E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κοινωνικός τουρισμός: Από σήμερα οι αιτήσεις

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Δημοσίευση 10/6/2021 | 14:49

Κοινωνικός τουρισμός: Από σήμερα οι αιτήσεις

Σήμερα το μεσημέρι, στις 15.00, ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και ακτοπλοϊκών εταιρειών, για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2021-2022 του ΟΑΕΔ. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την Πέμπτη 17 Ιουνίου και ώρα 23.59.

Υπενθυμίζεται ότι επιδοτούνται και φέτος τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ για πρώτη φορά η επιδότηση των τουριστικών καταλυμάτων ενισχύεται κατά 20% τον Αύγουστο, ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη των επιχειρήσεων και αυξημένη διαθεσιμότητα δωματίων κατά την «αιχμή» της περιόδου των διακοπών.

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από 1 Αυγούστου 2021 έως 31 Ιουλίου 2022 σε τουριστικά καταλύματα του μητρώου παρόχων του ΟΑΕΔ. Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 6 βράδια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στον νομό Εβρου η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 10 βράδια με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Η υποβολή των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους δικαιούχους και τους παρόχους γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του ελληνικού Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης Taxisnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Δικαιούχοι: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinonikou-tourismou

Πάροχοι: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-koinonikou-tourismou

Επισημαίνεται ότι η ορθή και πλήρης συμπλήρωση των αιτήσεων, καθώς και η ταυτόχρονη υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών θα βοηθήσει στην ταχύτερη επεξεργασία τους.

Οι προϋποθέσεις

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το έτος 2020:

• Είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ).

• Ελαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

• Ελαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών.

• Συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

• Ηταν εγγεγραμμένοι στο ειδικό μητρώο ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών, οικογενειακών και ασφαλιστικών κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρείες, όπως ορίζει η δημόσια πρόσκληση.

Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση επιταγής κοινωνικού τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού. Συνολικά θα χορηγηθούν 300.000 επιταγές και ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 30 εκατ. ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία ‑ Ο όρος που έθεσε


ΕΚΤΑΚΤΟ E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Ο Ρώσος πρόεδρος επανέφερε στο τραπέζι τις συμφωνίες που είχαν συζητηθεί στην Κωνσταντινούπολη, υποστηρίζοντας ότι το Κίεβο τις είχε αποδεχθεί.

Ποιος ήταν ο «προσωπικός εχθρός» του Πούτιν που βρέθηκε νεκρός από μανιτάρια στη Ρίγα

E-Daily 3.Left 23.06.2026
Ο Ρώσος δημοσιογράφος Γκριγκόρι Νεχορόσεφ, που είχε αποκαλύψει τη φερόμενη σχέση Πούτιν-Καμπάεβα, πέθανε σε ηλικία 69 ετών στη Λετονία όπου ζούσε εξόριστος.

Ποιοι απαγορεύεται να μπουν σε γνωστή παραλία λίμνης στη Γερμανία ‑ η απόφαση που σκανδαλίζει

E-Daily 3.Left 23.06.2026
Οι διαχειριστές οργανωμένης παραλίας στο Χάλε της Σαξονίας-Ανχαλτ αποφάσισαν να απαγορεύουν την είσοδο σε όσους δεν μιλούν γερμανικά, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας.

Φωτιά σε εργοστάσιο στο Αιγάλεω: Κατέρρευσε τμήμα της οροφής

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Στο εσωτερικό του κτιρίου εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν πυροσβέστες, ωστόσο δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός

ΕΛΑΣ: Η «σκιώδης» κυβέρνηση του Τσίπρα – Τα ονόματα

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης – Ποιοι αναλαμβάνουν τομεάρχες

Σάλος στη Γαστούνη με τη σκυλίτσα που πάτησε 60χρονη: Δείτε τι είπε για το τραγικό περιστατικό

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Η 60χρονη οδηγός υποστηρίζει μέσω των δικηγόρων της πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το ζώο, δηλώνοντας συγκλονισμένη.

Νύχτα βίας στη γαλλικό Φεστιβάλ «Fête de la Musique» με εκατοντάδες συλλήψεις

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Βιασμοί, μαχαιρώματα και επιθέσεις με ... σύριγγες σε γυναίκες

Τουρκία: Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στο Κιρίκαλε ‑ Δύο νεκροί

Κόσμος 23.06.2026
Ισχυρή έκρηξη σε εγκατάσταση έρευνας και ανάπτυξης πυρομαχικών, διερευνώνται τα αίτια του δυστυχήματος

Λευκάδα: Αγριος ξυλοδαρμός θαμώνα μπαρ ‑ Στο νοσοκομείο το θύμα, για μία γυναίκα έγινε η παρεξήγηση

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Οι Αρχές αναζητούν τρεις ακόμη εμπλεκόμενους για να τους συλλάβουν και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη

CNN: «Με απείλησε σμήνος από drones σε σχηματισμό μέδουσας» ‑ Τι είδε ο πιλότος του μαχητικού F‑15

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Τον Απρίλιο, η Τεχεράνη κατέρριψε ένα αμερικανικό μαχητικό F-15, το οποίο μετέφερε δύο άτομα - έναν πιλότο και έναν αξιωματικό οπλικών συστημάτων