E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Roland Garros: Στέφανος Τσιτσιπάς εναντίον Νόβακ Τζόκοβιτς

Έρχονται μεγάλες στιγμές για τον Έλληνα πρωταθλητή

Δημοσίευση 13/6/2021 | 13:32

Roland Garros: Στέφανος Τσιτσιπάς εναντίον Νόβακ Τζόκοβιτς

Αν πριν από πέντε χρόνια, κάποιος από τους (όχι πολλούς, συγκριτικά με άλλα σπορ) φίλους τους τένις στη χώρα μας έλεγε «θα έρθει σύντομα η μέρα που θα δούμε δύο Ελληνόπουλα να αγωνίζονται σε ημιτελικό και τελικό ενός Grand Slam», η πιο... light αντίδραση των τριγύρω του θα ήταν να χαμογελάσουν ειρωνικά.

Μόνο που καμιά φορά ακόμη και τα πιο τρελά όνειρα βγαίνουν αληθινά. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό που ζούμε σήμερα όλοι οι Ελληνες χάρη στον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη είναι ένα από τα πιο όμορφα αθλητικά παραμύθια, το οποίο σίγουρα έχει πολλά κεφάλαια ακόμη μέχρι να φτάσει στο τέλος του.

Ο Στέφανος έχει ραντεβού με την ιστορία σήμερα, στις 4 το απόγευμα, όταν θα βρεθεί απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, στον τελικό του Roland Garros. Η Μαρία επέστρεψε χθες στην Αθήνα έχοντας στις αποσκευές της τη μεγαλύτερη επιτυχία που έχει καταφέρει ποτέ Ελληνίδα τενίστρια, να παίξει σε ημιτελικό grand slam.

Σχεδόν 23 ο Στέφανος (έχει γενέθλια στις 12 Αυγούστου), σχεδόν 26 η Μαρία (τα δικά της γενέθλια είναι στις 25 Ιουλίου), έχουν ακόμη πολλά χιλιόμετρα να γράψουν στα κορτ του τένις και το μόνο σίγουρο είναι πως όριό τους είναι... ο ουρανός.Ηδη ο Στέφανος τον άγγιξε με την επική πρόκρισή του στον τελικό του Roland Garros (ο πρώτος Ελληνας που τα καταφέρνει), ενώ η Μαρία σταμάτησε ένα βήμα πιο πριν χάνοντας στον ημιτελικό.Το γράφουμε, το διαβάζουμε και δεν το πιστεύουμε. Ενα Ελληνόπουλο στα 22 του χρόνια έφτασε σε τελικό ενός τουρνουά Grand Slam!

Για να φτάσουν όμως εκεί (που ονειρεύονται πολλοί) χρειάστηκε τα δύο παιδιά να αφοσιωθούν ψυχή τε και σώματι στα δικά τους όνειρα και μαζί τους να βιώσουν όλη αυτή την εμπειρία (με χαρές αλλά και μεγάλες λύπες) οι οικογένειές τους που ήταν (και παραμένουν) τα μεγάλα τους στηρίγματα.Γιατί ο Στέφανος και η Μαρία δεν είναι το αποτέλεσμα κάποιας συστηματικής δουλειάς που γίνεται στο ελληνικό τένις (ή τουλάχιστον γινόταν μέχρι να εμφανιστούν οι δυο τους), αλλά δύο «brands» που προήλθαν χάρη στο... τενιστικό DNA που υπάρχει στις οικογένειές τους και τις απίστευτες θυσίες που έκαναν για να στηρίξουν τα όνειρά τους. Γεννημένοι σε άκρως τενιστικό περιβάλλον, η μοίρα τους ήταν συνυφασμένη με τις ρακέτες και το φιλέ. Και παρόλο που η πορεία τους δεν ήταν πανομοιότυπη, σιγά-σιγά τα μονοπάτια τους άρχισαν να γειτονεύουν στα ψηλά της παγκόσμιας κατάταξης. Κι αν ο Στέφανος αποτελεί την τελευταία διετία εκλεκτό μέλος της ελίτ του τένις, πλέον κάτι τέτοιο ισχύει και για τη Μαρία.

