E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Roland Garros: Στέφανος Τσιτσιπάς εναντίον Νόβακ Τζόκοβιτς

Έρχονται μεγάλες στιγμές για τον Έλληνα πρωταθλητή

Δημοσίευση 13/6/2021 | 13:32

Roland Garros: Στέφανος Τσιτσιπάς εναντίον Νόβακ Τζόκοβιτς

Αν πριν από πέντε χρόνια, κάποιος από τους (όχι πολλούς, συγκριτικά με άλλα σπορ) φίλους τους τένις στη χώρα μας έλεγε «θα έρθει σύντομα η μέρα που θα δούμε δύο Ελληνόπουλα να αγωνίζονται σε ημιτελικό και τελικό ενός Grand Slam», η πιο... light αντίδραση των τριγύρω του θα ήταν να χαμογελάσουν ειρωνικά.

Μόνο που καμιά φορά ακόμη και τα πιο τρελά όνειρα βγαίνουν αληθινά. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό που ζούμε σήμερα όλοι οι Ελληνες χάρη στον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη είναι ένα από τα πιο όμορφα αθλητικά παραμύθια, το οποίο σίγουρα έχει πολλά κεφάλαια ακόμη μέχρι να φτάσει στο τέλος του.

Ο Στέφανος έχει ραντεβού με την ιστορία σήμερα, στις 4 το απόγευμα, όταν θα βρεθεί απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, στον τελικό του Roland Garros. Η Μαρία επέστρεψε χθες στην Αθήνα έχοντας στις αποσκευές της τη μεγαλύτερη επιτυχία που έχει καταφέρει ποτέ Ελληνίδα τενίστρια, να παίξει σε ημιτελικό grand slam.

Σχεδόν 23 ο Στέφανος (έχει γενέθλια στις 12 Αυγούστου), σχεδόν 26 η Μαρία (τα δικά της γενέθλια είναι στις 25 Ιουλίου), έχουν ακόμη πολλά χιλιόμετρα να γράψουν στα κορτ του τένις και το μόνο σίγουρο είναι πως όριό τους είναι... ο ουρανός.Ηδη ο Στέφανος τον άγγιξε με την επική πρόκρισή του στον τελικό του Roland Garros (ο πρώτος Ελληνας που τα καταφέρνει), ενώ η Μαρία σταμάτησε ένα βήμα πιο πριν χάνοντας στον ημιτελικό.Το γράφουμε, το διαβάζουμε και δεν το πιστεύουμε. Ενα Ελληνόπουλο στα 22 του χρόνια έφτασε σε τελικό ενός τουρνουά Grand Slam!

Για να φτάσουν όμως εκεί (που ονειρεύονται πολλοί) χρειάστηκε τα δύο παιδιά να αφοσιωθούν ψυχή τε και σώματι στα δικά τους όνειρα και μαζί τους να βιώσουν όλη αυτή την εμπειρία (με χαρές αλλά και μεγάλες λύπες) οι οικογένειές τους που ήταν (και παραμένουν) τα μεγάλα τους στηρίγματα.Γιατί ο Στέφανος και η Μαρία δεν είναι το αποτέλεσμα κάποιας συστηματικής δουλειάς που γίνεται στο ελληνικό τένις (ή τουλάχιστον γινόταν μέχρι να εμφανιστούν οι δυο τους), αλλά δύο «brands» που προήλθαν χάρη στο... τενιστικό DNA που υπάρχει στις οικογένειές τους και τις απίστευτες θυσίες που έκαναν για να στηρίξουν τα όνειρά τους. Γεννημένοι σε άκρως τενιστικό περιβάλλον, η μοίρα τους ήταν συνυφασμένη με τις ρακέτες και το φιλέ. Και παρόλο που η πορεία τους δεν ήταν πανομοιότυπη, σιγά-σιγά τα μονοπάτια τους άρχισαν να γειτονεύουν στα ψηλά της παγκόσμιας κατάταξης. Κι αν ο Στέφανος αποτελεί την τελευταία διετία εκλεκτό μέλος της ελίτ του τένις, πλέον κάτι τέτοιο ισχύει και για τη Μαρία.

