E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αδωνις Γεωργιάδης για φαρμακευτική κάνναβη: Το 2018 κάναμε λάθος

Στην ευθεία παραδοχή για το «λάθος» της ΝΔ να μην υποστηρίξει τη νομοθετική πρωτοβουλία για τη λειτουργία αγοράς φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα μας προχώρησε ο υπουργός

Δημοσίευση 11/5/2021 | 18:22

Αδωνις Γεωργιάδης για φαρμακευτική κάνναβη: Το 2018 κάναμε λάθος

Στην ευθεία παραδοχή για το «λάθος» της ΝΔ να μην υποστηρίξει τη νομοθετική πρωτοβουλία για τη λειτουργία αγοράς φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα μας, το 2018, προχώρησε από τη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ναι! Λάθος κάναμε το 2018! Δεν υπάρχει λόγος να χάνουμε χρόνο με αυτό!», είπε κατά την τοποθέτησή του κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε: «η δική μας ιδεολογία έχει πολύ μεγάλη δύναμη, δεν έχουμε πρόβλημα να παραδεχθούμε το λάθος και να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Δεν ήμασταν ώριμοι να αναγνωρίσουμε τη φαρμακευτική κάνναβη και στη πορεία του χρόνου καταλάβαμε ότι η Ελλάδα μπορεί να μετάσχει και δεν έχει κανέναν μελανό σημείο, καμία ηθική μομφή».

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης αναγνώρισε μέχρι και τη συμβολή του Νίκου Καρανίκα στο όλο ζήτημα. «Πρέπει να αναγνωρίσουμε τη συμβολή στη συζήτηση του κ. Καρανίκα. Έχουμε διαφορές, έχουμε συγκρουστεί, ωστόσο στην περίπτωση της φαρμακευτικής κάνναβης θέλω να είμαι ειλικρινής: η παρουσία του ήταν θετική και τον τιμάει το γεγονός ότι πολέμησε γι’ αυτή», κατέληξε.

Άμεση ήταν η απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ με την Κουμουνδούρου να σχολιάζει σχετικά: «Χαιρετίζουμε τη μεταστροφή του κ. Γεωργιάδη και τη – έστω και με μεγάλη καθυστέρηση – παραδοχή πως οι επενδύσεις στη φαρμακευτική κάνναβη είναι εξαιρετικά σημαντικές, τόσο υγειονομικά όσο και οικονομικά. Μετά τη δικαίωση, θα περιμέναμε και μία πρώτη συγγνώμη για τους τόνους λάσπης και το σαμποτάζ στις επενδύσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ όσο ήταν στην αντιπολίτευση, με αφορμή τη φαρμακευτική κάνναβη. Αλλά έχουμε ακόμα να ελπίζουμε στις 158 συγγνώμες από τους βουλευτές της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηλεία: «Αν δεν επενέβαινε εισαγγελέας, το μωρό δεν θα ζούσε ‑ Οι γονείς να κάτσουν στο σκαμνί»

Ελλάδα Χτες
Αποκαλύψεις για την κακοποίηση του 10 μηνών βρέφους

Ευθύμης Λέκκας ‑ Σεισμός: «Στο Αγιο Όρος έχουμε έναν επιστημονικό γρίφο»

Ελλάδα Χτες
O καθηγητής περιέγραψε μια εξελισσόμενη κατάσταση

Έκλεψε εκκλησία και έκρυψε τα κλοπιμαία σε παρτέρι ‑ Πού τον τσάκωσαν

Ελλάδα Χτες
Είχε αφαιρέσει χρήματα και τιμαλφή

ΗΠΑ: Πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Μπάιντεν... πυροβολεί το πόδι του

Κόσμος Χτες
Η πρώην πρώτη κυρία βρισκόταν στο αεροδρόμιο αλλά δεν ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σύμφωνα με την Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Ο Τραμπ τα ...βρήκε σκούρα με τα ελληνικά ονόματα ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
Μπέρδεψε λίγο τα ονόματα όταν κλήθηκε να μιλήσει για τους Ελληνοαμερικανούς αξιωματούχους στην κυβέρνησή του, αλλά και για μέλη του Κογκρέσου.

Έφοδος του Ελληνικού FBI σε οίκους ανοχής στην Αθήνα ‑ Συνελήφθησαν 12 άτομα

Ελλάδα Χτες
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα, ενώ οι αρχές προχωρούν ξανά στη σφράγιση των χώρων

Ζάκυνθος: 62χρονος πυροβόλησε τη γειτόνισσά του ‑ Τραυματίστηκε η γυναίκα

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί

Αλλάζουν τα πάντα για τα τροχόσπιτα ‑ Αρση των περιορισμών για την στάση και την στάθμευση

Ελλάδα Χτες
Ο Σ.Ε.Α.Ρ.Τ.Ε. ανακοίνωσε την έκδοση της νέας διευκρινιστικής διαταγής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

Περιβαλλοντικό έγκλημα στη Βόρεια Πίνδο – Νεκρά ζώα και παγίδες θανάτου παντού

Ελλάδα Χτες
Ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιβαλλοντικό έγκλημα

«Είσαι ακόμα πιο όμορφη»: Η αμηχανία από κομπλιμέντο του Τραμπ σε παρουσιάστρια on air

Κόσμος Χτες
«Δεν επιτρέπεται πια να λέμε σε μια γυναίκα ότι είναι όμορφη»