E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συμφωνία «μαμούθ» ΕΕ ‑ Pfizer/BioNTech για την αγορά 1,8 δισ. δόσεων εμβολίου

Η ποσότητα επαρκεί για την κάλυψη του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τα επόμενα δύο χρόνια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/4/2021 | 18:25

Συμφωνία «μαμούθ» ΕΕ ‑ Pfizer/BioNTech για την αγορά 1,8 δισ. δόσεων εμβολίου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να κλείσει μέσα στις επόμενες ημέρες συμφωνία προμήθειας εμβολίων για 1,8 δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19 που αναπτύχθηκε από τις Pfizer-BioNTech. Αυτό δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Εργαζόμαστε μαζί με τις Biontech/Pfizer επί νέου συμβολαίου», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Αυτό θα εξασφαλίσει 1,8 δισεκατομμύριο δόσεις για την περίοδο 2021-2023. Θα το κλείσουμε τις προσεχείς ημέρες. Θα διασφαλίσει τις αναγκαίες δόσεις για την χορήγηση ενισχυτικών δόσεων που θα αυξήσουν την ανοσία», είπε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Νωρίτερα, Ευρωπαίος αξιωματούχος είχε δηλώσει στο Reuters ότι η Ένωση έκλεισε με τις Pfizer-BioNTech συμφωνία για την προμήθεια 1,8 δισεκατομμυρίου δόσεων, που αποτελεί το μεγαλύτερο τέτοιο συμβόλαιο παγκοσμίως.

Η εν λόγω συμφωνία επαρκεί για την κάλυψη του πληθυσμού των 450 εκατομμυρίων κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα δύο χρόνια.

Είναι το τρίτο συμβόλαιο που συμφωνείται ανάμεσα στην Ένωση και τις δύο εταιρείες, οι οποίες έχουν ήδη συμφωνήσει για την προμήθεια 600 εκατομμυρίων δόσεων αυτόν τον χρόνο βάσει των δύο προηγούμενων συμβολαίων.

Επίσκεψη Μπουρλά – Φον Ντερ Λάιεν στο εργοστάσιο στην Πουρς του Βελγίου

To εργοστάσιο της Pfizer στην Πουρς του Βελγίου επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer Αλβέρτο Μπουρλά, τον Πρωθυπουργό του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρόο και η Οζλέμ Τουρέτσι, συνιδρύτρια της BioNtech.

O Aλβέρτος Μπουρλά ανέφερε ότι οι 3.000 εργαζόμενοι του εργοστασίου «έκαναν θαύματα» και τα «αδύνατα δυνατά». Οι εγκαταστάσεις της Pfizer στην Πουρς έγιναν «η καρδιά της απάντησης στην COVID19» τόνισε ο επικεφαλής της εταιρείας.

Συμπλήρωσε ότι η συμφωνία της εταιρείας με την Κομισιόν είναι να παραδοθούν 600.000.000 δόσεις εμβολίου το 2021.

Από πλευρά της, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, τόνισε ότι η Ευρώπη είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια των εμβολίων, επισημαίνοντας ότι αυτή την εβδομάδα θα έχουν παραδοθεί 150.000.000 εμβόλια στην ΕΕ. Παράλληλα, η Πρόεδρος της Επιτροπής υπογράμμισε ότι η Ευρώπη βρίσκεται στους τρεις κορυφαίους των εμβολιασμών, μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκτός ελέγχου καθηγητής σε γυμνάσιο: Αρπαξε μαθητή από την μπλούζα και τον πέταξε στο θρανίο γιατί τον αποκάλεσε «μπρο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τον 56χρονο εκπαιδευτικό να αρπάζει από τον λαιμό τον έφηβο

Δολοφονία 27χρονης συγκλονίζει το Μεξικό: Πεθερά γάζωσε την νύφη της και είπε στον γιο της «είσαι δικός μου, σε έκλεψε»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από το περιστατικό δείχνει την πεθερά να ακολουθεί τη νύφη ενώ στη συνέχεια ακούγονται κραυγές

«Τρέμει» η γη στο Λασίθι – Σε λιγότερο από 24 ώρες πάνω από 50 σεισμοί

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Στη φυλακή οι Έλληνες που άνοιξαν σημαία με τον βυζαντινό αετό στην Αγιά Σοφιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη παρακολουθεί στενά την υπόθεση

Πειραματικά σχολεία: Ολοκληρώθηκε η κλήρωση ‑ Πού θα δείτε τα αποτελέσματα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Σαββατοκύριακο, οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα, Δημόσια Ωνάσεια και Πρότυπα Εκκλησιαστικά σχολεία

Δίκη Τέμπη: Ένταση όταν παρουσιάστηκε ανακοίνωση σωματείου αντί για πιστοποιητικό θανάτου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αντιδράσεις από τους συγγενείς για την ενέργεια του νομικού συμβούλου - Διεκόπη για λίγο η δίκη

Η Meta κλείνει συμφωνία πολλών δισ. δολαρίων για τη χρήση τσιπ της Amazon σε υπηρεσίες ΑΙ

Tech + Science Χτες
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, δήλωσε πρόσφατα ότι ο τομέας ημιαγωγών της εταιρείας βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πραγματοποιήσει πωλήσεις ύψους 20 δισ. δολαρίων σε ετήσια βάση

Κεφαλονιά: «Η γυναίκα μου φταίει που πέθανε η Μυρτώ»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ξεσπά ο πατέρας της Μυρτώς για τα κρυφά SMS

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επιθεωρητές εργασίας κατέληξαν στο ΑΤ Ομονοίας μετά από καταγγελία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έλεγχαν υπόθεση υπαλλήλου της Πλεύσης Ελευθερίας

Αποσύρονται 130 λεωφορεία του ΟΑΣΘ ‑ Τι συνέβη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Είχαν καλύψει 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα το κάθε ένα!