E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απίστευτες εικόνες από τη βλέννα στη Θάλασσα του Μαρμαρά

Οι δημοσιεύσεις από τοιυρκικά ΜΜΕ

Δημοσίευση 9/6/2021 | 14:28

Απίστευτες εικόνες από τη βλέννα στη Θάλασσα του Μαρμαρά

Απίστευτες εικόνες από τη Θάλασσα του Μαρμαρά, που έχει κατακλυσθεί από την επικίνδυνη βλέννα, δημοσιεύουν τουρκικά ΜΜΕ. Η εφημερίδα Τζουμχουριέτ αναφέρει την περίπτωση ενός γιατρού που πήγε σε μαρίνα της περιοχής για να δει το σκάφος του και βρέθηκε αντιμέτωπος με το ασυνήθιστο θέμα.

Ο ίδιος δήλωσε έκπληκτος στην εφημερίδα : «Ολόκληρη η μαρίνα ήταν σαν να είναι καλυμμένη με υλικά από μπετόν. Όταν πλησίασα είδα μία μικρή κίνηση. Τα έχασα. Δεν μου περνούσε από το μυαλό ότι η βλέννα θα έφτανε σε αυτό το μέγεθος. Πήγα σε μία βάρκα και έβαλα το πόδι μου κάτω και κοίταξα. Ήταν σαν ένα σφουγγάρι η ακόμα και ένα παχύτερο στρώμα. Όταν αυτό άνοιξε, αναδύθηκε μία άσχημη μυρωδιά φυκιών. Όταν πήγα πάλι πρόσφατα είδα ότι το παχύ στρώμα είχε αποσυνδέθηκε και η μαρίνα ήταν πράσινη. Δεν μπορούσατε να δείτε παραπάνω από πέντε εκατοστά. Πιθανότατα έκανε πολλές ζημιές στη θάλασσα. Πρέπει με κάποιο τρόπο αυτό να εμποδιστεί. Και πάλι αυτό περνάει από την ανθρωπιά. Η βλάβη που προκαλέσαμε στη φύση είναι απεριόριστη. Εύχομαι να είναι οργανικά υπολείμματα ώστε η φύση να το καταστρέψει από μόνη της. Αν είναι όμως χημικά κατάλοιπα τότε θα έχουμε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Είναι κάτι το πολύ θλιβερό και προκαλεί μεγάλη απογοήτευση».

Δείτε βίντεο:

Σύμφωνα με τους ερευνητές η υπερβολική αναπαραγωγή από μικροφύκια και φυτικό πλαγκτόν, προκαλούν την αποκρουστική βλέννα, που θα μπορούσε να προκαλέσει ξέσπασμα μολυσματικών ασθενειών, όπως της χολέρας, στην Κωνσταντινούπολη.

Πρόκειται για ένα περιβάλλον που ευνοεί την αναπαραγωγή βακτηρίων αφού συνδυάζει υπερβολική αναπαραγωγής μικροφυκιών και αύξηση των θερμοκρασιών του θαλασσινού νερού, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η αποκρουστική βλέννας, που το πάχος της αγγίζει τα 15 μ.,έχει σημάνει «συναγερμό» στην Τουρκία αφού κινδυνεύει να εξελιχθεί σε επιδημιολογική βόμβα. Η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο και από το γεγονός, πως στη Θάλασσα του Μαρμαρά, απορρίπτονται βιομηχανικά, αστικά και οικιακά λύματα, μια πρακτική που θα πρέπει να τερματιστεί άμεσα.

Η μολυσματική βλέννα στις ακτές του Μαρμαρά, που κολλάει στο ανθρώπινο σώμα και αφαιρείται δύσκολα, έχει αρνητικό αντίκτυπο τόσο στην αλιεία όσο και στον τουρισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέος Κόσμος: Συνελήφθη ο ένοπλος άνδρας που είχε ταμπουρωθεί στο σπίτι του αφού επιτέθηκε στη μητέρα του

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Μερικές ώρες νωρίτερα η 81χρονη μητέρα του είχε καταφέρει να διαφύγει από το διαμέρισμα

«Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, μακάρι να γυρνούσα τον χρόνο πίσω» ‑ Τι είπε ο 20χρονος που δολοφόνησε τον 27χρονο

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
«Δεν ήξερα ότι θα έρθει με μαχαίρι, νόμιζα ότι θα συζητήσουν, δεν πρόλαβα να τον σταματήσω», σημείωσε ένας 18χρονος ο οποίος συνελήφθη επίσης

Προειδοποίηση Τσελέντη για τον σεισμό των 5,7 Ρίχτερ στην Κρήτη: «Ας αποφύγουμε για λίγο τα μπάνια»

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
«Ακόμα και μισό μέτρο θαλάσσιο σεισμικό κύμα είναι επικίνδυνο για μικρά παιδιά», προειδοποιεί ο σεισμολόγος

Πρωταθλητής τζούντο πιάστηκε στην Εθνική Οδό με σακούλες γεμάτες 1,15 εκατ. ευρώ

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Τι είπε στους αστυνομικούς και τα σενάρια που εξετάζονται

Καιρός: Επιστρέφει η άνοιξη – Έως 21 βαθμούς η θερμοκρασία

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Μόνο στην Κρήτη αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Αγιος Δημήτριος:«Έλα να ξεκαθαρίσουμε κάτι», φέρεται να είπε ο δράστης στο θύμα πριν τη συμπλοκή

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Τέσσερις οι συλλήψεις για την υπόθεση δολοφονίας του γιου του αστυνομικού

Κρήτη: Ο 40χρονος ήθελε να πετάξει το πτώμα της Ελευθερίας σε γκρεμό αλλά του κόλλησε το αυτοκίνητο

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Παρόλα αυτά, το αυτοκίνητο που ήταν το σώμα της Ελευθερίας κόλλησε σε βραχώδη σημείο με αποτέλεσμα ο δράστης να μην τα καταφέρει

Ρωσία: Προειδοποιεί Ευρώπη και Ελλάδα να μην φιλοξενήσουν γαλλικά βομβαρδιστικά με πυρηνικά όπλα

Κόσμος Χτες
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τον Μάρτιο σχέδια επέκτασης του πυρηνικού οπλοστασίου της χώρας του

Γαλλία: 40 χρόνια μετά το Τσερνόμπιλ η ραδιενέργεια εντοπίζεται σε γάλα, τυριά και κρέας

Κόσμος Χτες
Τι αναφέρει η Αρχή πυρηνικής ασφάλειας και ακτινοπροστασίας της Γαλλίας