E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αριθμός ρεκόρ θανάτων από αλκοόλ στη Βρετανία εν μέσω lockdown!

Το 2020, 7.423 άνθρωποι πέθαναν έπειτα από υπερβολική κατανάλωση

Δημοσίευση 6/5/2021 | 20:29

Αριθμός ρεκόρ θανάτων από αλκοόλ στη Βρετανία εν μέσω lockdown!
Φωτογραφία από τον χρήστη Chris F στο Pexels

Στην Αγγλία και την Ουαλία, ο ετήσιος αριθμός θανάτων που συνδέονται με το αλκοόλ εκτοξεύθηκε το 2020, αποκάλυψε σήμερα το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής, που διαπίστωσε μια πολύ μεγάλη αύξηση αυτού του αριθμού από την πρώτη καραντίνα τον Μάρτιο.

Το 2020, 7.423 άνθρωποι πέθαναν έπειτα από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ήτοι μια αύξηση περίπου 20% σε σύγκριση με τα δεδομένα της προηγούμενης χρονιάς, ανακοίνωσε το βρετανικό Γραφείο Στατιστικής. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ετήσιων θανάτων που έχει καταγραφεί από τότε που ο οργανισμός αυτό τους καταμετρά, δηλαδή από το 2001.

Το ποσοστό θνητότητας από το αλκοόλ, στο πρώτο τρίμηνο του 2020 (Ιανουάριος έως Μάρτιος) ήταν «στατιστικά παρόμοιο με εκείνα των δύο προηγούμενων ετών», υπογραμμίζουν οι ειδικοί, «όμως τα ποσοστά του δεύτερου τριμήνου, του τρίτου και του τέταρτου τριμήνου του 2020 ήταν σημαντικά υψηλότερα σε σύγκριση με εκείνα όλων των υπόλοιπων ετών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής σημειώνει πως αυτή η αύξηση συμπίπτει με την αρχή της πανδημίας», εξήγησε η Σάντιε Μπονιφέις, η διευθύντρια ερευνών στο Ινστιτούτο Μελετών Αλκοόλ, όπως και με τις τρεις καραντίνες, η πρώτη εκ των οποίων ανακοινώθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση στις 23 Μαρτίου του 2020.

Οι θάνατοι που κατέγραψε το Γραφείο συνδέονται, στην πλειονότητά τους, με μακροχρόνια προβλήματα εξάρτησης: το 80% οφειλόταν σε μια ηπατική νόσο που προκάλεσε το αλκοόλ, ενώ το 10% προκλήθηκε από συμπεριφορές ή επικίνδυνες ψυχικές καταστάσεις που συνδέονται με το αλκοόλ και το 6% σε δηλητηρίαση από αλκοόλ.

«Αυτό δείχνει ότι η αύξηση δεν εξηγείται από το γεγονός ότι τα άτομα που έπιναν κατά το παρελθόν σε λιγότερο επικίνδυνα επίπεδα αύξησαν την κατανάλωσή τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας», τονίζει η Μπονιφέις.

Σύμφωνα με την ίδια, τα αίτια αυτής της «ανησυχητικής» διαπίστωσης πρέπει κυρίως να αναζητηθούν από την πλευρά της αύξησης της κατανάλωσης σε άτομα που ήδη έπιναν πολύ, αλλά και στην έλλειψη «πρόσβασης σε φροντίδα».

«Για παράδειγμα, οι ηπατικές νόσοι οδηγούν συχνά στα επείγοντα, όμως οι άνθρωποι μπορεί να φοβόντουσαν να πάνε στα επείγοντα λόγω του ιού», εξηγεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγαλμα του Ιησού Χριστού 26 μέτρων τοποθετήθηκε στα σύνορα Λιβάνου‑Συρίας ως μήνυμα ειρήνης

Κόσμος 18.03.2026
Το έργο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από κάτοικο της περιοχής

Ανέγερση 2.350 κοινωνικών κατοικιών από το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο ‑ Οι δικαιούχοι

Ελλάδα 18.03.2026
Την υλοποίηση παρεμβάσεων που απαντούν σε δύο από τις σημαντικότερες προκλήσεις, τη στεγαστική κρίση και το ενεργειακό κόστος, προβλέπει το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο

Σκoτώθηκε ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν

Κόσμος 18.03.2026
Την είδηση μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ

Τέμπη: Ολοκληρώθηκε η ανάκριση για το «μπάζωμα» ‑Τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι

Ελλάδα 18.03.2026
Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η κύρια δίκη για τα Τέμπη ολοκληρώθηκε η ανάκριση για την αλλοίωση του χώρου του δυστυχήματος

Αφρικανική σκόνη και λασποβροχές στην Αττική ‑ Μέχρι πότε θα διαρκέσουν τα φαινόμενα

Καιρός 18.03.2026
Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι έως 8 μποφόρ, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Αγιον Όρος: Λεωφορείο έπεσε στη θάλασσα

Ελλάδα 18.03.2026
Καλά στην υγεία του ο οδηγός

Τουρκία: Θρίλερ με νεκρή 27χρονη influencer ‑ Στο «μικροσκόπιο» ηθοποιός που την είδε τελευταίος

Κόσμος 18.03.2026
Ο μυστηριώδης θάνατος της 27χρονης κοπέλας προκαλεί πολλά ερωτηματικά καθώς προέκυψε μόλις λίγες ώρες μετά την επιστροφή της από ταξίδι.

Ψήφισαν… όλοι τον Κιμ Γιονγκ Ουν: Εκλογική νίκη με 99,93%

Κόσμος 18.03.2026
«Πάρτι» στα social για το 0,07% στη Βόρεια Κορέα που δεν τον ψήφισε

Βηρυτός: Η στιγμή που ισραηλινός βομβαρδισμός κατεδαφίζει κτήριο 22 ορόφων, δείτε βίντεο

Κόσμος 18.03.2026
Το κτήριο είχε γίνει στόχος και στις 12 Μαρτίου καθώς θεωρείται ότι η Χεζμπολάχ το χρησιμοποιούσε για να αποθηκεύει χρήματα

Το Ιράν επιβεβαίωσε τη δολοφονία του Αλί Λαριτζανί

Κόσμος 18.03.2026
Νεκρός και ο γιος του

Προειδοποίηση Αραγτσί: Ο πόλεμος «θα πλήξει όλο τον κόσμο»

Κόσμος 18.03.2026
«Το κύμα των παγκόσμιων επιπτώσεων μόλις ξεκίνησε»

Δίκη Λυγγερίδη: Ένταση εισαγγελέα με μάρτυρα αστυνομικό ‑ «Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι»

Ελλάδα 18.03.2026
Συνεχίστηκε την Τρίτη (17/3) η δίκη για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη