E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γεωργιάδης: Μη επιστρεπτέα για τον τουρισμό

Δεν έχει νόημα το όριο των 100 ατόμων στις δεξιώσεις

Δημοσίευση 16/5/2021 | 13:06

Γεωργιάδης: Μη επιστρεπτέα για τον τουρισμό

Ένα «γενναίο» και μη επιστρεπτέο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε την άποψη του για το όριο των 100 ατόμων σε δεξιώσεις και δεν έκρυψε ότι θα προσπαθήσει, μέσα στην εβδομάδα, να πείσει τους ειδικούς να αλλάξουν απόφαση.

«Στείλαμε το σχέδιο της υπουργικής απόφασης στις Βρυξέλλες. Μόλις λάβουμε το πρώτο πράσινο φως, θα προβούμε σε επίσημες ανακοινώσεις. Το πρόγραμμα είναι πολύ γενναίο για τις επιχειρήσεις του τουρισμού. Κονδύλι μεγαλύτερο από ότι στην εστίαση» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί της Κυριακής (16.05.2021) στο Mega.

Παράλληλα, είπε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει την ενίσχυση των κλάδων της ένδυσης, της υπόδησης, των εποχικών καταστημάτων αλλά και των ταξί. «Στο υπουργείο Ανάπτυξης μας καίει να μη μείνει κλειστή ούτε μια επιχείρηση. Κάθε μέρα κάνω 10-12 συσκέψεις με διαφορετικούς κλάδους» επισήμανε.

«Ήμασταν 22η θέση στην απορρόφηση ΕΣΠΑ στην Ευρώπη όταν ανέλαβα το υπουργείο Ανάπτυξης. Τώρα είμαστε στην τρίτη θέση στην Ευρώπη. Από Το 2020 μέχρι σήμερα, είμαστε 1η σε απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων. Αυτό έπαιξε ρόλο στην συγκράτηση της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας και είμαι περήφανος για αυτό» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «όλα γίνονται για να επανεκκινήσουν οι επιχειρήσεις και να βρει ο κόσμος δουλειά. Είναι λεφτά που δίνουμε για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας».


Τα χρήματα τουρισμό, παιδότοπο και γυμναστήρια δεν θα επιστραφούν
Ακόμα, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, μέχρι τώρα έχουν γίνει 7.000 αιτήσεις στην πλατφόρμα για την ενίσχυση των catering και των εστιατορίων που άνοιξε την Παρασκευή. Η πλατφόρμα για την ενίσχυση γυμναστηρίων και παιδότοπων θα ανοίξει μεταξύ 28-30 Μαΐου, ενώ τα χρήματα θα εκταμιευθούν σε διάστημα 4 εβδομάδων από την αίτηση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε ότι η ενίσχυση σε τουρισμό, παιδότοπο και γυμναστήρια θα είναι μη επιστρεπτέα. Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι εντός της εβδομάδας θα καταβληθούν τα χρήματα στις επιχειρήσεις που δεν λειτούργησαν τα Χριστούγεννα (Κοζάνη, Ελευσίνα) λόγω του ότι οι περιοχές ήταν στο κόκκινο επιδημιολογικά.


Κέντρα δεξιώσεων
Σχετικά με τα κέντρα δεξιώσεων, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε το όριο των 100 ατόμων δεν έχει νόημα, και συμπλήρωσε λέγοντας ότι στη σύσκεψη με τους ειδικούς αυτή την εβδομάδα θα προσπαθήσει να το αλλάξει.

«Το όριο των 100 ατόμων δεν έχει νόημα. Αφού δεν υπάρχει όριο στα εστιατόρια, πολύ πάνε και νοικιάζουν εστιατόρια και πάνε εκεί πάνω από 100 άτομα. Έτσι υπάρχει ένας αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ κτημάτων και εστιατορίων. Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια αυτή την εβδομάδα να πείσω τους γιατρούς μας, ότι το όριο των 100 ατόμων μπορεί να φύγει, εάν βάλουμε πολύ αυστηρά πρωτόκολλα. Όποιες και αν είναι οι προσωπικές μας γνώμες, ακολουθούμε τις γνώμες των ειδικών» ανέφερε.


Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία
Όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τις τελευταίες μέρες τρέχουν δύο νέα χρηματοδοτικά εργαλεία. Το πρώτο αφορά στα δάνεια για επενδυτικούς σκοπούς σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις έως 2 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δίνονται από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και έχουν περίοδο χάριτος 2 έτη και πολύ μικρά επεισόδια. Το άλλο μέτρο αφορά στην χρηματοδότηση δανείων έως 50.000 ευρών των πολύ μικρών επιχειρήσεων «που έμειναν έξω από τα δύο υπόλοιπα προγράμματα».

Ο υπουργός μίλησε και για τις οχλήσεις των εισπρακτικών εταιρειών στους πολίτες: «Κανένας υπουργός Ανάπτυξης δεν έχει βάλει περισσότερα πρόστιμα στις εισπρακτικές από εμένα. Όποιος συμπολίτης μας αισθάνεται ότι έχει υπερβολική όχληση, να κάνει καταγγελία στο υπουργείο και τα άλλα αφήστε τα σε εμένα».

Εκλογές
Στο ερώτημα εάν τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα προκηρύξει εκλογές, ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν σαφής: «Τους τηλεθεατές τους ενδιαφέρει αν θα έχουν δουλειά τον Σεπτέμβριο. Σκιζόμαστε για να έχουν δουλειά. Αν θα έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Σκιζόμαστε για να μπορούν να τους πληρώνουν. Τους νοιάζει αν θα έχει καλή εκπαίδευση το παιδί τους. Σκιζόμαστε για να έχει καλή εκπαίδευση το παιδί τους. Δεν υπάρχει λόγος εκλογών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Κόσμος Χτες
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Κόσμος Χτες
Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Κόσμος Χτες
Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Ελλάδα Χτες
Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Κόσμος Χτες
Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Ελλάδα Χτες
Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Κόσμος Χτες
Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Ελλάδα Χτες
Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Ρωσία: «Γαλλία και Βρετανία θέλουν να δώσουν μυστικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία» – Απειλές Πούτιν για αντίποινα

Κόσμος Χτες
Η έκθεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών «άνοιξε» μια επικίνδυνη κουβέντα στην επέτειο συμπλήρωσης 4 ετών από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία