E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποια εμβόλια παρουσιάζουν 87% αποτελεσματικότητα μετά την 1η κιόλας δόση

Αυτό αναφέρουν μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε πραγματικές συνθήκες και δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την Νότια Κορέα

Δημοσίευση 5/5/2021 | 11:48

Ποια εμβόλια παρουσιάζουν 87% αποτελεσματικότητα μετά την 1η κιόλας δόση
Photo by Gustavo Fring from Pexels

Μια δόση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού της AstraZeneca και της Pfizer έχει 86,6% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της μόλυνσης από την COVID-19 σε ανθρώπους ηλικίας 60 ετών και άνω. Αυτό αναφέρουν μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε πραγματικές συνθήκες και δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την Νότια Κορέα.

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της Pfizer, το οποίο αναπτύχθηκε από κοινού με την BioNTech, έχει 89,7% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της μόλυνσης τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά την πρώτη δόση, σύμφωνα με τα δεδομένα από την Κορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών. Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της AstraZeneca έχει αποτελεσματικότητα 86%.

Η ανάλυση των δεδομένων βασίστηκε σε δείγμα περισσότερων από 3,5 εκατομμυρίων ανθρώπων στη Νότια Κορέα ηλικίας 60 ετών και άνω και σε διάστημα δύο μηνών από τις 26 Φεβρουαρίου και περιέλαβε 521.133 πολίτες που εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση είτε του εμβολίου της Pfizer ή της AstraZeneca.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας , στα δεδομένα περιλαμβάνονταν 1.237 κρούσματα κορωνοϊού και μόνο 29 ήταν από την κατηγορία των εμβολιασμένων.

“Αποδεικνύεται ότι και τα δύο εμβόλια παρέχουν μια υψηλή προστασία κατά της νόσου μετά την πρώτη δόση. Οι άνθρωποι θα πρέπει να εμβολιάζονται και με τις δύο δόσεις, σύμφωνα με το προτεινόμενο πρόγραμμα καθώς το ποσοστό προστασίας αυξάνεται μετά την δεύτερη δόση”, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Τα ευρήματα της Υπηρεσίας συμπίπτουν με τις προσπάθειες της Σεούλ να επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού καθώς οι πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενη ύπαρξη ζητημάτων ασφαλείας των εμβολίων αποθάρρυναν κάποιους πολίτες από το να εμβολιαστούν.

“Περίπου το 95% των ανθρώπων που πέθαναν από την covid-19 στη χώρα μας ήταν ηλικιωμένοι πολίτες άνω των 60 ετών και τα εμβόλια θα μειώσουν δραματικά τον κίνδυνο γι’ αυτούς τους ανθρώπους”, ανέφερε κατά την σημερινή ενημέρωση του Τύπου ο αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας Γιούν Τάε-χο.

Σύμφωνα με τον Γιούν, η πιθανότητα να εμφανιστούν παρενέργειες, περιλαμβανομένων των θρόμβων αίματος, είναι “υπερβολικά μικρή” και στις περισσότερες περιπτώσεις οι παρενέργειες αυτές είναι ιάσιμες.

Η Νότια Κορέα έχει μέχρι στιγμής εμβολιάσει το 6,7% από τα 52 εκατομμύρια κατοίκων, αλλά έχει θέσει τον φιλόδοξο στόχο να εμβολιάσει το 70% του πληθυσμού μέχρι τον Σεπτέμβριο ώστε να επιτύχει συλλογική ανοσία μέχρι τον Νοέμβριο.

Από σήμερα οι Νοτιοκορεάτες που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, έχουν αρνητικό τεστ για κορονοϊό και δεν έχουν συμπτώματα θα εξαιρούνται από την υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων κατά την επιστροφή τους από ταξίδι στο εξωτερικό, ώστε να ενθαρρύνεται έτσι ο εμβολιασμός.

Η Υπηρεσία ανέφερε 676 νέα κρούσματα κορωνοϊού μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα στα 124.945, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 1.847.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Udo Kier

Κόσμος 24.11.2025
Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών

Νέα Πέραμος: Τραύματα από ψαλίδι φέρει ο 47χρονος που εντοπίστηκε νεκρός – Ύποπτος ο αδελφός του

Ελλάδα 24.11.2025
Ο τρίτος αδερφός ειδοποίησε τις Αρχές για τη δολοφονία

Βηρυτός: To Iσραήλ σκότωσε τον υπαρχηγό της Χεζμπολάχ στο κρυσφύγετό του

Κόσμος 24.11.2025
Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε ανώτερο στέλεχος της ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ σε αεροπορική επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού, παρά την εκεχειρία

Τραγωδία στο Νόβι Σαντ της Σερβίας ‑ Νεκρός σε τροχαίο 32χρονος Έλληνας

Κόσμος 24.11.2025
Οδηγός του οχήματος ήταν φίλος του θύματος

Αιζακ Τζόνσον: Νεκρός ο «αστέρας» του MMA σε ηλικία 31 ετών – Κατέρρευσε μέσα στο ρινγκ

Κόσμος 24.11.2025
Ο μαχητής του MMA υπέκυψε στα σοβαρά του τραύματα, σε αγώνα κοντά στο Σικάγο

Δώρο Χριστουγέννων 2025: Πότε θα καταβληθεί ‑ Η καταληκτική ημερομηνία

Οικονομία 24.11.2025
Όλοι οι μισθωτοί με σχέση εξαρτημένης εργασίας δικαιούνται Δώρο Χριστουγέννων

Τραγωδία στην Κρήτη: Κοριτσάκι 2 ετών πέθανε ξαφνικά στην αγκαλιά της μητέρας του

Ελλάδα 24.11.2025
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε ενώ το παιδί βρισκόταν στο αυτοκίνητο μαζί με τη μάνα του

Χριστούγεννα: Πόσο διαρκούν οι σχολικές διακοπές – Πότε ανοίγουν και πότε κλείνουν τα σχολεία

Ελλάδα 24.11.2025
Το... χρονοδιάγραμμα των φετινών σχολικών διακοπών για τα Χριστούγεννα

Λουτράκι: Αγρια συμπλοκή με μαχαιρώματα έξω από νυχτερινό κέντρο ‑ Ένας τραυματίας

Ελλάδα 24.11.2025
Ο τραυματίας φέρεται να δέχτηκε χτύπημα στην κοιλιά και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Κορίνθου

Ρεκόρ προσλήψεων στο Δημόσιο το 2026: Πάνω από 49.000 θέσεις ‑ Σε ποιους τομείς

Ελλάδα 24.11.2025
Περίπου 20.000 από αυτές τις θέσεις αφορούν μόνιμο προσωπικό

ΑΕΚ – Αρης 1‑0: Λυτρωτής Ζίνι και τρίτη συνεχόμενη νίκη

Αθλητικά Νέα Χτες
Στο -3 από την κορυφή παρέμεινε η Ένωση