Οι δύο τους έχουν μια εξαιρετική σχέση βασισμένη στην αλληλοσεβασμό και φροντίζουν σε κάθε ευκαιρία να αποθεώνουν ο ένας τον άλλον, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι για τη χώρα αυτό που έχουν καταφέρει. Στέφανος και Μαρία έχουν ήδη αγωνιστεί μία φορά μαζί το 2019 στην Αυστραλία και το Χόπμαν Καπ (όπου έκλεψαν την παράσταση με τις επιδόσεις τους εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά και με το απίστευτο κέφι και την ενέργειά τους), όμως το highlight στην καριέρα τους αναμένεται να σημειωθεί αυτό το καλοκαίρι. Αμφότεροι θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο ατομικό ανδρών και γυναικών, ενώ, όπως αποκάλυψαν, συμφώνησαν να συμμετάσχουν μαζί και στο μικτό διπλό δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες για τους Αγώνες στο Τόκιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η απόφαση που θα μπορούσε να φέρει τον Μέσι εκτός εθνικής Αργεντινής

Αθλητικά Νέα 06.02.2026
Η απόφαση συνδέεται άμεσα με το νομικό πλαίσιο της λεγόμενης «patria potestad», που ισχύει στην Αργεντινή έως τα 18 έτη

Ανήλικος έβαλε φωτιά στον κολλητό του, ενώ οι φίλοι του γελούσαν και τον βιντεοσκοπούσαν

Κόσμος 06.02.2026
Το θύμα έκρυψε αρχικά την αλήθεια από τους γονείς του, αλλά το βίντεο αποκάλυψε την αλήθεια

Κορωπί: Αστυνομικός έσωσε ηλικιωμένους φτιάχνοντας σκοινί από σεντόνια ‑ «Δεν σε αφήνω»

Ελλάδα 06.02.2026
Η περιγραφή του άνδρα που γλύτωσε από τα ορμητικά νερά

Καλαμάτα: Οργή με διαφημιστικό σποτ για το καρναβάλι ‑ «Κατάπτυστο για το γυναικείο φύλο»

Ελλάδα 06.02.2026
«Δεν υπάρχει λόγος να το κατεβάσουμε» απαντά ο πρόεδρος της καρναβαλικής επιτροπής Καλαμάτας

Μητέρα στον Βόλο κατηγορείται για εμπλοκή σε υπόθεση παιδικής ποpνογραφίας με θύμα την ανήλικη κόρη της

Ελλάδα 06.02.2026
Η γυναίκα οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης και ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα

Ο Κακούσης παραιτείται από τη δημοσιογραφία για όσο εμπλέκεται στην υπόθεση Παναγόπουλου και δηλώνει αθώος

Ελλάδα 06.02.2026
Ο ίδιος με ανάρτησή του γνωστοποιεί ότι δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του και πως όλες οι συναλλαγές που είχε με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ είχαν νόμιμη αιτία

Τσικνοπέμπτη: Πότε δεν θα γίνεται ντελίβερι ‑ Απεργούν διανομείς

Ελλάδα 06.02.2026
24ωρη απεργία έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι διανομείς στην efood για την Τσικνοπέμπτη - Ποιοι θα συμμετάσχουν

Βιολάντα: Ολοκληρώθηκε η έρευνα της πυροσβεστικής

Ελλάδα 06.02.2026
Σε τρία σημεία είχε διάβρωση ο σωλήνας του προπανίου

Σκάνδαλο σε ξενοδοχεία: Μετέδιδαν live σε παγκόσμια μετάδοση ζευγάρια σε προσωπικές στιγμές χωρίς να το γνωρίζουν

Κόσμος 06.02.2026
Οι διαχειριστές των εφαρμογών ισχυρίζονταν ότι μετέδιδαν ζωντανά εικόνα από περισσότερες από 180 κάμερες σε ξενοδοχεία

Υπουργείο Μεταφορών: 100 ευρώ το πρόστιμο για το εισιτήριο – Όσοι συλλαμβάνονται για γκράφιτι, θα τα καθαρίζουν οι ίδιοι

Ελλάδα 06.02.2026
Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Μεταφορών για τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των μεταφορών