E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποια εμβόλια παρουσιάζουν 87% αποτελεσματικότητα μετά την 1η κιόλας δόση

Αυτό αναφέρουν μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε πραγματικές συνθήκες και δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την Νότια Κορέα

Δημοσίευση 5/5/2021 | 11:48

Ποια εμβόλια παρουσιάζουν 87% αποτελεσματικότητα μετά την 1η κιόλας δόση
Photo by Gustavo Fring from Pexels

Μια δόση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού της AstraZeneca και της Pfizer έχει 86,6% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της μόλυνσης από την COVID-19 σε ανθρώπους ηλικίας 60 ετών και άνω. Αυτό αναφέρουν μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε πραγματικές συνθήκες και δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την Νότια Κορέα.

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της Pfizer, το οποίο αναπτύχθηκε από κοινού με την BioNTech, έχει 89,7% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της μόλυνσης τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά την πρώτη δόση, σύμφωνα με τα δεδομένα από την Κορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών. Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της AstraZeneca έχει αποτελεσματικότητα 86%.

Η ανάλυση των δεδομένων βασίστηκε σε δείγμα περισσότερων από 3,5 εκατομμυρίων ανθρώπων στη Νότια Κορέα ηλικίας 60 ετών και άνω και σε διάστημα δύο μηνών από τις 26 Φεβρουαρίου και περιέλαβε 521.133 πολίτες που εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση είτε του εμβολίου της Pfizer ή της AstraZeneca.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας , στα δεδομένα περιλαμβάνονταν 1.237 κρούσματα κορωνοϊού και μόνο 29 ήταν από την κατηγορία των εμβολιασμένων.

“Αποδεικνύεται ότι και τα δύο εμβόλια παρέχουν μια υψηλή προστασία κατά της νόσου μετά την πρώτη δόση. Οι άνθρωποι θα πρέπει να εμβολιάζονται και με τις δύο δόσεις, σύμφωνα με το προτεινόμενο πρόγραμμα καθώς το ποσοστό προστασίας αυξάνεται μετά την δεύτερη δόση”, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Τα ευρήματα της Υπηρεσίας συμπίπτουν με τις προσπάθειες της Σεούλ να επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού καθώς οι πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενη ύπαρξη ζητημάτων ασφαλείας των εμβολίων αποθάρρυναν κάποιους πολίτες από το να εμβολιαστούν.

“Περίπου το 95% των ανθρώπων που πέθαναν από την covid-19 στη χώρα μας ήταν ηλικιωμένοι πολίτες άνω των 60 ετών και τα εμβόλια θα μειώσουν δραματικά τον κίνδυνο γι’ αυτούς τους ανθρώπους”, ανέφερε κατά την σημερινή ενημέρωση του Τύπου ο αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας Γιούν Τάε-χο.

Σύμφωνα με τον Γιούν, η πιθανότητα να εμφανιστούν παρενέργειες, περιλαμβανομένων των θρόμβων αίματος, είναι “υπερβολικά μικρή” και στις περισσότερες περιπτώσεις οι παρενέργειες αυτές είναι ιάσιμες.

Η Νότια Κορέα έχει μέχρι στιγμής εμβολιάσει το 6,7% από τα 52 εκατομμύρια κατοίκων, αλλά έχει θέσει τον φιλόδοξο στόχο να εμβολιάσει το 70% του πληθυσμού μέχρι τον Σεπτέμβριο ώστε να επιτύχει συλλογική ανοσία μέχρι τον Νοέμβριο.

Από σήμερα οι Νοτιοκορεάτες που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, έχουν αρνητικό τεστ για κορονοϊό και δεν έχουν συμπτώματα θα εξαιρούνται από την υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων κατά την επιστροφή τους από ταξίδι στο εξωτερικό, ώστε να ενθαρρύνεται έτσι ο εμβολιασμός.

Η Υπηρεσία ανέφερε 676 νέα κρούσματα κορωνοϊού μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα στα 124.945, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 1.847.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εφορία: Ποιους παίρνει τηλέφωνο και σε ποιους στέλνει email – Oι πρώτοι στη λίστα

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Τουλάχιστον 55.000 τηλεφωνικές κλήσεις και εκατοντάδες χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα έχει προγραμματίσει η ΑΑΔΕ

Τα στοιχεία που στριμώχνουν τον Τζόναθαν Αντικ της Mango για τον θάνατο του πατέρα του

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Tο χαμένο κινητό, το στρογγυλό σημάδι και η αλλαγή διαθήκης

Η γρίπη των πτηνών εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο πιο απρόσμενο μέρος της Ευρώπης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η παγκόσμια εξάπλωση της γρίπης των πτηνών έχει ήδη προκαλέσει ευρεία ανησυχία μεταξύ κυβερνήσεων και παραγωγών πουλερικών

Le Monde: «Παράθυρο» επιστροφής θραυσμάτων του Παρθενώνα από το Λούβρο ανοίγει νέα γαλλική νομοθεσία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με τη νέα γαλλική νομοθεσία επιτρέπεται η επιστροφή θραυσμάτων του Παρθενώνα από το Λούβρο, υποστηρίζει σε άρθρο της στη Monde η δικηγόρος Κατερίνα Τιτή

Πάτρα: «Φώναζα `πάρτε τα λεφτά και αφήστε μου τα χαρτιά`» λέει η αθλήτρια Ανδριάνα Φωτακοπούλου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Και ενώ πήγαινα προς τον καταυλισμό, σταματώ. Μπροστά μου βλέπω 50 – 60 Ρομά και λέω ‘ώπα, δεν θα σε βρούνε ποτέ εδώ’» περιγράφει η πρώην πρωταθλήτρια στίβου

«Δεν είχαμε ιδέα»: Το κανόνι από τον «Καλό, τον Κακό και τον Ασχημο» βρέθηκε σε μουσείο της Ισπανίας

E-Daily 3.Left Χτες
Πρόκειται για το κανόνι που χρησιμοποιείται σε μία από τις πιο γνωστές σκηνές της ταινίας, όταν ο χαρακτήρας του Κλιντ Ίστγουντ ανάβει ατάραχος το φυτίλι με το πούρο του για να σταματήσει τον Τούκο (Ίλαϊ Γουάλακ)

Παραλήρημα της Αγκυρας για την γενοκτονία των Ποντίων: Η Ελλάδα διαστρεβλώνει τα γεγονότα, εσείς σφάξατε Τούρκους στην Τριπολιτσά

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται την ιστορία για πολιτικό όφελος και να αναγνωρίσουν τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον Τούρκων και άλλων εθνοτικών ομάδων» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση

X: Περιορίζει τους χρήστες χωρίς μπλε τικ σε 50 δημοσιεύσεις την ημέρα

Κόσμος Χτες
Οι οι επικριτές αυτού του περιορισμού προειδοποιούν ότι μια τέτοια αλλαγή ενδέχεται να οδηγήσει σε μαζικότερη αποχώρηση χρηστών

Καρκίνος: Κοινό φάρμακο για το άσθμα ίσως βοηθά στην αντιμετώπιση επιθετικών μορφών του

Tech + Science Χτες
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Cancer

Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων ‑ Τι ανέφερε για συντάξεις χηρείας

Ελλάδα Χτες
Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μια σημαντική ρύθμιση για τους υγειονομικούς αλλά και νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών με την ίδια εργασιακή θέση