγχο των συναισθημάτων μου. Και οι γιατροί επίσης, με διαβεβαίωσαν πως ήμουν ασφαλής και δεν είχα κανέναν κίνδυνο για να αγωνιστώ».

Τελικά αγωνίστηκε για 64 λεπτά, ώσπου αντικαταστάθηκε από τον Νάταν Ακέ. Φεύγοντας από τον αγωνιστικό χώρο, δεν άντεξε και τον πήραν τα δάκρυα.

@footballreporting.com

Ο 31χρονος Ντάλει Μπλιντ εδώ και σχεδόν 1,5 χρόνο αγωνίζεται με βηματοδότη. Ο κίνδυνος είναι αυξημένος αλλά η εντατική παρακολούθηση και η αγάπη του για το ποδόσφαιρο του δίνουν κουράγιο να βγει κάθε φορά στο γήπεδο. Ο Μπλιντ είναι κι αυτός πατέρας, με τη διάγνωση για το πρόβλημα στην καρδιά του να γίνεται λίγους μήνες μετά τη γέννηση του γιου του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ανατριχιαστικό μυστικό των παιδιών των Ίνκας που έμειναν παγωμένα για 500 χρόνια

E-Daily 1.Hero 29.06.2026
Οι μούμιες που μοιάζουν να κοιμούνται: Το εύρημα που συγκλόνισε τους επιστήμονες

Παρίσι: Γιατί οι σοφίτες φτάνουν τους 40°C – Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της μποέμ ζωής γίνεται εφιάλτης

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Οι κάτοικοι στις σοφίτες «ψήνονται» κάτω από τις εμβληματικές στέγες

Γιατί κλείνει το «Αλκατράζ με αλιγάτορες» του Τραμπ;

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Ένας high-security «εφιάλτης» μέσα στους βάλτους

Η μεγαλύτερη μεταβίβαση πλούτου στην ιστορία μόλις ξεκίνησε

E-Daily 1.Hero 29.06.2026
Μέχρι το 2048 θα αλλάξουν χέρια 124 τρισ. δολάρια

Πώς η Google έσωσε εκατομμύρια Βενεζουελάνους από τους φονικούς σεισμούς

E-Daily 3.Left Χτες
Το σύστημα Earthquake Alerts της Google έστειλε προειδοποιήσεις σε 11,4 εκατομμύρια ανθρώπους λίγα δευτερόλεπτα πριν χτυπήσουν οι σεισμοί των 7,5 και 7,2 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα.

Η παραλία που για να μπεις θα πρέπει να ξέρεις καλά... γερμανικά

E-Daily 3.Left Χτες
«Μιλάτε γερμανικά»; Αν όχι, δεν έχει βουτιά

H μέρα που οι Ισλανδές βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν τη θέση τους

E-Daily 3.Left Χτες
Οι Ισλανδές γυναίκες έδειξαν πως όταν ενωθούν για έναν κοινό σκοπό, μπορούν να αλλάξουν την πορεία της κοινωνίας τους.

Eίχε εξαφανιστεί για 26 χρόνια, κι όμως βρισκόταν 200 μέτρα από το σπίτι του

E-Daily 3.Left Χτες
Η συγκλονιστική ιστορία ενός άντρα που βρέθηκε στο κελάρι του γείτονα

Η χώρα που δεν έχει φυλακές

E-Daily 3.Left Χτες
Που εντοπίζονται οι λιγότεροι φυλακισμένοι