E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αριθμός ρεκόρ θανάτων από αλκοόλ στη Βρετανία εν μέσω lockdown!

Το 2020, 7.423 άνθρωποι πέθαναν έπειτα από υπερβολική κατανάλωση

Δημοσίευση 6/5/2021 | 20:29

Αριθμός ρεκόρ θανάτων από αλκοόλ στη Βρετανία εν μέσω lockdown!
Φωτογραφία από τον χρήστη Chris F στο Pexels

Στην Αγγλία και την Ουαλία, ο ετήσιος αριθμός θανάτων που συνδέονται με το αλκοόλ εκτοξεύθηκε το 2020, αποκάλυψε σήμερα το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής, που διαπίστωσε μια πολύ μεγάλη αύξηση αυτού του αριθμού από την πρώτη καραντίνα τον Μάρτιο.

Το 2020, 7.423 άνθρωποι πέθαναν έπειτα από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ήτοι μια αύξηση περίπου 20% σε σύγκριση με τα δεδομένα της προηγούμενης χρονιάς, ανακοίνωσε το βρετανικό Γραφείο Στατιστικής. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ετήσιων θανάτων που έχει καταγραφεί από τότε που ο οργανισμός αυτό τους καταμετρά, δηλαδή από το 2001.

Το ποσοστό θνητότητας από το αλκοόλ, στο πρώτο τρίμηνο του 2020 (Ιανουάριος έως Μάρτιος) ήταν «στατιστικά παρόμοιο με εκείνα των δύο προηγούμενων ετών», υπογραμμίζουν οι ειδικοί, «όμως τα ποσοστά του δεύτερου τριμήνου, του τρίτου και του τέταρτου τριμήνου του 2020 ήταν σημαντικά υψηλότερα σε σύγκριση με εκείνα όλων των υπόλοιπων ετών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής σημειώνει πως αυτή η αύξηση συμπίπτει με την αρχή της πανδημίας», εξήγησε η Σάντιε Μπονιφέις, η διευθύντρια ερευνών στο Ινστιτούτο Μελετών Αλκοόλ, όπως και με τις τρεις καραντίνες, η πρώτη εκ των οποίων ανακοινώθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση στις 23 Μαρτίου του 2020.

Οι θάνατοι που κατέγραψε το Γραφείο συνδέονται, στην πλειονότητά τους, με μακροχρόνια προβλήματα εξάρτησης: το 80% οφειλόταν σε μια ηπατική νόσο που προκάλεσε το αλκοόλ, ενώ το 10% προκλήθηκε από συμπεριφορές ή επικίνδυνες ψυχικές καταστάσεις που συνδέονται με το αλκοόλ και το 6% σε δηλητηρίαση από αλκοόλ.

«Αυτό δείχνει ότι η αύξηση δεν εξηγείται από το γεγονός ότι τα άτομα που έπιναν κατά το παρελθόν σε λιγότερο επικίνδυνα επίπεδα αύξησαν την κατανάλωσή τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας», τονίζει η Μπονιφέις.

Σύμφωνα με την ίδια, τα αίτια αυτής της «ανησυχητικής» διαπίστωσης πρέπει κυρίως να αναζητηθούν από την πλευρά της αύξησης της κατανάλωσης σε άτομα που ήδη έπιναν πολύ, αλλά και στην έλλειψη «πρόσβασης σε φροντίδα».

«Για παράδειγμα, οι ηπατικές νόσοι οδηγούν συχνά στα επείγοντα, όμως οι άνθρωποι μπορεί να φοβόντουσαν να πάνε στα επείγοντα λόγω του ιού», εξηγεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Μασκ ανακοίνωσε την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος – «Το America Party σχηματίζεται για να σας δώσει πίσω την ελευθερία σας»

Κόσμος 06.07.2025
Η χώρα μας χρειάζεται μια εναλλακτική στο μονοκομματικό σύστημα Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικανών, ώστε ο λαός να έχει πραγματικά φωνή» δηλώνει

Μετά τον τετραήμερο καύσωνα με τα 40αρια έρχονται θυελλώδεις άνεμοι – Μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιές

Καιρός Χτες
Αποπνικτική θα είναι η κατάσταση τις επόμενες ημέρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Συνελήφθη 43χρονος για άσκοπους πυροβολισμούς στο Ρέθυμνο

Ελλάδα Χτες
Ο 43χρονος δεν παρείχε τις απαραίτητες πληροφορίες για την ανακάλυψη των δραστών που προέβησαν στη ρίψη των άσκοπων πυροβολισμών στην αυλή του σπιτιού του

Φονικές πλημμύρες στο Τέξας: Μάχη με τον χρόνο για τις αγνοούμενες κατασκηνώτριες‑ Νεκρά 9 παιδιά

Κόσμος Χτες
Δύο από τα μικρότερα κορίτσια της κατασκήνωσης που παρασύρθηκε από τα νερά βρέθηκαν νεκρά, αυξάνοντας τους φόβους για την τύχη των υπολοίπων

Ελευσίνα: Σύλληψη 31χρονου που βίαζε και εξέδιδε 17χρονη ‑ Τον έψαχναν από το 2021

Ελλάδα Χτες
Ο 31χρονος παρουσίαζε την ανήλικη κοπέλα ως ενήλικη

Πολωνός καθηγητής το θύμα της δολοφονίας στην Αγία Παρασκευή

Ελλάδα Χτες
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το θύμα που ήταν 43 ετών και πατέρας δύο παιδιών

Δελφίνια «έκλεψαν την παράσταση» στον Κορινθιακό

Ελλάδα Χτες
Η εμφάνιση των δελφινιών στον Κορινθιακό Κόλπο είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για το οικοσύστημα της περιοχής

Πακιστάν: Κατέρρευσε πολυώροφο κτίριο ‑ 16 νεκροί, οκτώ εγκλωβισμένοι στα ερείπια

Κόσμος Χτες
Οι διασώστες χρησιμοποιούν βαριά μηχανήματα για να αναζητήσουν τουλάχιστον οκτώ ακόμη επιζώντες που πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια

Χαλκιδική: Λουκέτο σε beach bar για καταπάτηση αιγιαλού

Ελλάδα Χτες
Πάνω από 3.000 καταγγελίες στο MyCoast

Συνελήφθη δημοσιογράφος στον Βόλο που φέρεται να εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή

Ελλάδα Χτες
Φέρεται να της ζήτησε 10.000 ευρώ για να μη γράφει δυσμενή σχόλια για την ίδια στο μέσο που κατέχει - Συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα

Συγκλονιστικός Μπερνάρντο Σίλβα στο ύστατο αντίο στον Ζότα

Αθλητικά Νέα Χτες
«Ο αριθμός 20 ήταν ήδη ξεχωριστός, τώρα θα είναι ακόμη περισσότερο»