E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου

Με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και τα σουπερ μάρκετ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/5/2021 | 19:52

Ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου

Ανοικτά τις δύο ερχόμενες Κυριακές, 16 και 23 Μαΐου, θα είναι τα καταστήματα (εμπορικά, σούπερ μάρκετ κ.ο.κ.), σύμφωνα με την υπουργική απόφαση για την άρση των περιορισμών που δημοσιεύθηκε αργά χθες το βράδυ.

Πέραν της λειτουργίας τις συγκεκριμένες Κυριακές, προβλέπεται και διευρυμένο ωράριο από τις 07.00 έως τις 22.30 για τα καταστήματα τροφίμων, τα οποία όμως επιτρέπεται να κάνουν κατ’ οίκον παραδόσεις (delivery) έως τη 01.00.

Για τα εμπορικά καταστήματα το ωράριο είναι επίσης διευρυμένο από τις 07.00 έως τις 21.00.

Ανοικτά επίσης, με ωράριο από 07.00 έως και τις 21.00, μπορούν να είναι τις δύο Κυριακές τα κομμωτήρια, καθώς και οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (μανικιούρ, πεντικιούρ κ.ο.κ.).

Η κατ’ εξαίρεση λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, έχει ως στόχο την ανάκτηση των απωλειών που έχει υποστεί το εμπόριο από τους περιορισμούς που ίσχυσαν έως την Πέμπτη.

Το λιανεμπόριο λειτουργεί πλέον χωρίς ραντεβού και με εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, δηλαδή ένας πελάτης ανά 25 τετραγωνικά μέτρα, μάσκες, self test για τους εργαζομένους κ.λπ. Οι έμποροι προσδοκούν πως η άρση των περιορισμών θα ενισχύσει την προσέλευση του κόσμου στα καταστήματά τους, η οποία ήταν έως προχθές ακόμη περιορισμένη παρά τις ενδιάμεσες εκπτώσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι την πρώτη εβδομάδα μετά το Πάσχα ο τζίρος ήταν μειωμένος κατά 60% έως 70% στα πολυκαταστήματα και στα κλειστά εμπορικά κέντρα. Η μείωση ήταν μικρότερη στις περιφερειακές αγορές, στα ανοικτά εμπορικά κέντρα και στους ανοικτούς χώρους.

Αυτό δείχνει πως αποτρεπτικός παράγοντας για τους καταναλωτές να βγουν στην αγορά δεν ήταν μόνο η διαδικασία του click away και του click in shop, αλλά κυρίως οι επιφυλάξεις που έχουν ακόμη οι περισσότεροι, ειδικά όσοι δεν έχουν εμβολιασθεί, να βρεθούν στον ίδιο χώρο με αγνώστους. Και αυτό προς το παρόν δεν έχει αλλάξει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μίκαελ Σουμάχερ: 12 χρόνια από το εφιαλτικό ατύχημα στο σκι στο Μεριμπέλ: Πώς είναι σήμερα ο θρύλος της Ferrari

Auto + Moto 29.12.2025
Δώδεκα χρόνια σιωπής και ελπίδας. Από εκείνη την ημέρα, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά δημόσια

Αρης Μουγκοπέτρος: Στα δικαστήρια Τρίπολης ώστε να απολογηθεί για την ενδοοικογενειακή απειλή

Ελλάδα 29.12.2025
Ο Αρης Μουγκοπέτρος απολογείται στον ανακριτή, έπειτα από μήνυση της εν διαστάσει συζύγου του για ενδοοικογενειακή απειλή

Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες πρέπει να τακτοποιηθούν πριν από την εκπνοή του 2025

Οικονομία 29.12.2025
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τους φορολογούμενους

Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες: Νέες κινητοποιήσεις το μεσημέρι με αποκλεισμό παρακαμπτήριων δρόμων

Ελλάδα 29.12.2025
Σε Νίκαια, Μάλγαρα και Μπράλο αναμένεται να κοπεί πλήρως την κυκλοφορία

Βλάβη σε συρμό της μπλε γραμμής του Μετρό ‑ Μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια

Ελλάδα 29.12.2025
Eχει ακινητοποιηθεί στον σταθμό Εθνική Αμυνα

«Πέτα το όπλο σου»: Ο ήρωας της παραλίας στο Σίδνεϊ περιγράφει τη στιγμή που ακινητοποίησε τον ένοπλο

Κόσμος 29.12.2025
«Δεν θέλω να βλέπω ανθρώπους να σκοτώνονται μπροστά μου, δεν θέλω να ακούω το όπλο του, δεν θέλω να βλέπω ανθρώπους να ουρλιάζουν και να ικετεύουν»

Συγκλονίζει η μητέρα της ορειβάτισσας που πέθανε στα Βαρδούσια

Ελλάδα 29.12.2025
«Της είπα Θεοδώρα μου μην πας»

Επιστροφή ενοικίου: Αύριο λήγει η προθεσμία για διορθώσεις και πληρωμές έως 15 Ιανουαρίου

Οικονομία 29.12.2025
Όσοι δεν κινηθούν εγκαίρως δεν θα έχουν δεύτερη ευκαιρία για νέο υπολογισμό της ενίσχυσης

5χρονο αγόρι εγκλωβίστηκε σε κυλιόμενο διάδρομο και πέθανε σε χιονοδρομικό κέντρο

Κόσμος 29.12.2025
Ένα 5χρονο αγόρι πέθανε στην Ιαπωνία αφού εγκλωβίστηκε σε κυλιόμενο διάδρομο