E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αλόννησος: Φώκια επιτέθηκε σε τουρίστρια

Σοκάρει η μαρτυρία της αδερφής της

Δημοσίευση 19/5/2021 | 19:15

Αλόννησος: Φώκια επιτέθηκε σε τουρίστρια

Δύσκολες στιγμές πέρασε μια τουρίστρια στην Αλόννησο μετά από επίθεση που δέχτηκε από φώκια με την αδερφή της να περιγράφει το σοκαριστικό σκηνικό.


Η αδερφή της μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS για τα όσα έγιναν μπροστά στα μάτια της, μαζί με τις πρόσφατες προειδοποιήσεις ψαράδων της περιοχής, δίνουν τροφή για σχόλια και συζητήσεις.

Όλα έγιναν χθες το απόγευμα. Η 50χρονη και η αδελφή της, έφτασαν στο σημείο μαζί με δύο μέλη από το πλήρωμα του σκάφους και έπεσαν για μπάνιο στην θάλασσα.

«Μπήκαμε στο πλοίο γύρω στις 4 το απόγευμα και απλά θέλαμε να κολυμπήσουμε εκεί και να χαλαρώσουμε στο νερό. Και μετά θέλαμε να πάμε με το πλοίο στην άλλη πλευρά του νησιού και να διανυκτερεύσουμε εκεί. Η αδερφή μου ήταν η πρώτη που μπήκε στο νερό και απλά κολυμπούσαμε από τη μία πλευρά στην άλλη. Ξαφνικά ακούσαμε την αδερφή μου να ουρλιάζει. Δύο άτομα από το προσωπικό του πλοίου πήγαν κατευθείαν σε εκείνη και την έβαλαν πάνω σε μια σανίδα. Είχε δεχτεί δύο επιθέσεις από μια μεγάλη φώκια», ανέφερε στη μαρτυρία της.

Στο σημείο επικρατεί πανδαιμόνιο. Η τραυματισμένη γυναίκα σφαδάζει από τους πόνους και μεταφέρεται αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου. Εκεί, οι γιατροί βλέπουν τα τραύματά της στα πόδια και κρίνουν αναγκαία τη μεταφορά της σε νοσοκομείο του Βόλου.

Όπως λέει η αδερφή της, η 50χρονη δεν προσπάθησε να χαϊδέψει τη φώκια. Τονίζει πως όταν την είδε στο οπτικό της πεδίο κολύμπησε για να απομακρυνθεί αλλά δεν τα κατάφερε.

«Δεν έκανε τίποτα κακό, απλά κολυμπούσε στο νερό. Είδε ότι η φώκια ήταν μεγάλη, προσπάθησε να κολυμπήσει μακριά πίσω στο πλοίο, αλλά η φώκια της επιτέθηκε» είπε.

Οι εικόνες που περιγράφει στο LIVE NEWS έχουν γίνει στο νησί της Αλοννήσου κεντρικό θέμα συζήτησης. Ψαράς που γνωρίζει τα νερά όσο λίγοι, υποστηρίζει ότι τα τελευταία χρόνια οι διάσημες φώκιες, έχουν αρχίσει να δημιουργούν προβλήματα.

«Έχουμε πάρα πολλές φώκιες. Έχουν τριπλασιαστεί. Μας κάνουν ζημιά».

Πάντως για την ώρα, οι καταγεγραμμένες επιθέσεις από φώκιες είναι εξαιρετικά σπάνιες και κόντρα στον κανόνα που θέλει τα πανέμορφα θηλαστικά της περιοχής εξοικειωμένα με τους ανθρώπους.

Όλοι πάντως αναγνωρίζουν πως το θαλάσσιο πάρκο με τις φώκιες φέρνει έσοδα λόγω του τουρισμού και διαφημίζει το νησί των Σποράδων σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπως και το υποβρύχιο μουσείο που εγκαινίασε πέρυσι ο Σάκης Ρουβάς, σε βάθος 25 μέτρων.

Έναν χρόνο μετά, η περιπέτεια της τουρίστριας ήρθε να επισκιάσει τα πάντα.

Πλέον η 50χρονη βρίσκεται κοντά στην αδερφή της και προσπαθεί να αφήσει πίσω τα όσα έζησε στη θάλασσα της περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημοσία δαπάνη η κηδεία της Αννας Ψαρούδα – Μπενάκη

Ελλάδα 15.02.2026
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής «έφυγε» σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών

Παραλία Κατερίνης: Η θάλασσα «βγήκε» στον δρόμο, πλημμύρισαν μαγαζιά και δρόμοι

Ελλάδα 15.02.2026
Οι θυελλώδεις άνεμοι έσπρωξαν τα νερά στη στεριά – Προβλήματα στην κυκλοφορία και ζημιές σε καταστήματα

Ηράκλειο: Δέντρα καταπλάκωσαν πέντε αυτοκίνητα στον Μασταμπά λόγω θυελλωδών ανέμων

Ελλάδα 15.02.2026
Από την πτώση των δέντρων προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στα οχήματα ενώ από τύχη δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός

Περιστατικό κακοποίησης παιδιού με εγκεφαλική παράλυση από φυσικοθεραπεύτρια καταγράφηκε σε βίντεο

Ελλάδα 15.02.2026
Το καταγγελλόμενο περιστατικό, το οποίο συνοδεύεται κι από σχετικό βίντεο που προκαλεί αποτροπιασμό, φέρεται να έγινε πριν από έξι χρόνια

Στίβος: Πανελλήνιο ρεκόρ από την Μαρινάκου στον Ημιμαραθώνιο

Αθλητικά Νέα 15.02.2026
Η Αναστασία Μαρινάκου με χρόνο 1.11.37 στον αγώνα της Βαρκελώνης πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ

ΠΑΟΚ: Πένθος στον μπασκετικό «δικέφαλο» για τον Αλέκο Παρασκευά

Αθλητικά Νέα 15.02.2026
Σε ηλικία 79 ετών ο άλλοτε μπασκετμπολίστας του ΠΑΟΚ άφησε την τελευταία του πνοή

Η Ζιζέλ Πελικό θέλει να συναντήσει τον πρώην σύζυγό της στη φυλακή και να τον κοιτάξει κατάματα

Κόσμος 15.02.2026
Να κοιτάξει στα μάτια τον πρώην σύζυγο και κακοποιητή της και να μάθει αν κακοποιούσε την κόρη τους, σχεδιάζει η Ζιζέλ Πελικό

Ήχησε το «112» στη Χίο: «Περιορίστε τις μετακινήσεις σας»

Ελλάδα 15.02.2026
Οι κάτοικοι καλούνται να περιορίσουν την μετακίνηση τους στις παράκτιες περιοχές

Ελευθέριος Βενιζέλος: Συνελήφθη 40χρονη με 900 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Ελλάδα 15.02.2026
Με 900 πακέτα λαθραία τσιγάρα στη βαλίτσα της πιάστηκε μια 40χρονη Ουκρανή

Πέθανε η Αννα Ψαρούδα Μπενάκη

Ελλάδα 15.02.2026
Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής έφυγε από τη ζωή

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για συμπλοκές έξω από δύο νυχτερινά κέντρα στο λιμάνι

Ελλάδα 15.02.2026
Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων ατόμων που ενεπλάκησαν στα επεισόδια

Αφρικανική σκόνη «έκρυψε» ακόμη και την Ακρόπολη – Πότε θα υποχωρήσει

Ελλάδα 15.02.2026
Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα