E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μέση Ανατολή: Πέμπτη μέρα συγκρούσεων

Βαρύς ο απολογισμός

Δημοσίευση 14/5/2021 | 10:49

Μέση Ανατολή: Πέμπτη μέρα συγκρούσεων

Κλιμακώνονται οι σφοδρές συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες εισέρχονται στην πέμπτη μέρα, με τον φόρο αίματος των αμάχων να είναι ήδη βαρύς, αφού οι νεκροί ξεπέρασαν τους 100, ανάμεσά τους 28 παιδιά, και 621 τραυματίες.

Ο ισραηλινός στρατός ενέτεινε τις επιθέσεις με το πυροβολικό και πραγματοποίησε περισσότερες αεροπορικές επιδρομές την Παρασκευή εναντίον Παλαιστινίων Μαχητών στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ συνεχίζεται το αδιάκοπο σφυροκόπημα των ισραηλινών δυνάμεων.

Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της περασμένης νύχτας.

Δημοσιογράφος του BBC στη Γάζα μετέδωσε ότι υπήρξαν έντονοι βομβαρδισμοί συμπεριλαμβανομένων του πυροβολικού, μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι εναέριες δυνάμεις επιτέθηκαν στο θύλακα της Χαμάς ενώ ακολούθησε μπαράζ ρουκετών.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως επίγειες δυνάμεις μπήκαν στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός τελικά ανακάλεσε σήμερα πως χερσαίες δυνάμεις του είναι παρούσες μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, επικαλούμενος «πρόβλημα επικοινωνίας».

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, επίγειες και εναέριες δυνάμεις συμμετείχαν σε επιθέσεις την Παρασκευή, αλλά δεν εισήλθαν στη Γάζα.

Όταν ζητήθηκε από τον εκπρόσωπο να εξηγήσει σε τι οφειλόταν η σύγχυση, αυτός ανέφερε πως υπήρξε «πρόβλημα εσωτερικής επικοινωνίας» και ότι χερσαίες δυνάμεις βομβαρδίζουν τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά από το ισραηλινό έδαφος.

Στη διάρκεια της νύχτας, παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις ανέφεραν πως εκτόξευσαν πάνω από 150 ρουκέτες εναντίον πόλεων του νότιου Ισραήλ.

Ο Τσαχάλ, ο ισραηλινός στρατός, ανέπτυξε χθες άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα κατά μήκος του τείχους ασφαλείας που χωρίζει το Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα, από όπου απέσυρε τις δυνάμεις του μονομερώς το 2005. Νωρίτερα το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας έδωσε πράσινο φως για να κληθούν, ανάλογα με τις ανάγκες, σε υπηρεσία χιλιάδες έφεδροι. Ήδη στάλθηκαν φύλλα πορείας σε 9.000 χθες Πέμπτη. Την Τρίτη είχαν κληθεί 5.000.

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου -ο οποίος έχει απορρίψει πρόταση της ισλαμιστικής οργάνωσης περί εκεχειρίας που διατυπώθηκε μέσω ρωσικού διαύλου- ανέφερε ότι η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση εναντίον Παλαιστινίων μαχητών στη Γάζα θα συνεχιστεί για όσο χρειάζεται, προσθέτοντας ότι η Χαμάς, η ισλαμιστική οργάνωση που κυβερνά τη Γάζα, θα πληρώσει βαρύ τίμημα.

Ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος της Χαμάς είπε ότι η ομάδα ήταν έτοιμη να διδάξει «σκληρά μαθήματα» στον στρατό του Ισραήλ σε περίπτωση που αποφασίσει να προχωρήσει με επίγεια επίθεση.

Λίγο μετά τη δήλωση του Νετανιάχου, κυκλοφόρησαν βίντεο στα οποία φαίνεται ο ουρανός πάνω από την πόλη της Γάζας να φωτίζεται από τις εκρήξεις.

Ακολούθησε ομοβροντία ρουκετών από τη Γάζα, με αναφορές για επιθέσεις εναντίον των ισραηλινών πόλεων Ashkelon, Ashdod, Beersheba και Yavne μεταξύ άλλων περιοχών.


Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ όχλου Εβραίων υπρεθνικιστών και Αράβων σε μεικτές ισραηλινές πόλεις, με την κατάσταση να δείχνει να λαμβάνει διαστάσεις γενικευμένης σύρραξης.

Ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκάντς διέταξε μια «μαζική ενίσχυση» των δυνάμεων ασφαλείας για την καταστολή της εσωτερικής αναταραχής, κατά την οποία έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 400 συλλήψεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εξαλλος ο Τεντόγλου μετά το Diamond League της Ρώμης: Τι σκ@τά σόου ήταν αυτό;

E-Daily 2.TopNews 05.06.2026
«Να μην κάνουμε οριζόντια άλματα εάν δεν μπορείτε να έχετε καν την άμμο ευθεία και να μετριέται σωστά» έγραψε χαρακτηριστικά ο Ελληνας Ολυμπιονίκης

Αλλάζουν όλα στα κυλικεία των σχολείων: Τέλος τα αλλαντικά και τα αναψυκτικά, μειώνονται οι μερίδες

E-Daily 2.TopNews 05.06.2026
Η νέα διάταξη αντικαθιστά το προηγούμενο πλαίσιο του 2013 και διαμορφώθηκε λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής

Αυστραλία: Κατέσχεσαν πάνω από 100.000 παράνομα εξωτικά έντομα αξίας 140.000 δολαρίων

E-Daily 2.TopNews 05.06.2026
Στην επιχείρηση-ρεκόρ κατασχέθηκαν γιγάντιες κατσαρίδες που φτάνουν τα 7,5 εκατοστά σε μήκος και προορίζονταν πιθανότατα για τροφή ερπετών

Ραφήνα: Αιματηρo επεισόδιο σε πρατήριο καυσίμων – Δύο τραυματiες από επiθεση με μαχαίpι

E-Daily 2.TopNews 05.06.2026
Ο δράστης είναι παλιός γνώριμος των Αρχών

«Πού βρίσκεται η αίτησή μου;» – Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα politis.gov.gr

E-Daily 2.TopNews 05.06.2026
Όπως παρακολουθείς ένα δέμα, τώρα θα παρακολουθείς και την αίτησή σου στο Δημόσιο, μέσω της νέας πλατφόρμας politis.gov.gr – «Ο νόμος για ένα πιο φιλικό κράτος στον πολίτη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη μάχη της κυβέρνησης με το βαθύ κράτος», τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης

«Θα τα πούμε το απόγευμα»: Η δήλωση‑γρίφος του Σαμαρά από την Κρήτη

E-Daily 2.TopNews 05.06.2026
Σε κατάσταση εκλογικού συναγερμού βρίσκεται το πολιτικό σκηνικό, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς ενδέχεται να ανοίξει τα χαρτιά του από την Κρήτη, με φόντο τις έντονες φήμες για ίδρυση νέου κόμματος

Καλλιθέα: Ανατροπή στην υπόθεση – Δεν υπήρξε διάρρηξη, οι δύο άνδρες φέρεται να δέχθηκαν επίθεση σε στάση

E-Daily 2.TopNews 05.06.2026
Τι συνέβη πραγματικά στο επεισόδιο με τους δύο Αιγύπτιους

Ο Πιερρακάκης ανακοίνωσε την αύξηση του ακατάσχετου λογαριασμού στα 1.600 ευρώ

Πολιτική 05.06.2026
Μέχρι σήμερα το ακατάσχετο ήταν στα 1.250 ευρώ

Χαλκιδική: Υπερχείλισαν χείμαρροι λόγω κακοκαιρίας – Διακοπές κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο

E-Daily 2.TopNews 05.06.2026
Ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα

Ελενα Τοπαλίδου: Συνελήφθη η γνωστή ηθοποιός και χορεύτρια για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

E-Daily 2.TopNews 05.06.2026
Στα χέρια των αρχών τα ξημερώματα της Παρασκευής

Ρουμανία: Αρκούδα επιτέθηκε σε τουρίστα που προσπάθησε να την ταΐσει ‑ Δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 05.06.2026
Να σημειωθεί ότι η αρκούδα και το μικρό της είναι καλά στην υγεία τους