E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ζάκυνθος: Βρέθηκε και 2o καλάσνικοφ στο όχημα των δολοφόνων του Κορφιάτη

Συνολικά στο χώρο του εγκλήματος βρέθηκαν 28 κάλυκες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/5/2021 | 13:58

Ζάκυνθος: Βρέθηκε και 2o καλάσνικοφ στο όχημα των δολοφόνων του Κορφιάτη

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας του γνωστού επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στο ΙΧ που χρησιμοποίησαν οι δράστες και ένα δεύτερο καλάσνικοφ.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν στην επίθεση ένα Fiat Panda, χρώματος ασημί με φιμέ τζάμια το οποίο έκαψαν στη συνέχεια πίσω από το νεκροταφείο των Αμπελοκήπων για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από την Αθήνα στις 31 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το imerazante.gr, η ΕΛ.ΑΣ. έχει συλλέξει αρκετό υλικό από κάμερες ασφαλείας που θα βοηθήσει στον εντοπισμό τους. Συνολικά στο χώρο του εγκλήματος βρέθηκαν 28 κάλυκες. Η χαριστική βολή στον επιχειρηματία δόθηκε στο κεφάλι του. Ο 53χρονος επιχειρηματίας φέρεται να κυκλοφορούσε με θωρακισμένο αυτοκίνητο και με συνοδεία ασφαλείας. Φοβόταν για τη ζωή του και λάμβανε αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι θα γίνει στόχος δολοφονικής επίθεσης.

Οι φόβοι του Ντίμη Κορφιάτη

Για το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» έκανε λόγο ο Θόδωρος Μαντάς, αναφερόμενος στην δολοφονία του πελάτη του στην Ζάκυνθο, το μεσημέρι της Παρασκευής. Όπως είπε ο κ. Μαντάς «Τον Ιούνιο του 2020 ο εν λόγω επιχειρηματίας δέχθηκε δολοφονική επίθεση με πανομοιότυπο τρόπο, κατά την οποία τραυματίστηκε βαρύτατα και σώθηκε με μεγάλη προσπάθεια των γιατρών ως εκ θαύματος, ενώ σκοτώθηκε η γυναίκα του, αφήνοντας πίσω δύο παιδιά».

«Μέχρι τον Δεκέμβριο η έρευνα της Αστυνομίας για την υπόθεση καρκινοβατεί. Ο επιχειρηματίας έκανε μόνος του έρευνα για να μάθει τι συνέβη και ποιος ήθελε να τον σκοτώσει και είχε σκοτώσει την γυναίκα του, εισέφερε πλήθος στοιχείων στις αρμόδιες Αρχές, αλλά δεν υπήρξε πρόοδος στις έρευνες», ανέφερε ο κ. Μαντάς.

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος στον ΑΝΤ1, «στις 23 Απριλίου, λίγες ημέρες πριν την δολοφονία του, διαπιστώνοντας την υπέρμετρη καθυστέρηση στην πρόοδο των ερευνών, με έγγραφο που απέστειλε ενημερώνεται η αστυνομική Αρχή που κάνει την προανάκριση και παράλληλα η Εισαγγελία στην Ζάκυνθο. Με αυτό εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την ολιγωρία στην έρευνα και λέει ότι δημιουργείται πλέον έντονη ανησυχία και διατυπώνει την αγωνία του για την εξέλιξη που θα έχει αυτή η ιστορία».

Ουσιαστικά, όπως ανέφερε ο κ. Μαντάς, το θύμα της δολοφονικής επίθεσης ενημέρωσε δίνοντας στοιχεία, τόσο τον Δεκέμβριο όσο και πριν από λίγες ημέρες, ότι συγκεκριμένα πρόσωπα ήταν πίσω από την επίθεση του Ιουνίου 2020 και ότι υπάρχει σε ισχύ «συμβόλαιο θανάτου» με στόχο τον ίδιο και ότι δεχόταν απειλές.

