E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αρχηγός αίρεσης βρέθηκε νεκρή, καλυμμένη με χριστουγεννιάτικα φωτάκια

Συνελήφθησαν 7 άτομα

Δημοσίευση 5/5/2021 | 19:39

Αρχηγός αίρεσης βρέθηκε νεκρή, καλυμμένη με χριστουγεννιάτικα φωτάκια

Το μουμιοποιημένο σώμα της επικεφαλής της αίρεσης «Η Αγάπη Κέρδισε», Λία «Έιμι» Κάρλσον, βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη σε ένα σπίτι στο Ντένβερ του Κολοράντο, οδηγώντας στη σύλληψη 7 οπαδών της.

Οι Τζέισον Καστίγιο, Ράιαν Κράμερ, Τζον Ρόμπερτσον, Κάρι Ρέιμοντ, Κρίστοφερ Ρόγιερ, Σάρα Ρούντολφ και Μα ομπντούλια Φράνκο – Γκονζάλες, συνελήφθησαν για το έγκλημα. Οι επτά συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στη φυλακή του Ρίο Γκράντε επειδή η φυλακή του Σαγκουάσε δεν είχε χώρους για να μείνουν οι κρατούμενοι χωριστά, σύμφωνα με το περιοδικό Guru.

Θεωρούσε πως ήταν η «Μητέρα Θεά»

Ο σερίφης Κεν Γουίλσον δήλωσε στο περιοδικό την Παρασκευή, πως η Κάρλσον φαίνεται να είχε αποβιώσει αρκετές εβδομάδες νωρίτερα. Μάλιστα, μια πηγή δήλωσε στο Daily Beast πως το σώμα δεν μπορούσε να ταυτοποιηθεί μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά μάρτυρες επιβεβαίωσαν πως ήταν όντως η ηγέτης της αίρεσης, η οποία αναφερόταν ως «Μητέρα Θεά».

Την είδηση του θανάτου επιβεβαίωσε και η αδερφή της Κάρλσον, Τσέλσι Αν Ρένινγκερ, με ανάρτησή της στο Facebook: «Για όσους από εσάς γνωρίζατε την αδερφή μου Έιμι, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ανακαλύψαμε χθες πως πέθανε. Παρακαλώ προσευχηθείτε για εμάς και τους ανθρώπους που εμπλέκονται σε αυτό το τραγικό συμβάν. Επιλέγουμε να θυμόμαστε το ποια ήταν στη ζωή μας και ότι το ποια έγινε σε αυτή τη χειραγωγική αίρεση».

Ένα livestream από τα μέλη της αίρεσης στις 16 Απριλίου, ανέφερε πως η Κάρλσον ήταν «πολύ, πολύ κοντά στο θάνατο» και «πως έφευγε αργά». Σε ένα άλλο livestream στις 21 Απριλίου, τα μέλη ισχυρίστηκαν ότι η ηγέτης τους ήταν «σε κώμα» και αρνήθηκε την ιατρική περίθαλψη.

Στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα της, υπήρχαν και δύο παιδιά, με αποτέλεσμα οι συλληφθέντες να κατηγορούνται και για «κακοποίηση παιδιών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιταλίδα ερευνήτρια έλαβε 4.000.000 ευρώ από την ΕΕ για να απαντήσει στο ερώτημα «τι σκέφτονται τα κοτόπουλα»

Κόσμος 04.12.2025
Ο λόγος για το Synergy Grant 2025 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC)

Κοζάνη: Εκτροπή λεωφορείου με 58 εργαζόμενους ‑ Νεκρός ο οδηγός από ανακοπή

Ελλάδα 04.12.2025
Ένας από τους επιβαίνοντες όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά φέρεται να έπιασε το τιμόνι πατώντας φρένο και ακινητοποιώντας το λεωφορείο

Σφίγγει ο κλοιός για τις ρευματοκλοπές: Στη μάχη μπαίνει και η ΑΑΔΕ

Οικονομία 04.12.2025
Θα δίνει φορολογικά στοιχεία των καταναλωτών στον ΔΕΔΔΗΕ για διασταυρώσεις και ελέγχους. Στόχος ο εντοπισμός παραβατών.

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών ‑Σε ποιες περιοχές υπάρχουν μπλόκα, οι επόμενες κινήσεις τους

Ελλάδα 04.12.2025
Oι αγρότες συνεχίζουν να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

«Έδιναν ηρεμιστικά στα παιδιά, είχαν και εγκαύματα» – Τι λέει ο Κ. Γιαννόπουλος για την οικογένεια με τα 8 παιδιά

Ελλάδα 04.12.2025
Ναρκωτικά, ξύλο, εγκαύματα και χάπια περιλαμβάνουν τα επεισόδια που πρωταγωνίστησε η οικογένεια με τα 8 παιδιά στο Ηράκλειο.

Πού θα πάει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; Η φωτιά που καίει στο Μιλγουόκι, οι τάσεις φυγής και τα σενάρια ανταλλαγής

Αθλητικά Νέα 04.12.2025
Για πρώτη φορά απ` τη μέρα που μετακόμισε στο Μιλγουόκι, ο Γιάννης σκέφτεται να ανοίξει την πόρτα της εξόδου

Τροχαίο στον Κηφισό: Ανετράπη φορτηγό έπειτα από σύγκρουση με αυτοκίνητο

Ελλάδα 04.12.2025
Στο «κόκκινο» η κίνηση λόγω τροχαίου

Το πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων 15% χαμηλότερο από το 2009

Οικονομία 04.12.2025
Η Ελλάδα και οριακά η Ιταλία είναι οι μόνες χώρες της κρίσης που δεν έχουν επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα πραγματικού εισοδήματος - Τι δείχνει η μελέτη του ΚΕΦΙΜ

Πάτρα: Στρατολογούσαν ανήλικους για ληστείες και κλοπές – 9 συλλήψεις

Ελλάδα 04.12.2025
Προσήχθησαν οκτώ ανήλικοι, ηλικίας από 10 έως 15 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ως θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Ακρίβεια: Ακριβότερο το κρέας για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι ‑ «Τσουχτερές» οι τιμές

Οικονομία 04.12.2025
Αναλυτικά οι τιμές για χοιρινό, αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο και μοσχάρι

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο

Ελλάδα 04.12.2025
«Δεν την έσωσε ούτε την τελευταία στιγμή, είχε πλήρη έλεγχο των ενεργειών του»