E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αριθμός ρεκόρ θανάτων από αλκοόλ στη Βρετανία εν μέσω lockdown!

Το 2020, 7.423 άνθρωποι πέθαναν έπειτα από υπερβολική κατανάλωση

Δημοσίευση 6/5/2021 | 20:29

Αριθμός ρεκόρ θανάτων από αλκοόλ στη Βρετανία εν μέσω lockdown!
Φωτογραφία από τον χρήστη Chris F στο Pexels

Στην Αγγλία και την Ουαλία, ο ετήσιος αριθμός θανάτων που συνδέονται με το αλκοόλ εκτοξεύθηκε το 2020, αποκάλυψε σήμερα το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής, που διαπίστωσε μια πολύ μεγάλη αύξηση αυτού του αριθμού από την πρώτη καραντίνα τον Μάρτιο.

Το 2020, 7.423 άνθρωποι πέθαναν έπειτα από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ήτοι μια αύξηση περίπου 20% σε σύγκριση με τα δεδομένα της προηγούμενης χρονιάς, ανακοίνωσε το βρετανικό Γραφείο Στατιστικής. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ετήσιων θανάτων που έχει καταγραφεί από τότε που ο οργανισμός αυτό τους καταμετρά, δηλαδή από το 2001.

Το ποσοστό θνητότητας από το αλκοόλ, στο πρώτο τρίμηνο του 2020 (Ιανουάριος έως Μάρτιος) ήταν «στατιστικά παρόμοιο με εκείνα των δύο προηγούμενων ετών», υπογραμμίζουν οι ειδικοί, «όμως τα ποσοστά του δεύτερου τριμήνου, του τρίτου και του τέταρτου τριμήνου του 2020 ήταν σημαντικά υψηλότερα σε σύγκριση με εκείνα όλων των υπόλοιπων ετών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής σημειώνει πως αυτή η αύξηση συμπίπτει με την αρχή της πανδημίας», εξήγησε η Σάντιε Μπονιφέις, η διευθύντρια ερευνών στο Ινστιτούτο Μελετών Αλκοόλ, όπως και με τις τρεις καραντίνες, η πρώτη εκ των οποίων ανακοινώθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση στις 23 Μαρτίου του 2020.

Οι θάνατοι που κατέγραψε το Γραφείο συνδέονται, στην πλειονότητά τους, με μακροχρόνια προβλήματα εξάρτησης: το 80% οφειλόταν σε μια ηπατική νόσο που προκάλεσε το αλκοόλ, ενώ το 10% προκλήθηκε από συμπεριφορές ή επικίνδυνες ψυχικές καταστάσεις που συνδέονται με το αλκοόλ και το 6% σε δηλητηρίαση από αλκοόλ.

«Αυτό δείχνει ότι η αύξηση δεν εξηγείται από το γεγονός ότι τα άτομα που έπιναν κατά το παρελθόν σε λιγότερο επικίνδυνα επίπεδα αύξησαν την κατανάλωσή τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας», τονίζει η Μπονιφέις.

Σύμφωνα με την ίδια, τα αίτια αυτής της «ανησυχητικής» διαπίστωσης πρέπει κυρίως να αναζητηθούν από την πλευρά της αύξησης της κατανάλωσης σε άτομα που ήδη έπιναν πολύ, αλλά και στην έλλειψη «πρόσβασης σε φροντίδα».

«Για παράδειγμα, οι ηπατικές νόσοι οδηγούν συχνά στα επείγοντα, όμως οι άνθρωποι μπορεί να φοβόντουσαν να πάνε στα επείγοντα λόγω του ιού», εξηγεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς μπορεί η Ευρώπη να κρατήσει τα παιδιά μακριά από τα social media: Το παράδειγμα της Αυστραλίας

Tech + Science Χτες
Τα «παραθυράκια», οι προκλήσεις για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες

Ξυλοκόπησαν μέσα στο σπίτι του τον Γερμανό διαιτητή που έκανε πρόταση γάμου στον φίλο του σε αγώνα της Bundesliga

LGBTQI+ Χτες
Ο διαιτητής ειδοποίησε τις αρχές για τις απειλές που δεχόταν, αλλά τον διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε άμεσος κίνδυνος

Πύλος: Ποινή φυλάκισης σε 25χρονο που ξυλοκόπησε κουρέα γιατί δεν του άρεσε το κούρεμα

Ελλάδα Χτες
Ο δράστης της επίθεσης στην Πύλο κατηγορείται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες

Ο «εμμονικός με το σeξ» Ασαντ κοιμόταν με συζύγους αξιωματούχων, που του τις «σύστηνε» πρώην δημοσιογράφος ερωμένη του

Κόσμος Χτες
Σeξ, ίντριγκες, μυστηριώδεις θάνατοι και βιντεοπαιχνίδια, λίγο πριν την κατάρρευση του πρώην προέδρου

Τρομακτικές εικόνες στη Βραζιλία: Ποδοσφαιριστής κατέρρευσε την ώρα του αγώνα κι υπέστη σπασμούς

Αθλητικά Νέα Χτες
«Πάγωσαν» στο θρυλικό Μαρακανά, όπου κατά τη διάρκεια του αγώνα της Φλαμένγκο με την Σαμπάιο Κορέα, ο Αλεξάντρε της δεύτερης κατέρρευσε κι υπέστη σπασμούς

Ιωάννινα: Φωτιά σε σπίτι στη Βρυσέλλα Φιλιατών ‑ Έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές

Ελλάδα Χτες
Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά οι εργάτες που διαμένουν στο σπίτι απουσίαζαν, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσει κανείς

Υπό αστυνομική προστασία ο Ζακ Λανγκ και η σύζυγός του μετά από απειλές στα social media

Κόσμος Χτες
Οι απειλές έρχονται μετά τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του πρώην υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας με τον Τζέφρι Επστάιν

Ενοχος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες ο ηθοποιός και σκηνοθέτης

Ελλάδα Χτες
Του επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων ετών με αναστολή στην έφεση