Οι δύο τους έχουν μια εξαιρετική σχέση βασισμένη στην αλληλοσεβασμό και φροντίζουν σε κάθε ευκαιρία να αποθεώνουν ο ένας τον άλλον, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι για τη χώρα αυτό που έχουν καταφέρει. Στέφανος και Μαρία έχουν ήδη αγωνιστεί μία φορά μαζί το 2019 στην Αυστραλία και το Χόπμαν Καπ (όπου έκλεψαν την παράσταση με τις επιδόσεις τους εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά και με το απίστευτο κέφι και την ενέργειά τους), όμως το highlight στην καριέρα τους αναμένεται να σημειωθεί αυτό το καλοκαίρι. Αμφότεροι θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο ατομικό ανδρών και γυναικών, ενώ, όπως αποκάλυψαν, συμφώνησαν να συμμετάσχουν μαζί και στο μικτό διπλό δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες για τους Αγώνες στο Τόκιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρουμπίνα Αμινιάν: Ποια είναι η 23χρονη φοιτήτρια που πυροβόλησαν στο κεφάλι οι δυνάμεις καταστολής του Ιράν

Κόσμος 12.01.2026
«Είδα εκατοντάδες πτώματα με τα ίδια μου τα μάτια», δήλωσε η μητέρα της 2

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα Χτες
Κλειστά αναμένεται να παραμείνουν αύριο (12/01) τα σχολεία σε ορισμένες περιοχές της χώρας

Κορωπί: Συνελήφθη 55χρονος άνδρας για την φωτιά σε δύο αποθήκες – Στάχτη έγιναν εμπορεύματα και εξοπλισμός

Ελλάδα Χτες
Όπως ισχυρίστηκε ο 55χρονος, πριν φύγει από το σημείο έσβησε την φωτιά, ωστόσο άφησε πίσω του μια εστία χωρίς να το αντιληφθεί, η οποία σιγόκαιγε μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης μέρας

Ιταλία: Φύλακας πέθανε σε εργοτάξιο των Χειμερινών Ολυμπιακών μέσα στο ψύχος

Κόσμος Χτες
Εκείνη τη νύχτα η θερμοκρασία έπεσε μέχρι τους -12 βαθμούς Κελσίου

«Ναι» Μητσοτάκη για δύο συναντήσεις με αγρότες την Τρίτη «σε ένδειξη καλής θέλησης»

Ελλάδα Χτες
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε από τους εκπροσώπους των μπλόκων να του δοθούν δύο συνθέσεις μέχρι 20 άτομα η κάθε μία για τα ραντεβού με τον πρωθυπουργό

Τρεις συλλήψεις για ελιγμούς και κόντρες στην Αττική ‑ Ανέβασαν προκλητικό βίντεο στα social media

Ελλάδα Χτες
Οι οδηγοί είχαν αναδιπλώσει τις πινακίδες κυκλοφορίας με σκοπό να μην εντοπιστούν από την αστυνομία

Ιράν: Σε κατάσταση «συναγερμού» το Ισραήλ για την πιθανότητα επέμβασης Τραμπ στη χώρα

Κόσμος Χτες
Ο Νετανιάχου και ο Ρούμπιο συζήτησαν το Σάββατο το ενδεχόμενο αμερικανικής επέμβασης στη χώρα, την ίδια ημέρα που ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι «έτοιμες να βοηθήσουν» τους διαδηλωτές

Φοινικούντα: Ο ανιψιός του δoλoφovημένoυ φέρεται να έκανε ύποπτες ερωτήσεις στην ΑΙ

Ελλάδα Χτες
Οι αναζητήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν μία μέρα πριν τη διπλή δολοφονία

Τραμπ: Ζήτησε «σχέδιο εισβολής» στη Γροιλανδία – Αντιδρούν στρατηγοί

Κόσμος Χτες
Τι αναφέρει ρεπορτάζ της Mail on Sunday σχετικά με τις επιδιώξεις του Ντόναλντ Τραμπ για το νησί της Αρκτικής