E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε αυτή τη χώρα μπλοκάρουν τις κάρτες SIM όσων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο του κορωνοϊού

Δεν εμφανίστηκαν για να κάνουν τη δεύτερη δόση

Δημοσίευση 11/6/2021 | 14:13

Σε αυτή τη χώρα μπλοκάρουν τις κάρτες SIM όσων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο του κορωνοϊού

Στην επαρχία Παντζάμπ, αναφορά των υγειονομικών αρχών δείχνει ότι περίπου 300.000 άτομα που έκαναν την πρώτη δόση, δεν εμφανίστηκαν ποτέ για να κάνουν και τη δεύτερη.

Σε μία τουλάχιστον ασυνήθιστη κίνηση για να αντιστρέψει τον δισταγμό των πολιτών για τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού, προχώρησε η τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Παντζάμ, στο Πακιστάν.

Όπως αναφέρει το hindustantimes.com που επικαλείται το πρακτορείο ANI, αποφάσισαν να μπλοκάρουν τις κάρτες SIM των πολιτών που δεν έχουν έχουν εμβολιαστεί. Η απόφαση πάρθηκε από την υπουργό υγείας της επαρχίας, Γιασμίν Ρασίντ και έχει σαν στόχο να πιέσει τους πολίτες που αρνούνται να εμβολιαστούν, στο να το κάνουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Σύμφωνα με την Ρασίντ, υπάρχει μία «αξιοσημείωτη μείωση» στα κρούσματα κορωνοϊού της επαρχίας χάρη στον μαζικό εμβολιασμό. Ωστόσο, μία αναφορά των τοπικών υγειονομικών αρχών, δείχνει ότι η επαρχία δεν έχει πετύχει τον εμβολιαστικό της στόχο, σύμφωνα με το ARY News, προσθέτοντας ότι περίπου 300.000 άτομα που έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου, δεν επέστρεψαν ποτέ για τη δεύτερη δόση του, από την έναρξη της διαδικασίας μαζικού εμβολιασμού στο Πακιστάν, στις 2 Φεβρουαρίου.

Αξιωματούχους του υπουργείου υγείας της χώρας, τόνισε ότι η κυβέρνηση ταυτοποιεί και κατηγοριοποιεί τα άτομα που ποτέ δεν εμφανίστηκαν για τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19, στις προκαθορισμένες τους ημερομηνίες.

«Υπάρχει η πιθανότητα κάποιοι από αυτούς, να έχουν πεθάνει πριν λάβουν τη δεύτερη δόση», αναφέρει το ANI επικαλούμενο τον αξιωματούχο.

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι ενώ κάποιοι εξ αυτών μπορεί να νόσησαν με κορωνοϊό μετά την πρώτη δόση τους και να αποφάσισαν να μην κάνουν τη δεύτερη, άλλοι απλά μπορεί να έχουν πέσει θύματα της αρνητικής προπαγάνδας αναφορικά με το εμβόλιο.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών του Πακιστάν Σοκάτ Ταρίν, είναι έτοιμος να παρουσιάσει τον προϋπολογισμό της χώρας σε ομιλία του στο Ισλαμαμπάντ, προσπαθώντας να διατηρήσει τις οικονομικές ισορροπίες, τη στιγμή που το Πακιστάν βγαίνει από το τρίτο κύμα της πανδημίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αϊτή – Σκωτία 0‑1: Ο ΜακΓκιν στέλνει τους highlanders στην κορυφή του ομίλου

Αθλητικά Νέα 14.06.2026
Αναλυτική βαθμολογία του 3ου ομίλου

Βραζιλία – Μαρόκο 1‑1: Ο Βινίσιους έσωσε τη σελεσάο από πατατράκ στην πρεμιέρα

Αθλητικά Νέα 14.06.2026
Η ομάδα του Αντσελότι διατήρησε ένα εντυπωσιακό στατιστικό που τη θέλει να μην χάνει σε πρεμιέρα Μουντιάλ από το 1934

Πλήθος κόσμου στο Athens Pride

E-Daily 1.Hero Χτες
Είκονες από τη μαζική προσέλευση του κόσμου

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 89‑85: Πρωταθλητές Ελλάδας οι Πειραιώτες, «λύγισαν» τους πράσινους στον πέμπτο τελικό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μιλουτίνοφ, Φουρνιέ και Βεζένκοφ υπέγραψαν το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού

Τραμπ: Η συμφωνία με το Ιράν προβλέπεται να υπογραφεί αύριο

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Αν δεν συμβεί αυτό, έχουμε την απόλυτη εναλλακτική λύση, που ελπίζουμε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ξανά».

Σάμος: «Καζάνι που βράζει» για 300 νέους λαθρομετανάστες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τοπικοί φορείς κατά Πλεύρη

Τραγωδία στα Φαλάσαρνα: Νεκρός 45χρονος τουρίστας έπειτα από πτώση σε δύσβατο σημείο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στελέχη του Λιμενικού

Μωβ μέδουσες: Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσουν

E-Daily 3.Left Χτες
Πώς μπορείτε να προστατευθείτε από τις μωβ μέδουσες

Τρεις νεκρές αρκούδες σε ένα 24ωρο σε Φλώρινα και Κοζάνη: Οι δύο φέρουν τραύματα από πυροβόλο όπλο

Ελλάδα Χτες
Ο θάνατος του άλλου ζώου φέρεται να προήλθε από κατανάλωση δηλητηριασμένου δολώματος

Αίγιο: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ιταλός για τη διπλή δολοφονία μητέρας και γιου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η προφυλάκισή του βασίστηκε στην έλλειψη στοιχείων για την υπόθεση