Πληροφορίες που προκαλούν προβληματισμό

Ο δολοφονημένος ξενοδόχος της Ζακύνθου Ντίμης Κορφιάτης, είχε προειδοποιήσει ανώτερο αξιωματικό της τοπικής αστυνομίας, ότι έχει συνταχθεί νέο συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του, με αφετηρία την κλοπή ταχύπλοου σκάφους, που έγινε μάλιστα δυο φορές και σε διάστημα μόλις δέκα πέντε ημερών.

Και αυτό επειδή και πέρσι που δολοφονήθηκε μπροστά του η σύζυγός του, οι άγνωστοι δολοφόνοι όπως αποκαλύφθηκε διέφυγαν απ’ το νησί με ταχύπλοο που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στα απέναντι παράλια της Κυλλήνης.
Θύμα κλοπής ο πλούσιος Βέλγος

Πιο συγκεκριμένα όπως επισημαίνει αξιόπιστη πηγή στο newsit.gr, ο Ντίμης Κορφιάτης είχε θορυβηθεί απ’ την κλοπή ταχύπλοου σκάφους που ανήκει σε πλούσιο Βέλγο επιχειρηματία ο οποίος και έχει χτίσει βίλα στο χωριό Βολίμες στην οποία και διαμένει όλους τους θερινούς μήνες. Η κλοπή έγινε ενώ το ταχύπλοο ήταν δεμένο στο λιμάνι, όμως για κακή τύχη των δραστών όταν ανέσυραν το ταχύπλοο για να το κρύψουν πιθανός σε κάποια αποθήκη, στην διαδρομή ο τράκτορας ντεραπάρισε με αποτέλεσμα οι δράστες να το εγκαταλείψουν. Επανήλθαν όμως πριν το Πάσχα όταν το ταχύπλοο ο Ελβετός το είχε τοποθετήσει πάνω σε τρέιλερ σε επαγγελματικό υπαίθριο πάρκινγκ.

Η 2η και τελευταία φορά…

Τότε ήταν που ο 54χρονος χτύπησε για 2η φορά την πόρτα του υψηλόβαθμου αξιωματικού ότι επίκειται η δολοφονία του, πλην όμως όπως μαρτυρά στενός φίλος του δεν ελήφθη κανένα μέτρο «αποτροπής» ή προστασίας του … Σήμερα το πρωί οι φόβοι του ξενοδόχου επαληθεύτηκαν αλλά ήταν ήδη πολύ αργά και για την δική του ζωή, όπως είχε γίνει και το περασμένο καλοκαίρι όταν δέχτηκε εν κινήσει καταιγισμό πυρών σε επαρχιακό δρόμο με το σκουτεράκι του, έχοντας ως συνοδηγό την σύζυγό του που ξεψύχησε επί τόπου και με τον ίδιο βαριά τραυματισμένο.

Η ληστεία στο δήμαρχο

Ο Ντίμης Κορφιάτης είχε αποκαλύψει στις αρχές πως ο Αλβανός που λήστεψε έξω απ’ την τράπεζα τις 550.000 ευρώ απ’ τον νυν δήμαρχο του νησιού Νικήτα Αρετάκη [άνοιξη του 2016] τελούσε υπό τα διαταγάς διεφθαρμένου αξιωματικού της Ασφάλειας Ζακύνθου, ο οποίος για τον λόγο αυτό προφυλακίστηκε και καταδικάστηκε.

Ο φόνος του πατέρα πριν από 28 χρόνια

Η πηγή του κακού όμως ήταν και άλλος ένας φόνος που σημειώθηκε στο νησί το καλοκαίρι του 2017 σε βενζινάδικο με θύμα τον ΓΣ, τον 37χρονο μπόντι μπίλντερ και δράστη Ζακυνθινό φίλο του Κορφιάτη. Ο δράστης φέρεται να είχε ανοιχτή βεντέτα με το θύμα καθώς ο πατέρας του 37χρονου ΓΣ το 1993 είχε σκοτώσει με μαχαίρι τον δικό του πατέρα μετά από λογομαχία στην πλατεία του χωριού.

