E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίθεση με βιτριόλι: Σε δίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η 36χρονη

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και όχι τον ισχυρισμό της κατηγορουμένης

Δημοσίευση 7/5/2021 | 14:15

Επίθεση με βιτριόλι: Σε δίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η 36χρονη

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας θα καθίσει η 36χρονη που επιτέθηκε με βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα.

Οι δικαστές του αρμόδιου δικαστικού Συμβουλίου με βούλευμα τους (1510/2021) παραπέμπουν σε δίκη την νεαρή κατηγορούμενη για τη σοκαριστική επίθεση. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και όχι τον ισχυρισμό της κατηγορουμένης που πρόσφατα ομολόγησε την πράξη της αποδεχόμενη, ωστόσο, μόνο το αδίκημα της σωματικής βλάβης.

«Από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι η πράξη θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως απόπειρα ανθρωποκτονίας και όχι ως βαριά σκοπούμενη βλάβη, διότι από όλα τα στοιχεία τις δικογραφίας προκύπτει ότι η κατηγορούμενη είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα» ανέφερε σε δήλωση του ο Απόστολος Λύτρας, νομικός παραστάτης της Ιωάννας.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας στην πρόταση του είχε διατυπώσει την θέση ότι πρόθεση της κατηγορούμενης ήταν να σκοτώσει την Ιωάννα επικαλούμενος, μάλιστα, και τα στοιχεία των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ασφάλειας που αναφέρονται στην ποσότητα και την πυκνότητα του υλικού.

Υπενθυμίζεται ότι η 36χρονη έλυσε τη σιωπή της περίπου ένα χρόνο μετά την επίθεση της στην Ιωάννα κάνοντας λόγο για «αρρωστημένη εμμονή» . Η κατηγορούμενη, ωστόσο, επιφυλάχθηκε να αποκαλύψει στο δικαστήριο ποιο ήταν το «πολύ προσωπικό ζήτημα» το οποίο «ήταν πολύ σημαντικό» για εκείνη και θεώρησε υπεύθυνη την συγχωριανή της με αποτέλεσμα να της στήσει καρτέρι.

«Με την κίνησή μου αυτή δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Δεν στόχευσα ποτέ να τη σκοτώσω αλλά να την πονέσω και να την τραυματίσω…» τόνισε η κατηγορούμενη στη απολογία της δήλωσε μετανιωμένη και ζήτησε συγγνώμη σημειώνοντας με έμφαση ότι δεν μπορούσε να φανταστεί το κακό που θα της προξενούσε γιατί δεν είναι «χημικός».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Νίκος Λαζαρίδης, ιδρυτής του ομώνυμου γνωστού οινοποιείου

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της

«Βούλιαξε» από Αϊ‑Βασίληδες η Αθήνα για το Santa Run ‑ Πάνω από 1000 συμμετοχές

Ελλάδα Χτες
​Το σύνθημα για την εκκίνηση έδωσε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας

Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου των Θυμάτων των Τεμπών ‑ Η αντίδραση της Καρυστιανού

Ελλάδα Χτες
«Πόσοι φορολογικοί έλεγχοι και με ποια ευρήματα έκλεισαν όταν σκόνταψαν σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα;»

Αγνοούμενη στις ΗΠΑ εμφανίστηκε 40 χρόνια μετά, δεν γνώριζε ότι την είχε απαγάγει η μητέρα της όταν ήταν 3 ετών

Κόσμος Χτες
Συγκλονιστική υπόθεση από τις ΗΠΑ, με μητέρα που κατηγορείται για απαγωγή, αλλαγή ταυτότητας και μια οικογενειακή επανένωση έπειτα από τέσσερις δεκαετίες

Πέθανε η Ντόρα Γιαννακοπούλου

Ελλάδα Χτες
Έφυγε σε ηλικία 88 ετών η ηθοποιός και συγγραφέας

Τέλος τα ποδήλατα: H ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που απαγορεύει τη χρήση τους σε πεζόδρομους

Κόσμος Χτες
Pεριορίζουν ποδήλατα και ηλεκτρικά σκούτερ στην κεντρική πεζοδρομημένη ζώνη από το 2026

«Ήταν κόλαση»: Καθαρίστρια μπήκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου gamer μετά από δύο χρόνια

Κόσμος Χτες
Ένοικος έμεινε σχεδόν δύο χρόνια σε ξενοδοχείο για gamers στην Κίνα χωρίς να βγαίνει. Όταν έφυγε, το προσωπικό βρέθηκε μπροστά σε εικόνες σοκ και «κόλασης»

Συγκίνησε ο Ανδρέας Τεττέη: Ξέσπασε σε κλάματα on air κι αποχώρησε από συνέντευξη ‑ Βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Ανδρέας Τεττέη αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την Κηφισιά, στον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό και δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του.

Χάρτης κινητοποιήσεων των αγροτών – Όλα τα μπλόκα πανελλαδικά

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες διατηρούν ενεργά τα μπλόκα σε κομβικά σημεία της χώρας, προχωρώντας σε ανοίγματα διοδίων

Μαρία Καρυστιανού: Το κίνημα οργανώνεται ‑ Σχεδιάζουμε επιτροπή «σοφών» για τη σωτηρία της χώρας

Ελλάδα Χτες
Τις τελευταίες εβδομάδες, η κυρία Καρυστιανού δέχεται πολλαπλά αιτήματα από πολίτες που ζητούν την οργάνωση ενός συλλογικού εγχειρήματος