E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αδωνις Γεωργιάδης για φαρμακευτική κάνναβη: Το 2018 κάναμε λάθος

Στην ευθεία παραδοχή για το «λάθος» της ΝΔ να μην υποστηρίξει τη νομοθετική πρωτοβουλία για τη λειτουργία αγοράς φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα μας προχώρησε ο υπουργός

Δημοσίευση 11/5/2021 | 18:22

Αδωνις Γεωργιάδης για φαρμακευτική κάνναβη: Το 2018 κάναμε λάθος

Στην ευθεία παραδοχή για το «λάθος» της ΝΔ να μην υποστηρίξει τη νομοθετική πρωτοβουλία για τη λειτουργία αγοράς φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα μας, το 2018, προχώρησε από τη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ναι! Λάθος κάναμε το 2018! Δεν υπάρχει λόγος να χάνουμε χρόνο με αυτό!», είπε κατά την τοποθέτησή του κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε: «η δική μας ιδεολογία έχει πολύ μεγάλη δύναμη, δεν έχουμε πρόβλημα να παραδεχθούμε το λάθος και να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Δεν ήμασταν ώριμοι να αναγνωρίσουμε τη φαρμακευτική κάνναβη και στη πορεία του χρόνου καταλάβαμε ότι η Ελλάδα μπορεί να μετάσχει και δεν έχει κανέναν μελανό σημείο, καμία ηθική μομφή».

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης αναγνώρισε μέχρι και τη συμβολή του Νίκου Καρανίκα στο όλο ζήτημα. «Πρέπει να αναγνωρίσουμε τη συμβολή στη συζήτηση του κ. Καρανίκα. Έχουμε διαφορές, έχουμε συγκρουστεί, ωστόσο στην περίπτωση της φαρμακευτικής κάνναβης θέλω να είμαι ειλικρινής: η παρουσία του ήταν θετική και τον τιμάει το γεγονός ότι πολέμησε γι’ αυτή», κατέληξε.

Άμεση ήταν η απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ με την Κουμουνδούρου να σχολιάζει σχετικά: «Χαιρετίζουμε τη μεταστροφή του κ. Γεωργιάδη και τη – έστω και με μεγάλη καθυστέρηση – παραδοχή πως οι επενδύσεις στη φαρμακευτική κάνναβη είναι εξαιρετικά σημαντικές, τόσο υγειονομικά όσο και οικονομικά. Μετά τη δικαίωση, θα περιμέναμε και μία πρώτη συγγνώμη για τους τόνους λάσπης και το σαμποτάζ στις επενδύσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ όσο ήταν στην αντιπολίτευση, με αφορμή τη φαρμακευτική κάνναβη. Αλλά έχουμε ακόμα να ελπίζουμε στις 158 συγγνώμες από τους βουλευτές της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο ηθοποιός Πάνος Πανόπουλος: Την Παρασκευή η κηδεία του

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας

Οργισμένος ο Έλον Μασκ για την Οδύσσεια του Κρίστοφερ Νόλαν: Ατιμάζει τον Όμηρο, προσβάλλει τους Έλληνες

E-Daily 3.Left 14.05.2026
Αφορμή η επιλογή της Λουπίτα Νιόνγκο για τον ρόλο της Ωραίας Ελένης - Γιατί ο Mr X κατηγορεί τον σκηνοθέτη ότι «κυνηγάει τα βραβεία»

Αρνητικός στον χανταϊό ο Ελληνας επιβάτης του Hondius

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Αρνητικός στον χανταϊό είναι ο επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου, ο οποίος νοσηλεύεται προληπτικά σε καραντίνα στο Νοσοκομείο «Αττικόν», σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας

Αιματηρό επεισόδιο στην Κέρκυρα: 54χρονη μαχαίρωσε τον σύντροφό της

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Η γυναίκα συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας

Ο αλαζόνας τουρίστας συνελήφθη μία εβδομάδα μετά το βίντεο που τον έδειχνε να πετάει πέτρα στη φώκια «Λάνι» στη Χαβάη

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Αρχικά είχε προσαχθεί για ανάκριση στις 5 Μαΐου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος αφού ζήτησε δικηγόρο

Γεωργιάδης: «Χθες ακόμη ένας ανήλικος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας στη Θεσσαλονίκη»

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
«Αναγκάστηκαν οι γονείς να το πάνε στο νοσοκομείο, το πρόλαβαν - Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή», ανέφερε ο υπουργός Υγείας

«Βιάστε την, μην τη σκοτώσετε»: Αποκαλύψεις τρόμου στο Κονγκό:

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Μαζικοί τάφοι, βιασμοί και εκτελέσεις αμάχων

Δεν πήγαιναν ούτε σχολείο τα παιδιά που ζούσαν μέσα σε ακαθαρσίες σε σπίτι στο Περιστέρι, τι λέει η γιαγιά τους

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Στο Παίδων τα 6 ανήλικα που ζούσαν με τους γονείς τους σε δώμα «χωματερή»

Σύρος: Συνελήφθησαν δύο Σύροι για φωτογράφιση 8χρονων κοριτσιών

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Συναγερμός στην πλατεία Μιαούλη