Οι προσβολές για την γυναίκα του

Ανάμεσα στα παιδιά των δυο οικογενειών όμως είχε μπει τα τελευταία χρόνια και μια ερωτική σχέση. Ο συγχωριανός που σκότωσε τον ΓΣ, είχε παντρευτεί την γυναίκα με την οποία είχε παλαιότερα δεσμό ο μικρότερος αδελφός του 37χρονου. Και όπως κατέθεσε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος για τον φόνο «ο 37χρονος, ως ο πιο εύσωμος απ’ τα τρία συνολικά αδέλφια του, όπου με έβλεπε με προκαλούσε συνεχώς στο νησί μπροστά σε κόσμο. Ήθελε να με ρεζιλεύει, μέχρι που δεν άντεξα και τον ξέκανα με την καραμπίνα, όταν πέρασε απ’ το βενζινάδικο του κουμπάρου μου…».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ασημένιος ο Εμμανουήλ Καραλής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου με άλμα στα 6,05μ.

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Ντουπλάντις κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Τουρκία: Αιματηρός καυγάς δύο οικογενειών στη Χατάι – 3 νεκροί και 25 τραυματίες

Κόσμος Χτες
Η σύρραξη ξέσπασε κατά τη διάρκεια της γιορτής Eid al-Fitr και κλιμακώθηκε γρήγορα σε μάχη με πέτρες, μαχαίρια και πυροβόλα όπλα.

Ναύαρχος Παυλόπουλος: «Η αποβατική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράν είναι ήδη σε εξέλιξη»

Κόσμος Χτες
Ο επίτιμος αρχηγός Στόλου εκτιμά ότι οι Αμερικανοί διατηρούν το στοιχείο του αιφνιδιασμού μέσω στρατηγικής παραπλάνησης, ενώ αποκλείει πρακτικά κάθε κίνδυνο για την Ελλάδα.

Για πρώτη φορά: Ακριβότερο το πετρέλαιο κίνησης από την αμόλυβδη

Οικονομία Χτες
Η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπέρασε την αντίστοιχη της αμόλυβδης

Ισραήλ για Νατάνζ: «Δεν βομβαρδίσαμε εμείς» – Πληροφορίες για αμερικανικές βόμβες bunker buster

Κόσμος Χτες
Αξιωματούχοι του IDF αρνήθηκαν οποιαδήποτε ισραηλινή εμπλοκή στην επίθεση κατά της πυρηνικής εγκατάστασης, ενώ ισραηλινό δίκτυο επικαλείται πηγές που «δείχνουν» τις ΗΠΑ.

Καταγγελία από Λόλα Νταϊφά: «Ο Τσαγκαράκης πουλούσε τα κλεμμένα μου κοσμήματα στην εκπομπή του»

Ελλάδα Χτες
Η έφοδος του ελληνικού FBI στην αποθήκη του στο Ελληνικό αποκάλυψε εκτεταμένο κύκλωμα πλαστογράφησης έργων τέχνης, ενώ παράλληλα συνελήφθη και υπάλληλος της γκαλερί του.

Χαλκιδική: Εξελίξεις με το διαμελισμένο πτώμα σε βαλίτσα ‑ «Μάλλον είναι η κόρη μου η Φωτεινή»

Ελλάδα Χτες
Πατέρας αγνοούμενης ισχυρίζεται πως η περιγραφή ταιριάζει απόλυτα με την κόρη του

Τρεις εβδομάδες πολέμου με αντιφατικά μηνύματα από Τραμπ: «Δεν θέλω εκεχειρία» αλλά… μείωση επιχειρήσεων

Κόσμος Χτες
Μόνο το 7% των Αμερικανών υποστηρίζουν την πραγματοποίηση χερσαίων επιχειρήσεων στο Ιράν

Μερομήνια 2026: Τι προβλέπουν για το Πάσχα ‑ Πώς θα σουβλίσουμε φέτος

Καιρός Χτες
Η ψυχρή και ασταθής εκκίνηση της άνοιξης δημιουργεί ερωτήματα

7χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ μετά από σοβαρό ατύχημα σε πάρκο στη Βέροια

Ελλάδα Χτες
Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι ενώ υπέστη και ρήξη σπλήνας - Στήθηκε «γέφυρα σωτηρίας» για τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη