E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

SOS από την Αστυνομία: Σε έξαρση η απάτη με δήθεν λογιστές «συγγενικού προσώπου»

Δύο ακόμα περιστατικά ήρθαν στο φως της δημοσιότητας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/6/2021 | 18:53

SOS από την Αστυνομία: Σε έξαρση η απάτη με δήθεν λογιστές «συγγενικού προσώπου»

Δύο νέες περιπτώσεις απάτης ήρθαν στο φως της δημοσιότητας με δράστη τον ίδιο άνδρα που κατηγορείται ότι είχε παραστήσει το λογιστή σε απόπειρα απάτης στην Άρτα. Την ταυτοποίηση των περιστατικών έκαναν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε συνεργασία και με το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, άγνωστη συνεργός του κατηγορούμενου, προσέγγισε το πρωί της Πέμπτης στα Ιωάννινα μία ηλικιωμένη, προσποιούμενη ότι είναι λογίστρια της ανιψιάς της.

Αφού την έπεισε ότι η ανιψιά της, οφείλει σε αυτή το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ λόγω λογιστικών υποχρεώσεων, μετέβησαν στο σπίτι της ηλικιωμένης, όπου εκείνη της παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 2.150 ευρώ.

Στη συνέχεια, η γυναίκα επιβίβασε την ηλικιωμένη σε αυτοκίνητο στο οποίο ανέμενε ο κατηγορούμενος με σκοπό δήθεν να τη μεταφέρουν στο σπίτι της αδελφής της. Τελικά, την αποβίβασαν σε άλλο σημείο της πόλης και τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγη ώρα νωρίτερα, ο κατηγορούμενος και η συνεργός του είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν και άλλη ηλικιωμένη. Σε αυτή την περίπτωση η γυναίκα παρουσιάστηκε ως λογίστρια των γιων της, που δήθεν τυγχάνουν δικαιούχοι επιστροφής από την εφορία χρηματικού ποσού 16.000 ευρώ. Αφού την επιβίβασαν στο αυτοκίνητό του, της ζήτησαν το χρηματικό ποσό των 4.400 ευρώ, χωρίς όμως εκείνη να ενδώσει.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Χρήσιμες συμβουλές από την ΕΛ.ΑΣ.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζει χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών:

  • Μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
  • Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
  • Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Euroleague: Έχασε την ευκαιρία ο Παναθηναϊκός, δεύτερη ήττα από την Βαλένθια στο ΟΑΚΑ και η σειρά σε πέμπτο ματς

Αθλητικά Νέα Χτες
Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν ξανά από την Ισπανική ομάδα με 89-86 και η σειρά είναι στο 2-2

Ουκρανός βασάνιζε τους συγκρατούμενούς του σε φυλακή του Ντονέτσκ, κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Του είχε ανατεθεί να αποσπά ομολογίες -Τους χτυπούσε, τους έκανε βασανιστήρια, χρησιμοποιούσε σeξουαλική βία και άλλες απάνθρωπες, εξευτελιστικές πράξεις

Αμερικανικές δυνάμεις χτυπούν δύο ιρανικά τάνκερ που παραβίασαν τον αποκλεισμό ‑ Βίντεο της επίθεσης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Ουάσιγκτον έχει αναχαιτίσει συνολικά 4 πλοία για προσπάθεια παραβίασης των αμερικανικών περιορισμών

Ανακαλύφθηκε γιγαντιαίο ρουμπίνι 11.000 καρατιών ‑ Αξίζει εκατομμύρια

E-Daily 3.Left Χτες
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ρουμπίνια που έχουν βρεθεί

Βόλος: Προφυλακιστέος ο επίδοξος ληστής που ξυλοκόπησε και χτύπησε με σίδερο 55χρονο

Ελλάδα Χτες
Προφυλακιστέος κρίθηκε 48χρονος στον Βόλο, ο οποίος κατηγορείται ότι επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά 55χρονο στην πυλωτή πολυκατοικίας, σε περιστατικό που συνέβη τον περασμένο Φεβρουάριο και οδήγησε στη σύλληψή του μήνες αργότερα

Θεσσαλονίκη: Λύκος εμφανίστηκε στα Μετέωρα ‑ Καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το άγριο ζώο καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας σπιτιού να κινείται στους δρόμους της περιοχής, πιθανότατα αναζητώντας τροφή ή κατεύθυνση προς πιο φυσικό περιβάλλον

Προφυλακίστηκε ο 25χρονος για τον ξυλοδαρμό του 17χρονου με αυτισμό στη Νέα Φιλαδέλφεια – «Ντρέπομαι, ντρέπομαι»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο νεαρός στην απολογία του εμφανίστηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του

Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από πτώση από πολυκατοικία 29χρονος στο Ρέθυμνο, πηδούσε από μπαλκόνι σε μπαλκόνι

E-Daily 2.TopNews Χτες
O νεαρός έμενε μαζί με τη σύντροφό του σε Airbnb στον 5ο όροφο πολυκατοικίας και φέρεται να κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

Κρήτη: Η ΑΑΔΕ στέλνει μαζικά ειδοποιητήρια και ζητά από αγρότες επιστροφές από επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕ

Ελλάδα Χτες
Μάλιστα η ΑΑΔΕ ζητά την άμεση καταβολή των επιστροφών από τους αγρότες