E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αριθμός ρεκόρ θανάτων από αλκοόλ στη Βρετανία εν μέσω lockdown!

Το 2020, 7.423 άνθρωποι πέθαναν έπειτα από υπερβολική κατανάλωση

Δημοσίευση 6/5/2021 | 20:29

Αριθμός ρεκόρ θανάτων από αλκοόλ στη Βρετανία εν μέσω lockdown!
Φωτογραφία από τον χρήστη Chris F στο Pexels

Στην Αγγλία και την Ουαλία, ο ετήσιος αριθμός θανάτων που συνδέονται με το αλκοόλ εκτοξεύθηκε το 2020, αποκάλυψε σήμερα το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής, που διαπίστωσε μια πολύ μεγάλη αύξηση αυτού του αριθμού από την πρώτη καραντίνα τον Μάρτιο.

Το 2020, 7.423 άνθρωποι πέθαναν έπειτα από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ήτοι μια αύξηση περίπου 20% σε σύγκριση με τα δεδομένα της προηγούμενης χρονιάς, ανακοίνωσε το βρετανικό Γραφείο Στατιστικής. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ετήσιων θανάτων που έχει καταγραφεί από τότε που ο οργανισμός αυτό τους καταμετρά, δηλαδή από το 2001.

Το ποσοστό θνητότητας από το αλκοόλ, στο πρώτο τρίμηνο του 2020 (Ιανουάριος έως Μάρτιος) ήταν «στατιστικά παρόμοιο με εκείνα των δύο προηγούμενων ετών», υπογραμμίζουν οι ειδικοί, «όμως τα ποσοστά του δεύτερου τριμήνου, του τρίτου και του τέταρτου τριμήνου του 2020 ήταν σημαντικά υψηλότερα σε σύγκριση με εκείνα όλων των υπόλοιπων ετών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής σημειώνει πως αυτή η αύξηση συμπίπτει με την αρχή της πανδημίας», εξήγησε η Σάντιε Μπονιφέις, η διευθύντρια ερευνών στο Ινστιτούτο Μελετών Αλκοόλ, όπως και με τις τρεις καραντίνες, η πρώτη εκ των οποίων ανακοινώθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση στις 23 Μαρτίου του 2020.

Οι θάνατοι που κατέγραψε το Γραφείο συνδέονται, στην πλειονότητά τους, με μακροχρόνια προβλήματα εξάρτησης: το 80% οφειλόταν σε μια ηπατική νόσο που προκάλεσε το αλκοόλ, ενώ το 10% προκλήθηκε από συμπεριφορές ή επικίνδυνες ψυχικές καταστάσεις που συνδέονται με το αλκοόλ και το 6% σε δηλητηρίαση από αλκοόλ.

«Αυτό δείχνει ότι η αύξηση δεν εξηγείται από το γεγονός ότι τα άτομα που έπιναν κατά το παρελθόν σε λιγότερο επικίνδυνα επίπεδα αύξησαν την κατανάλωσή τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας», τονίζει η Μπονιφέις.

Σύμφωνα με την ίδια, τα αίτια αυτής της «ανησυχητικής» διαπίστωσης πρέπει κυρίως να αναζητηθούν από την πλευρά της αύξησης της κατανάλωσης σε άτομα που ήδη έπιναν πολύ, αλλά και στην έλλειψη «πρόσβασης σε φροντίδα».

«Για παράδειγμα, οι ηπατικές νόσοι οδηγούν συχνά στα επείγοντα, όμως οι άνθρωποι μπορεί να φοβόντουσαν να πάνε στα επείγοντα λόγω του ιού», εξηγεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κοζάνη: Εντοπίστηκε κρούσμα ευλογιάς αιγοπροβάτων σε κτηνοτροφική μονάδα στην Αμυγδαλιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Από την πρώτη στιγμή, η κατάσταση των ζώων είχε προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες στους κτηνιάτρους

Λουτράκι: Σορός άνδρα εντοπίστηκε να επιπλέει στη θάλασσα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές διερευνούν αν η σορός ανήκει στον 38χρονο Ουκρανό υπήκοο που αγνοούνταν

Τέλος μίας εποχής στη Χίο: Πέθανε η κυρία Σμαράγδα, η τελευταία μόνιμη κάτοικος του Αναβάτου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Χίου για τον θάνατο της Σμαράγδας Παπαστυλιανού, της τελευταίας μόνιμης κατοίκου του Αναβάτου

Χαλάνδρι: Εργαστήριο αναβολικών κρυμμένο σε φαρμακείο – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ τα κέρδη του κυκλώματος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεκατέσσερις συλλήψεις από την αστυνομία και κατάσχεση 40.000 παράνομων σκευασμάτων

Voucher για βιβλία έως 150 ευρώ: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν πρόσβαση σε εκδόσεις

E-Daily 2.TopNews Χτες
Χιλιάδες πολίτες μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν βιβλία μέσω επιταγής από τη ΔΥΠΑ

Καταδίκη για Τζέιμς Δαλαμάγκα, τη σύντροφο και τον πατέρα του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ποινή φυλάκισης 2 ετών και 9 μηνών επέβαλε το δικαστήριο στον Δαλαμάγκα

Σουηδία: «Όχι» από την αρχή Δημόσιας Υγείας σε smartphone πριν από τα 13 έτη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στόχος αυτής της νέας σύστασης είναι να «μειωθεί ο κίνδυνος τα παιδιά να εκτεθούν σε επιβλαβή περιεχόμενα»

Επίδομα αδείας 2026: Νέα ποσά μετά την αύξηση κατώτατου μισθού – Πότε και πώς καταβάλλεται

Οικονομία Χτες
Ποια είναι η ημερομηνία πληρωμής του επιδόματος αδείας, ο τρόπος υπολογισμού του και τι αλλάζει φέτος

Θάνατος 71χρονου επιβάτη εν πλω σε πλοίο από Κω προς Πειραιά

Ελλάδα Χτες
Τραγικό τέλος για 71χρονο επιβάτη κατά τη διάρκεια πλου από την Κω με προορισμό τον Πειραιά

Συναγερμός στο Αμερικανικό Πεντάγωνο

Κόσμος Χτες
Εκκενώνονται και αποκλείονται όροφοι του κτιρίου

16χρονη επιχείρησε να το σκάσει ξυπόλητη για να ξεφύγει από τον 30χρονο σύζυγό της στο Βόλο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 30χρονος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και ενδοοικογενειακή παράνομη βία

Λευκάδα: Βέλγος τουρίστας έπεσε από βράχο για μία selfie

Ελλάδα Χτες
Διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Λευκάδας