E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τίτλοι τέλους για τον Internet Explorer μετά από 27 χρόνια

Δεν θα εμφανιστεί ξανά στις εκδόσεις των Windows 10 μετά τις 15 Ιουνίου του 2022

Δημοσίευση 21/5/2021 | 14:18

Τίτλοι τέλους για τον Internet Explorer μετά από 27 χρόνια

Το πρόγραμμα πλοήγησης στο διαδίκτυο Internet Explorer θα «εκπνεύσει» του χρόνου μετά από σχεδόν 27 χρόνια ζωής και δεν θα εμφανιστεί ξανά στις εκδόσεις των Windows 10 μετά τις 15 Ιουνίου του 2022.

Όπως ανακοίνωσε η Microsoft, η διακοπή της υποστήριξής του σημαίνει, επίσης, ότι η εταιρεία δεν θα κυκλοφορεί περιοδικές αναβαθμίσεις ασφαλείας για τον Explorer.

Ο κάποτε άκρως δημοφιλής browser είχε εμφανιστεί το 1995 μαζί με τα Windows 95 και μεταξύ 2000-2005 είχε μερίδιο αγοράς 90% έως 95% παγκοσμίως. Ο Internet Explorer -που έχει φθάσει πια στην 11η έκδοσή του- είχε αρχίσει να χάνει έδαφος στο τέλος της δεκαετίας του 2000 μετά την εμφάνιση του Google Chrome, ο οποίος ξεπέρασε τον Internet Explorer για πρώτη φορά το 2012.

Σύμφωνα με την εταιρεία Statcounter, τον Απρίλιο του 2021 ο Chrome είχε παγκόσμιο μερίδιο αγοράς περίπου 67% έναντι 11% του Mozilla Firefox, 7% του Internet Explorer, 5% του Safari της Apple και 4% του Edge.

Η Microsoft διευκρίνισε ότι ο αντικαταστάτης του Explorer, το πρόγραμμα Microsoft Edge, που πρωτοεμφανίστηκε το 2015 μαζί με τα Windows 10, έχει μία δυνατότητα συμβατότητας με τον Internet Explorer, η οποία θα συνεχίσει να λειτουργεί, επιτρέποντας στους χρήστες να «φορτώνουν» παλαιές ιστοσελίδες.

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, πρόσφατα ότι θα αλλάξει και μάλιστα με «δημοκρατικές» διαδικασίες ακόμη ένα ιστορικό χαρακτηριστικό της, την εξ ορισμού (default) γραμματοσειρά, που είναι η Calibri σε όλα τα προϊόντα της από το 2007. Σε αυτό το πλαίσιο, προσκάλεσε τους χρήστες όλου του κόσμου να ψηφίσουν για τη νέα προτιμώμενη γραμματοσειρά και η αποδεδειγμένα πιο δημοφιλής θα αντικαταστήσει την Calibri.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα Χτες
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος Χτες
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα Χτες
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα Χτες
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα Χτες
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα Χτες
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα Χτες
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα Χτες
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.