E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποια εμβόλια παρουσιάζουν 87% αποτελεσματικότητα μετά την 1η κιόλας δόση

Αυτό αναφέρουν μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε πραγματικές συνθήκες και δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την Νότια Κορέα

Δημοσίευση 5/5/2021 | 11:48

Ποια εμβόλια παρουσιάζουν 87% αποτελεσματικότητα μετά την 1η κιόλας δόση
Photo by Gustavo Fring from Pexels

Μια δόση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού της AstraZeneca και της Pfizer έχει 86,6% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της μόλυνσης από την COVID-19 σε ανθρώπους ηλικίας 60 ετών και άνω. Αυτό αναφέρουν μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε πραγματικές συνθήκες και δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την Νότια Κορέα.

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της Pfizer, το οποίο αναπτύχθηκε από κοινού με την BioNTech, έχει 89,7% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της μόλυνσης τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά την πρώτη δόση, σύμφωνα με τα δεδομένα από την Κορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών. Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της AstraZeneca έχει αποτελεσματικότητα 86%.

Η ανάλυση των δεδομένων βασίστηκε σε δείγμα περισσότερων από 3,5 εκατομμυρίων ανθρώπων στη Νότια Κορέα ηλικίας 60 ετών και άνω και σε διάστημα δύο μηνών από τις 26 Φεβρουαρίου και περιέλαβε 521.133 πολίτες που εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση είτε του εμβολίου της Pfizer ή της AstraZeneca.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας , στα δεδομένα περιλαμβάνονταν 1.237 κρούσματα κορωνοϊού και μόνο 29 ήταν από την κατηγορία των εμβολιασμένων.

“Αποδεικνύεται ότι και τα δύο εμβόλια παρέχουν μια υψηλή προστασία κατά της νόσου μετά την πρώτη δόση. Οι άνθρωποι θα πρέπει να εμβολιάζονται και με τις δύο δόσεις, σύμφωνα με το προτεινόμενο πρόγραμμα καθώς το ποσοστό προστασίας αυξάνεται μετά την δεύτερη δόση”, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Τα ευρήματα της Υπηρεσίας συμπίπτουν με τις προσπάθειες της Σεούλ να επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού καθώς οι πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενη ύπαρξη ζητημάτων ασφαλείας των εμβολίων αποθάρρυναν κάποιους πολίτες από το να εμβολιαστούν.

“Περίπου το 95% των ανθρώπων που πέθαναν από την covid-19 στη χώρα μας ήταν ηλικιωμένοι πολίτες άνω των 60 ετών και τα εμβόλια θα μειώσουν δραματικά τον κίνδυνο γι’ αυτούς τους ανθρώπους”, ανέφερε κατά την σημερινή ενημέρωση του Τύπου ο αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας Γιούν Τάε-χο.

Σύμφωνα με τον Γιούν, η πιθανότητα να εμφανιστούν παρενέργειες, περιλαμβανομένων των θρόμβων αίματος, είναι “υπερβολικά μικρή” και στις περισσότερες περιπτώσεις οι παρενέργειες αυτές είναι ιάσιμες.

Η Νότια Κορέα έχει μέχρι στιγμής εμβολιάσει το 6,7% από τα 52 εκατομμύρια κατοίκων, αλλά έχει θέσει τον φιλόδοξο στόχο να εμβολιάσει το 70% του πληθυσμού μέχρι τον Σεπτέμβριο ώστε να επιτύχει συλλογική ανοσία μέχρι τον Νοέμβριο.

Από σήμερα οι Νοτιοκορεάτες που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, έχουν αρνητικό τεστ για κορονοϊό και δεν έχουν συμπτώματα θα εξαιρούνται από την υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων κατά την επιστροφή τους από ταξίδι στο εξωτερικό, ώστε να ενθαρρύνεται έτσι ο εμβολιασμός.

Η Υπηρεσία ανέφερε 676 νέα κρούσματα κορωνοϊού μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα στα 124.945, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 1.847.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κοζάνη: Εντοπίστηκε κρούσμα ευλογιάς αιγοπροβάτων σε κτηνοτροφική μονάδα στην Αμυγδαλιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Από την πρώτη στιγμή, η κατάσταση των ζώων είχε προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες στους κτηνιάτρους

Λουτράκι: Σορός άνδρα εντοπίστηκε να επιπλέει στη θάλασσα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές διερευνούν αν η σορός ανήκει στον 38χρονο Ουκρανό υπήκοο που αγνοούνταν

Τέλος μίας εποχής στη Χίο: Πέθανε η κυρία Σμαράγδα, η τελευταία μόνιμη κάτοικος του Αναβάτου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Χίου για τον θάνατο της Σμαράγδας Παπαστυλιανού, της τελευταίας μόνιμης κατοίκου του Αναβάτου

Χαλάνδρι: Εργαστήριο αναβολικών κρυμμένο σε φαρμακείο – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ τα κέρδη του κυκλώματος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεκατέσσερις συλλήψεις από την αστυνομία και κατάσχεση 40.000 παράνομων σκευασμάτων

Voucher για βιβλία έως 150 ευρώ: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν πρόσβαση σε εκδόσεις

E-Daily 2.TopNews Χτες
Χιλιάδες πολίτες μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν βιβλία μέσω επιταγής από τη ΔΥΠΑ

Καταδίκη για Τζέιμς Δαλαμάγκα, τη σύντροφο και τον πατέρα του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ποινή φυλάκισης 2 ετών και 9 μηνών επέβαλε το δικαστήριο στον Δαλαμάγκα

Σουηδία: «Όχι» από την αρχή Δημόσιας Υγείας σε smartphone πριν από τα 13 έτη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στόχος αυτής της νέας σύστασης είναι να «μειωθεί ο κίνδυνος τα παιδιά να εκτεθούν σε επιβλαβή περιεχόμενα»

Επίδομα αδείας 2026: Νέα ποσά μετά την αύξηση κατώτατου μισθού – Πότε και πώς καταβάλλεται

Οικονομία Χτες
Ποια είναι η ημερομηνία πληρωμής του επιδόματος αδείας, ο τρόπος υπολογισμού του και τι αλλάζει φέτος

Θάνατος 71χρονου επιβάτη εν πλω σε πλοίο από Κω προς Πειραιά

Ελλάδα Χτες
Τραγικό τέλος για 71χρονο επιβάτη κατά τη διάρκεια πλου από την Κω με προορισμό τον Πειραιά

Συναγερμός στο Αμερικανικό Πεντάγωνο

Κόσμος Χτες
Εκκενώνονται και αποκλείονται όροφοι του κτιρίου

16χρονη επιχείρησε να το σκάσει ξυπόλητη για να ξεφύγει από τον 30χρονο σύζυγό της στο Βόλο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 30χρονος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και ενδοοικογενειακή παράνομη βία

Λευκάδα: Βέλγος τουρίστας έπεσε από βράχο για μία selfie

Ελλάδα Χτες
Διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Λευκάδας