E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παυλάκης: Το ενδεχόμενο νέου κύματος το καλοκαίρι

«Αν υπάρξει άλλο, θα ξανακλείσουν»

Δημοσίευση 5/5/2021 | 08:38

Παυλάκης: Το ενδεχόμενο νέου κύματος το καλοκαίρι

Πάσχα με αρνί στο εργαστήριο έκαναν στις ΗΠΑ ο γιατρός και ερευνητής Γιώργος Παυλάκης και οι συνεργάτες του. Ο γιατρός έκρουσε καμπανάκι κινδύνου για πιθανό νέο κύμα πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι και τόνισε ότι τα πρώτα δείγματα χθες είναι κάπως ανησυχητικά.

«Όταν μιλάμε για φυσικά φαινόμενα, μεγαλόστομες κουβέντες καταντάνε τσάμπα μαγκιές. Αν υπάρξει άλλο τεράστιο κύμα, θα ξανακλείσουν όσα ανοίγουν. Το θέμα είναι να κανονίσουμε να μην υπάρξει. Το πρόβλημα είναι τα καινούργια στελέχη του ιού που είναι πάντα επίφοβα. Μέσα σε 1-2 μήνες μπορούν να επικρατούν» υπογράμμισε στο MEGA, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση του Ισραήλ, όπου πέρσι το καλοκαίρι αναζωπυρώθηκε η πανδημία.

«Ο χρόνος θα δείξει αν άνοιξε προσεκτικά όπως πρέπει ή άτσαλα» είπε για την εστίαση, προσθέτοντας ότι τώρα είναι εβδομάδα αναμονής ώστε να φανεί «αν υπάρχει μεγάλη ζημιά από το Πάσχα και πόση θα είναι. Τα αποτελέσματα στα γρήγορα τεστ χθες ήταν ανησυχητικά».

«Απαράδεκτα φαινόμενα»

Σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά των ηλικιωμένων εμβολιασμένων τόνισε ότι «το να φοβάται ένας 80άρης ότι ένα εμβόλιο θα του αλλάξει το DNA ή ότι το εμβόλιο θα του κάνει προβλήματα σε 20 χρόνια, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Απαράδεκτα φαινόμενα». Όπως είπε γνωρίζει νέους που κινδυνεύουν να μείνουν ανάπηροι και χωρίς πνευμόνια λόγω κορονοϊού.

Ο κ. Παυλάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των νέων στους εμβολιασμούς. «Οι νέοι φέρονται πιο λογικά από ορισμένους άλλους, αφήστε τους να προστατέψουν τον εαυτό τους» συμπλήρωσε.

«Ένα πρόβλημα στο ένα εκατομμύριο εμβολιασμών, που τώρα θα είναι αντιμετωπίσιμο, κοντεύει να καταστρέψει τον εμβολιασμό» πρόσθεσε σχετικά με τις τυχόν παρενέργειες των εμβολιασμών, ενώ εκτίμησε ότι οι υγειονομικοί πρέπει να εμβολιάζονται υποχρεωτικά.

Τέλος, σχολιάζοντας το εμβόλιο της Johnson & Johnson που ξεκινά σήμερα να χορηγείται στη Ελλάδα έκανε λόγο για ένα «πάρα πολύ καλό εμβόλιο, πανεύκολο. Θα το έκανα χωρίς δεύτερη κουβέντα οποιαδήποτε στιγμή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μάρω Κοντού: Τα νεότερα για την υγεία της

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Η ηθοποιός συμπληρώνει δύο εβδομάδες νοσηλείας

Πτώμα εντοπίστηκε σε φεγγίτη εμπορικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου

Καιρός: Μεγάλη προσοχή τις επόμενες ημέρες εφιστά ο Μαρουσάκης ‑ Έρχεται κύμα καταιγίδων

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Περιορισμένη αστάθεια σήμερα με έντονη έξαρση προς το τέλος της εβδομάδας

«Κρατούσε τη γυναίκα από το λαιμό, εκείνη έκανε νόημα για βοήθεια»: Πώς ο αστυνομικός πυροβόλησε τη σύζυγό του στη Λεμεσό

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
«Φύγε, θα σε πυροβολήσω» είπε ο δράστης στον άνδρα που προσπάθησε να παρέμβει

Ντέιβι Τσέις: To AIDS ήταν η αιτία θανάτου της «Σαμάρα» του The Ring

E-Daily 3.Left 30.06.2026
Στην ιατροδικαστική έκθεση αναφέρεται επίσης ως σημαντικός επιβαρυντικός παράγοντας η χρόνια χρήση πολλαπλών ναρκωτικών ουσιών

Αθώος ο πρώην αστυνομικός Βαγγέλης Μπαταρλής για την υπόθεση κοκαΐνης

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Ο πρώην αστυνομικός και γνωστός TikToker είχε αρνηθεί κατηγορηματικά από την πρώτη στιγμή ότι είχε σχέση με την κατασχεθείσα ποσότητα ναρκωτικών

Ανατροπή στον τουρισμό: Αυτός είναι ο λόγος που βρίσκετε περισσότερες προσφορές για διακοπές φέτος

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Πιέσεις στις τιμές το καλοκαίρι, αισιοδοξία για το φθινόπωρο - Η Μύκονος δείχνει σημάδια ανάκαμψης, η Σαντορίνη συνεχίζει να πιέζεται

Εκπνέει η προθεσμία για τα ασανσέρ – Πώς θα γλιτώσετε το πρόστιμο των 1000€

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Αντίστροφη μέτρηση για χιλιάδες ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων. Στις 30 Ιουνίου 2026, εκπνέει η τελική προθεσμία του Υπουργείου Ανάπτυξης για το Ψηφιακό Μητρώο Ανελκυστήρων. Δείτε τις κυρώσεις.

Μαρόκο ‑ Ολλανδία 3‑2 πεν. (1‑1 κ.δ., παρ.): Πρόκριση στους «16» για τα «Λιοντάρια» του Ελ Καμπί

Αθλητικά Νέα 30.06.2026
Ο Μπόνο ήρωας στα πέναλτι - οι Αφρικανοί πέρασαν στον επόμενο γύρο

Παραγουάη ‑ Γερμανία 4‑3 πεν. (1‑1 κ.α., παρ.): Νοκ‑άουτ τα Πάντσερ στην πρώτη έκπληξη των νοκ‑άουτ!

Αθλητικά Νέα 30.06.2026
Η Αλμπιρόχα αποκλείει τη Γερμανία στα πέναλτι και κλείνει θέση στους «16» για πρώτη φορά από το 2010

Οι σοκαριστικές μαρτυρίες ομήρων που επέζησαν από τη Χαμάς στα τούνελ της Γάζας

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για κλουβιά, βιασμούς και βασανιστήρια με σιδηρολοστούς που λυγίζουν την ανθρώπινη λογική

Λευκάδα: Βράχος αποκολλήθηκε και έπεσε στο κεφάλι γυναίκας

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Η 52χρονη βρισκόταν στους καταρράκτες Νυδριού στη Λευκάδα