E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αλόννησος: Φώκια επιτέθηκε σε τουρίστρια

Σοκάρει η μαρτυρία της αδερφής της

Δημοσίευση 19/5/2021 | 19:15

Αλόννησος: Φώκια επιτέθηκε σε τουρίστρια

Δύσκολες στιγμές πέρασε μια τουρίστρια στην Αλόννησο μετά από επίθεση που δέχτηκε από φώκια με την αδερφή της να περιγράφει το σοκαριστικό σκηνικό.


Η αδερφή της μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS για τα όσα έγιναν μπροστά στα μάτια της, μαζί με τις πρόσφατες προειδοποιήσεις ψαράδων της περιοχής, δίνουν τροφή για σχόλια και συζητήσεις.

Όλα έγιναν χθες το απόγευμα. Η 50χρονη και η αδελφή της, έφτασαν στο σημείο μαζί με δύο μέλη από το πλήρωμα του σκάφους και έπεσαν για μπάνιο στην θάλασσα.

«Μπήκαμε στο πλοίο γύρω στις 4 το απόγευμα και απλά θέλαμε να κολυμπήσουμε εκεί και να χαλαρώσουμε στο νερό. Και μετά θέλαμε να πάμε με το πλοίο στην άλλη πλευρά του νησιού και να διανυκτερεύσουμε εκεί. Η αδερφή μου ήταν η πρώτη που μπήκε στο νερό και απλά κολυμπούσαμε από τη μία πλευρά στην άλλη. Ξαφνικά ακούσαμε την αδερφή μου να ουρλιάζει. Δύο άτομα από το προσωπικό του πλοίου πήγαν κατευθείαν σε εκείνη και την έβαλαν πάνω σε μια σανίδα. Είχε δεχτεί δύο επιθέσεις από μια μεγάλη φώκια», ανέφερε στη μαρτυρία της.

Στο σημείο επικρατεί πανδαιμόνιο. Η τραυματισμένη γυναίκα σφαδάζει από τους πόνους και μεταφέρεται αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου. Εκεί, οι γιατροί βλέπουν τα τραύματά της στα πόδια και κρίνουν αναγκαία τη μεταφορά της σε νοσοκομείο του Βόλου.

Όπως λέει η αδερφή της, η 50χρονη δεν προσπάθησε να χαϊδέψει τη φώκια. Τονίζει πως όταν την είδε στο οπτικό της πεδίο κολύμπησε για να απομακρυνθεί αλλά δεν τα κατάφερε.

«Δεν έκανε τίποτα κακό, απλά κολυμπούσε στο νερό. Είδε ότι η φώκια ήταν μεγάλη, προσπάθησε να κολυμπήσει μακριά πίσω στο πλοίο, αλλά η φώκια της επιτέθηκε» είπε.

Οι εικόνες που περιγράφει στο LIVE NEWS έχουν γίνει στο νησί της Αλοννήσου κεντρικό θέμα συζήτησης. Ψαράς που γνωρίζει τα νερά όσο λίγοι, υποστηρίζει ότι τα τελευταία χρόνια οι διάσημες φώκιες, έχουν αρχίσει να δημιουργούν προβλήματα.

«Έχουμε πάρα πολλές φώκιες. Έχουν τριπλασιαστεί. Μας κάνουν ζημιά».

Πάντως για την ώρα, οι καταγεγραμμένες επιθέσεις από φώκιες είναι εξαιρετικά σπάνιες και κόντρα στον κανόνα που θέλει τα πανέμορφα θηλαστικά της περιοχής εξοικειωμένα με τους ανθρώπους.

Όλοι πάντως αναγνωρίζουν πως το θαλάσσιο πάρκο με τις φώκιες φέρνει έσοδα λόγω του τουρισμού και διαφημίζει το νησί των Σποράδων σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπως και το υποβρύχιο μουσείο που εγκαινίασε πέρυσι ο Σάκης Ρουβάς, σε βάθος 25 μέτρων.

Έναν χρόνο μετά, η περιπέτεια της τουρίστριας ήρθε να επισκιάσει τα πάντα.

Πλέον η 50χρονη βρίσκεται κοντά στην αδερφή της και προσπαθεί να αφήσει πίσω τα όσα έζησε στη θάλασσα της περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανοίγουν τάφους σε οικόπεδα στον Λίβανο για τους νεκρούς τους

Κόσμος 04.04.2026
Δραματικές εικόνες από τον Λίβανο καθώς μετατρέπουν οικόπεδα με σκουπίδια σε αυτοσχέδια νεκροταφεία

Απίστευτο: Σκύλος επιτέθηκε σε αυτοκίνητο και το… έφαγε, δείτε φωτογραφίες

Ελλάδα 04.04.2026
Το όχημα εμφανίζεται με κατεστραμμένα πλαστικά μέρη και σκισμένες λαμαρίνες

Καιρός Πάσχα ‑ Κολυδάς: Δύο μοντέλα συγκρούονται

Καιρός 04.04.2026
Αβέβαιος ακόμα ο καιρός του Πάσχα - Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά για τη Μεγάλη Εβδομάδα

NBA: Μεγάλο πλήγμα στους Λέικερς με Ντόντσιτς – Εκτός επ’ αόριστον ο Σλοβένος «σταρ»

Αθλητικά Νέα 04.04.2026
Μεγάλη απώλεια για τους Λέικερς, καθώς ο Λούκα Ντόντσιτς τραυματίστηκε στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο και η συμμετοχή του στα playoffs παραμένει αμφίβολη.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Είμαι υγιής, το να μου λένε να μην παίξω είναι προσβολή»

Αθλητικά Νέα 04.04.2026
«Είμαι υγιής. Δεν μου αρέσει όταν με αναγκάζουν να κάνω πράγματα αντίθετα με τη φύση μου. Είμαι παίκτης. Πληρώνομαι για να παίζω», λέει χαρακτηριστικά

Περιστέρι: Πυροβολισμοί σε γήπεδο δίπλα από ανήλικους

Ελλάδα 04.04.2026
Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στο Δημοτικό Γήπεδο της Χρυσούπολης Περιστερίου

Ιράν: Επικήρυξε με 60.000 ευρώ τον αγνοούμενο Αμερικανό πιλότο

Κόσμος 04.04.2026
Το Ιράν δίνει 60.000 ευρώ σε όποιον συλλάβει ζωντανό τον πιλότο και τον παραδώσει στις ιρανικές δυνάμεις

Το διαδίκτυο μας «καταπίνει»: Περνάμε 44 χρόνια μπροστά από τις οθόνες και πέντε χρόνια μόνο σε feeds, notifications και scrolling

Tech + Science 04.04.2026
Περνάμε πέντε φορές περισσότερο χρόνο στα social media απ` ό,τι σε πραγματικές κοινωνικές επαφές - Τι δείχνει μελέτη της Bank of America