E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απίστευτες εικόνες από τη βλέννα στη Θάλασσα του Μαρμαρά

Οι δημοσιεύσεις από τοιυρκικά ΜΜΕ

Δημοσίευση 9/6/2021 | 14:28

Απίστευτες εικόνες από τη βλέννα στη Θάλασσα του Μαρμαρά

Απίστευτες εικόνες από τη Θάλασσα του Μαρμαρά, που έχει κατακλυσθεί από την επικίνδυνη βλέννα, δημοσιεύουν τουρκικά ΜΜΕ. Η εφημερίδα Τζουμχουριέτ αναφέρει την περίπτωση ενός γιατρού που πήγε σε μαρίνα της περιοχής για να δει το σκάφος του και βρέθηκε αντιμέτωπος με το ασυνήθιστο θέμα.

Ο ίδιος δήλωσε έκπληκτος στην εφημερίδα : «Ολόκληρη η μαρίνα ήταν σαν να είναι καλυμμένη με υλικά από μπετόν. Όταν πλησίασα είδα μία μικρή κίνηση. Τα έχασα. Δεν μου περνούσε από το μυαλό ότι η βλέννα θα έφτανε σε αυτό το μέγεθος. Πήγα σε μία βάρκα και έβαλα το πόδι μου κάτω και κοίταξα. Ήταν σαν ένα σφουγγάρι η ακόμα και ένα παχύτερο στρώμα. Όταν αυτό άνοιξε, αναδύθηκε μία άσχημη μυρωδιά φυκιών. Όταν πήγα πάλι πρόσφατα είδα ότι το παχύ στρώμα είχε αποσυνδέθηκε και η μαρίνα ήταν πράσινη. Δεν μπορούσατε να δείτε παραπάνω από πέντε εκατοστά. Πιθανότατα έκανε πολλές ζημιές στη θάλασσα. Πρέπει με κάποιο τρόπο αυτό να εμποδιστεί. Και πάλι αυτό περνάει από την ανθρωπιά. Η βλάβη που προκαλέσαμε στη φύση είναι απεριόριστη. Εύχομαι να είναι οργανικά υπολείμματα ώστε η φύση να το καταστρέψει από μόνη της. Αν είναι όμως χημικά κατάλοιπα τότε θα έχουμε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Είναι κάτι το πολύ θλιβερό και προκαλεί μεγάλη απογοήτευση».

Δείτε βίντεο:

Σύμφωνα με τους ερευνητές η υπερβολική αναπαραγωγή από μικροφύκια και φυτικό πλαγκτόν, προκαλούν την αποκρουστική βλέννα, που θα μπορούσε να προκαλέσει ξέσπασμα μολυσματικών ασθενειών, όπως της χολέρας, στην Κωνσταντινούπολη.

Πρόκειται για ένα περιβάλλον που ευνοεί την αναπαραγωγή βακτηρίων αφού συνδυάζει υπερβολική αναπαραγωγής μικροφυκιών και αύξηση των θερμοκρασιών του θαλασσινού νερού, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η αποκρουστική βλέννας, που το πάχος της αγγίζει τα 15 μ.,έχει σημάνει «συναγερμό» στην Τουρκία αφού κινδυνεύει να εξελιχθεί σε επιδημιολογική βόμβα. Η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο και από το γεγονός, πως στη Θάλασσα του Μαρμαρά, απορρίπτονται βιομηχανικά, αστικά και οικιακά λύματα, μια πρακτική που θα πρέπει να τερματιστεί άμεσα.

Η μολυσματική βλέννα στις ακτές του Μαρμαρά, που κολλάει στο ανθρώπινο σώμα και αφαιρείται δύσκολα, έχει αρνητικό αντίκτυπο τόσο στην αλιεία όσο και στον τουρισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πόλεμος ΗΠΑ‑Ιράν: Σοκ από τα επίσημα στοιχεία ‑ Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών μέχρι σήμερα

Κόσμος Χτες
Επίσημη καταγραφή θυμάτων στον πόλεμο ΗΠΑ-Ιράν – Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Μεσόγειος: Βυθίστηκε ρωσικό δεξαμενόπλοιο που μετέφερε LNG ‑ «Τρομοκρατική επίθεση», λέει ο Πούτιν

Κόσμος Χτες
Το πλοίο ήταν μέρος του σκιώδους στόλου της Ρωσίας - Η Αίγυπτος διέψευσε οποιαδήποτε ανάμειξη

Συρία: Πύραυλος καρφώθηκε δίπλα σε κατοικημένη περιοχή στα σύνορα με την Τουρκία – Έσπευσαν για selfies οι κάτοικοι

Κόσμος Χτες
Πανικός στο Καμισλί από το βλήμα που έπεσε μόλις δύο χιλιόμετρα από την Τουρκία

Ιρανικά drones Shahed – Ο ήχος του «μοτοποδηλάτου» που σπέρνει τον τρόμο – Τι να κάνετε αν το δείτε

Κόσμος Χτες
Γιατί δεν πρέπει να πλησιάζετε στα παράθυρα και ποιος είναι ο «κανόνας των δύο τοίχων»

Μπλακάουτ στο ηλεκτρικό δίκτυο του Ιράκ ‑ Oι ΗΠΑ ζητούν από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα

Κόσμος Χτες
Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράκ ανέφεραν νωρίτερα ότι αναχαιτίστηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή του αεροδρομίου της Βαγδάτης

Σε απόλυτη ετοιμότητα η Κύπρος: Το SMS που πήγε σε όλους τους πολίτες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση λήψης γραπτού μηνύματος στα κινητά τους τηλέφωνα, οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν ψύχραιμοι και να ακολουθήσουν τις πιο κάτω οδηγίες

Ισραήλ: Συντετριμμένος ο Έλληνας παππούς των τριών παιδιών που σκοτώθηκαν ενώ πήγαιναν σε καταφύγιο

Κόσμος Χτες
Τρία παιδιά με ελληνικές ρίζες σκοτώθηκαν στο Ισραήλ από ιρανική επίθεση

Εύβοια: 43χρονος έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας

Ελλάδα Χτες
Στο πένθος βυθίστηκε η τοπική κοινωνία του Αυλωναρίου Ευβοίας

Βίντεο από την κατάρριψη ιρανικού YAK‑130 από μαχητικό αεροσκάφος F‑35I

Κόσμος Χτες
Μάλιστα ακούγονται Ιρανοί να φωνάζουν «Allahu Akbar» αφού νόμιζαν ότι ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος είχε αναχαιτιστεί.

Ντουμπάι: Οι υπερπλούσιοι πληρώνουν έως και 350.000 δολάρια για να φύγουν με ιδιωτικά τζέτ

Κόσμος Χτες
Ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας επιστρατεύουν «στόλους SUV» για τη μεταφορά πολιτών στο Ριάντ μέσω της 10ωρης οδικής διαδρομής από το Ντουμπάι

Στον αέρα το σχέδιο για το μελλοντικό ευρωπαϊκό μαχητικό

Κόσμος Χτες
Dassault και Airbus ερίζουν για την ηγεσία στο πρόγραμμα

Προ των πυλών νέα κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές αναμένονται έντονα φαινόμενα το επόμενο 24ωρο

Καιρός Χτες
Με βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους θα κυλήσει το επόμενο 24ωρο σε αρκετές περιοχές της χώρας