E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα mycar ‑ Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα

Ανάσα για 130.000 ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/5/2021 | 21:47

Ανοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα mycar ‑ Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα

Άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής (7/5) η ηλεκτρονική πλατφόρμα με την οποία οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες και θέλουν να τις πάρουν πίσω για μικρότερο χρονικό διάστημα μπορούν να το κάνουν. Και μάλιστα χωρίς πέναλτι!

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ άνοιξε και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να «πάρουν πίσω» τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να προχωρήσουν σε ψηφιακή άρση της ακινησίας των οχημάτων τους, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες που θέλουν να τα κυκλοφορήσουν χωρίς μάλιστα να επιβαρυνθούν επιπλέον. Χωρίς δηλαδή να καταβάλλουν έξτρα χρήματα πέραν των δωδεκατημορίων που αντιστοιχούν στα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, σε συνάρτηση με τους μήνες που θέλουν να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητά τους.

Για την ψηφιακή άρση ακινησίας, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, μπαίνουν με τους κωδικούς Taxis, στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ, επιλέγουν το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία και πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που θέλουν, χωρίς πρόστιμο. Στη συνέχεια γίνεται online έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο και στο τέλος υποβάλλεται το αίτημα για άρση της ακινησίας.

Για την άρση της ακινησίας απαιτείται:

  • Η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η άρση ακινησίας ή των αναλογικών/μηνιαίων τελών κυκλοφορίας, που αναλογούν στο χρονικό διάστημα άρσης ακινησίας, εφόσον προβλέπεται από ισχύουσες διατάξεις .
  • Η ύπαρξη ενεργού συμβολαίου ασφάλισης του οχήματος.

Σε περίπτωση που δεν είναι πληρωμένα τα τέλη, επιλέγεται «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας».

Στη συνέχεια επιλέγετε αν επιθυμείτε να καταβάλετε ετήσια ή αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, οπότε για:

  • Ετήσια, δημιουργείται το σχετικό ειδοποιητήριο, με τον Κωδικό Πληρωμής.
  • Αναλογικά, θα πρέπει να επιλέξετε το πλήθος των μηνών για τους οποίους επιθυμείτε να καταβάλετε τέλη κυκλοφορίας.

Επισημαίνεται ότι, στην περίπτωση που έχετε ήδη πληρώσει αναλογικά τέλη κυκλοφορίας και επιθυμείτε να πληρώσετε ετήσια (π.χ. γιατί πρόκειται να μεταβιβάσετε το αυτοκίνητό σας) επιλέγοντας ετήσια τέλη θα υπολογιστεί από το σύστημα το υπόλοιπο ποσό της οφειλής.

Το μέτρο δίνει ανάσα στους κατόχους οχημάτων οι οποίοι λόγω της πανδημίας και του lockdown έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους και παράλληλα λόγω της μείωσης που έχουν υποστεί τα εισοδήματά τους δυσκολεύονται στην πληρωμή των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Με την ενεργοποίηση της ρύθμισης:

  • ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.000 κυβικών το οποίο επιβαρύνεται κανονικά με ετήσια τέλη 690 ευρώ, που θα θελήσει να βάλει ξανά τις πινακίδες κυκλοφορίας στο αυτοκίνητό του για διάστημα δυο μηνών (Ιούλιο και Αύγουστο) θα επιβαρυνθεί με τέλη 115 ευρώ ( 2 μήνες από 57,5 ευρώ ο καθένας).
  • ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.400 κυβικών με ετήσια τέλη 920 ευρώ θελήσει να «πάρει πίσω» τις πινακίδες του για το διάστημα Ιουλίου – Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβάλλει 459,6 ευρώ (76,6 ευρώ για έξι μήνες).

Σημειώνεται ότι οι κάτοχοι οχημάτων που κατέθεσαν ηλεκτρονικά τις πινακίδες κυκλοφορίας, μέσω της πλατφόρμας mycar της ΑΑΔΕ, δεν είχαν υποχρέωση να τις αποστείλουν στην Εφορία. Έχουν κρατήσει τις πινακίδες στο σπίτι τους και όταν αποφασίσουν να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας του οχήματός τους πληρώνοντας τα τέλη με το μήνα θα τις επανατοποθετήσουν στα αυτοκίνητά τους για να κυκλοφορήσουν ξανά στους ελληνικούς δρόμους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΠΘ: Όλα τα κτίρια του ιδρύματος θα κλείνουν στις 22:00

Ελλάδα 12.02.2026
Αφορμή τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου

Αθήνα: Κάθοδος δεκάδων τρακτέρ στο Σύνταγμα – Αύριο η αγροτική κινητοποίηση

Ελλάδα 12.02.2026
Θα μείνουν στο σημείο για όλη τη νύχτα

Υπόθεση Κατασκοπείας: Αυτός είναι ο «Στίβεν» που στρατολόγησε τον 54χρονο σμήναρχο

Ελλάδα 12.02.2026
Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν φωτογραφίες του

Η ICE αποσύρεται από τη Μινεσότα

Κόσμος 12.02.2026
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά τους φονικούς πυροβολισμούς

Η στιγμή που κινεζικό αλιευτικό χτυπά φάλαινα ‑ Πλάνα από drone

Κόσμος 12.02.2026
Από τη σύγκρουση το ζώο απέκτησε μία λευκή ουλή κατά μήκος της πλάτης του

Φρίκη στη Γαλλία: Βρέθηκαν δύο νεκρά μωρά σε καταψύκτη, το ένα το βρήκε ο πατέρας της οικογένειας

Κόσμος 12.02.2026
Για την περίεργη υπόθεση έχει συλληφθεί η σύντροφος του άντρα - Αγνωστο παραμένει το τι έχει συμβεί

Ζαχάροβα για Καποδίστρια: Έλληνας πατριώτης που αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του ρωσικού κράτους

Ελλάδα 12.02.2026
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου αναφέρθηκε στην καταγωγή του πρώτου κυβερνήτη του ελληνικού κράτους και στην προσφορά του στις δύο χώρες

Προφυλακίστηκε ο 26χρονος που κατηγορείται για βιασμό 16χρονου στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 12.02.2026
Ο 26χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι όλα έγιναν συναινετικά

Βέλγιο: Έφοδος της αστυνομίας στο κτίριο της Κομισιόν – Έρευνα για την πώληση 23 ακινήτων

Κόσμος 12.02.2026
Η έρευνα εστιάζεται σε 23 ακίνητα που πούλησε η Κομισιόν το 2024 στο βελγικό κράτος

Χαράτσι στα δέματα Temu και Shein: Δασμοί ακόμα και… 24 ευρώ ανά παραγγελία

Κόσμος 12.02.2026
Η ΕΕ αποφάσισε την επιβολή τελωνειακών επιβαρύνσεων στις εισαγωγές από την Κίνα

Απεργία πιλότων και πληρωμάτων καμπίνας της Lufthansa ‑ Ακυρώνονται σχεδόν όλες οι αναχωρήσεις από γερμανικά αεροδρόμια

Κόσμος 12.02.2026
Επηρεάζονται περίπου 69.000 επιβάτες - Η εταιρεία εκτιμά ότι το πτητικό της πρόγραμμα θα αποκατασταθεί αύριο